czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prognoza wyniku euroreferendum 2003 - kwiecień.

Odpowiedź jest prosta. Te dwie firmy podzieliły się udziałami w Łomży i wzajemnie nie wchodzą sobie w drogę.

W moim bloku operatorem TVK jest TV Multimedia. Zadzwoniłem do TV VECTRA i chciałem żeby mnie podłączyli do swojej sieci. Uprzejma pani powiedziała, że nie opłaci im się przyłączać jednego abonenta na cały blok.
Zaproponowałem, żę znajdę kilkanaści a może nawet kilkadziesiąt osób chętnych do zmiany operatora. Pani powiedziałe, żę niestety także w takim przypadku VECTRA nie przyłączy nas do swojej sieci.

Wniosek: To typowy układ w którym nie ma konkurencji, więc można pozwolić sobie na dowolne dyktowanie cen.

Żeby podgrzać atmosferę dodam, że w Białymstoku TVK pełem pakiet kosztuje ~20 zł.

Bratniak

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prognoza wyniku euroreferendum 2003 - kwiecień.

ja mam najniżdzy pakiet w Multimedi i własny tależ :-)))) i po co przepłacać

michal

Towarzystwo Wioślarskie organizowało aktywny wypoczynek dla
członków i ich rodzin w czasie wolnym od pracy. Zimą dzierżawiło
lodowisko , a latem łąkę naprzeciw przystani, po drugiej stronie
rzeki. Na łące tej uprawiano lekkoatletykę i gry ruchowe. W 1927
r. klub wioślarski stał się właścicielem 4 hektarów łąk
nadbrzeżnych także naprzeciw przystani, za które w następnych
latach spłacał raty do Banku Rolnego. W krótkim czasie
zorganizowano boisko z urządzeniami do ćwiczeń lekkoatletycznych
i gier sportowych. Udostępniano je uczniom Gimnazjum im.
Tadeusza Kościuszki do treningów i zawodów. W 1928 r. odbyły się
na nim wewnętrzne zawody tegoż Gimnazjum w lekkoatletyce.
Powierzchnia łąki całkowicie zaspokajała zapotrzebowanie
Towarzystwa, dlatego część jej wydzierżawiono. W 1931 r.
naprzeciw przystani urządzono plażę klubową. Specjalnie do tego
przeznaczoną, dużą łodzią rybacką przewożono na drugi brzeg
chętnych do uprawiania sportów oraz do zażywania kąpieli wodnych
i słonecznych8.

Aż boję się myśleć, czy to prawda, czy to oby nie następny zryw???, łomżan rozmowy???
Myślę, że to inwestycja na kilka długich lat ( czy oby obecna władza się wyrobi), bo jeżeli przyjdzie nowa to co???
Dobrze bierzmy się do roboty, jestem napewno za reaktywowaniem ŁTW, mamy wspaniałe warunki do uprawiania tego sportu, choćby świadczą o tym osiągnięcia lat wcześniejszych, naszych sportowców, (prawda Czesławie:)). Chyba nie ma co się długo rozwodzić nad tym co powinno tam być??? .Przez wszystkie te lata w każdym środowisku (bizmesmen, student, uczeń, Łomżanin) przewijają się te same pomysły, są już prawie gotowe do realizacji, może zacznijmy działać, nie dyskutujmy za długo , szkoda czasu.
Panie Marcinie wszystkiego dobrego.

Wracam właśnie od lakiernika bo miałem odpryski ( wiadomo od czego ), a tu widze że na Piłsudskiego ZNOWU rozsypano ten piach !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Powieddźcie kogo to sprawka, bo teraz jak zobacze jakiś odprysk to napewno niebęde płacił z swojej kieszeni jak teraz po tamtym zeszłorocznym roku (500 zł !!). Wogle co to za debilizm sypać takim ryzikiem który jest ostry i niewylatywać że jadąc 30 na /h to nic się niestanie wystarczy że ktoś z boku ( wariat) przejedzie 60km/h i z jego kół leci ten piach na "nasz" samochód !!!!.

Łomżanin

Gdyby zabrako miejsca na pole campingowe w pasie między mostami to jest sporo miejsca po drugiej stronie ulicy Zjazd za Ośrodkiem Egzaminacyjnym dla Kierowców. Amfiteatr nad Narwią można by zorganizować np. przy ulicy Rybaki i ulicy Żydowskiej (w dół od Kamiennych Schodów). Jet tam podniesiony teren, już nie jest to teren zalewowy tak jak kiedyś tam bywało. Możnaby go od strony rzeki jeszcze trochę podnieść. Można by tam też zrobić od strony rzeki trybunki z ławeczkami. Rzeka posiada tam prosty, ponad 500 metrowy odcinek i miejsce to byłoby także miejscem widokowym do obserwacji wodniackich mprez irekreacyjnych i sportowych.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Sprawą trzeba zainteresować rzecznika prasowego miasta i może niech on nam powie czy to jest możliwe.

Rowniez jestem za "przystania" szlakiem rowerowym, lawkami i renowacja.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Czy www.capoeira.lomza.tk to jedyna Łomżyńska strona o sztuce walki?

zgadzam sie, jechalam z otwartym oknem i po minieciu mnie przez inny samochod mialam pelno kamykow w aucie!
ciekawa jestem kto bedzie ludziom placil szkody za lakier...

Łomżanin

Masz prawo nie popierać. Mieszkamy wszak w Europie w demokratycznym państwie. A mnie dziś znowu taki jeden jakimś zachodnim wozem nie pozwolił spokojnie przejść na światłach przy targowisku. On skręcał, bo miał prawo, ja szedłem, bo miałem zielone. Nie popuścił - przejechał tuż przede mną.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org