poniedziałek, 03 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nie cała lewica za UE.Ikonowicz i Nowa Lewica negatywnie o UE.

Szanowny Tz.
To bardzo istotne aby nasi posłowie zapracowali na swoje pensje. Już od roku 1982 manipulują przy Ustawie o wychowaniu w trzeźwości i raczej z tych prac nic dobrego nie wynika. Fachowcy i zajmujący się problemem twierdzą, że Ustawa z 1982 była najlepsza i mimo, że nadal pisze się „na podstawie Ustawy z 1982r. i tu wymienia się kolejne dzienniki” Ustawa w obecnym kształcie nie przypomina pierwowzoru. Podpowiadają mi, że w sejmie leży nowy projekt już oprotestowany przez chyba wszystkich zainteresowanych. Nawet kapucyni coś tam pisali do Marszałka. Oo. kapucyni nie z Łomży, naszym jest i tak dobrze, już radni o nich zadbają oczywiście w MPPiRPA. Dobrze, że ktoś z RM w ogóle chce o tym rozmawiać w tym wypadku Pan Paweł. Wierzę, że może zależy mu na tym i że starczy mu sił.
Panie, Tz leży przede mną wzmiankowana Uchwała, jest pokreślona przez Radcę Prawnego, tylko pod względem prawnym jest tu kilka błędów/opinia radcy/. Ustawa, jaka jest to jest prawem. Jednak obaj wiemy, że Uchwała została sklecona i podjęta nie z myślą o prawidłowe funkcjonowanie MPPiRPA ale po to, żeby udowodnić Prezydentowi kto tak naprawdę w ratuszu rządzi. Pan Paweł też o tym wie.

Panie Pawle
Pragnę gorąco przeprosić za to uogólnienie /skleciliście/. TV Łomża tak długo poiła nas tą sesją RM, że chyba każdy zobaczył głosowanie i usłyszał wypowiedzi. Każdy chyba widział kto przez całą sesję siedział z palcem w nosie. Jednak co by nie mówić jest Pan w tej Radzie i chyba nie zachowa się Pan jak ---ii.pl. „to nie My” Nie zawsze się podpisujemy /popieramy/ ale i brak podpisu nie zwalnia z odpowiedzialności.
Mam jeszcze pytanie; jak Pan zapatruje się na szkolenie członków MKRPA przez członka tej komisji? /zgodnie z Ustawą członkowie komisji muszą być przeszkoleni w temacie/
Mam nadzieję, że przeprosiny zostały przyjęte.
Serdecznie Panów pozdrawiam

Halina

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nie cała lewica za UE.Ikonowicz i Nowa Lewica negatywnie o UE.

Panie Pawle, cały ten program i poprzedni to nieefektywne gnioty papierowe. Przenaczcie te pieniądze na zjęcia pozalekcyjne w szkołach i dla dobrze dzialających sekcji klubów sportowych i domow kultury oraz na świetlice środowiskowe. To będzie najlepsza profilaktyka. Nie marnujcie pieniędzy na jednodniowe spędy, akcje masowe, makulaturę - ulotki, foldery, banki danych i tym podobne bzdurne rzeczy. To służy tylko zmarnowaniu mizernych środkow. Zmniejszcie liczbę posiedzeń komisji. a zaoszczędzone pieniądze przekażcie na rzeczywistą profilaktykę. To właśnie sekcje mogą wyprowadzić mlodzież z klatek schodowych, bezmyślnego stania pod blokiem lub walęsania sie po miescie i myśleniu z nudów czym sobie urozmaićic życie: kieliszkiem, szlugiem czy trawką lub daniem komuś w zęby i oskubaniem z portfela, aby starczyło na gorzałkę i inne przyjemności.

Halina

polecam:

Początek:
http://matkamojegodziecka.blog.pl/archiwum/?rok=2002&miesiac=7

Strona główna:
http://matkamojegodziecka.blog.pl/archiwum/?rok=2002&miesiac=7

andrzejek.

i mały przykładzik ....chyba w wątku polityka powinienem umieścić.... :)

"Matka uprawia politykę
Przyszła Matka Mojego Dziecka marudzi. - Nasze dziecko nie chce,
żebym jadła to, co lubię - chlipie. - Muszę mieć ochotę na to,
czego normalnie w ogóle bym nie tknęła.
Więc pocieszam na różne sposoby i tłumaczę najlogiczniej, jak
potrafię. Ostatnio w taki sposób: - To jest tak, jakbyś się
przestawiała z gospodarki sterowanej centralistycznie-nakazowo
na demoratyczną i liberalną - mówię i głaszczę po głowie. - To
naturalna kolej rzeczy, spójrz na historię naszego kraju. Dziś liczy
się głos każdego obywatela. Wszystkie najważniesze decyzje
podejmowane są ku wspólnemu dobru i za wspólną zgodą.

Pomyślała, pomyślała i przestała chlipać.

Siegnąłem po leżące na stole winogrona. Przyszła Matka Mojego
Dziecka wyrwała mi kiść z ręki. - Teraz dopiero będzie demokracja - mówi.
- W demokracji decyzje są podejmowane większością głosów. Dwa
do jednego dla nas. My jemy winogrona."

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Nie wiem czy działają czy nie. W przypadku zadymy zawsze trzeba dzwonić po policję. Nie jestem przewrażliwiony, tylko czasami w nocy chce mi się spać, a klienci pubów nie pozwalają mi na to.

Na przełomie czerwca i lipca 1898 r. z inicjatywy rejenta Szumańskiego i doktora Szyszki podjęto starania o zalegalizowanie tej działalności. Powstający klub sportowy miał objąć wioślarzy i cyklistów. Dla zmniejszenia kosztów organizacyjnych miał on być połączony z Towarzystwem Muzycznym "Lutnia". W październiku tegoż roku projekt statutu przedstawiono gubernatorowi. Baron Korf przychylnie ustosunkował się do propozycji i obiecał poparcie w staraniach, które jednak okazały się nieskuteczne.
Brak zatwierdzonego statutu nie pozwalał Towarzystwu na udział w międzyklubowych regatach. W 1898 r. po regatach z okazji "Wianków" korespondent "Ech Płockich i Łomżyńskich" napisał: "Niech tylko Towarzystwo będzie zatwierdzone, a staniemy do konkursu w Płocku, pokażemy, że choć młodzi, lecz dzielni i nie powstydzimy się za Łomżę".

Studia Łomżyńskie nr IV cdn. ................

Bratniak

'Myślę, że pan Borowy i Radio Łomża oczywiście nie zarobiło na tym koncercie nawet na to folię co ją okręcili muszlę."

folia??? ogrodzenie???
bleeeee czy tak ma wygladac NASZ miejski amfiteatr....chyba, ze juz nie nasz....

(nie bylam, nie widzialam jeszcze...)

Zbych

Hehehe. Dobry pomysł. W sumie czemu by nie wziąć inwestorów za łeb... :DDD

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org