sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bałagan w Szpitalu!!!

"owoc najbardziej kusi,a gdy przestaje być zakazany,gdy przestaje być tabu powszednieje,traci swą aurę tajemniczości,wyjątkowości... traci pociąg do siebie"

Może i traci,ale dlaczego tak trudno zerwac kontakt z dragami?Dlaczego tak wielu ludzi,młodych ludzi nie potrafi powiedzieć w pewnym momęcie STOP? Wielka tajemnica,odpowiedź znają jedynie wtajemniczeni ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bałagan w Szpitalu!!!

*momencie ;]

Czy sie stoi czy się leży 2 tysiące się należy :D

Andrzej 13

ze o świerku to juz nie wspomnę :]

DiDi

rozkosz smaku - piwo Łomża :D

Kokosz

HOMO AMERICANUS

http://www.fronda.pl/arch/04-05/046-047.htm

bez kometarza pozostawiam to

kolumb, odpowiadając na Twój post (przepraszam jeśli kogoś w tym momencie urażę, ale muszę to napisać) - O KURWAAA...
I tacy ludzie rządzą światem...

Kokosz

Zakładam ten temat w związku z artykułem na stronie głównej 4lomza p.t. <a href="http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=5504">Purchawica olbrzymia</a>.
A rzecz jest prosta. Znam w Łomży i w okolicach kilka miejsc, gdzie rośnie ten grzyb. M.in. w okolicach ul. Zdrojowej, na Łomżycy, w okolicach wsi Pianki i parę innych. I pewnie większość z nas zna takie miejsca.
Myślę, że inspiratorowi artykułu (niekoniecznie autorowi) chodzi bynajmniej nie o sensacyjną wiadomość, ale raczej o załatwienie własnego interesu. Nie chodzi tu o grzyby, ale raczej o utrzymanie stanu zagospodarowania i własności tego terenu. A stan ten można określić dość dosadnym słowem. I to wszystko w środku miasta.
Panie Czarku. Niech Pan nie daje się wykorzystać w taki sposób.

rudy błazen z druhem

oczywiście ptysiu i jego wspaniały tok myślenia pojawił się także nie bójcie się jak ptysiu był to juz możecie zabrać głos w tej sprawie

Gdzie można tanio przenocować w Łomży?

Ha ha ha !!!

Duke to chyba nie hotel??? To jest night club:)

Carmello: Ciiiii... Dla niektórych może i hotel, zależy jak mocno "zabalujesz".

Polecam motel na Fadomie.

granat-male piwo łomża

małe piwo Łomza - zielona Łomża Export :)

Dziękuję za podpowiedzi.

:p

O matko!
I mnie to dotknęło.
Ptysiu91 odpowiedzial na mojego posta...
Do tej pory jak czytalam jego wypowiedzi to plakalam ze smiechu, ale jak sama tego doswiadczylam to juz mi sie nie chce smiac.

Ptysiu dzieki za dobre checi, ale czy naprawde nikt nie wie gdzie w Lomzy jest dobry salon kosmetyczny???

Peeling kawitacyjny to inaczej mowiac "bezbolesne oczyszczanie".

Pomozcie, prosze.

Clue

..."chodzi bynajmniej nie o sensacyjną wiadomość, ale raczej o załatwienie własnego interesu. Nie chodzi tu o grzyby, ale raczej o utrzymanie stanu zagospodarowania i własności tego terenu."...
A co to za zarzut? To znaczy, że "własnego interesu' może bronić tylko jakiś dupek z urzędu, a jeśli broni się obywatel - to jest to podejrzane? Coś się tu komuś chyba nieźle czasy popieprzyły.

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

A słyszeliście o tajnym programie amerykańskim pt. HAARP? Pisali o tym m.in w "Nieznanym Świecie"? To zespół anten, z których bombardują wysoką częstotliwością stratosferę bo chcą użyć tych anten jako broni do sterowania pogodą? Przeciw temu bardzo protestują ekolodzy.. Czyżby te ostatnie powodzie w lecie i inne kataklizmy nie były czasami skutkiem tej aroganckiej głupoty naszych "przyjaciół" ?

"Lepiej umrzeć na wyprostowanych nogach
niż żyć na zgiętych kolanach"

Tomek poczytaj sobie na temat tych rondelków. Jest to dość obszerny temat i dowiesz się dużo ciekawych rzeczy. Przeszedłeś się raz piechotą i już wiesz że to skrzyżowanie jest do kitu.
Przybył jeszcze jeden krytykant. Poczekaj już niedługo będzie uruchomione skrzyżowanie i wtedy możemy wypowiadać się o rondelkach czy zdają egzamin czy bardziej zakorkują Łomżę. Myślę, że będzie to dość ciekawy temat do dyskusji na forum.

Pozdrowienia.

Kokosz

Tez sie wlasnie zastanawiam czy dwa ronda obok siebie to jedyne i najlepsze rozwiazanie. Jak juz ktos gdzies wczesniej wspomnial ciekawe jak autobusy beda tam sie wyrabiac. A juz nie chce nic mowic o przejezdzajacych TIR-ach. No ale nic trzeba byc optymista i miec nadzieje ze bedzie Ok.

spiero a czy ja pize o wesołej ?? czytaj baranie dobrze

Ty Maciek ja już nie jedne rondo widziłąem i nie po jednym jeżdziłem w polsce i zagranicą tak więc nie mów mi że to zda egzamin jak ja widzę już że przy zjedzie z ronda będzie problem bo zjazd jest za wąski a napewno będą kleli już kierowcy autobusów miejskich któży na tym rondzie będą mieli nie lada wielki kłopot by skręcić w ulicę giełczyńską

karabin - broń

Witam ponownie..., wiem, że było to ciemno - zielone punto, jeszcze na starych (tzn. czarnych) tablicach, a rejestracja zaczynała się od BIY, a później było 3997 lub 3799 ;) cos podobnego, w każdym razie kombinacja tych cyfr ( z tego co pamiętam ;)) )
...dzięki za pomoc, wdzięczny byłbym za jakieś dodatkowe informacje, które pozwoliłyby na kontakt z Panią Instruktor ;)))
Pozdrawiam i thx za pomoc :)

9/12 :)

broń - cnota

Autobusy wyjeżdżając z Giełczyńskiej w lewo do Szosy zambrowskiej to mieli szerszy wyjazd, a do tego musieli czekać na wolny wjazd od strony ul. Polowej.

Tomek23
Masz rację! Te ronda są dla rowerów. Jechałam wczoraj - jest za wąsko. Dla wiadomości jeżdżę dużo i dobrze więc wiem, że mam rację.

Uwaga!
Zakładam Fan Club Ptysia91. Nikt mnie tak nie rozśmiesza jak on. Ponadto często udziela się na Forum. Chyba już zasłużył! Zapisujcie się!

Od tego jest chyba dział ogłoszeń. Jeśli moderator nie dba o te forum, to chociaż my to róbmy... bo jeszcze trochę i zaczniemy tu handlować pomidorami.

Sram na publiczną "służbę" zdarowija

Leszek ma pypcia na nosie i policzku, częściej nosi loczki i kolorowe krawaty - Jarek jest gładszy i poważniejszy.

.

Ale śmieszne hahaha ty jestes normalna ??

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

coś dobrego - Św. Mikołaj :)

.

I co w tym dziwnego ???

Cnota - Kobieta, strata :P

.

Jak nie masz nic do powiedzenia to daj se siana.

A może Pomnik dla Ptysia?!

Kobieta - sex

.

Sobota o 16?

Widzisz Legalize ty widzisz sprawę krótko wzroczne inni widzą ja bardziej długofalowo. Na zachodzie też środowiska homo nie domagały się na początku adopcji dzieci, mowa była tylko o legalizacji związków a gdy to nastąpiło i loby geyoske się umocniło zaczęto lobować na rzecz adopcji dzieci. Dla tego należy zdecydowanie przeciw stawiać się legalizacji związków bo to żeby za parę lat nie było dyskusji o adopcji dzieci.
A jak ktoś chce sobie żyć z kimś razem to nikt mu tego nie broni.
Swojo drogo zastanawia mnie dlaczego loby homo nie chce referendum w ich sprawie społeczeństwo by się wypowiedziało i było by po temacie, ale oni dobrze wiedzą ze by przegrali w polsce dlatego naciskają na polityków.

Dobra zostawcie go w spokoju jeju niech pisze jeszcze małolat jest jak ja PoZdRo ;p

aQku! Wielkie dzieki :d napewno bede !! tak jak na ostatnich meczach
Jaki obstawiacie wyn9ik ja 2:1 dla nas :D

Są ludzie i taborety ale żeby urodzić sie klamka ??

BigL i ty zaczynasz znowu ??

Kokosz

ok, dzieki jeszcze raz ptysiu91, widze ze chyba mozesz mi pomoc, byłbym wdzięczny za wszelkie informacje, które pozwolilyby na jakikolwiek kontakt z Katarzyną lub Anką ;))))

...a tak pozatym, to proszę o pomoc wszystkich surferów sieci, którzy trafili na ten post ;))) thx

Obstawiałem taki wynik w eŁKSówce

Beda sie lac jak to z wigrami!

Obstawiałem taki wynik w eŁKSówce

no właśnie, ptysiu91 wie wszystko, hehehe ;))) to jeszcze niech postara się, o ile to nie problem, o jakieś namiary na tę piękną Panią Instruktor, byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany... ;)))

Powiem jak co ze kolega chce u pani na prawko zdać i namiary !! a z kad jesteś charon

Mojemu sąsiadowi z górnej 'szóstki' zajeżdża...

ptysiu91 napisał(a):

> Obstawiałem taki wynik w eŁKSówce
> Super

Ja jade!

Bush Junior - U.S.A. (Ukraińska Spółka Akcyjna)

p.s. pytsiu patrze że szybko sie uczysz... Dodałem ci nowe słowo do słownika:) Ale możesz je psiac bez < > o tak : no comment , albo po prostu bez komentarza. :D

(........)

PS: "Mein Kampf" to miejscami bardzo mądra książka. Zapewne jej nawet nie czytałeś, Legalize.

Bardzo możliwe, że na tym meczu będzie ekipa z TV4 ("Drogówka"). Na 4lomza pisali ze podróżują ostatni z naszymi policjantami. Więc przygotujcie sie na to że moga was (nas) filmować...

Kokosz

Do: Ptysiu91 - teoretycznie zameldowany jestem w Ostrołęce, ale tak naprawdę, to mieszkam w samochodzie... ;)))) W domu jestem niezbyt często...taka praca...;)))

PS. Dzięki za info, ptysiu91, jak będę w Łomży, to masz u mnie duże piwo...;)))

POZDRO

Św. Brunona i Św. Marcina

DiDi

Żwirek i Muchomorek
albo Sodoma i Gomora :D

Skręt i zakręt :)

Jak OC opłacę:P

jeżeli widziałeś ją w zielonej "L" bez napisów, z rejestracją BIY i miała krótkie włosy,to nijak ona od kaminiaka.Kilka razy ją widziałam(jeżeli mówimy o tej samej),i jak na mój gust to nie była ona brzydka,ale młoda też nie:P i to raczej niemożliwe,żeby pracowała u Kaminiaka - bo nie kojarze innego ośrodka za jednostką wojskową. Tamte kobity znam i mogę powiedzieć,że obie (blond w okularach i brunetka-średnio długie włosy)są już zajęte i mają dosyć długi staż w tej dziedzinie.

musisz szukać dalej obywatelu:P

Witam! mam pytanko.moze ktos sie orientuje co by lepiej "chodzilo"???moze ktos ma bezprzewodowy z orange i moze sie wypowiedziec na ten temat?bo o neostradzie to zdania sa podzielone.

pozdro

Do Kudłatej: sądzę, że Pani Instruktor o którą mi chodzi, nie pracuje u "Kaminiaka"; tak przynajmniej wnioskuje z wcześniejszych wypowiedzi na tym forum..., a kiedy ja ją widziałem, miała dość długie, ciemne blond włosy (przynajmniej tak wyglądały przez szybę ;) ) i była w okularach...

Jest to OSK za jednostką wojskową na Al. Legionów...

Dzięki Kudłata i pozdrawiam

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Lecha i Antoniego
z domu Kołakowskiego

Jak na poważnie to proponuję Rondo Teatralne i Rondo Sprawiedliwości (Temidy)

....zasypiam....

...i dlaczego mam się budzić?

pozdrawiam.

Witajcie, mam do Was ogromną prośbę. Może ktoś z Was zna Lidię Dzikowską. Mieszka w Łomży, dokładniejszych danych nie znam.
Strasznie zależy mi na odswieżeniu znajomości z nią lecz niestety jej telefon i mejl nie działa :(
Jeżeli ktos z Was zna ją bądź ma możliwośc skontaktowania się z nią to serdecznie proszę o pomoc!
Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedz!

Byłem na meczu oprawa jak na Legi lub Wisle normalnoie lux... niewiem co mam powiedzieć az dech zapiera ,mnie w piersiach sam sobie nieweirzee ze tam byłem i wszystko widialem na wlasne oczy. Oprawa n 6 na caly sektor !! (od strony wału) Serpentyny , race, stroboskopy niektórzy gradla sobie ździerali mogło być nawet 12:0 dla nas byly 2 poprzeczki było sporo akcij których ŁKS niewykorzystał, ale cieszmy sie z najlepszego w tym sezonie wyniku 8:0 ale Wigry tez trzeba pokonać z Ceramiką wygralismy tylko 1:0 a z Wigrami potrafiliśmy 8:0 to jest niesamowite ...
Dziki pokazałco umnie i inni zawodnicy też
Bardzo jestem zadowolony z winiku jak i z piłkarzy pokazali sie jak z najlepszej strony
Kibice też byli Naprawde Super pokazali najlrepszą oprawe jak dostad widzialem na własne oczy bylem na meczu ŁKS z rezerwami Legi i opreawa też byla super ale nie taka jak dzis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeszcze raz wielka pochwała !!!!!!!
ŁKS jest najlepszy
II Liga II Liga ŁKS
Niewiedziałem sam gdzie jestem tak bylo super
Kibice z Wigr co takl cicho siedzieli po II połowie ??

pączek- krem

Nasza

A może odpowiesz mi na pytanie dlaczego mój tata nie otrzymał pomocy lekarskiej. Całe życie płacił składki . Nigdy nie chorował. Pomimo tego teraz nadal musi płacić za leczenie? Z emerytury ok 800 zł ? Wiesz ile kosztuje dzień pobytu w klinice ? Wiesz że jedno badanie np. gastroskopia tj 80 zł ?
Całe życie płacił na innych ?? Dla niego nie starczyło ?

A gdzie będą grali?
W magazynie Kosiorka na Legionów?

Popłynąć - popłynie. Ale co ona czuje? Zabiła brata.

Miała na liczniku 180.

Jak otworzą te rondka i puszczą ruch samochodów wtedy zobaczymy co tam będzie działo się.

Opinia policji i mieszkańców o rondach kompaktowych w Tychach.

Według asp. Marka Głowani z Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Tychach ronda kompaktowe są rozwiązaniem doskonałym jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa w ruchu drogowym, bardzo rzadko dochodzi bowiem na nich do wypadków i kolizji. Tego samego zdania są także tyszanie, którzy wielokrotnie sygnalizowali władzom miasta konieczność budowy ronda na tym skrzyżowaniu.

Ronda kompaktowe w Mikołowie.

W ramach modernizacji układu komunikacyjnego miasta wykonane zostały w latach 2001-2002 dwa ronda kompaktowe w ciągu ul. św. Wojciecha: na skrzyżowaniu z ul. Prusa i na skrzyżowaniu z ul. Katowicką.
Ronda dobrze spełniają swą funkcję, zapewnione jest wysokie bezpieczeństwo ruchu na tym obszarze. Średnica wysp centralnych jest niewielka - 10 m, co przy zachowanych wymogach geometrycznych dla pojazdów dopuszczonych do ruchu po drogach publicznych w sposób naturalny powoduje konieczność spowolnienia ruchu przy jednoczesnym jego uspokojeniu.
Rozwiązania materiałowe i geometryczne są jednolite dla obydwu rond. Niektóre elementy rond (pas najazdowy na wyspie centralnej, rolki wokół wysepek kanalizacyjnych i potrójny pas wodościeku) wykonane zostały z kostki granitowej, pozostałe elementy z kostki betonowej. Jednolitość zastosowanych rozwiązań i dobór materiałów budowlanych były uzależnione także od tego, że obiekty znajdują się strefie ochrony konserwatorskiej i jej pobliżu
.

Porównajcie opinie tych co użytkują takie ronda i tych co dopiero ich widzą w budowie.

Kokosz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org