poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PiS będzie rządził samodzielnie!!!

Jest wolny, chociaż zabił i uciekł z miejsca wypadku!

Sąd nie widział podstaw do aresztowania kierowcy który jechał pod wpływem alkoholu, śmiertelnie potrącił rowerzystę i uciekł z miejsca wypadku. Sąd odstąpił od aresztowania sprawcy wypadku po pijaku, ze względu na to, że ma kredyty do spłacania i pozostawił by rodzinę w trudnej sytuacji finansowej, dlatego musi pracować.
Ofiarą wypadku był ojciec ośmiorga dzieci. W jakiej sytuacji one zostały, czy sąd tym nie zainteresował się?
Czy siadając za kółkiem po pijaku nie wiedział, że ma kredyty do spłacania i rodzinę na utrzymaniu?
Za jazdę pod wpływem alkoholu, spowodowanie śmiertelnego wypadku i ucieczkę z miejsca zdarzenia grozi do 12 lat więzienia.
Interpretacja prawa po Polsku.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PiS będzie rządził samodzielnie!!!

I dlatego studiowałam w Białymstoku.
Wyrazy współczucia.

Widzę, że nawet osoba, która wie o nierzetelności rektora jako płatnika należności, nie jest dla pani J wiarygodna! Wiarygodne jest za to "oglądanie". Czy mamy wierzyć i kierowac się zdaniem tej pani, która twierdzi, że "PWSIiP to w końcu państwówka, a państwo jako instytucja może nie jest najfajniejsze". Najfajniejsze ??? Hahahaha. To dopiero określenie!
Marudzenie, narzekanie i krytykowanie nie jest niczym zakazanym na tym formu. Uważam, że zwłaszcza krytyka jest motorem działań dla tych, którzy chcą coś zmienić. Krytyka powinna być konstruktywna, prowadzić do jakichś wiosków.
Moje wnioski? Bycie studentem takiej uczelni to dla młodych ludzi zbyt duże ryzyko.

Jasne, że zawsze można krytykować. Wiarygodność stwierdzenia :"ojciec mojego kolegi" jest dość wątpliwa, nie ze względu na osobę a na precyzję takich stwierdzeń. A to co widzą własne oczy jest bardziej rzetelne niz to co ktoś powiedział. Na Poznańską nie jest w końcu tak daleko a pieniądze przekazane na inwestycję widać w wyposażeniu i jego standardzie.
A co do mojego zdania o państwie - w cytowanym fragmencie pominięto istotną jego część - ono jest!
PWSIiP też jest i wtym ma przewagę nad tym, czego nie ma. I według mojejm wiedzy przez rok!!! istnienia sporo tam zrobiono - i materialnie i naukowo. Życzę innym przedsiewięciom takiego progresu i perspektyw.
Joanna7

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org