Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szacunek bliźniego |
Może ktoś z Pań i Panów forumowiczów jest zorientowany gdzie można kupić czarnoziem polny w Łomży lub jej pobliżu. Potrzeba mnie jest około 14 m sześciennych. Z góry dziękuję za inormację. Pozdrowienia. Zbych
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szacunek bliźniego |
Ludzie, jak to jest! Obudziłem się o 2 w nocy bo zmarzłem, nie mogę zasnąć więc się Was pytam. Ludzie jak to jest ! Co roku o podobnej porze przychodzą chłodne dni i wszyscy narzekają że jest zimno w mieszkaniach. Co roku jest ta sama historia i wszyscy się oglądają z nadzieją, że może teraz "Nasza Kochana Spółdzielnia" zrobi coś w tej sprawie i odkręci przedwcześnie zakręcone kurki od centralnego ogrzewania. Co roku słyszymy te same kawałki sprzedawane nam, że już ciepło idzie i że się już nie opłaca ogrzewać mieszkań, bo więcej na tym stracimy jak zyskamy. Co roku o tej porze dogrzewam się elektrycznie i dziwnym trafem co roku o tej porze wydaje pieniądze na lekarza i na leki dla rodziny. Co roku robię podliczenie tego okresu i co roku wychodzi mi to samo, że to ja dokładam a nie Spółdzielnia do tego interesu. I co roku przychodzi do mnie ta sama myśl : kto w końcu jest dla kogo w tej spółdzielni i kto i czyje interesy powinien reprezemtować. Idę spać ( a przynajmniej spróbuję) z nadzieją, że przyśni mi się piękny sen, że za rok o tej porze coś może się zmieni, a ja będę mógł spokojnie spać przewracając się z boku na bok w swoim łóżku. Pozdrawiam wszystkich zmarźlaków.
|
|
Wiesz co nemo jesteś prawdziwym globalistą ciekawe co ty w tej Łomży robisz? Jedź do Niemiec czy Anglii to zobaczysz , że oni kupują tylko swoje regionalne towary i dbają o miejsca w których żyją.
|
|
Racja, zimno jak cholera
|
|
W Warszawie grzali nie tylko dzisiaj i nawet trzeba troche przykrecic termostat bo za cieplo w domu i tez nie da sie spac.
|
|
halina nikt na siłę nie będzie wchodził do Twojego mieszkania - jeżeli sobie nie życzysz nie wpuszczaj odczytujących, nikt z tego powodu płakać nie będzie
|
|
mi tam nie jest zimno.....;]. Zbych
|
|
To prawda-jest zimno. I to prawda-jest zimno jak zwykle. Ja lubię ciepło i bardzo chętnie zapłaciłbym więcej żeby teraz nie marznąć. Niestety nie mam domku jednorodzinnego w którym mógłbym nawet w sierpniu odpalić ogrzewanie. A w bloku to za mnie się ustala kiedy jest "sezon grzewczy". Historia powtarza się 2 razy w roku-jesienią czyli tak od połowy września do poł. października nie włączają ogrzewania bo "za wcześnie". Drugi moment to teraz gdy już od jakiegoś czasu są zakręcone bo "za późno" i przecież "jest ciepło". Tak, ale w dzień! Kto normalny powie że w środku nocy jest teraz ciepło. Wkurza mnie to od lat ale urzędnicy w spółdzielniach to beton i nic do nich nie dociera. Może by im ktoś stałe łącza w tych biurach założył to by poczytali forum i wyciągnęli jakieś wnioski.
|
|
Monitoring maja i ochrone też to gdzie to wszystko było w miejscu kradzieży? Zbych
|
|
Nigdy niewiemy co jest prawdą a fałszem póki niedowiemy sie o tym z drugiego źrudła. Zbych
|
|
Oni chca jak jeźdzą...
|
|
Jaka szkoła taka matura... i jaka komisja...
|
|
Niedlugo wszystkie drzewa i krzewy wytna a trawe powyrywaja... jak bedzie wygladać nasze miasto za kilka lat ?
|
|
Ty Kazik nie strasz mnie, że z "niektórych" snów sie wyrasta, bo co mi zostanie?? Starsi Panowie z piosenkami:(( A hormony miewam przepiękne:D Tak sobie teraz przypomniałam, że ze snów najbardziej pamiętam moje odczucia. Może zatem ich celem jest, w pewnym sensie, nauczyć nas jak można reagować w danych sytuacjach i co potem możemy czuć? A może to co napisałam jest bez sensu? Nigdy natomiast nie traktuję snów proroczo, nawet jeśli w życiu spotyka mnie podobna sytuacja - to przypadek. ps. A tak na marginesie, Kazik, czy to Ty jesteś tym Kaziem, który był zmuszany do zakochania się, gdy "wiosna podrosła"?
|
|
No a moja spółdzielnia grzeje, ale i tak z tego nie korzystam. Moja zasada: zimno konserwuje i śpię w skarpetach zimowych. Zresztą ogrzewanie u mnie niewiele zmienia temperaturę w pomieszczeniu, bo mam okna, z których latem wypływa żywica (ładnie pachnie lasem). A przeziębienia i tak mnie łapią jak jest mokro. Patrząc jednak za okno wydaje mi się, że problem zimna powoli znika - u mnie w cieniu jest już 15 stopni:D Zbych
|
|
W NORMALNYCH KRAJACH nie ma tzw. sezonów grzewczych. tak grzekesz sobie kiedu chcesz, nawet w upalne lato. Wystarczy odkręcic zawór kaloryfera. Polska to piękna kraja. Zbych
|
|
Adamus, podejrzewam, że prawdę kojarzysz wyłącznie z rzeczywistym zdarzeniem, ale prawda/nieprawda może istnieć i na innych, duchowo-intelektualnych płaszczyznach i tam te oceny są wcale nie takie oczywiste. Zresztą sam piszesz o relatywiźmie prawdy i fałszu, a skoro u Ciebie zawsze prawda=dobro, a fałsz= zło; to dobro i zło również są relatywne. Czy tak? (ja tak własnie uważam). Pozdrawiam. Zbych
|
|
A wszystko dlatego, że kiedyś sadzono drzewa gdzie się dało, bez jakiegokolwiek planu. Nikomu nie chciało się pomyśleć, że może za kilka lub kilkanaście lat trzeba będzie ulicę poszerzyć, rondo wybudować. Mój znajomy posadził sobie dąb jak mu się syn urodził. Syn się orzenił, dzieci mu się porodziły, a dąb też wyrósł pięknie. Konarami dach i ścianę zaczął niszczyć, podmurówkę też. Żołędzie gniją w ogródku i w rynnie. Nic nie chce rosną pod dębem. Chciał wyciąć ale na to potrzebna jest zgoda. Przyszedł pan z urzędu i ryknął śmiechem - kto sadzi takie drzewo jak dąb 2,5 metra od domu. Znajomemu zrobiło się głupio ale najważniejsze, że zgodę dostał, bo choć drzewo piękne, to niszczy dom. Morał z tego taki, że gdyby wszyscy myśleli gdzie sadzą drzewa, to nie trzebaby ich wycinać przy remontach i dlatego, że mimo iż ładne to szkodzą czy to budynkom, czy też rurom i kablom w ziemi.
|
|
trudno....szkoda ale jeszcze nic nie jest stracone;] Zbych
|
|
Panowie. Nie wstyd wam narzekać na zimno. Od czego macie kobiety obok siebie. Może dzięki "Naszej Spółdzilni" nie trzebą bedzie zamykać przedszkoli i szkół ? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Zadzwoń do prywatnych transportowców , mogą mieć , a jak nie to Ci załatwią.
|
|
ja mam nowe okna, blok ocieplony, a mimo to jak się przebudzam to jest mi zimno jak cholera. oni tylko siedzą i się niemartwią o mieszkańców (chodzi mi o zarządzie z ŁSM). praktycznie wolą brać kasę za nic nie robienie i udawać że wszystko jest ok, nic złego się nie dzieje, co mija sięniestety z prawdą. ogrzewanie musi być. poporstu POLSKA TO DZIWNY KRAJ W KTÓRYM WSZYTSKO JEST MOŻLIWE.
|
|
Sciągną posiłki z C.B.Ś. z W-wy i będą szukać , aż znajdą , bo to duży dyshonor jak się cała Polska śmieje z łomżyńskiej policji. Wygodniej jest łapać klientów chodzących z pieskami , rowerzystów itp.
|
|
Sokół to cłąkiem dobra idea. Ja lubie lekki chłodek, wtedy można się schować pod kordłę i spokjnie zasnąć, latem towrze w nocy przeciągi żeby przyjemniej mi się spało.
|
|
boby , tylko kto tyle Twoich dzieci będzie wychowywał , państwo biedniutkie jak jasna choliera. Prezes chyba też nie da.
|
|
autochton, spoko nie z każdego chłodu robią sie dzieci. Czyżbyś już skapcaniał ? ![]() rudy błazen z druhem
|
|
"Inwestor przed ogłoszeniem przetargu robi kosztorys na zaplanowane roboty i dopiero ogłasz przetarg jak ma na to kasę. Z kosztorysu wynikło, że roboty mają kosztować 200 zł i tyle pieniędzy otrzymali. Firma X daje w ofercie 100 zł, a firma łomżyńska 120 zł i wygrywa i tak mają oszczędności 80 zł . I co ma do tego mennica." Super podejście. Ale nie zmienia to faktu, że w przypadki wybrania firmy spoza Łomży dalej byśmy mieli 20.000 oszczeności. Jak idziesz tym tropem to założ sobie, że bochenek chleba kosztuję 4zł, a potem idź do sklepu i ze zdziwieniem odkryj, że kosztuję tylko 2zł i masz 2 zł oszczędności. "Budimex-Cestar: budowa systemu wodnokanalizacyjnego w ubiegłym roku i to spartaczony." Gdzie dokładnie? Jaka ulica?
|
|
ptysiu91: kto to jest?
|
|
witam wszystkich zna ktos jakiegos linka albo ktos mogl by mi wyslac na hp-ek@yahoo.com piosenke bartaka wrony ty jedna na milon prosze pilne!!! z gory dziekuje POZDRAWIAM Zbych
|
|
Mam problem z 2-letnim telewizorem. Ucieka głos. Był już u dwóch fachowców i nie naprawili. Pomogli doraznie , po jakimś czasie usterka wraca. Dajcie jakieś namiary. Może nie tylko w Łomży. Jest to Tv Tevion , z korporacji Mediona.
|
|
ok ja jeszcze poszukm na necie
|
|
autochton: proponuję serwis w uliczce odchodzącej od Krzywego Koła do Starego Rynku (w stronę STS'ów). Pan ma naprawdę ogromne pojęcie o telewizorach i monitorach. Ostrzegam przed Uniserwisem na ul. Śniadeckiego.
|
|
Sprawdź poczte wyslałem... ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Poszło sprawdz poczte mlo_dziutki@yahoo.com
|
|
dzieki wlasnie sciagam Zbych
|
|
Sąsiad ma w Nordcomie. Codziennie sadzi kur** na nich. Powinni mieć przynajmniej POLPAKA, DSL to za mało, żeby udostępniać Internet takiej liczbie ludzi. Radzę zebrać się w kilka osób i zbudować własną sieć, podpiąć Internet (polecam DSL - tanio, szybko i dobrze). Wyjdzie Wam dużo taniej i dużo lepiej + sami macie nad wszystkim kontrolę. Jeśli będziecie potrzebować pomocy, dajcie mi znać. Chyba lepiej mieć DSL 1mbit na 5 osób niż DSL 2mbit na kilkadziesiąt (jeśli już nie ponad setkę). Cenowo wychodzi tak samo. 303,78 PLN / 5 osób = 60,75 PLN Nawet po równym podzieleniu pasma, każdy dostanie 204 kbit/s a nie jakieś śmieszne 64. Poza tym zwróćcie uwagę, że posiadając DSL w 5 osób jesteście w stanie zapewnić sobie minimalny transfer dla każdego użytkownika, w Nordcomie płacicie za przepustowość do 64 kbit/s, czyli równie dobrze możecie mieć 10 kbit/s. Zbych
|
|
Proponuję popatrzeć na www.um.lomza.pl/bip
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |