Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Duda skierował Ustawę do TK |
Koncerny produkujące mleko w proszku i inne produkty na bazie mleka, to te same koncerny co sprzedają tobie mleko, więc coś chyba się tobie pomyliło hehehe nie opowiadaj bzdur, jest pełno opracowań niezależnych instytucji, placówek naukowych na ten temat, wypowiedzi specjalistów, otwórz oczka. Poza tym, moim i nie tylko zdaniem te wszystkie przetwory mleczne, o których wspomniałeś, są jeszcze gorsze od mleka, więc nie wciskaj kitu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Duda skierował Ustawę do TK |
Nie ma różnicy czy mleko jest prosto od krowy czy nie... chociaż te surowe mleko jest groźniejsze dla zdrowia... Podaj linki do badań o których mówisz! Zmyślasz... Badania o których ja mówie, są o mleku, ale też o pochodnych mleka, więc twoje dywagacje w tym momencie nie mają sensu. Mleczarnie to staroświecka nazwa, bo jeśli taka firma zalicza się do największy w kraju, ma wiele zakładów produkcyjnych, to jak inaczej nazywać to niż koncernem? ale to tak na marginesie...
|
|
..a co, jak już ktoś ma dziecko to nie może sobie na solarkę iść..? ja też mam, zostaje z mężem a ja w tym czasie mam te 10-15 minut tylko dla siebie..coś sie i matkom od życia należy ;))
|
|
dokładnie;D tylko pan Iwanowski!!!!!!
|
|
Jesteś trochę tępy, bo laktoza nie trawiona przez dorosłych jest w obu rodzajach mleka...parametry szkodliwe się nie zmieniają, więc powtórzę: Krowie mleko, dostając się do żołądka człowieka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych, ścina się, tworząc substancję przypominająca twaróg. Ten "twaróg" oblepia czasami inne pokarmy znajdujące się w żołądku. Dopóki ścięte mleko nie ulegnie strawieniu, proces trawienny innego pokarmu nie rozpocznie się. Zjawisko to często powtarzające się, może spowodować zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego - bóle brzucha i biegunki. Organizm dorosłego człowieka nie produkuje już enzymu – laktazy, który potrafi rozłożyć cukier mlekowy na glukozę i galaktozę. Mleko zawiera dużo białka zwierzęcego, co sprawia, że organizm wydala więcej wapnia! poczytaj do snu naukowców, a nie przytaczasz powiatowych dietetyków. http://www.noni.com.pl/pacjent_nalogi3.html http://www.faceci.com.pl/mleko.html na domiar złego w surowym mleku jest mnóstwo szkodliwych bakterii i drobnoustrojów.
|
|
Mastor naciągacze nie rejestrują ludzi tylko policję skarbową im wysłać i zamknęliby im ten butik - naciągacze i ten Grześ kierownik sierota jedna co jeszcze ludzinie szanuje. Słyszałem że od kogoś w klakson oberwał już.
|
|
Co sądzicie o markecie budowlanym Mastor, ciekawią mnie opinię ludzi, którzy w nim pracowali i otarli się z właścicielami i kierownictwem :) Chcę rozwinąć ten temat. Myślę, że będzie o czym opowiadać. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum :)
|
|
Sam do siebie gadasz?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Kierownik jest ok ,dał mi kiedyś przy zakupie szlifierki Bosch taki upust ,że nawet na Allegro za taką cenę bym nie kupił.
|
|
uciekaj z tamtad sam odejdz z twarza i wyjdz z uniesiona glowa puzniej wyjdziesz to tylko czubki palcow u nog bedziesz widzial i dowiesz sie czegos o sobie ze np.jestes zlodziej lub cos w tym stylu.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Ja osobiście pracowałem w Mastorze 2 miesiące, z czego otrzymałem wypłatę marnych groszy nie będąc zarejestrowanym. Cóż powielane kombinacje to "jakość" wielu łomżyńskich firm jak się nie narobić a zarobić". Z mego doświadczenia wynika iż młody właściciel zatrudnił prawą kończynę Grzesia do sprzątania niewygodnych ludzi i szargania nimi a sam "kierownik G... " wykazuje bardzo niski poziom kultury przy kierowaniu i współpracy z zespołem ludzkim. Bycie inteligentniejszym od niego jest niewskazane :). Z tego co się dowiedziałem nawet bardzo doświadczonych wieloletnich pracowników wyrzucił. W nowych pracownikach rotacja ludźmi jak zauważyłem po ogłoszeniach zamieszczanych na www.4lomza.pl jest ogromna. W Mastorze donoszenie na siebie, szpiegostwo to bardzo "pożądana sprawa" godna pochwały kierownika. Cóż miłej atmosfery tam nie zauważyłem, raczej szarganie ludźmi. Wg mnie takie firmy powinny być nękane przez inspekcję pracy, chociaż oni robią bardziej turystyczne wycieczki. Bardziej kompetentna byłaby policja skarbowa. Firma mogłaby zniknąć z rynku jakby zweryfikowano dogłębnie dokumenty. Jak byłem w Mastorze pracownikiem "zatrudniano" około 30% niezarejestrowanych osób. Czekam na wasze doświadczenia. pozdrawiam gorąco
|
|
widze że rozwinol się temat jak wychowywac dzieci proste że czasem dziecko sie przewruci itp to nic złego ale to dziecko wypadło z okna a jego mama wiedziała że ma tendencje do wchodzenia na okno bo nieras łapała go w ostatniej chwili wiec powinna zabespieczyc okna w domu są np. klamki na kluczyk do okna i gdyby cos z tym zrobiła to nie doszło by do tej tragedi.
|
|
Potrzebuję pożyczyć lub wypożyczyć auto marki Żuk lub Nysa. Musi być sprawne technicznie!! tel. 606 919 961 P.S. To nie jest żart;-)
|
|
Coz, nie wnikam ale zyczę powodzenia!:)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Czy może mi ktoś polecić dentystę lub dentystkę która przyjmuje w Łomży na kasę chorych? z góry dziękuję. ;)
|
|
Kiedyś były przypuszczenia, może nawet nadal są, że obiekty potrafiące lewitować i nagle zawracać to po prostu prototypy jakiś nowych samolotów bojowych armii Stanów Zjednoczonych czy Rosji. Ale skoro widziałeś je w Polsce to wydaje się to być jeszcze ciekawsze niż do tej pory. Chętnie pogrzebię dalej, bo kiedyś interesowałem się tą tematyką :) < wieczne im odpoczywanie >
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |