Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polska Policja niech się uczy, lekcja pokazowa jak w Luksemburgu obchodzi się z miejscowym ONR |
Witam! Ma może ktoś z Was konto na szafa.pl? Nie wiem co się dzieje z tym portalem, w ogole nie mogę sie zalogować, tak samo jak zarejestrowac ponownie. Macie ten sam problem ? Możliwe że mi konto zablokowali ? Ale wtedy zapewne bym dostała wiadomość na maila... Zatwierdziłam juz tam wiele transakcji z innymi , wpłaciłam sporo pieniędzy niektorym i nie wiem czy to mozliwe żeby tak nagle mi konto zginęło ;/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polska Policja niech się uczy, lekcja pokazowa jak w Luksemburgu obchodzi się z miejscowym ONR |
Już Tobie tłumaczę... Gdy zapisujesz dziecko na angielski, to płacisz? Gdy zapisujesz dziecko na balet, to płacisz? Podobnie jest i z takimi zajęciami, jak sport, w szczególności bliska mi piłka nożna. Młodzieżowy Łomżyński Klub Sportowy działa w określonej rzeczywistości. Nie zarabia, bo nic nie produkuje. Finanse, jakimi dysponuje (lub jak w tym przypadku nie dysponuje) pochodzą od sponsorów, z Ratusza lub od rodziców. Sponsorów ciężko pozyskać w naszym mieście, bo koń (raczej konie) jaki jest, każdy widzi. Biznesmenów dużych u nas wielu nie ma, ci, którzy są, mają sport w d.pie, ew. inwestują w zespoły, które "robią wyniki", więc seniorów. Na młodzież mało kto daje, więc chwała tym niewielu, którzy coś tam rzucą. Z ratuszem od lat były problemy, finansowanie sportu młodzieżowego w porównaniu z okolicznymi miastami porównywalnej wielkości lub o porównywalnym znaczeniu, stało w Łomży ZAWSZE na niskim poziomie, sięgając niemal dna za kadencji trójgłowej hydry. W przypadku ŁKS-u doszły problemy stworzone przez zarządy kierujące klubem w latach ubiegłych. Doszło do tego, że w ub. roku miasto nie widziało możliwości przekazania pieniędzy na piłkarską młodzież ŁKS-u, bo klub tonął w długach. Stąd powołano MŁKS, który jako stowarzyszenie niezależne od ŁKS-u, miał umożliwić Miastu finansowanie zespołów juniorskich i trampkarskich w Łomży. Początkowo jakieś fundusze wpłynęły do tego klubu, jednak - jak zwykle - niewystarczające. Jeśli mnie pamięć nie myli w ramach MŁKS-u funkcjonuje 7 lub 8 drużyn. Wyjazd na każdy to kilkaset złotych, czasem i tysiąc, zależy od odległości. Spotkań wyjazdowych w sezonie jest zwykle ok. 10, mamy więc ok. 7-10 tys. złotych na zespół. Rocznie. Razy 7 to 50-70 tys. złotych. A znajdź mi trenera, który będzie pracował społecznie? Każdy z nich ma inne obowiązki zawodowe, rodzinne, muszą otrzymywać ekwiwalenty za szkolenie chłopców. A obozy? Sprzęt? Meczowy i treningowy? Tymczasem dofinansowanie z Miasta w ostatnich latach kształtowało się w granicach 50 tys. złotych. Tyle daje Wysokie Mazowieckie na liczbę drużyn o połowę mniejszą. Nie dziw się więc, że różnicę musieli pokrywać rodzice. To przykre, rzecz jasna, że idealnym rozwiązaniem byłoby te, gdyby dzieci DOSTAWAŁY WSZYSTKO. Ale żyjemy w takiej rzeczywistości. Za darmo to dziś można się pobawić na placu zabaw na podwórku lub przy trzepaku. Sad but true... Uwierz mi, że - jak mawiał klasyk - ja mam serce też po lewej stronie i problemy socjalno-finansowe dużej części naszej społeczności (z uwzględnieniem lokalnej, łomżyńskiej) leżą mi na nim. Jednak nie mam milionów na koncie, nie mogę im wszystkiego sfinansować. Zespół seniorów bez małolatów nie istnieje... I tak ma być! Zespół seniorów ma się opierać na jak największej liczbie chłopaków stąd, wspieranych przez najlepszych możliwych w danych warunkach zawodników z zewnątrz. Ewentualne sukcesy "dorosłej" drużyny powinny przekładać się na przyciąganie coraz to większej liczby chłopców do drużyn juniorskich. Itd. To w seniorach chłopcy ujrzą pierwsze swoje pieniądze, na początek nieduże, z czasem, gdy możliwości pozwolą, a ich pozycja w zespole się ukształtuje, większe. To truizm, ale jeśli możesz, czytaj JEŚLI CIĘ STAĆ, potraktuj grę Twojej pociechy w MŁKS-ie jako inwestycję w jego rozwój. Jeśli jest dobry, zaszczep w nim wytrwałość, konsekwencję i ROZUM, by jak Boguski mógł wyrwać się z naszego grajdoła i zarabiać dziesiątki tysięcy. Jeśli aż tak dobry nie jest, niech będzie jak Zbyszek Kowalski, od wielu już lat utrzymujący się na poziomie ekstraklasy, I i II ligi i zarabiający raczej wyżej niż przeciętne uposażenie mieszkańca Łomży. Niech będzie jak Galiński, młodziutki Urban, czy Drągowski, którzy wywodząc się z Łomży, dzisiaj zarabiają porządne pensje w Mlekovicie. Jeśli nie będzie nawet tak dobry, potraktuj to jako inwestycję w jego rozwój fizyczny. Niech się rusza, nie siedzi na ławce, nie jara... Niech zdobywa znajomości wśród kolegów, które - być może - z czasem przydadzą mu się w życiu! JEŚLI CIĘ STAĆ. Jeśli nie - przykro mi, ja Tobie pomóc nie potrafię. A w swojej wypowiedzi, tym fragmencie, w którym mówiłem o rodzicach, chodziło mi o to, że część z tych właśnie rodziców, nie wiem, może Ty, głosowało właśnie na te nazwiska, które są dziś odpowiedzialne za obecny stan rzeczy. Powinni sobie uświadomić, że właśnie swoim nieodpowiedzialnym głosem przyczynili się do tego, że ich dziecko być może straci szansę na kariery zawodników, których wspomniałem.
|
|
Re: Polska Policja niech się uczy, lekcja pokazowa jak w Luksemburgu obchodzi się z miejscowym ONR |
Ale mi się normalnie wyświetla wszystko i tak jest od wczoraj ale po prostu jakoś zalogować sie nie moge bo pisze, że blędny login lub haslo... Co jest niemożlie bo po kilkanascie razy juz wpisywałam.. Nawet nowego konta zalozyc nie moge
|
|
popros o przypomnienie hasla :) moze to cos zmieni bo ja sie normalnie moge zalogowac :)
|
|
gc: Ich nie trzeba nazywać grabarzami, ich trzeba cytując Tomaszewskiego wyp...lić dyscyplinarnie! A najlepiej wywieźć ich w p..du na taczkach jak Reymontowską Jagnę poza miasto. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
A moze też robi żarty?
|
|
ktos mial zamiar sie zareklamowac na forum, ale nie "przewidział" , że dzieki bystrym uzytkownikom reklama osiągnie efekt przeciwny - osoba stala sie znana w calym miescie , ale klientela sie nie zwiekszyła - ktos sie "zdziwi " mniejszym zyskiem niz sobie "wrózyl".
|
|
Za stodołą jest czysto i przewiewnie :)
|
|
Potwierdzam na leczenie już za późno
|
|
Kiedy ludzie przekraczając granice zdrowego rozsądku sięgają desperackim krokiem po opinię wróżki, przykładów są tysiące- zaginął nam ktoś bliski- kontaktujemy się z wróżką(lub jasnowidzem) w akcie desperacji. Szukając po prostu nadziei, że jest jakaś szansa, jednak jak dla mnie takie rzeczy to maszynka do robienia pieniędzy na właśnie zdesperowanych ludziach.
|
|
Załóż nowe gumaczki lateksow które nabyłeś wyjeżdzając na wieś noś je przez tydzień czasu i postaw w ogródku mam nadzieję że odstraszysz ich skutecznie.
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110307/MAGAZYN/905490095 tu jest ciekawy artykuł o tzw Szeptuchach - babciach leczących głównie modlitwą. jak kazdy czlowiek z Darem Bożym- czuja sie za to wdzieczne i nie biora za swoje działanie pieniedzy. nie maja cennikow. idea pomagania ludziom, a nie zarabiania pieniedzy. Dar nie jest zawodem. zycze Wszystkim , aby nie trafili na osoby wykorzystujace ludzką naiwnosc, czesto rozpacz, szukanie "ostatniej deski ratunku" dla wlasnego zarobku. co innego zabawa - we wrozby z fusow, z kapci, wosku , itp - ale nie wolno na cudzej krzywdzie sie wzbogacać i "zarobkować". pozdrawiam i zycze opamiętania
|
|
A może by tak z wiatrówki :)
|
|
"basen przy SP 10 nie jest przystosowany dla małych dzieci, " - ja tam brodzik widziałem, ale się nie znam co baardzo małe dzieci potrzebują. Czy za sprawą dzieci <7 lat rozwijają się kina i teatrzyki? Nie sądze " no wlasnie po co nam basen, jak mamy juz jeden. po co nam galeria jak mamy sklepik osiedlowy. po co nam stadion nowy jak mamy na perspektywie..." - galeria jest prywatna, a nie przez z pożyczek miejskich. - stadion nie jest nowy, tylko murawa, oświetlenie, trybuny i infrastruktura. "po to zeby utrzymac w tym miescie mlodych ludzi. kumasz?" - czy obecność zjeżdżalni spowoduje, że ktoś zostanie w Łomży zamiast przenieść się do Warszawy? Myślę, że można tą pożyczkę zaciągnąć na bardziej wartościowe cele
|
|
Chciałbym usłyszeć od prawnika, czy cały ten pierdoln.ik można odkręcić tak, by jeszcze w 2011 roku kluby młodzieżowe dostały jakąś kasę. Jeśli można, to chyba ktoś tam w ratuszu pracuje i będzie potrafił to zrobić...
|
|
Jedno z ciekawszych??????????Przecież tutaj nic sie nie dzieje!Nuuuddddaaa!!!
|
|
A powiedz skąd ta ciekawość?
|
|
wklejanie zdjęć na forum link do zdjęcia całość bez odstępów wstawianie linków youtube itp itd. link skopiowany ze strony
|
|
wklejanie zdjęć na forum [ img ] link do zdjęcia całość bez odstępów [ / img ] wstawianie linków youtube itp itd. [ url ] link skopiowany ze strony [ / url ] wszytko powyżej do wstawiania zdjęć i linków do filmików,muzyki itp. jest bez odstępów inaczej nie mogłem podać przykładu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |