poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Socjalizm Zabija !... czyli w jakim systemie przyszło nam egzystować...

sura, nie mam Twojego mejla, jeśli możesz skontaktuj się zemną, ok?

--------------------------------------------------------
Tylko Łomża ŁKS !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Socjalizm Zabija !... czyli w jakim systemie przyszło nam egzystować...

Ja wiem nawet sporo o tym
Chłopak mial 17 uczyłsie w Mechaniaku pogrzeb bedzie w piątek chlopak zostal śmiertelnie pobity dostal nuż w klatke piersiowa
To jest straszne dlaczego to sie stało ??
Wiecej na stronie
http://www.zsmio.lomza.info/
:(:(
[*]

Nasza

Fajne te nowe ronda :D

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

rondo Jelonka i rondo Uśmiechu - propozycja mojej mamy :)
i jeszcze ode mnie: rondo ładne i rondo brzydkie :)
w sumie to nie jest beznadziejnie, ale napewno trochę wolniej (jeżdżę autobusami)

Zuza

O co chodzi w tym przedrukowaniu na forum listu prezesa Borowego?
Jeśli ma to byc głos w dyskusji, to przeklejcie wcześniej ten wpis ze strony UM, bo np.mnie nie chce się latać po necie, żeby śledzić "dyskusję" prowadzoną równolegle w kilku miejscach. I nie wiem dlaczego to się tu znalazło. Że prezes nie zgadza się z wyrokiem niezawisłego sądu? Jego prawo- więzienia sa pełne skazanych "za niewinność". Bedzie wyrok ze Strasburga to wtedy wydrukujcie, a nie że ktoś się nie zgadza z tym co postanowił polski sąd. J
akaś paranoja chyba lekka.

Bez_Twarzy - jak masz odwagę to...

Sorka96 - jeżeli Cię uraziłam to przepraszam. Moje doświadczenia i uwagi kieruję do konkretnego oddziału w Łomżyńskim szpitalu. Co do innych oddziałów wybacz ale wolę nie przekonywać się na własnej skórze czy tam jest lepiej. To nie o to chodzi że człowiek może się pomylić, tylko o to że ten człowiek nic - zupełnie nic nie zrobił. Uśmierzano ból a nie szukano powodu bólu.

Annamira - nie ja jestem od ustalenia co pacjentowi dolega. Jeżeli trafia do szpitala i ma objawy takie a nie inne od tego są lekarze!!! Powinni zlecić badania. To jest ich obowiązek a nie wypuścić pacjenta i powiedzieć że jest ok skoro ja jako osoba nie mająca pojęcia o medycynie widzę że jest źle. Skoro pacjent gorączkuje, ma ciągłe bóle, chudnie w zastraszającym tempie, to chyba nie jest ok.
Twoim zdaniem powinnam pójść do lekarza i powiedzieć dokładnie że jest guz, gdzie, jakich rozmiarów i najlepiej jeszcze jakiego skalpela użyć do jego wycięcia?
Sama powinnaś się zastanowić co piszesz.

We wcześniejszych postach nie zaznaczałaś ani raz że nie jesteś pielęgniarką. Z Twojej znajomości pracy pielęgniarek można było wywnioskować coś innego. np:

"Zapraszam do szpitala, zwłaszcza w charakterze pacjentki ! Wówczas przekonasz się jak tu jest naprawdę!"

"Nikt wtedy nie wiedział, że jestem pracownikiem służby zdrowia"

A te "gazetki" które czytuję to Newsweek, wydanie 31/05 artykuł ze strony 30. Tytuł "Kto wyrwie więcej".

http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,2952115.html

Co Wy na to??
Ciekawe czy komendant zawsze wozi alkohol przy sobie?

A komendant z Zambrowa przyjeżdza z alkomatem ?? Zawsze zwarty i gotowy ? Cóż za zbieg okoliczności.....

A może to komendant z Zambrowa mu przywióz na pocieszenie ten koniak.

W jednej ręce koniak a w drugiej alkomat :)

Dokładnie tak też miałem ale myślałem że to mój telefon nawala.To juz wszystko jasne. Zaczelo się to robic od czasu połączenia z Orange.
I to ma byc lepsza jakość połaczeń????

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Tam pietnastu ludzi robiło w tym namiocie z piwem???
To tylko takie interesy robic to nie bedzie bezrobocia w mŁomży!!!
___________________________________--

słomiany zapał - pożar

masz racje i wydaje mi się ,że ten dziennikarzyna jest bardzo niedouczony i nie zna się na temacie. Fakt chce pisac ale sam nie wie bardzo co pisze. Bo co ma odejście na emeryturę z materiałem dowodowym w sprawie kolizji drogowej. Ot po prostu chce się czegos uczepic a nie ma czego więc wygląda to to jak gówno przyschnięte do dupy ten jego artykuł.

Zurek... umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy to ja zacząłem pisać cokolwiek o Corrado? Corrado fajny wóz ale wg mnie yongtimerem jeszcze nie jest. Prościej nie umiem tego ująć.
Co takiego fajnego jest w tym co napisał Amsterdamus? Mam wrażenie, że uderzyłem w stół i odezwały się nożyce;)

Chrostek:
mój e-mail sura@o2.pll

No to ja się podpisuję. Cały czas było "połączenie nieudane" ale też myślałam że to mój telefon szwankuje. Ogólnie będąc w Orange jedynym pozytywem są ich fajne reklamy w telewizji :)

No ja też mam trochę odmienne informacje niż Ptysiu, ale to naprawdę szczegół...

apostata

No, ładne te tujki. Niektórym się tak spodobały, że po niektórych tylko dołki pozostały. Kradnijy, a potem będziemy narzekać, że miasto jest beee....

dzidek se siedzi pewnie z 2pakiem

hmm nie wiem może sie myle ale wydaje mi sie ze bezcenna jest drukowana prosto ze stron 4lomza i zawiera wszystkie materiały które są w tym portalu. A więc takie 4lomza tylko ze na papierze ;)

apostata

Chuligan a napisałem coszłego na kibicow ?

Tylko Łomża ŁKS !!!

Ptysiu
Kontorli aby stwierdizć czy działają swiatła, czy kontorli poaznych stwierdzjącyh stan techniczny pojazdów?
Rozgraniczyć trzeba te dwie rzeczy!!1

Na szczęście od poniedziałku 10.X będzie już można zmienić operatora zachowując swój stary numer. Kiedyś miałem telefon w erze i nie było z nim żadnych cyrków tego typu. Chyba czas porzucić oręż :D

ŁKS znowu wpisal sobie 3 punkty do kolekcji tym razem w meczu z dolkanem zobki

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=41548&t=41548 miało być.

Zuza

powiem wam tak ze jesli ma ktos zginac to i tak zginie to juz jest przeznaczenie ale glupio jesli ty zabijesz kogos. a co do tych z mazdy to niezawsze jest brawura bo sam mam mazde 323 i powiem ze jest to szybkie auto a do bezpiecznych to nie nalezy.

Tylko Łomża ŁKS !!!

Nie chce mi soe z toba gadać ale możesz zajrzeć tu:

http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=41407&t=41407
______________________________________--

rudy błazen z druhem

no cosik by sie przydało zoorganizowac bo tu zaraz śnieg spadnie i będzie niebezpiecznie :)

Zuza

Logiczne pytania, bardzo interesujące (oczekiwane) odpowiedzi. Co na to nasi zaprzyjaźnieni policjanci ? Pewnie tajemnica słuzbowa :)

Tylko Łomża ŁKS !!!

maciek napisał
Parówka, w której jest 35-40 proc. tłuszczu i dużo soli nie powinna być podawana małym dzieciom. A takie kupujemy i karmimy nimi niemowlęta!

parówki są robione takze z papieru toaletowego wynika tak z niektórych badań. Chrząstek jest coraz wiecej np. w kiełbasie Krakowskiej
Sporo jest teraz tłuszczu w kiełbasach i innych rzeczy np. zmielone odpadki też to jemy...

apostata

Przy 60km/h nie łapią, a przynajmniej nikt nie dostał za tę prędkość jeszcze. ;)

Ostatnio właśnie jechałem i miałem ok. 65km/h na liczniku przy radarze i zastanawiam się, czy dostanę fotkę czy nie :] Swoją drogą, ciekawe, czy taka sama tolerancja jest w przenośnym radarze z panami policjantami. Ciekawe, na kogo trafimy ( bez aluzji:P )

paintball - ból

Baca jak nie masz, a niebieska rajdówka??? ;)

Tylko Łomża ŁKS !!!

Witam,

Chciałbym podzielić się z pozostałymi użytkownikami forum 4lomza.pl taką moją małą sugestią.
Wstając rano do szkoły i udając się na pobliski przystanek, jak to zwykle bywa, człowiek jest osowiały, troche przybity tym że trzeba stawić czoło dla kolejnego dnia.
Wsiadając do naszych pięknych żółto-czerwonych maszyn, rozglądając się za znajomymi pewnego razu dostrzegłem to, iż w autobusach VOLVO znajdują się głosniki... W tym momencie wpadł mi do głowy pomysł, aby napisać jakies podanie, pismo, jakąś prośbę do dyrektora MPK, aby kierowcy autobusów byli zobowiązani do tego aby ze swojej "dj-ejki" puszczać na cały autobus poprzez głosniki którąś z łomżyńskich stacji (tutaj bez reklamy). Nie musi to być aż tak głośno, gdyż jak wiadomo komuś to moze np. przeszkadzać (napewno znajdą się tacy ludzie)
Co wy na to? Czy są osoby które są tego samego zdania co ja? Jeśli tak to proszę o jakiś komentarz, jakaś sugestie w tej sprawie właśnie tutaj, na tym forum :)
Zapraszam do dyskusji

Ps. za wszystkie literówki przepraszam, myślę że dacie radę uchwycić moją myśl

prawie pół roku temu zaczeła się budowa stokrotki i innego marketu przy kościele Krzyża Świętego .Niedośc że stokrotke zaczęto później robić to za to szybciej skończyli a ten szkielet na górce jak stoi tak stoi. Niech to ktos to ruszy bo taka ruina nie moze dłużej stać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ptysiu91: pisz zgodnie z zasadami polskiej pisowni albo wpadnę na tą Bawełnę i ręcznie Cię nauczę, że pisze się "sytuacja" a nie "sytułacja" itp. Jeśli zobacze jeszcze jeden post z jakimś błędem to możesz być pewien, że Cię odwiedzę.

apostata

Jestem zdania, iż sam Prezydent Miasta złapie się za cegły i przystąpi do budowy... Market zbuduje, bezrobocie zmniejszy...

R O T F L

Zbych

Za mało tematów, w których jest coś mądrego do powiedzenia :-)

Jeszcze raz Cię, Maćku, serdecznie pozdrawiam. Obyś świętował do białego rana!

Tylko Łomża ŁKS !!!

adidas--------> firma

Zuza

Zamiast miec 256 kb/s mam teraz 50-25 kb s

dobra panowie dzieki za info, bylem widzialem bede uczeszczal

Do Leppera czy jak ci tam wez sei z Draniem umow na kawe lub na czacik jakis i tam sobie dyskutuj.

Do zobaczenia na treningach

Tylko Łomża ŁKS !!!

Spiero: a od zony p. instruktora to ty sie od......(czep) za przeproszeniem. Ktos kiedys napisal na tym forum, ze to dno - ja osobiscie tak nie uwazam - ale Ty akurat poprzez swoje wypowiedzi udowodniles, ze jestes wodorostem na jego dnie. A co do "pewnych zrodel informacji" to Lepper tez mial dowody na ladowanie UFO ;) i tez z "pewnych" zrodel - moze powinniscie zmienic informatora, bo cos was zarzuca spamem informacyjnym.

A co do zapytania : ktora silownia jest najlepsza - to odpowiem chyba w najbardziej obiektywny sposob - ta, na ktorej czujesz sie najlepiej i gdzie znajdujesz motywacje do cwiczen. andrjulepper przeczytaj posty, zrob rekonesans i sam wybierz sobie najlepsze dla siebie miejsce "kazni" ;).

apostata

Ale będzie miała świadomość CO usuwa.
I o to chodzi.

i w sumie nikt nie wie kiedy :) ja to nie ogladam ale z lomzy bym obejrzal a moze mnie zlapia jeszcze :P

Dobra już nie będę dyskutował, widziałem Drania w akcji, nie chciałbym aby mnie to spotkało co wyrabiał z gościem większym od siebie. Też mam zamiar pochodzić więc prędzej czy później pewnie na Drania trafię a nie chce aby mnie od razu połamał ;-) Draniu sorry ;-) mam nadzieję, że się nie gniewasz.

Do SN4P: zmierzymy się na macie? Obaj jestesmy leszcze ;-) Dran bedzie sedziował.

Zuza

Dran:
Skoro ludzie aborcje uwazaja za cos normalnego, czyli nie uwazaja tego za cos zlego wiec nie ma z czym sie kryc. W czym problem? Skoro to nie jest zle skad te nerwowe reakcje? Czyzby prawda w oczy klula was?

Ale wybacz mi moja nerwowa reakcje, po prostu denerwuje mnie ludzka ignorancja w panstwie gdzie przestepcy i mordercy zyja, czesto na wolnosci, a taka wielka czesc spoleczenstwa nie widzi roznicy w zabiciu niewinnego dziecka czy wypiciu herbaty.

Sadze ze juz dosc bajek o aborcji, zygocie, wolnosci do brzucha wielkich krzykaczy i krzykaczek. Sadze ze kazdy ma prawo byc uswiadomionym.

rudy błazen z druhem

Dodam tylko wszystkim ignorantom, ze dziecko mozna do adopcji oddac bez zadnych konsekwencji, a inna jest sprawa, ze panstwo nie zapewnia zgwalconym nalezytej opieki -w tym psychologicznej.

Dziecko nie jest niczemu winne ze jego ojcem jest gwalciciel. Dziecko chce tylko zyc.

Prosze ludziom nie robic wody z mozgu. Czy mam rozumiec, ze jak gwalciciel kogos zgwalci to zabijamy jego dziecko? -To wynika tylko z waszych krzykow. Dzisiaj Polska jest tak obojetnym wobec wszystkiego krajem, ze trzeba wstrzasnac ludzkimi sumieniami zeby zaczeli myslec.

Stad ta wystawa, a wszyscy ktorym ona przeszkadza -polecam poddac sie spoznionej aborcji, najlepiej metoda DX.

smieszni to wy jestescie, o ile mi wiadomo caritas dziala bardzo aktywnie i nie rozwozi sie limuzynami, a rydzyka w to nie mieszajcie, nawet kosciol z nim walczy czesto.

Lepper napisalem Ci zebys poczytal posty i zrobil rekonesans. Potrzebujesz do tego troche liczb i ich interpretacji. Jezeli ktos wypowiada sie 10 razy o silowni a , 12 razy o silowni b i 3 razy o silowni c, wiec chyba warto sei przejsc tylko do a i b, aby zobaczyc co i jak.

przed wystawa pojawily sie pierwsze znicze:D

dobrze że są ludzie, którzy to popieraja. Tym, którzy nam coś zarzucaja gratuluje kulturalnej postawy, z takim słownictwem zyskacie mnostwo zwolennikow.

MORDOWANIU DZIECI JUŻ DZIĘKUJEMY.

swoja drogą teraz krzyczycie, ale żebym waszym rodzicom aborcja się podobała to pewnie byście zamiast na forum pisać byli częścią tej wystawy.

najleprza silownia jest na pocztarskiej nowiutki sprzet czysto kultura i pani instruktor jest a nie pan instruktor polecam

Degreg, aborcji nie wykonuje się ot tak sobie, bo ktoś ma takie widzimisie. Oczywiście i tak można, ale głównie chodzi o to, aby nowonarodzone dzieci z góry nie były skazane na cierpienie w związku z np. nieuleczalną chorobą lub ciężkim urazem, któremu daje się np. kilka miesięcy życia lub nawet całe życie, ale wypełnione ciągłym cierpieniem i kosztownym leczeniem, na które rodziców może nie być stać. Nie wpomnę już o tym, co przeżywają rodzice takiego dziecka. W takich przypadkach aborcji mówię TAK. I proszę mi tu nie wyjeżdżać z katolicyzmem...
Ale co tam, łatwo jest kogoś osądzać i za niego decydować, prawda?

MW- Młodzież Wierutna :)

Tylko Łomża ŁKS !!!

Ryska tak łatwo się poddajesz ludziom o niepewnej moralności ??!. Walcz o swoje, kobieto !!

ok , stop aborcji i 5 tys zl na wychowanie i wyksztalcenie , to jet to do czego dazymy , brawooooo.

Dzięki Reaper że również czuwasz:)
od razu niechcielismy wklejac info na forum, chcielismy zeby ktoś zajrzał na strone jak mu zalerzy:)

A ja tak z ciekawości chciałbym poznać nazwiska tych 20 osób. Bo czy ten czy tamten prezydent, to czasy zapowiadaja sięnam bardz ciekawie. Szykują się różne reformy (bynajmniej nie damskie), w sądownictwie, prokuraturach, służbie zdrowia (która powoli wychodzi z dołak) a tego nowego może nie wytrzymać, nowy podatek od bezrobocia itp. itd.
Ale wracając do tematu prosiłbym coś więcej na temat kto jest w tym komitecie, bo jakoś w notatce prasowej poza jednym nazwiskiej ani słowa więcej. A może i ja bym poparł? To by było 21 osób.

Ha ha ha.... już powstał komitet podziału stołków? :D

Malachit- zgadzam się z tobą. Co wy pierdolicie o jakimś prądzie. Co, piorun go jebnął?

Prawdopodobnie tak. Jak nie z jednej to z drugiej strony. Mamy już taki zwyczaj w naszym kraju, że po zmianie rządów zmienia się ludzi praktycznie na wszystkich stanowiskach, bez względu na ich wiedzę i fachowość. On nie nasz - to trzeba go wymienić, czasami na niedouczonego, ale swojego. Dotyczy to dyrektorów, kierowników,urzędników, również sprzątaczek, zamiataczy ulic itp. Kiedy doczekamy się czasów, że wiedza i doświadczenie będzie ważniejsze niż poglądy polityczne.

putativus masz rację szkoda tylko iż nie zauważyłeś/aś że OSM Piątnica ściąga mleko nie tylko z podlaskiego. Mówiąc wprost, ma niedobór surowca, a skoro tego nie ma, to trudno domagac się by produkowali produkt (mleko:)) przynoszący najniższy dochód zakładowi. Zauważ że OSM Piątnica stoi doskonale finansowo sprzedając jak piszesz serki i inne takie na rynku ogólnopolskim i poza granicami. Wg Ciebie lepiej by było by robili mleko na rynek lokalny i chylili się ku upadkowi. Tez zakład produkcyjny ma taki profil produkcji i już. To tak jak byś miał tartak i robił deski bo jest popyt a ktoś narzekałby że nie może u Ciebie bali kupić bo Ty tego nie robisz.

felix masz racje że w naszym kraju przy zmianie rządzących wszyscy maja w dupie twoje kwalifikacje. Jesteś "nie nasz" to won!. Na twoje miejsce postawimy półgłówka ale naszego!.

Ależ ptysiu napisał długiego posta. Wooooow!!.

Mam nadzieję, że reszta mimo to będzie mogła wpaść...

Jak znam życie to i ja się pojawię, jak paliwo przed Fadomem się nie skończy... ;)

Martusiu - lat 50, to usuwanie w krew Ci kotku weszło, że Ci nawet wystawa przeszkadza. A może sumionko spać nie daje?

Reaper jak bedzie pogoda i beda ludzie to o 15:30 napewno jeszcze bedziemy na fadomie.
Wiec jak by co to bedziemy czekać ;)

Reaper sorki ,to tyczyło sie do wielorybka. Ty przecież będziesz na 100% .
Pozdrawiam

po nagrodę zgłoś sie do KiLeRa :). Nie zapomnij tylko opowiedzieć jak bardzo bolało :)

Ptysiu, mnie stanowiska takie czy inne latają 80-tka ponad rowem. Im mniej polityki, tym człowiek zdrowszy. Do tej czy innej 20 jest mi daleko.

wawer sprobuj na ulicy bodojrze radzieckiej :) to jest malą uliczna ktora odchodzi od starego rynku na rogu przy salonie orange i stsach tam napraweiaja rtv kiedys radio cd samochodowe tam nosiłem
pozdro

No w zasadzie czemu nie... Byl taki film "Nieodwracalne" z dosc realistycznie pokazana scena gwaltu... Ile zgorszenia bylo, ile protestow ze sie takie rzeczy pokazuje... Ludzie z kina wychodzili bo nie mogli patrzec... Tylko no wlasnie, z kina. Kazdy sobie taki seans zafundowal na wlasne zyczenie. To moze teraz tak zaczac puszczac na ekranie na srodku miasta? I niech kazdy patrzy, przeciez to sama prawda. Dzieci tez niech ogladaja, a co. Przeciez to jedyna droga, zeby ludzi uswiadomic. A w zasadzie to nalezaloby nakrecic jeszcze bardziej realistyczne i brutalne sceny, zeby zrobic odpowiednie wrazenie, prawda?
Zastanowcie sie troche, tak zaciekle chcecie walczyc z aborcja wszystkimi metodami. Mnie najbardziej denerwuje ten 1 plakat, gdzie jest mowa o karze dla gwalciciela i dziecka wlasnie. Wiec moze po pierwsze wywalczcie zmiane prawa i duzo bardziej surowe kary za gwalt. Po drugie, madrale skoro dziecko mozna oddac do adopcji, to zrobcie cos zeby faktycznie bylo mozna. Bo tyle jest rodzin ktore chcialyby adoptowac a nie moga, a dzieci siedza w domu dziecka i nikt sie nie przejmuje. Pozniej zapewnijcie nalezyta opieke kobietom ktore to przeszly i wtedy porozmawiamy o prawie do aborcji ciazy w wyniku gwaltu ok? Bo jak na razie to fajnie jest tylko wrzeszczec i sie madrzyc, wszystko jest takie proste... Czemu nie walczycie z przyczynami tylko ze skutkami? Sprobujcie sobie wyobrazic, ze to spotkalo was, wasze dziewczyny, zony, siostry, matki... I pokrzyczcie wtedy na temat zbrodni aborcji, jesli macie odrobine wyobrazni. Zaloze sie, ze kazdy kto jest tu taki pewien swoich pogladow i wszystko wie najlepiej bardzo szybko by zmienil gadke. Bo prosto to jest tylko oceniac i krytykowac innych, jesli samemu nigdy sie nie bylo na ich miejscu.

Mleko w OSM Piątnica stanowiło marginalną część produkcji i zakład od dawna już chciał zaprzestać produkcji zwykłego mleka. Przy linii technologicznej jaką ma ta łomżyńska mleczarnia podstawą jest serek wiejski. To na nim opierają się zyski firmy. W ostatnim czasie zakład podpisał nowe umowy na ekport serka wiejskiego więc nie dziwcie się że to właśnie w ten sposób ukierunkowuje swoją produkcję.

Agencja Rynku Rolnego OT Warszawa

Na pewno nie idź do tego salonu na śniadeckiego, mimo, że ładnie tam mają ale ani nie są dobrzy ani nie umieją poszanować klienta.

A tymczsem wirus ptasiej grypy już leci.... czy zdążą się wiec nachapać?

Skąd ŁOMŻA wzięła swoją nazwę?

a po co pytasz??

Jest napisane:"Nie zabijaj" - i tyle. Nie ma tu -w definicji- żadnych wyjątków więc nie zabijaj: ludzi, zwierząt i niczego żyjącego (bakterie, nowotwory i pasożyty wycinane operacyjnie też żyją:-)! Inaczej popełnisz grzech ciężki. Wszystkie, czyniące wyjątki tłumaczenia są ewidentną, cyniczną manipulacją tym przykazaniem. Więc co, powiadacie, że tak się nie da? No więc kto ma decydować o tych wyjątkach? Ktoś nieomylny chyba. A jest taki? Nie ma, choć wielu sobie tę nieomylność przypisuje- bo to są właśnie głupy i ignoranci. Czy więc takich mamy słuchać? A może trzeba zwyczajnie pomyśleć i życzliwie podyskutować o tych beznadziejnie trudnych problemach, w których problem winy jest kwestią tworzenia zasad moralności, a nie zakazów i opluwania?

Chyba po to, żeby się dowiedzieć - nie sądzisz ? Ja też jestem bardzo ciekawy, bo mieszkam tu dopiero niecałe 3 lata i nie wiem. Ludzie - pomóżcie :]

A byłeś w Sympatii lub w Halach ? Tam być może robią, ale nie jestem pewien.

No nareszcie ktoś normalny loosac. Zgadzam się z Tobą w 100%. Nie ujmując nic nikomu oczywiście, ale zastanówcie się trochę głębiej, sam kościół niby skąd ma kasę brać? A wymieniony Caritas jest najlepszym przykładem pomocy ludziom pomocy, przynajmniej 2 razy w roku akcje zbiórki żywności, w świetlicy Caritasu zawsze jest full dzieci oraz dorosłych. Więc ??? Po rozum do głowy ...

Spóldzielnia Mleczarska jest własnością rolników , producentów mleka. Są oni jej udziałowcami. Rada Nadzorcza , patrz j.w. , rozlicza prezesa i za to mu płaci by maxymalizował zyski zakładu . Pan Kalinowski świetnie to robi ku obopólnemu zadowoleniu. Teraz będą rozbudowywać hale produkcyjne do produkcji serków , bo nie nadążają za popytem. Dodam , że serek jest produktem wysoko przetworzonym i to zapewnia odpowiednią zyskowność. Wszystko proste i nie ma co tu bić dalej piany.

Co bym zrobił?? po pierwsze maz jest od obrony zoneczki. A jesli takie cos by bylo..... to siekiera w zeby i sam bym sprawiedliwosc wymierzyl.

Jesli chodzi o gwalty to w naszym kraju winne jest prawo, kobieta zgwalcona nie ma odpowiedniej opieki a gwalciciel posiedzi ze dwa latka jak jeszcze bedzie w kuchni pracowal to i pieniazkow odlozy, zrec dostanie, cieplo, na silownie pochodzi poczyta w bibliotece, wyjdzie bezrobocie rosnie.... hmmm moze sobie zgwalce raz ze mam fajna sasiadke, ktora na mnie nawet spojrzec nie chce wiec ja teges, zrobie sobie dobrze, policja zlapie i znow raj na ziemi
... UKOCHANY ZAKLAD -takie jego rozumowanie.

Zmienic prawo, zaostrzyc kary.... jedyna nadzieja prezydent KACZYŃSKI.

miasto wzięło nazwe od portalu internetowego 4lomza.pl :) usunęła tylko 4 i pl ;) bo uważali to za bezsensowne :)

rudy błazen z druhem

macie problem
nie ma mleka
JEST PIWO :D
a zresztą chyba z mleka już wyrosliście ?? no mam taką nadzieję ( napewno ptysiu91 nie , i nad tym będzie ublował bardzo :D , krowa nie da mu cycka :D )

pozdrooooooo

Zuza

Od nazwiska jakiegoś pana lub pani :)

Zuza

Nieprzetworzone mleko krowie jest niezdrowe dla dorosłych ssaków w tym ludzi. Powoduje nadkwasotę żołądka. A najbardziej podobne w smaku do mleka są tzw mleka świeże np to w kartonowej butelce z Mlekpolu marki "Milko" do dostania w kilku sklepach w Łomży.
_____________________________________-

Tylko Łomża ŁKS !!!

Dodam tylko ze wasza hipokryzja siega zenitu szczegolnie w USA, gdzie za czlowieka uznaje sie tego ktory rodzi sie zgodnie z wola matki, jesli matka stwierdzi ze porod byl wbrew jej woli lub przypadkowo, to dziecko nie jest czlowiekiem nawet po urodzeniu.

Prawo reguluje te kwestie w ten sposob, ze dziecko staje sie czlowiekiem, gdy jego glowka wyjdzie na zewnatrz w trakcie porodu. Zeby wiec dokonac tzw aborcji metoda DX wymusza sie przedwczesny porod, np w 8 miesiacu ciazy, tak by dziecko najpierw wyszlo nozkami, ale pilnuje sie by glowka nie opuscila ciala kobiety, nastepnie wbija sie nozyce w czaszke , odsysa mozg i zgniata glowke dziecka.

Jelsi dziecko przypadkiem sie urodzi (nawet mimo iz wtedy zgodnie z prawem staje sie czlowiekiem) dziecko jest kladzione na polce i czeka sie az umrze.

Zuza

Są dwie oficjalne wersje przypuszczalnego pochodzenia i ani jednej pewnej:
- od załomów rzeki (j.w.)
- od łomów drzew, które pierwotnie służyły za schronienie (j.w.)

OStatnio czytałem facecje Karola Żery (XVI, czy XVII w.) i w kilku z nich użył on sformułowania "łom" w odniesieniu do wąwozów, a w okolic starej lokalizacji miasta jest ich mnóstwo i uważam, że powinno się pójść tym tropem w poszukiwaniu żródła nazwy naszego miasta.

Tylko Łomża ŁKS !!!

poczekajmy, pożyjemy, kupią nowe autobusy, ceny wzrosną, chociażby ze względów inflacji+

Tylko Łomża ŁKS !!!

Jeżeli wprowadzą taki przepis, to zamienię się polonezem z sąsiadem i dalej będziem jeżdzić po 2-3 piwach. W Europie można, tylko u nas wielki krzyk. Jak złapią to co wtedy? Zabiorą sąsiadowe auto? Jakie dalej pszewidujecie rozwiązania prawne ?? Jak połowa z Was włóczy się po pijaku i z butelką piwa po ulicach to można? A statystyki muwią, że połowa wypadków to wina pieszych (tych na bani). To co wtedy takiemu pieszemu mają zabierać - dom, mieszkanie, piwnicę ........ co proponujecie ?? A może także samochód (jeżeli go posiada) ?

hehe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org