Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jarota |
Ja jestem za. Ale nie jestem z Piątnicy (Włościańskiej) :) Pozdro.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jarota |
Przyjąłem do wiadomości. Czekam przed wejściem na plac. Pozdrowienia. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Podchody połączenia Piątnicy z Łomża już były! -ALE NIC Z TEGO!O ile ktoś pamięta to tablica informująca koniec miasta byla: tuz za LOK , potem za stadionem a potem juz znalazla się tuż przed mostem. Dokladnie wiem , że Piątnica NIGDY NA TO SIĘ NIE ZGODZI!!! Powód ? - podatki , oplaty za wodę ,ścieki , kanalizację i wiele ,wiele innych rzeczy>( a Łomża jest bardzo chętna do dojenia z kasy) W tej chwili jako gmina i miejscowoś radzi sobie bardzo dobrze i widac to gołym okiem.Mieszkam w Łomży ale jestem piątniczanką i całym sercem jestem za Piątnicą.pozdrawiam
|
|
a wyobraźcie sobie księdza po kolędzie z przenośną kasą fiskalną, wystawiającego paragony za datki hehehe - albo w konfesjonale wbudowana kasa w wersji jak w taxi :P załączana byłaby w momencie trzaśnięcia drzwiami ups ... przyklęknięcia :) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
a co tam ....... spowiedź przez gg :) to byłoby ciekawe ..... ech ta moja wyobraźnia :D
|
|
ja jestem za .dobry pomysł :))
|
|
Knee0, Jeśli nie chcesz publicznie, to może roześlij na skrzynki...:D ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Moim skromnym zdaniem najuczciwsze rozwiązanie to tzw "system niemiecki". Każdy obywatel płacący podatki przy rocznym zeznaniu podatkowym deklaruje na jaki Kościół (w sensie wyznania) przekazuje procent swoich dochodów. Jeśli ewentualnie jest obywatelem niewierzącym - pieniądze wędrują na konto organizacji pożytku bublicznego. Jeśli czuje się związany z Kościołem - wspólfinansuje jego działalność, jeśli nie - nie mam obowiązku pośredniego nawet finansowania z pieniędzy publicznych. Dotyczy to oczywiscie tylko bierzącego finasowania organizacji religijnych. Środki na renowację i utrzymanie obiektów sakralnych o wartości histrorycznej i architektonicznej przekazywane są z budżetu co jest oczywiste.
|
|
Biebrza jeszcze piękniejsza=) Polecam gorąco, jest naprawdę co podziwiać=) Polecam zwłaszcza spływ miejscowościami w pobliżu Wizny, czyli Szostaki, Burzyn, Rutkowskie, Sieburczyn=), Ruś. Niedrogo, a jak fajnie=) Przy okazji zapraszam na odpoczynek na mojej działeczce...=)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |