niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Grzegorz Lewańczuk prezes MPWiK

Zgadzam sie z Mądrym swięta racja

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Grzegorz Lewańczuk prezes MPWiK

Jam ci jest always proptysiowa..:)

P.S PTYSIU ŻEBY CIEBIE CZASEM Z TEGO FORUM NIE WYKASOWALI TY ŁOMŻYŃŚKI PAJACU

Mirabelka ale tłumaczę ci, że 18 lat a 21 to tak naprawdę żadna różnica. A ten pomysł z crash testami to sorry..ale jest chory. Naprawdę nie trzeba robić takich rzeczy. Ja na coś takiego bym się nie zgodziła, nie jestem wariatką i nie chcę, żeby mnie wsadzać w samochód i narażać. Crash testów nie robi się z ludźmi! Wiesz, ja myślę że badania by wystarczyły tzn no może inaczej..nie tyle by wystarczyły co innej możliwości po prostu nie ma. Czasami naprawdę rozsądni ludzie robią niesamowicie głupie rzeczy i to niestety za kierownicą. Rozumiem twoją wściekłość na piratów drogowych i wierz mi: czuję to samo.

pije export bo jest swietny w smaku, ale jak widze ze tak sie go reklamuje to mi sie plakac chce, peter nie przesadzaj, zapisz sie do mw i bedziesz bojowki urzadzal a nie wyganiasz ludzi ze stadionu bo maja inne kubki smakowe.

jestes zalosny :]

pozdrawiam

E tam... spalisz to wybudują nowy

pomysł jest chory i nie mam co do tego wątpliwości,ale niezdrowe jest to co odpierdzielają 18stki testując swoje życie i innych.Nie chcą po dobroci,to trzeba inaczej:p wiesz,dobrze jest sobie gadać,co innego to przeżyć.Zresztą to odnosi się do wszystkiego.

Dear halfik'u

Dla ciebie to służbista, a dla niego - ty, który nie umiesz jeźdźić (bo gdybyś umiał to byś zdała za pierwszym razem) - stanowisz potencjalne zagrożenie dla życia ludzi.
Nie chcę się z tobą spotkać na jednym skrzyżowaniu.

ponawiam zaproszenie =] spotkanie już w środę!! godzina 17.00 Aula II LO w Łomży

Kostucha na niczym się nie znasz, a krytykę uprawiasz po chamsku.Niedługo zobaczysz kto ma rację - ja twierdzę że ta ogrzewalnia z dala od miasta to niewypał i skończy się na biciu piany.Potrzebna jest ogrzewalnia w Łomży, blisko noclegowni i stołówki KFC.

Kostucha to cham z r.....a

rudy błazen z druhem

Trzeba odróżnić kościoły (budowle) od Kościoła - instytucji, która rzeczywiście jest pazerna i bazuje na ciemnocie i lęku. Budowle kościelne, myślę o tych zabytkowych, są bardzo piękne, a katedra to przecież 500 lat historii naszego miasta. Chyba dobrze jest gdy dbamy o zabytki, bo to nasze dziedzictwo, również ratusz, cmentarz przy Mikołaja i kirkut przy Wąskiej (tam trzeba by włożyć sporo pracy), Dworna, fragmenty Długiej, Stary Rynek. Spójrzcie co się dzieje z wieżą ciśnień. Stanowiła bardzo charakterystyczny znak Łomży, a teraz sypie się w gruzy. Przecież można ją odrestaurować za pieniądze np. z Norweskiego Mechanizmu Finansowego i zrobić wieżę widokową z restauracją. Ale czy nasi władcy o tym myślą, czy może dla nich najważniejsza jest walka o władzę?

Został ustalony termin spotkania.Odbędzie się one 11 listopada 2005 roku o godzinie 13:00 pod restauracją Fadom. Więcej informacji na stronie klubowej.

Kokosz

Zbych

Do ptysiu91: Sorki, że tak powiem, ale jesteś chłopcze co najmniej beznadziejny i nienormalny... Nic więcej nie powiem

marta50: skąd u Ciebie tyle wiedzy? Popatrz na statystyki, a potem płeć te swoje mądrości. Wiek ma tu olbrzymie znaczenie. Idź ubezpieczyć samochód. Im młodszy kierowca tym opłaty większe. Mówi Ci to coś ??? 50-cio albo 60 latek to może i wariat. Ale prawdziwy wariat a nie drogowy. Prawo jazdy nie powinno być wydawane wogóle przed 21 roczkiem urodzenia, a może i wyżej - np od 24 roku. Żaden test tu nie pomoże. Jak wszyscy wiecie - młodość ma swoje prawa. I nikt tego nie zmieni. Wtedy właśnie trzeba się wyszaleć. Tylko nie za fajerą z kolegami i laskami na tylnym siedzeniu. Ciekawi mnie, czy równie imponujący styl jeżdżenia ma się wioząc żonę oraz własne dziecko w foteliku na tylnym siedzeniu ????

No i Ptysiu nabrał wody w usta, i jeszcze nie potrzebnie pousuwał to, co mógł. Ażesz szkoda :]

Komu przeszkadza święcenie

bo w życiue nie przypuszczali, że może spotkać ich tyle dobra ze strony ludzie :D

widać że ptysiu91 jest nienormalnymakmarc napisał(a):

W którejś "Polityce" wydatki z budżetu naszej Rzplitej na Kościół oszacowano na 1-1,5 mld PLN...

apostata

Madaj jak to ma byc nasz znak firmowy, to moze jeszcze zmienmy flage na jednolity sraczkowaty kolor, w godle zamiast orla w koronie wprawmy sobie barana, a stolice przeniesmy do Choroszczy... Ja tam sie na taki znak nie pisze :P

zapomniałem dodac a czemu na polityce sie do mnie nieczepiaja ? bo tam są ludzie madrzejsi niż tu na ogólnym chyba!!!

rudy błazen z druhem

Pani pyta Jasia w szkole:
- Ile jest piec plus piec?
Jasio przebiera rękami w kieszeniach i mówi:
Jedenaście!

Wchodzi pani do klasy i widzi, ze Małgosia wychodzi zza firanki i poprawia
sobie spódniczkę. Po chwili wychodzi Jasio i podciąga sobie rozporek. Pani pyta
Jasia, co oni tam z Małgosia robili. Jasio:
Nie wiem, jak to się nazywa, ale to będzie moje hobby do końca życia.

Moja siostra jest chora na szkarlatynę... - oznajmia Kazio w szkole.
- To wracaj do domu, bo mi zarazisz cala klasę - poleca wychowawczyni.
Po dwóch tygodniach Kazio pojawia się na lekcjach.
- I co, siostra wyzdrowiała?- pyta się nauczycielka.
- Nie wiem, bo jeszcze nie pisała...
- A gdzie ona jest?
W Danii...

Teściowa do zięcia:
- Nie zasłaniaj się gazetą! Nie udawaj, że czytasz. Dobrze wiem, że mnie słyszysz, bo widzę, że ci się kolana trzęsą...

(........)

Przychodzi facet do sklepu i pyta:
- Czy jest cukier w kostkach?
- Nie.
- To poproszę jakąś inną tanią bombonierkę dla teściowej.

Do Kowalskiego w nocy dzwoni telefon:
- Przepraszam tu apteka. Nastąpiła wielka pomyłka, zamiast rumianku pańskiej teściowej dostarczono cyjanek!
- A co to za różnica??
- No... 2,50zł.
- To ja dopłace.

Pyta znajomy znajomego:
-Z kim jedziesz nad morze w tym roku?
-Z żoną, dziećmi i z teściową.
-Z teściową? - pyta zdziwiony.
-A niech się franca do piachu przyzwyczaja.

rudy błazen z druhem

prawdziwy z ciebie kibol, chyba ze to ksywa od kibla :]

>>> Wywiad z rzecznikiem wrocławskiego MPK:
>>> >>>>
>>> >>>> Joanna Banas: - Dlaczego pasażer waszego tramwaju nie może
>>> >>>> przesiąść
>>> się
>>> >>>> z
>>> >>>> wagonu do wagonu?
>>> >>>>
>>> >>>> Janusz Rajces, rzecznik wrocławskiego MPK: - Może, tylko musi
>>> skasować
>>> >>> drugi
>>> >>>> bilet.
>>> >>>>
>>> >>>> - Jak to? Przecież nadal jedzie tym samym tramwajem i ma bilet.
>>> >>>>
>>> >>>> - Regulamin przewozowy mówi wyraznie: bilet jest ważny w tym
>>> >>>> wagonie,
>>> w
>>> >>>> którym został skasowany.
>>> >>>>
>>> >>>> - Przepis przepisem, ale staram się zrozumieć jego sens. Tak
>>> naprawdę,
>>> >>>> dlaczego nie mogę zmienić wagonu?
>>> >>>>
>>> >>>> - Przebiec na czerwonym też pani może, tyle że ryzykuje pani
>>> wypadkiem
>>> >>> albo
>>> >>>> mandatem. A tutaj ryzykuje pani, że złapie kontroler.
>>> >>>>
>>> >>>> - Ale przechodzenie na czerwonym jest niezgodne z prawem, a
>>> przesiadanie
>>> >>> się
>>> >>>> z wagonu do wagonu nie.
>>> >>>>
>>> >>>> - Jakby się ludzie tak przesiadali, to kontrolerom byłoby trudno
>>> >>>> pracować...
>>> >>>>
>>> >>>> - Czyli wygoda kontrolerów ma być argumentem?
>>> >>>>
>>> >>>> - Argumentem jest przepis. A poza tym, jeśli kupuje pani bilet
na
>>> >>>> pociąg,
>>> >>>> to, chociaż do Gdańska jedzie i 15.30, i o 18.15, to pani ma
bilet
>>> tylko
>>> >>> na
>>> >>>> ten o 15.30.
>>> >>>>
>>> >>>> - Przepraszam, ale tylko jeśli to miejscówka, a u nas jakoś w
>>> tramwajach
>>> >>> ich
>>> >>>> nie ma.
>>> >>>>
>>> >>>> - A po co w ogóle się przesiadać?
>>> >>>>
>>> >>>> - Przecież są sytuacje, kiedy trzeba się przesiąść, na przykład,
>>> >>>> gdy
>>> w
>>> >>>> naszym wagonie jadą pijani, agresywni ludzie.
>>> >>>>
>>> >>>> - O tak, uciec jest najprościej, a przecież trzeba
zainterweniować.
>>> >>>>
>>> >>>> - Szczególnie, gdy się jedzie na przykład z małym dzieckiem?
>>> >>>>
>>> >>>> - Nie ma powodu, by zmieniać wagon. Można, podejść do
motorniczego,

>>> >>>> a
>>> on
>>> >>> już
>>> >>>> wie, co robić.
>>> >>>>
>>> >>>> - Ale przecież w drugim wagonie nie ma motorniczego...
>>> >>>>
>>> >>>> - No właśnie, on przestrzega przepisu. Nie ma go w drugim
wagonie,
>>> >>>> bo
>>>
>>> >>>> nie
>>> >>>> może przejść, gdyż też musiałby skasować bilet.
>>> >>>>
>>> >>>> - To jak interweniować, jeśli jest się w drugim wagonie, w
ktorym
>>> >>>> nie
>>> ma
>>> >>>> motorniczego?
>>> >>>>
>>> >>>> - Przejść do pierwszego i skasować bilet...
>>> >>>>
>>> >>>> - Skasować bilet?!
>>> >>>>
>>> >>>> - Oczywiście.
>>> >>>>
>>> >>>> - Przepis jest wyraźny.
>>> >>>>
>>> >>>> - Czy motorniczy przejdzie do drugiego wagonu i interweniuje?
>>> >>>>
>>> >>>> - Jeśli skasuje mu Pani bilet, to tak.
>>> >>>>
>>> >>>> - Ja mam kasować bilet za motorniczego?!
>>> >>>>
>>> >>>> - Oczywiście, przecież mówiłem Pani, że motorniczy nie
przechodzi,
>>> >>>> bo
>>> >>>> musiałby kasować bilet.
>>> >>>>
>>> >>>> - Jeśli chce Pani interwencji, to musi Pani mieć dodatkowy bilet
>>> >>>> dla
>>> >>>> motorniczego, a najlepiej dwa, żeby mogł wrócić do pierwszego
>>> >>>> wagonu.
>>> >>>>
>>> >>>> - A po co będzie jeszcze przechodził?
>>> >>>>
>>> >>>> - Jak to po co? Ktoś musi kierować tramwajem!
>>> >>>>
>>> >>>> - To nie może po prostu przejść jak człowiek?!
>>> >>>>
>>> >>>> - Proszę Pani, przecież przepis wyraźnie mówi, że bez skasowania
>>> >>> dodatkowego
>>> >>>> biletu nie można przechodzić... Poza tym motorniczy to nie jakiś
>>> >>>> człowiek,
>>> >>> a
>>> >>>> motorniczy. To zasadnicza różnica!
>>> >>>>
>>> >>>> - Wie Pan, to ja wolę zostać w tym pierwszym wagonie i nie
>>> >>> interweniować...
>>> >>>>
>>> >>>> - No widzi Pani, od razu mowiłem: po co przechodzić i robić
>>> >>>> zamieszanie...
>>> >>>>
>>> >>>>
>>> >>>> Wywiad jest autentyczny choć ciężko w to uwierzyć.
>>>
>>>
>>>
>>> .
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>

(........)

Jeśli dobrze pójdzie niedługo stanie u nas nowy (a raczej generalnie odremontowany stary) stadion. Obiekt sam w sobie będzie niezły, a gdyby tak państwo dorzuciło do inwestycji trochę pieniążków, wtedy naprawdę można byłoby o czymś pomyśleć.
Problemem pozostaje jednak infrastruktura komunikacyjna oraz "turystyczna", która niestety leży. Wyobrażacie sobie na Zjezdzie tabuny ludzi, w tym obcokrajowców, wracających z meczu? Gdzie parkingi, gdzie noclegi?
Podsumowując, w dość optymistycznym wariancie Mistrzostwa Europy w piłce nożnej (albo chociaż jakiekolwiek mecze reprezentacji) w Łomży tak, ale młodzieżowe. Jeśli postaramy się o podgrzewaną murawę i porządny remont być może "młodzieżówka" raz (lub nie raz) zagości w naszym mieście :)

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Wole Łomże :D

nie cały !!

apostata

NAJWIĘKSZY SPAMER FORUM ??

PTYSIU91

3138 postów

ZA SPAM WSADZAJĄ DO PUDŁA

TO CZEMU PTYSIU JESZCZE JEST NA WOLNOŚCI ?

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Spamer

Spamer to osoba zajmująca się rozsyłaniem spamu, często czerpiąca z tego procederu bezpośrednie korzyści finansowe.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Spamer

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Łączycie? Głodujemy! Drukuj
(07.Listopad.2005)
- Będziemy głodować, jeśli dziś lub jutro zarząd województwa postanowi połączyć stacje pogotowia: suwalską i łomżyńską z białostocką - zagrozili przedstawiciele załóg pogotowia ratunkowego w Łomży i Suwałkach. To reakcja na prasowe doniesienia o zamiarze łączenia stacji pogotowia przez wicemarszałka Krzysztofa Tołwińskiego. Pierwszym konkretnym sygnałem, że pomysł połączenia stacji nie jest tylko plotką, była informacja o zamiarze zwolnienia dyrektora łomżyńskiego pogotowia Grzegorza Wasilewskiego. Pismo z prośbą o opinię na jego temat otrzymał przewodniczący rady społecznej łomżyńskiego pogotowia Antoni Jurski. Opinia taka jest wymagana m.in. przy zamiarze rozwiązania umowy o pracę.
Dyrektorzy na nie
Wasilewski jest zaś zdecydowanym przeciwnikiem łączenia stacji. On sam nie chce jednak tego komentować, twierdząc, że bronią go wyniki placówki.
- Stacja przynosi rocznie ponad 150 tys. zł zysku - wylicza dyrektor Wasilewski. - Kupujemy nowe karetki, pracownicy i pacjenci są zadowoleni.
Podobną opinię i wyniki ma szef suwalskiej stacji Adam Szałanda. Dyrektor trzeciej podlaskiej placówki - w Białymstoku, entuzjastą pomysłu również nie jest.
- W zasadzie nie mam nic przeciwko połączeniu stacji - ocenia dyrektor Ryszard Wiśniewski. - Myślę, że wtedy m.in. można by zracjo-nalizować koszty. Nie da się jednak tego zrobić bez nakładów, a z tego co słyszałem wicemarszałek Tołwiński przekonuje, że połączenie stacji pogotowia mogłoby się odbyć bez dodatkowych pieniędzy. Tak się z pewnością nie da.
Zdeterminowani
Pracowników w łomżyńskiej stacji jest 370, w suwalskiej - 127.
- Wszyscy są zdeterminowani w obronie niezależności swych placówek - mówi Henryk Piekarski, przewodniczący komitetu strajkowego stacji pogotowia w Łomży i Suwałkach. - I nie ustąpią. Jak trzeba będą strajkować i stracimy wszyscy. Tak jak było w PKS-ach.
Pomoc i poparcie dla protestujących wyraziły władze samorządowe Łomży i Suwałk, radni sejmiku z tych miast Sławomir Zgrzywa i Zenon Dziedzic oraz posłowie Jarosław Zieliński i Lech Kołakowski.
Posady dla towarzyszy
Pomysł połączenia stacji pogotowia nie jest nowy. Po raz pierwszy wicemarszałek Krzysztof Toł-wiński chciał podporządkować Białemustokowi Łomżę i Suwałki już dwa lata temu. Poszło o punkt pogotowia w Kobylinie-Borzymach. Chciała go stacja w Białymstoku, twierdząc, że Łomży do niej daleko i sprawę wygrała. Od pomysłu odstąpiono. Nie na długo. Tragedia w Jeżewie posłużyła za pretekst do powrotu do tego pomysłu. Niestety, mimo dwukrotnych prób nie udało nam się uzyskać od wicemarszałka Tołwińskiego odpowiedzi jaki jest cel i powód połączenia placówek.
- Niby żeby lepiej skoordynować pracę karetek pogotowia w terenie - mówi jeden z pracowników pogotowia. - A nam się wydaje, że szykuje się miejsca dla tracących posady towarzyszy. I to naszym kosztem.

Opinie - liczba opinii: 3 dodaj opinię
ROZDRAPYWANIE RAN, CZYHANIE NA LUDZKIM NIESZCZĘŚCIU TO ATRYBUT PANA
TOŁWIŃSKIEGO. JAK PAN MOŻE DOPUSZCZAĆ SIĘ TAKICH RZECZY.ODEJDŻ PAN
HONOROWO DO SWOICH RODZINNYCH SIEMIATYCZ, A NIE SZYKUJ SOBIE I SWOIM
KOLESIOM POSADY, NIE TĘDY DROGA.
Autor: GAL ANONIM
08-11-2005 18:26
brawo pracownicy pogotowia w łomży i suwałkach , nie dajcie się tym
śledziom

08-11-2005 20:32
tak trzymać - a B-stok niech nauczy się gospodarzyć swoją kasą

08-11-2005 22:51

ty ludwik zebym nie umial jezdzic to nie poszedlbym zdawac chyba co nie trafilem na **** i tyle patrz jak ty korwa jezdzisz

W zwiazku z dyskusja na forum w sprawie taxi mam dla was nowine mam kolege ktory jezdzi taksowka i mowil mi ze najprawdopodobniej od czwartku 10.11.2005 rusza w lomzy filia ogolnopolskiej korporacji taxi mpt 9191 . jest to firma profesjonalna istniejaca na rynku od 25 lat w warszawie oraz w wiekszych miastach polski . to chyba dobrze ze rusza cos takiego w jakims sensie jest to inwestycja w nasze miasto i tak oczerniane przez was srodowisko taksowkarzy . podobno ludzie z tej korporacji sa ograniczeni zasadami i regulaminem co spowoduje ze moze nie bedzie hamstwa i oszustwa bo przeciez co profesjonalna firma to nie jakis bubel. a wiec mysle ze w lomzy wszystko idzie ku dobremu. ja tam sie przesiadam bo mysle ze czy bedac w lomzy czy warszawie czy olsztynie to zawsze bede pozytywnie obsluzony a poza tym w kazdym miescie ta korporacja ma ten sam numer 9191 . jezdze studiujac w warszawie ta firma i jest ok .

Na pewno dobrze się dzieje, że w Łomży powstaje coś nowego i morze coś dobrego.
Wiem, że jest to ogólnopolskie zrzeszenie Taksówkarzy działające w największych miastach polski. Mam nadzieje że wniesie w środowisko taksówkarzy trochę Kultury Ogłady Uczciwości

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org