Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prymas Glemp za wejściem do UE |
Uwazam ze Hala sportowa + skate park w ostatecznosci wystarcza!.....co za duzo to nie zdrowo jak na jedno osiedle. Pozostale nie maja i tego......Pan Lipski molgby jakis basen wybudowac jezeli juz nie ma co zrobic z pieniedzmi.. - z pozytkiem dla mieszkancow Perspektywy...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prymas Glemp za wejściem do UE |
nie wiem gdzie jest kasa, ale za to wiem gdzie jest bruk, polecam pojezdzic rowerem po bruku na ulicy Nadnarwianskiej, pod gore troszke ciezko pedalowac, za to w dol extra, jest tam tez kilka ciekawych studzianek (troszke wystaja lub zapadaja sie)
|
|
Dzięki za info Pozdrawiam Krzysztof
|
|
Franki Mysle, ze miasto zrobi pierwszy ruch...............dajmy szanse sprobowac zmierzyc sie z tymi krzakami (na początek), a wtedy bedziemy oceniac ich. Pozdrawiam michal
|
|
Hmmm.......... nie.
|
|
OD NIEDAWNA ZAMONTOWANO DZIWNE URZADZENIA NA UL. ZAWADZKIEJ, PRZY PRZEJSCIU DLA PIESZYCH NAPRZECIW PIZZERI D'ANGELO ORAZ W DWÓCH MIEJSCACH NA ULICY PIŁSUDSKIEGO. OKAZUJE SIE, ŻE TO RADARY, ALE TE BESTIE DODATKOWO ROBIĄ ZDJĘCIA. WKRÓTCE I TY MOZESZ STAĆ SIĘ ICH OFIARĄ ,A DO DOMKU WPARUJE TOBIE LISTONOSZ Z MANDATEM. OD TEJ CHWILI POZOSTAJE TOBIE 7 DNI NA OPŁACENIE. A SĘK W TYM, ŻE KIEDYŚ MOGŁEŚ NEGOCJOWAC WYSOKOŚĆ MANDATU LUB JEGO ZANIECHANIE. A TEN AUTOMACIK JEST WREDNY I NIE PRZEPUŚCI NIKOMU.(GORZEJ NIŻ "NAGŁA ŚMIERĆ"). ALE MIEJMY NADZIEJE, ŻE BĘDZIE BEZPIECZNIEJ I NASZE PIENIĄDZE NIE PÓJDA NA MARNE.
|
|
W TV Łomża reklamuje się "ogródki gastronomiczne" na Starym Rynku. Radny miejski o nazwisku Augustyniak(przepraszam jak przekręciłem), dodam młokos mówi,że taki ogródek to jest ogromna atrakcja i można z całą rodziną rozerwać się.Może dla niego to jest i atrakcja ale dla mnie patrzenie się jak ktoś pije piwo to żadna atrakcja,a po za tym nic tam się nie dzieje. Piwo to jedyna atrakcja na Starym Rynku i uchowaj Boże dzieci od takiego spędzania czasu. Dodam, że obserwuje trzech radnych miejskich:w/w,p.Gałązkę i nie znanego mi z nazwiska radnego lecz siedzącego w tej trójcy na posiedzeniach.Jedynym ich zajęciem jest śmiech, przepraszam jeden z tych radnych zabrał głos i skrytykował księży po czym już tylko się cieszyli. Dziękuje bardzo za finansowanie z moich podatków takich radnych i życze im dalszych uciech.
|
|
jakoś nie słychac, żeby przeciw tym piwnym namiotom protestowała Komisja ds. Rodziny, Profilaktyki i czegoś tam jeszcze. No cóż - pieniądz nie śmierdzi,a Ośrodek Terapii Uzależnień blisko. michal
|
|
a ja się zastanawiam czy będą łapać wszystkich jak leci, którzy załapią się powyżej 60 km/h - przecież im klisz zabraknie :D .....ktos pojedzie 61 - mandat, 62-mandat.... ...z tego co wiem w wiekszości miast gdzie są fotoradary zdjątka są robione gdy kierowca przekroczy 10, 15, lub nawet 20 km/h. Acha.... drugi z radarów stoju przy Piłsudskiego tuż za wjazdem do szpitala w kierunku na sz. zambrowską.... :D (i każdego dnia totolotek, w którą wieżyczkę dziś wsadzili aparacik?) :D czekamy na pierwszego, który zamieści na forum swoje zdjęcie! :D
|
|
To oni wszystkie niebędo chodzić jednocześnie tylko 1 w tymsamym czasie ?
|
|
Ostatnio w lokalnej TV w bloku "Bezpieczna Łomża" dużo się mówi o bezpiecznych kąpielach i plażowaniu na naszym pięknym kąpielisku. Czy ktoś coś słyszał o przypadku z przed kilku dni, który się tam zdarzył? Chodzi o akcję ratowania dziewczyny. Nie wiem, czy to ploty i nie wiem, co o tym myśleć.
|
|
Witam Szanownych Forumowiczów, Po raz kolejny dziękuję za liczne posty w dyskusjach na tym forum. Cieszę się, że Państwo są zainteresowani sprawami miasta i jego problemami. Jednak najbardziej cieszy mnie, że widzę tutaj przykłady konkretnych rozwiązań, które w wielu przypadkach stanowią i będą stanowić istotną rolę przy podejmowaniu decyzji przez Prezydenta Miasta. Jednocześnie informuję, że wszystkie istotne kwestie poruszane na forum www.4lomza.pl (np. dotyczące działalności Straży Miejskiej, zagospodarowania terenu muszli koncertowej przy ul. Zjazd, ew. budowy stadionu i inne) są przez Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży bacznie śledzone. Niebawem Prezydent zajmie stanowisko w tych drażliwych kwestiach. W tej chwili Prezydent Łomży chciałby poznać opinię Szanownych Forumowiczów na temat funkcjonowania na Starym Rynku tzw. ogródków piwnych. Co pewien czas do Ratusza wpływają skargi na funkcjonowanie „ogródków” na łomżyńskiej Starówce. Czy – zdaniem Szanownych Forumowiczów – takie lokale powinny powstawać? Czy w Łomży powinno być tak, jak np. w Warszawie, gdzie na Starówce jest mnóstwo ogródków piwnych? Jak miałby funkcjonować Stary Rynek w przyszłe wakacje – pusty plac, czy może lokale gastronomiczne? Jak pogodzić to z protestami mieszkańców? Jak zwykle liczę na wiele wypowiedzi. Pozdrawiam Marcin Skawski Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży
|
|
Samo swiadectwo nie jest przeciez jedynym dowodem, na to ze ukoczyles szkole. Kazda szkola przechowuje arkusze ocen i w nich rowniez jest zapisane, czy ukonczyles dana szkole. Zawsze zreszta mozna poprosic o odpisz swiadectw ana podstawie arksuza ocen :)
|
|
zastanawiam sie nad głupotą innych ludzi - tzn czy warta jechac do azji afryki czy tez w jeszcze bardziej egzotyczne miejsce aby wrócic z jakims wiruskiem i paść na pysk w ciagu 24 godzin. Rozumię ci którzy muszą zawodowa ale prywatnie na odpoczynek - chyba wiczny michal
|
|
A moze by tak: Rondo Świerkowe Rondo Kwiatowe Rodo Trawiaste Most Niski Most Średni Most Wysoki albo Most Mieszkańców Łomży Rondo Kupców Miejskich Most Radnych
|
|
Juz są trzy.... dwa na piłsudskiego (szpital, szeptel) i na zawadzkiej (Prusa) Adam D
|
|
Jeszcze trochę i zaczną padać propozycje "most Żwirka i Muchomorka" albo "rondo Sierotki Marysi"... chociaż czemu nie? :D W Ostrołęce mają rondo Zbawiciela Świata... chyba brakowało im pomysłów...
|
|
Dla przyjezdnych mosty mogłyby równie dobrze mieć nazwy: X, Y, Z - myślę że akurat dla nich nazwa nie ma znaczenia i nie spełnia formy kierunkowskazu :D Nazwa mogłaby przemienna w zależności od jak wiemy chwiejnego stanu technicznego :D ... np Most sprawny Most w remoncie lub wręcz Most pontonowy - to na wypadek gdyby te dwa pierwsze zawiodły :D mam nadzieję, że nikt nie bierze na poważnie tego co piszę... Temat bardzo ciekawy... gratulacje neon Pozdrawiam Krzysztof PS XtraVert - zimą wszystkie ronda będą śniegowe - niech przyjezdni kombinują ;)
|
|
:D
|
|
Jeśli to prawda, proszę o nagranie. Hihihihihihi , dzięki za wpis, na początek dnia lux. Pozdrawiam
|
|
I co? Bawiłaś się dobrze? I tyle Twojego! Teraz zajmij się swoim zdrowiem. Skoro macica jest taka dla Ciebie ważna, to zadbaj o nią, bo przyda się do dochowania się potomstwa. I daj spokój facetowi. Pomylić się może każdy.
|
|
Eee, wcale nie taka fajna. Zbyt statyczna, a kolorki cukierkowe. Lepiej niech 4lomza zostanie, jaka jest. Pozdrawiam. grover
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |