Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rozwiążmy Straż Miejską!! |
W XII w. miasto nazywało się KOMŻA - od misjonarzy, którzy w Starej Łomży zbudowali kościół. Potem jakiś skryba krzywo napisał "K", następny przepisał to jako "Ł" i tak już zostało. Na szczęście władzę w Polsce przejęła partia, która w tri miga może przywrócić naszemu pobożnemu miastu właściwą nazwę. Przed wojną także Katowice nazywały się Katolice, ale komuniści zmienili literę, by w PRL-u nie było województwa katolickiego. PiS i LPR teraz to naprawią. Tak się rozpisałem, by Ptysiu mógł zabłysnąć na historii... :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rozwiążmy Straż Miejską!! |
ehe a jak sie z niej wycofać ;p hehe Zbych
|
|
Tranwaje !!! Pewnie na tym można byłoby zrobić interes. Nawet wiem, dokond by prowadziła nitka i gdzie byłaby pentla. Starzy bywalcy to na pewno wiedzo ...
|
|
Ale zauwazciem dostał 44 negatywy w jeden dzień Abdul
|
|
Kiler co to znaczy dobra kafejka internetowa? Zreszta wydaje mi sie, ze na to byl boom jakis czas temu, teraz jest raczej ciezej niz lepiej. A wypasiony salon RTV AGD to nie jest pomysl dla kogos, kto chce otworzyc niewielki biznes :P Pomysl ile kasy trzeba w to zainwestowac... Ahmed, jesli chodzi o prowadzenie sklepu spozywczego... Zastanow sie chwile ;) Male sklepy maja wyzsze marze bo inaczej sie nie utrzymaja. Chcialbys, zeby scigaly sie z cenami z hipermarketem? Sklep z niskimi marzami, sprzedaza przez internet, otwarty calodobowo, prowadzony rodzinnie... Dla mnie to jest jakby to delikatnie powiedziec nierealne ;) Ale sprobuj, moze Tobie sie uda;) Ja wiem ze z punktu widzenia klienta to bylby ideal, tylko ze to jest nie do zrobienia. Poza tym zgadzam sie w kwestii pubow/dyskotek. Cos by sie przydalo ciekawego w Lomzy, tylko ze to wbrew pozorom tez duza inwestycja, no i dosc klopotliwa (koncesje, zapewnienie bezpieczenstwa itp itd). No i ten frenchising, dobry pomysl, tylko nie orientuje sie jak wygladaja koszta takich przedsiewziec... Ale w lomzy przydaloby sie zdecydowanie jeszcze pare znanych sieci, z roznych branz ;) Pozdrawiam Dran
|
|
będziemy czekac, obyś był wyrozumiały i przybył szybko, jak nie dasz rady, to daj znać zgadamy sie jakoś w innym terminie
|
|
nie czytałem wątku, ale po przeczytaniu tytułu, ja dodam że chce żeby odrazu S T A N I A Ł gaz LPG, moze byc po 1.50zł najważniejszy jest higieniczny, bezalkoholowy tryb życia !!!
|
|
Polecam ta sekcje bjj. Swietna atmosfera, bardzo dobrzy zawodnicy.Wiem co mowie, bo bedac od czasu do czasu w Warszawie, cwicze tam w sekcji jednej z lepszych w Polce to niewiele ta nasza Lomzynska od odstaje. Jezeli ktos chce sie nauczyc dobrze walczyc w parterze, albo lubi wysilek fizyczny, podczas ktorego pracuja wszystkie miesnie, podreperowac kondycje to jest to sztuka walki dla niego/niej. Do zobaczenia chlopaki na macie w nastepny piatek. Pozdrawiam Piotrek.
|
|
Jaka propaganda konfidencywa ale kto cos bedzie wiedział zrobi jak chce
|
|
Pontefix wiem jak to jest na obczyźnie tylko mnie to denerwuje ze ktoś robi z tego swego rodzaju "sensacje"
|
|
Ja bym ich na Allegro szukał.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
A więc jak zakupisz 10 diód takich kolorów jak sobie zyczysz i dostarczysz te diody w raz z telefonem do mnie, jestem gotów je wymienić. P.S Zanim kupisz skątaktuj sie ze sprzedającym na jakie napiecie są z dopytaniem czy beda pasowały do Twojego modelu telefonu. - Czasami po wymianie diód te modele c65 mają problem z zasiegiem...
|
|
Dran pomysł genialny :),. Trzeba by ich tylko zapytać który będzie panną młodą w parze, albo niech się zmieniają co jakiś czas.
|
|
Nauczcie się jeździć. Już dość mam tych baranów co zatrzymują się nawet jak na rondzie nikogo nie ma. Tak jakby tam stał znak znak STOP. A te dupki co ustępują pierwszeństwa będąc na rondzie do powtórnego egzaminu ciule! Jeździć się nauczcie, a potem narzekajcie. Pacany. Prawo jazdy za smalec lub du.pę dostali i teraz narzekają. Kodeks przeczytajcie A naukę jazdy z Łomży wypędzić. korkują wszystkie skrzyżowania. Jeżdża 15km/h i jeszcze pełno w portkach mają. Do Zambrowa won ulice korkować. Jak taki baran z L na dachu na rondo wjedzie to zaraz sznur samochodó za nim, bo zwalnia dupek do 10 na godzinę, żeby z zakrętu nie wypaść. Trąbić musimy TRĄBIĆ na ciulów ze wsi i te co za lody lejce dostały. Tylko tak barany dają się edukować kijem lub krzykiem
|
|
Dziś rano pędząc (oczywiscie z dozwolona prędkością) na trasie do Mężenina w okolicach Gaci trafiłem na małą niespodzianke na drodze i starciłem tablicę rejestracyjną BL0.... . Jeżeli ktoś wie cokolwiek na temat zaginionej tablicy proszony jest o kontakt. Nagroda czeka. Z wiązku z zaistniała sytuacją mam pytanie do forumowiczów: Czy komuś przytrafiłą sie podobna sytuacja, czy można dorobić pojedynczą rejestarcje czy trzeba rejestrowac samochód od nowa i jaki jest koszt tej wątpliwej przyjemności?
|
|
Whatson ma racje sprawdz napiecie i moc, bo pozniej moze byc problem z zasilaniem chociazby.
|
|
kiler jakiś ty mondry niech cie h*j
|
|
To przeczytaj moje inne posty i zobacz czy w każdym z nich "walę" tyle, co Ptysiu, a taki pojedynczy to każdemu może się zdarzyć !!!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Hauzer, piszesz: "...śmieszy mnie po prostu /.../ podejscie do niektórych spraw. Płakać sie chce." Naprawdę tak chciałeś to wyrazić? Może jeszcze się zastanów? Wcześniej napisałeś: "...was /.../ popieprzonych pesymistów to już chyba na prawde popierd... /.../ to miasto staje sie pojebane przez takich zamulonych kasztanów... /.../ Idźcie Dziady odprawiać... /.../ CIEMNOGRÓD....", a teraz twierdzisz: "Nie krytykuje niczyich poglądów." Wiesz, chyba Cię nie rozumiem. Ale pocieszam się, że pewnie nie tylko ja.
|
|
Kupowanie "donaldów" w Peweksie było niepotrzebną rozpustą, bo w komisie na placu Niepodległości (obecnie: pralnia) można było je dostać po 5 zł. Nie tylko pracownicy Peweksów, ale także ich klienci czuli się o wiele ważniejsi niż bezdewizowa część społeczeństwa. Tam się szło po prostu chociazby popatrzeć i powąchać ten "lepszy świat". Pamiętacie kremplinę? Chabrowe garnitury z tego materiału do dziś mi się śnią. A ten na Buczka był chyba trochę niżej niż dzisiejsza galeria?
|
|
no tak wynika z jego wypowiedzi ze jest milicjantem a tu wszystko mozliwe
|
|
Następny smietnik czy światło ?
|