piątek, 28 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I tu popieram słowa Biskupa

poszukaj na stroanch operatorow,albo na jakims fachowym forum wczoraj na interii i onecie bylo o tym

Nasza

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I tu popieram słowa Biskupa

Jak narazie mogę napisać, że są ciepłe, ale żebym z tego powodu skakał do góry to nie, bo i tak jeszcze zimno :]

Chyba komuś z Perspektywy cosik przymarzło w nocy :D

apostata

przeczytaj uwaznie tematy bo jest juz taki temat

No, no, Ptysiu, bravo!!!
_________________________--

Witam.

Dobrze trafiles ;) Ja tez od dawna nie moglem sie doczekac sekcji BJJ w Łomży i szczerze mowiac nie spodziewalem sie ze taka moze powstac w naszym miescie... Jak widac cuda sie zdarzaja ;) Sekcja powstala zima zeszlego roku i wlasnie wznowila dzialanie po wakacjach. Jest to sekcja Luta Livre/ Brazylijskie Ju Jitsu. Jeszcze bardziej niesamowite jest to, ze trenerem jest bardzo dobry i utytulowany zawodnik - Radek Turek, zdobywca medali na turniejach miedzynarodowych, z pewnoscia jeden z najlepszych zawodnikow w kraju z uprawnieniami trenera, po AWF. Jednym slowem pelen profesjonalizm ;)
Jako, ze sport jest dosc nowy, ale coraz szerzej znany na swiecie i w naszym kraju, tak dobry trener w naszym nieduzym miescie to prawdziwy cud i szczyt marzen ;)
Dla osob nie orientujacych sie w temacie, a zainteresowanych samoobrona i sportami walki, BJJ to obecnie uwazany za najskuteczniejszy system walki i samoobrony, pozwalajacy pokonac przeciwnika wiekszego i silniejszego fizycznie, co zostalo udowodnione w wielu turniejach walk bez regul ;) Z racji swojej specyfiki nadaje sie wiec rowniez dla kobiet w celach samoobrony. System oparty jest glownie na walce "w parterze" czyli na ziemi, przy wykorzystaniu chwytow, dzwigni i duszen.
Dlaczego jest tak skuteczne? Po pierwsze niewiele osob zna sposoby walki w tej plaszczyznie ;) Po drugie na ziemi znacznie traca na znaczeniu masa ciala i sila fizyczna, zupelnie inaczej niz w systemach opartych na uderzeniach, gdzie stanowia one ogromna przewage. Dlatego tez, dobry technicznie zawodnik moze pokonac znacznie silniejszego przeciwnika.
Sekcja jest niewielka, kazdy cwiczacy bedzie mile widziany i z pewnoscia otrzyma pomoc od bardziej doswiadczonych kolegow oraz trenera.
Atmosfera na treningach jest w pelni kolezenska, bez zadnych uklonow, ceremonii itp elementow znanych z niektorych sztuk walki. Wszyscy lacznie z trenerem mowia sobie po imieniu, zartuja, co wedlug mnie znacznie poprawia atmosfere i checi do cwiczen ;) Zawsze mozna zwrocic sie z prosba o jakies wskazowki, czy dostosowac trening do swojego tempa, nikt nikogo nie zmusza do wysilku ponad mozliwosci wiec mozna smialo przychodzic bez zadnych obaw ;)
W chwili obecnej treningi odbywaja sie na sali gimnastycznej na rybakach (budowlanka), ze wzgledu na mate zapasnicza, w poniedzialki srody i piatki o godz. 18.30
Cena to 50zl za miesiac, co przy niewielkiej liczbie cwiczacych wystarcza w zasadzie na pokrycie kosztu wynajecia sali ;) Cena mysle bardzo przyzwoita, biorac pod uwage ze w innych miastach za treningi BJJ na dodatek przy duzej liczbie cwiczacych, ludzie placa nawet 100zl miesiecznie.
Jeszcze raz zapraszam wszystkich chetnych, bo poza swietntna zabawa i poprawa kondycji mozna sie naprawde duzo nauczyc :)
Gdyby ktos byl zainteresowany i chcial uzyskac wiecej informacji, to bede tu zagladal i postaram sie odpisywac w miare mozliwosci.

W Łomży z tego co wiem jest taekwondo, karate kyokushin, aikido, zapasy, luta livre. O judo lub bjj nie słyszałem żeby było, ale najbardziej zbliżone do tego jest luta livre. Byłem u nich kiedyś na treningu (budowlanka na rybakach), było całkiem sympatycznie. Jeśli znajde trochę wolnego czasu to chętnie tam pochodzę. Treningi za miesiąc kosztują 50 zł, spotkania 2 razy w tygodniu (może coś sie zmieniło do tej pory). Generalnie polecam.

Albo przy ognisku.
Podstawa to: a, G, C, d- podobno wszystko da sie tym zagrać.
I dobre bicie.
______________________________-

Do Abcd: wybacz mi ale skoro bym cos wiedzial o BJJ to bym nie zakladal tematu, ale dzieki za info.

Do DRAN: Przegladam czesto VortalBudo i mam do Ciebie pytanie. Czy Radek Turek - to wlansie ten Radek, ktory zdeklasowal rywali na ostatnim UGC w Niemczech?? Dzieki za obszerne opisanie tematu.

apostata

a w ŁSM zimno!
no i kto jest debeściak? -Pan Lipski jest debeściak

karate,teakwondo

DiDi

olbrzym->krasnoludek

olbrzym-------------> niebo

Mnie interesują walki na siekiery (przydatne na barykadach), może ktoś wie gdzie jest taki klub gdzie tego uczą? BJJ to styl, Vale Tudo (zamiennie można używać MMA) to formuła walki a nie styl. Zamiast kursu proponuje reguilarne treningi. Jak będziesz już wiedział o co w tym chodzi to możesz pojeździć po seminariach organizowanych dość często w całej Polsce. Na seminarich możesz spotkać gości, których widziałes w telewizji, np.: Minotauro (to ten gość z którym walczył Nastula w Pride). Jak już będziesz kozakiem to heja do Brazylii ;)

rudy błazen z druhem

no szkoda ze tak wyszło , bo odleciał :/
na drugi raz nie poleci daleko :)

Malachit, w te artykuły to nic innego jak interpretacja prawdziwych faktów. To do Ciebie należy ocena na ile jest ona prawdziwa. Nikt przecież nie każe Ci ślepo wierzyć we wszystko, co jest napisane na tej stronie. Masz własny rozum, sam oceń na ile to jest prawdziwe. Na przykład artykuł "Tajne prace senatu" można bardzo łatwo sprawdzić.
Ja nie chcę Wam tego wciskać, poprostu ciekawią mnie Wasze opinie na ten temat.
Pozdrawiam:)

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

In the original Palermo dialect the word 'mafioso' once meant 'beautiful', 'bold' or 'self-confident'. Anyone who was worthy of being described as a mafioso therefore had a certain something, an intangible attribute called 'mafia'. 'Cool' is about the closest modern English equivalent; a mafioso was someone who fancied himself. In fact it was the early Italian government which attached specific criminal connotations to the word and turned it into a subject of national debate. It was following the Prefect of Palermo, Filippo Gualterio's report to Rome in 1865, citing that "the so-called Mafia or criminal associations" had become more daring, that the word rapidly entered general usage connoting criminal activity. This ties in with the theory that the word 'mafia' in Palermo dialect, came from an Arabic word adopted during the Arab occupation of Sicily, "maafeyya" meaning exempted.

Ale nam sie tu maly offtop robi ;) Zaraz ktos nas z mafia kojarzyc jeszcze zacznie ;)

No i znowu przegraliśmy z Anglikami. Nie mamy szczęścia w meczach z nimi. Chociaż w sumie wynik zasłużony, bo pierwsza połowa, mimo korzystnego wyniku, w naszym wykonaniu beznadziejna. Druga już o wiele lepsza ale i tak prezentowaliśmy się słabiej od wyspiarzy.
W naszym zespole bardzo dobre spotkanie rozegrali Artur Boruc i Kamil Kosowski, beznadziejnie natomiast zagrał Grzegorz Rasiak. Słabo wypadli również Bąk, Lewandowski, Sobolewski i Smolarek. Widać było, że się starają Żewłakow i Krzynówek. Jeszcze czeka nas wiele pracy aby móc wygrywać z najlepszymi. Słabo sędziował również duński arbiter, który bardzo często mylił się w obie strony, ale bardziej drobiazgowo gwizdał na naszą niekorzyść.
Chwała 10 tysiącom polskich kibiców, którzy wielokrotnie przebijali się ze swoim dopingiem przez 55 tysięczny tłum Anglików. Doping, przemycenie i odpalenie rac i w ogóle ich postawa zasługują na pochwałę. Pod koniec meczu coś się działo na trybunach, ale mam nadzieję, że żaden z naszych rodaków nie ucierpiał, czy to w starciu z angielskimi kibolami czy to z angielską policją.
Mecz mógł się podobać. Szkoda tylko, że przegraliśmy.
Teraz trzeba zbierać pieniądze na wyjazd do Niemiec na finały mistrzostw świata. Może udałoby się zorganizować chociaż jakiegoś busa z Łomży przynajmniej na jeden mecz? Co wy na to? Co do postawy naszych piłkarzy w całych mistrzostwach, to nie mamy się czego wstydzić.

Zbych

ptysiu91: a może ja dam Ci prezent w postaci mojej podeszwy odbitej na Twoim ryju? Jest już spora grupa osób, które tylko czekają na sygnał i idziemy do Ciebie w odwiedziny.

Przyjmij do wiadomości, psi wymiocie:

JEŻELI OD JUTRA (tj. 14 października) POJAWI SIĘ NA FORUM CHOCIAŻ JEDEN TWÓJ POST, ODWIEDZIMY CIE!

Jeśli nadal nie zrozumiałeś, powiem wprost, a nawet Ci przeliteruję:

W Y P I E R D A L A J

rudy błazen z druhem

I lo jest słabe. Chodzą tam nienormalni. Wogle szkoła jest nienormalna. Mówie tak bo ucze sie tam. Ale I e jest najlepsza!!!!!!!!!!!!

ja tam chodziłem na samym początku istnienia i polecam jak najbardziej, mila atmosfera, pelen profesjonalizm!!

Już to każdy wie, ale nic sie niestało bo przypomniałes dla zapominalskich...

rudy błazen z druhem

taa.... jeszcze troche takich pogłosek wyjdzie na to że wpadł pod pociąg..... dajcie spokuj i lepiej zapalcie chłopakowi znicz na mogile.........

A ja nadal uważam, że powinni zwiększyć wpisowe na prezenty dla nauczycieli. Jak jeden baran z drugim da dwa razy do roku po 5 złotych to myśli, że w zamian powinien już oczekiwać westchnień i pobłażliwości od nauczyciela. Jakby dał w zamian kilkaset złotych, to może zmoblilizowało go to do nauki, aby ta danina nie trwała np. przez kolejne 10 lat podstawówki. A tyle niektórzy potrafią na tym poziomie zaliczać.

Siemka ptysiek skojarzenia

No przecież napisała "..ale...już beze mnie...:(" więc Ptysiu to jest odpowiedz.

na wszyszynskiego nie bardzo. Strasznie nadęty Pan instruktor. Większoścy czasu spędza siedząc w oknie albo podziwia piękno własnego ciała. Nia ma czasu chłopina na zajęcie sie klientami

kurde u mnie tak samo ledwo chodzi, dzwoniłem i gadajo że jak bedzie tak dłuższy okres to dopiero dzwonic -hamy

Jest fatalnie od piątku.

brutalny----------->człowiek

Zbych

Dzownilem do nich dzisiaj na infolinie i mialem przyjemnosc rozmawiac z mlodych czlowiekiem, ale na poziomie (co sie rzadko zdarza :]

Otoz oficjalny powod, o ktorym wie TP SA jest taki:
"Odddzial obslugi technicznej w Łomży przeprowadza konserwacje lacza i niestety nie wie kiedy skonczy"
Na pytanie, czy te konserwacje nie sa zbyt czeste (ostatnia w sierpniu) padla odpowiedz:
"Niestety nie wiem nic na ten temat, ale slyszalem ze sa to dzialania wynikajace z problemow technicznych w centraliw Łomży" <no comments>

Zmoich pomiarow wynika, ze prace remontowe nalaczachw Lomzy trwaly lub trwaja:
piatek (14.10) od godziny ok.18:30 do 24:00
sobota (15.10) od godziny ok.09:30 do teraz

Dodam tylko, ze o takich naprawach uzytkownicy powinni byc uprzednio poinformowani oraz to, ze takie naprawy powinny odbywac sie w nocy.

(PS>naprawy remontowe w sierpniu mialy trwac zasadniczo od 23:00 do 04:00 nad ranem, ale przeciagnelo sie do 13:00 <nocomments>, jak widac teraz to cos powazniejszego :]

Buhahahaha

Zbych

Blablabla piniwini...........

Pewnie dlatego że piszesz jej nazwę z małej litery, ubliżając naszemu wieszczowi narodowemu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org