poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gwałt na demokracji i wolnych mediach !!! :)

A ja byłem w grudniu to może z 20 osób było

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gwałt na demokracji i wolnych mediach !!! :)

Naukę języka obcego można (należy) zaczynać od możliwie wczesnego wieku.
Oczywiście cztero, czy pięciolatek nie będzie w stanie mówić płynnie w języku obcym, jednakże nie to jest celem takich zajęć.
Wczesne rozpoczęcie zajęć językowych sprzyja rozwinięciu się odpowiedniego wkładu językowego (input), w którego "skład" wchodzi głównie brzmienie języka obcego. Takie osłuchanie się z językiem w znacznym stopniu poprawi wyniki nauki, jako że niektóre wzorce językowe będą tkwiły w podświadomości.
Ważne jest aby nauczyciel który prowadzi zajęcia był specjalistą. Zwłaszcza jeżeli chodzi o wymowę. Jeżeli jego wymowa będzie zła, dziecko przejmie złe wzorce.
W wielu szkołach prywatnych do nauki dzieci posyłani są kiepscy nauczyciele. Jest to jeden z największych błędów. Dlatego warto poprosić nauczyciela który ma prowadzić zajęcia, aby powiedział coś w języku obcym. Jeżeli będzie brzmiał źle (angielski jest dość popularny i nawet osoba nie znająca tego języka zbyt dobrze, potrafiła będzie stwierdzić że nauczyciel brzmi "kanciasto" np. jak ktoś zza wschodniej granicy. (Muszę dodać że znam wielu anglistów ze wschodu i są doskonałymi specjalistami, brzmiącymi jak nativi.)
Kusy językowe dla dzieci do lat 6 (około), powinny być kursami ukierunkowanymi na budowanie bazy językowej.
Jeżeli ktoś chce przerabiać z pięciolatkami gramatykę z podręczników, to znaczy że nie ma zielonego pojęcia o nauczaniu języków obcych, a jego czynności są głównie nastawione na zarobienie kasy.

x324 <brawo>

NIE MOWIE ZE JEST LATWO, ale pracujac w PL nigdy nie siedzialem w domu. przez wiele lat pracowalem za ok 30 zl dniowki i chociaz narzekalem to prace mialem zawsze. mijala sie ona z moim wyuczonym zawodem, ale niestety - nie bylo pracy w zawodzie, wiec bralem co bylo. bardzo szybko dostosowywalem sie do wymagan pracodawcy, wiec jesli dochodzilo do zmiany pracy zawsze to bylo z mojej inicjatywy - po prostu szukalem coraz lepszego zajecia a co za tym idzie lepszych pieniedzy

''śLeDcZy dam Ci radę. Pracuj za "tysiąc w grosikach" i pokaż, że warty jesteś więcej. Zobaczysz jak to może szybko urosnąć.'' - male potwierdzenie

pracujac w sprzedazy obwoznej paszy dla zwierzat, po pierwszym miesiacu dostalem ok 1400 na reke. motywacje mialem duza a wyplata zalezala od wypracowanego obrotu wiec druga wyplata to juz 1800, a kolejne oscylowaly na poziomie 2 tys.

łomża_mocne to nie ja mam namiary na to firme to x324 tak napisał :)

Radeusz no oki dostałeś 1400 na początek później więcej ale tu zależy od wypracowanego obrotu czyli pewnie sprzedaż lub kupno więc dostawałeś od jakieś tam danej parti ale np idziesz do takiego browaru na 3 zmiany masz 6 palet przerzucić i dają ci tego tysiaka i co wtedy ? a załóżmy masz dom rodzinę na utrzymaniu żeby nasze państwo było tanie oki ten tysiak by tam starczał może ale mamy drożyznę że za ten tysiąc nie opłaca się pracować ludziom .

kazdy zasluzyl na swoj los, pies tez

potwierdzam moi bracia tam pracowali nie chwala pana Cie... ale możesz przekonać sie sam

Kiedyś też oddałem parę razy krew. Popieram tego typu akcje, ale jednego chciałbym się dowiedzieć, słyszane od wielu ludzi, ze lekarze prawdopodobnie w ogóle nie oddają krwi. Czyżby to było dla nich -niebezpieczne.

Treść jest ukryta

Radeusz może i pracowałeś za te 600złotych ale w jakich czasach? W czasach gdy wszystko było kilkakrotnie tańsze.

jestem zadowolona , co prawda kolejki sa tam duze

buhaha juz sie boje. ty nie oczerniaj innych to ja nie będę oczerniać ciebie

jestem z Łomży a co??

sytuacja jaka panuje na naszym rynku sprzyja rozwojowi kultury ,nauki oraz budowy wszelkim zbiorowisk dyskotekowych, aby w nowym roku sprzyjala nam organzatorska gwiazdka szczescia.
w niektorych dyskotekach wiejskich , za wejscie na sale placi sie naprzyklad praca, praca ta polega na zbieraniu puszek po wszelakich alkoholach

ja osobiscie polecam EXPERT na ul. bema dobrze doradza ceny bardzo przyzwoite i niema zadnych problemow z serwisem, jestem ich klijentem od lat i sa godni polecenia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org