piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tak, to PO dusiła polska gospodarkę nieustannie podnosząc podatki dla zwykłych ludzi.

Nie zgodzę się z tym co piszesz. Nie podasz mi przykładu takiego państwa na Świecie, gdzie ubezpieczony może wejść sobie do lekarza
i podyktować mu listę badań jakie ma mu DARMOWO zlecić. Zapewniam cię z całą powagą, że akurat to o czym piszę wiem na 100% a nie na np.99,99%.
Zasada jest następująca i było to już omawiane na spotkaniach z NFZ. A konkretnie: (1) to lekarz i TYLKO lekarz decyduje na swoją odpowiedzialność które konkretnie badania są mu ( lekarzowi) potrzebne w procesie diagnostyczno-leczniczym. A nie pacjent. Nie ma takiego czegoś, jak „koncert życzeń” pacjenta w publicznej poradni. Owszem, jak ma taki kaprys to niech sobie robi dowolne badania na swój własny koszt. Amen.
Oczywiście, lekarz ponosi PEŁNE ryzyko takiego postępowania, jeśli np. w wyniku zaniechania wykonania badań dojdzie do błędu lub coś przeoczy. Ale to już zupełnie kompletnie innych, odrębny temat. W tej wypowiedzi chcę dać do zrozumienia, że nie ma coś takiego jak „dyktat” pacjenta co ma mu zlecić za badania lekarz w publicznym gabinecie!
P.S. Co do osób uzależnionych od psychoaktywnych substancji (m.in. tytoń, narkomanów itp. ), którzy aktywnie przez wiele lat niszczą swoje zdrowie to osobiście uważam, że powinni płacić co najmniej 2-3 x większą składkę na NFZ. A „profilaktykę” to oni już sobie robią sami ćpając latami rakotwórczy dym.
Dziwię się, że tacy mają czelność potem jeszcze się badać

Dokładnie masz rację popieram.\!!!!!!!!!!!!!

A koncert życzeń to w TV baranki jest.:)))))

A życzenia w sklepie też możesz sobie realizować jak kupujesz papieroski,wódeczkę i inne dobrodziejstwa kture sobie życzysz w ramach swojej indywidualnej profilaktyki jeden z drugim matołku

Ciemnota straszna w tej Łomży panuje widzę

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tak, to PO dusiła polska gospodarkę nieustannie podnosząc podatki dla zwykłych ludzi.

rusz 4 litery i idź sam zobacz. Spacer to samo zdrowie i napewno nie zaszkodzi.

Re: Tak, to PO dusiła polska gospodarkę nieustannie podnosząc podatki dla zwykłych ludzi.

Zulugula,a powiedz mi jak powinien być traktowany pacjent płacący podwójne zdrowotne?

kiedyś było zupełnie inaczej .. imprezy na muszli, lodowisko na strzelnicy itd.. teraz to juz chyba nie ma dla kogo organizowac. Dzisiejsza młodzież siedzi tylko przed komputerem od rana do nocy. Miasto mogło by coś wymyślec zeby miały gdzie spędzac wolny czas. Strach pomyślec jak będą żyły nasze wnuki, pewnie do tego czasu powstana bary z dowozem jedzenia pod samą paszczę, żeby sie młodzież nie musiała od ekranu odrywac ...

Po co naszym władzom lodowiska? Oni ślizgają się na naszych tyłkach.

Dobra przekonaliście mnie do tej Yerby. Byłem w tym sklepie na kopernika 25 i kupiłem sobie rozamonte w saszetkach. Przyznam że jestem miło zaskoczony robi się ją jak herbatę, ale wydaje mi się że jest mocniejsza niż kawa. Chyba wowógle zrezygnuję z kawy i będę pił tą Yerbe.

Ale co mi zostało na starość im starszy tym durniejszy.

Zamiast kawy herbata yerbamate
zamiast papierosa elekroniczny papieros albo dym bez tytoniu z shishy

brakuje tylko elektronicznej wódki i czekolady.... ciekawe co elektronicznego będzie następne może e-woda w proszku?

zamiast gadac głupoty niech kazdy z was dorzuci po 50zł i bedzie lżej pamiętajcie że to nasz łomżyński szpital dostał sprzęt a nawet nikt z was nie podziękował pajace!!!!!!!!!!

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Ja tam nie narzekam. Yerba jest całkiem niezła "magiczna" bym powiedział. ZNajoma schudła 5 kilo w ciągu 2 miesięcy pijąc regularnie napar z yerby. A mi osobiście tętno spadło ze 110 na 75, a piję jerbę z rok czasu.

Kwestia rozumowania;P
Tamta pani inaczej tłumaczyła wiem bo mnie przez całe gim uczyła:))

zulugulazulugula o jaki h.uj ci chodzi palo gume łajzo

a nawet jeśli jestem jego chłoptasiem i robię mu reklamę to co tobie do tego????? zmykaj do swojej piaskownicy

nie dam dla gawrona 1000 zł w łapę żeby mi poświęcił związek!!!!

WCZORAJ BYL KONCERT W UNIKACIE, PSG KLIKA I MALOLACI Z BIALEGOSTOKU. BYL KTOS? JAK BYLO? DUZO LUDZI? JAK KLIMAT?

witam. mam pytanie czy ktos z was posiada stara ksiazeczke mieszkaniowa pko i orjetuje sie jaki jest teraz przelicznik

nie ma chętnych? tych co tak szczekali...

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

interesuje mnie dobry model maszynki elektrycznej do golenia dla mężczyzn
na tyle dobry by nią golić również głowę.

bo w sklepach to tak mi średnio doradzili;)

dr przyjmuje na ks.anny w nowych blokach

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

nie rób sceny liczą się ceny

przez kilka lat używałem philips i się sprawdzała teraz możesz kupić za około 100

polecam firmę BRAUN

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org