Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brutalizacja życia publicznego-efekt "Ziobry" |
Fajna impreza. Chłopaki postarali się, zorganizowali świetną inscenizację. Gratulacje! Pobiegali, pomęczyli się, postrzelali, wzięli do niewoli kilku Niemców. Tu jest artykuł ze zdjęciami: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=5337 A na tym zdjęciu cos mi nie pasowało: Zgadnijcie co? :) Podpowiem, że inscenizacja dotyczyła obrony Przeprawy pod Nowogrodem we wrześniu 1939 roku. rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brutalizacja życia publicznego-efekt "Ziobry" |
w sumie 630 stron ;) Dałem do Libry - 12 gr./stronę netto :)
|
|
Jakiś czas temu poszła petycja do Prezydenta w sprawie remontu tej drogi. Niestety trzeba będzie poczekać do następnego lata.
|
|
Ale co ma piernik do wiatraka? Tzn. jesli ktos nie widzi roznicy w tych kataklizmach, no to wiec ... eh tam, co tu mowic - I feel sorry for you. wychu .
|
|
A ja "pozdrawiam" tego pana, z listy nr 6, co postawił Stara ze swoim wizerunkiem na drodze. Każda okazja dobra aby zdobyć parę głosów w wyścigu do koryta.
|
|
[*] .
|
|
Człowieku! Skąd wziąć ślepą amunicję do MG albo do Maxima? Dlatego były AK47. Myślisz, że ze schronu strzelał Browning?
|
|
KBK AK jest dobrą bronią :), czego chcesz ?!. Gdyby Polacy mieli takie to kto wie... Pozdrawiam ciepło Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Ta,tak samo nas szukaliście jak ja nie miałam spuchniętego dziąsła a Monika złamanych 3 palców u lewej nogi:-] i nie na forum z takimi makabrycznymi wieściami:-] chcesz się kłócić to chodź na gygy:P .
|
|
Coraz gorzej z dnia na dzień. Na połączenie trzeba czekać coraz dłużej, jak w kolejce do specjalistycznego lekarza. Pewnie zrezygnuję z odwiedzin na tej stronie. Pewnie dla kogoś kto tym administruje, to żadna strata, ale czy opinia o stronie nie ma znaczenia?
|
|
Tymczasowo w "Biełce" nie ma na czym jeździć. Koni jest 5 ale: Kazan - roczny kucyk szetlandzki, nieujeźdżony Lolita - 1,5 roku, nieujeżdżona Larysa - ujeżdżona ale problemy z kopytami, kuleje Plejada - w trakcie ujeżdżania Lady Alma - na oźrebieniu (chyba że wyźrebiła się dziś w nocy to z małym źrebakiem) Jest jeszcze Kisielnica i gospodarstwo agroturystyczne jak się wyjeżdża z Piątnicy po lewej stronie.
|
|
witam, wiesz moze gdzie mozna zobaczyc informacje o naborze do pracy w tym supermarkecie ? .
|
|
witam, wiesz moze gdzie mozna zobaczyc informacje o naborze do pracy w tym supermarkecie ? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Raczej mozna ważne że masz dowód a jak nie to pakuj sie w bagażnik :P Zbych
|
|
Męski sport .
|
|
Przecież odkąd jesteśmy w UE do przekraczania granicy wystarczy tylko dowód, czyż nie? ;)
|
|
Tak już jest pS. a z kad wiesz ze te dziecko miło 10miesięcy ?? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Witam Jesli chodzi o owych strzelców konnych (w tym przypadku faktycznie strzelców konnych - nie ułanów, bowiem w inscenizacji brała udział grupa odtwarzająca 9 Pułk Strzelców Konnych z Grajewa) to trzeba zaznaczyć iż oni również wchodzili w skład SGO Narew z Września '39. Jednak pułk w dniu 11.09.1939 toczył walki w rejonie Zambrowa. Wiem że najłatwiej dostrzegać błędy, ale trzeba dostrzec wysiłek który w to włożyliśmy. Organizowaliśmy to pierwszy raz, mieliśmy bardzo mało czasu na jakiekolwiek przygotowania - część z nas kompletowało mundury w ostatniej chwili. Stąd właśnie obecność osób z niekompletnym wyposażeniem, żołnierzy których nie powinno tam być, itp. A co najważniejsze zainwestowaliśmy też własną kasę. Z kałachami było faktycznie tak jak powiedział Sura, coś musiało "strzelać" - głupio by było abyśmy strzelali "na sucho". Sama pirotechnika nie wystarczyła. Ale jak na pierwszy raz bylo rewelacyjnie, za rok ściągniemy więcej ludzi i lepszy sprzęt. W każdym razie pozdrowienia i podziękowania dla całej "SGO Narew" za wysiłek włożony w imprezę. Krzysztof "Indar" Babiński Kompania Św. Krzysztofa ps. Średniowiecze i tak jest fajniesze :) Miło jest jednak raz na jakiś czas zrzucić XIII wieczną kolczuge i wbić się w mundur z '39 roku. I.
|
|
Neon: masz rację. Wyglada na to że mój błąd :P . Ale zobaczymy, najwazniejsze zeby powstał razem z galerią i kinem! Zbych
|
|
ryskago przecież to nie ja stopniuję, przeczytaj mą wypowiedź raz jeszcze. Stwierdziłam tam że wszystkie ofiary są równe !. Proszę czytajcie ze zrozumieniem tekstu. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |