Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podziękowania wszystkim,którzy głosowali na NIE !!! Dziękuję !!! |
moze ktos wie ile bedzie to kosztowola podlanczenie i abonament bo jestem ciekawy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podziękowania wszystkim,którzy głosowali na NIE !!! Dziękuję !!! |
Mr S ja bardzo chętnie ale wyjeżdżam na caly tydzień do rodzinki :(( Może w innym czasie? A co do tego sklepu obok alkoholi świata, to z obsługi byłam bardzo zadowolona, odpowiedzieli wyczerpująco na moje upierdliwe pytania, mordowałam ich długo, a mimo wszystko wykazali się nieskończoną cierpliwością. nawet pozwolili za darmo skorzystać z kawiarenki internetowej żebym poszukała jaki konkretnie model skanera chcę mieć. Przysłali mi mejla jakie modele są dostępne i ile będzie trwało ich sciągnięcie. I chociaż wyczekałam się nie ludzko, bo kurier coś błądził z tym skanerem po Polsce, to i tak jestem zadowolona. :) Pozdrawiam mik
|
|
Też zauważyłem, że obsługa jest naprawde super w firmie DamCom. D o " P a n ó w z S i m m t e c h u " : U c z c i e s i ę o d n i c h , i d i o c i ! mikan: Jak wrócisz, to daj znać na forum ;-) P o z d r a w i a m M r S
|
|
Witam Ostatnio przeprowadzałem remont mieszkania, fachowość brygady i fachowców nadawałaby się do programu TVN "Usterka" :)) Czy w Łomży są prawdziwi spece od np. układania glazury, cyklinowania, hydrauliki, szpachlowania? Kiedy doczekamy się czasów gdy zatrudniając ekipę remontowo - budowlaną nie trzeba będzie stać jej nad głową żeby było wszystko zrobione należycie i starannie? Może stworzymy lokalny ranking dobrych fachowców i tych "fachowców" z którymi lepiej się nigdy nie zadawać? Może opinie forumowiczów pomogą w tym?
|
|
No to dzisiaj jeszcze raz wybieram sie do DamComu, interesuje mnie zestaw z P4 3,06 ghz, który mają w supe cenie... Jak widać jest sporo osób "zadowolonych" z Simmtechu, z nudów chyba zaraz napisze maila do dyrekcji Simmtechu w Białymstoku... Chociaż pewnie nic to nie da. Będąc w Białymstoku odwiedziłem tamtejszy sklep Simmtech. Zapytałem sprzedawcę, czy jeśli kupię tutaj sprzęt to czy mogę go ewentualnie reklamować w ich oddziale w Łomży. Jego odpowiedź była dość jednoznaczna: "To nie jest nasz sklep, my tylko firmujemy ich swoim logo i nazwą. Nie przyznajemy się do nich". Resztę pozostawmy w kwestii domysłów... Simmtech = syf i tyle. Idę do DamCom'u... porozmawiać z inteligetnym sprzedawcą (Nie, drodzy Panowie z Simmtechu, to nie o was...). Narazie ;-) M r S # # # # # # # # # # # # # # # G N U - G E N E R A T I O N # # # # # # # # # # # # # # #
|
|
czy to w ogole ma sens???
|
|
Temat ten będzie rozwinięciem tematu "dyktatury w mechaniaku". Tak sie składa ze jestem maturzysta z mechaniaka. Ostatnio dowiedziałem sie, że składka na 100 dniowke w mechaniaku wynosi 250zl, ale to nie koniec. Kazda klasa ustala sobie dodatkowa skladke na udekorowanie wlasnej praconii (z reguly 50-100zl). Jak wiec latwo policzyc impreza wyniesie 300-350zl. Dla mnie jest to kwota nie do przyjecia. A wystarczyloby: zatrudnic DJa zamiast zespolu (oszczednosc ok 700zl), wykorzystac dekoracje z ubieglego roku (rok temu kosztowaly 3000zl), nie kupywac WÓDKI nauczycielom i zrezygnowac z kelnerów roznoszących jedzenie (tutaj kwot niestety nei znam) i automatycznie robi się taniej i to nawet sporo. "Rzucilem" ten temat poniewż chcę się dowiedzieć o ceny 100 dniówek w innych szkołach i gdzie są "robione", bo w mechaniaku ta impreza jest zawsze w szkole, a podobno w Polonezie mozna zalatwic 100 dniowke za 250 zl od pary (i nie ma alkoholu dla nauczycieli). Maturzyści - dajcie znać ja jest u was w szkole!!!
|
|
rayben,ja ukonczylem Mechaniak w 200r,znam bardzo dobrze Pania Ceislewska, czy w ciagu tak krotkiego okresu ta Pani sie tak zmienila jak piszesz??ja ja wspominam bardzo dobrze,a wspolpraca nauczyciel-uczeni byla naprawde bardzo dobra...byc moze ze jakis czas byla moja wychowawczynia,ale nawet pozniej kiedy mialem innego wychowawce wspolpraca Pani Cieslewskiej bynajmniej z moja klasa ukladala sie dobrze..jesli tak narzekasz na szkole to moze zmien ja...powodzenia...lol
|
|
4pl-ever, - nie moge jednoznacznie stwierdzić co jest przyczyna tego że E.B nie lubi koszykarzy, jesli Ci zdobywaja medale, i odwalaja naprawde kawal dobrej roboty w dziale reklamy szkoły na forum regionu podlaskiego. Byc może wynika to z wielkiej niechęci E.B do Panów od wychowania fizycznego w szczegolności jednego znich, który całym sercem oddaje sie sprawie!. Z drugiej jednak strony E.B uważac może że szkoła to miejsce do nauki, a nie gry w kosza itd. W takim wypadku powiniście pogadac troszkę ze swoim trenerem, zorganizowac sie w kupe, i stworzyc niezależna od szkoły druzynę, i poprostu wypiąc sie na E.B. Niech sama gra w kosza i promuje szkołe ! A wszelkie nagrody itd niech odbiera wasz trener i wy sami. Zreszta wiecie że oprócz zdjęcia z pucharem nic więcej nie ma ! Na co więc jeszcze słuchac drwiących podziękowań E.B i miec kłopoty z nauką. Kiedy kłopoty moga zostać, i puchar także , ale w waszych rękach ! Prostrzego rozwiązania nie znam , i nie dostrzegam. Pozdrawiam, Qufer
|
|
HEH ! Czytam wypowiedzi ludków i smiac mi się chce. Widac że nikt nigdy nei pracował w sieci NASK. NASK - Naukowa Akademicka Siec Komputerowa, funkcionuje w Polsce juz kilnanaście lat, jeszcze nie dziesiąt, ale zaraz będzie ! Jesli ktokolwiek interesował się tą siecią to wiedzieć powinnien że obejmuje ona takie miasta jak Wrocław, Poznań Gdańsk, to jest główna magistarla. Do niej podpięta jest częstochowa Katowice, Opole, i po macoszemu troszke Warszawa ( kiepskie połączenie w stosunku do magistrali) i łódz jest po drodze. Magistrala jesli sie nei myle ma transfer 2Gbps i jest to realna predkośc ! Jesli dobże pamiętam to warszawa podpięta jest łączem 100Mbps. NASK jest naprawdę niezawodna siecią, bardzo nowoczesna ponieważ tworzona jest i utrzymywana przez uczelnie wyższe, które maja naprawde full kasy na rozwój komunikacji i transferu informacji. NASK w porównaniu do telekomuny to jak niebo w stosunku do piekła. Pytanie jaki interes ma NASK w usieciowieniu Łomży ? Ano jesli sie ktoś rozejży okaże sie że w łomży jest juz kilka uczelni wyższych. Sa może ona nie za wielkie , ale są ! Ma powstać także fillia polibudy białostockiej ! To sa poważne instutucje które NASK może ze soba połączyć. Jak ?? najtaniej jest właśnei droga radiową ! Połozyc kilkandziesiąt kilometrów kabla ( skrętki) po łomzy sa to koszty jakich nawet telekomuna nei była by w stanei przeskoczyć ! Druga sprawa. Łomża puki co nie ma netu, i stoi troszkę na uboczy jesli chodzi na szkolnictwo wyższe. Nie ma się co czarowac, ale poziom łomzyńskich uczelni nie jest wcale taki wysoki !!. Tak więc jesli projekt łacza radiowego NASK-u nei wypali ( bardzo mało prawdopodobne) to nie bedzie wiekszej afery z tego powodu. Jak sie we Wrocławiu NASk urwał na 3 godziny ! i nei było wyjści poza wrocław, całe miasto stao juz na nogach i studenci wychodzili z akademików protestować co sie dzieje Podobnie wyglądała sytuacja w Poznaniu ! Ja pracowałem na łączy 100Mbps, i byłą to realna prędkośc, która zawsze uzyskiwałem przy ściaganiu np filmów. W sieci NASK ważnym jest ny informacje w sieci krązyły jak najkrocej, by nie zapychać ruterów , sitch`y itd bo wtenczas daje to możliwośc uzyskania realnej predkości. Przy modemach radiowych mamy doczynienia z idealna wrącz siecia strukturalną w której nei ma mowy o krążeniu pakietów po sieci, bo nei moga znaleźć włąściwego rutera. Innymi słowy każdy urzytkownik bedzie miał prawie bezpośredni dostep do serwera - a to gwarantuje szybkie połączenia i dośc duże transfery. To są wszystko argumenty potwierdzające że NASK to nie jakas lipa, firma szukajaca sposobu jak tu zarobić 2 marne grosze na biedych ludziach. NASK ma swoje interesy, by przetestować na neutralnym gruncie nowy sposób transmisji danych, i yćmoże byś konkurencja dla telekomuny. Pytanie jest jednak podstawowe. Z której strony bedziemy zasilani ? Czy z Warszawy, - i sytuacja jest beznadziejna, bo marne szanse na poprawę i modernizację łącza, czy z Gdańska - łącze może być wtenczas 2Gbps. Owszem jesli ma być łącze narazie 24Mbps to trzeba podzielic to przez liczbe urzytkowników połączonych w danej chwili do netu i korzystający z niego ! Wtenczas trzeba podzielić ta przepustowośc przez userów. Może sie wtenczas okazac że będzie to w simie niewiele ! na jednego ludka, i choc cena będzi eniższa, nie bedzie to bardziej atrakcyjne niz np Neostrada :-( jeśli jednak po wejściu do UE, a ta ma lekkiego fioła na punkcie rozpowszechniania internetu tam gdzie można sie popisac że się go dostarczylo, okazac sie tez może że zachodni inwestorzy widzieli będa sens wejścia na rynek z usługa internetową, wieże wtenczas że NASK nei da się prześcignąć w jakości. To tyle moich uwag. Przepraszam ża tak długi wywód :-) Pozdrawiam
|
|
No badania geologiczne zrobili już rok temu i nawet grunt poznaczyli. GoRbI
|
|
Łukasz..... zerknij jeszcze na www.justbet.pl , dobry jest też www.lechsport.pl ....powodzenie w typowaniu:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |