poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prawdziwa twarz Jarosława Kaczyńskiego

dzieci nie pija , wiec po co zyczysz dobrej zabawy?

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prawdziwa twarz Jarosława Kaczyńskiego

nastepna mądra sie odezwla

chyba to oczywiste ,że punkty gdzie powstają w takich sytuacjach problemy są znane. Zmianę pogody można przewidzieć a w tym konkretnym przypadku w Łomży wiedzieliśmy o tym na 24 godziny przed. problemy w tych meijscach to zły stan nawierzchni drogi oraz sami keirujący ktorzy w ekstremalnych sytuacjach wyczyniją cuda aaby przejechać. I w takich miejscach i takim czasie tam powinny juz byc patrole ruchu drogowego. Nie dopiero jak się droga lub ulica zakorkuje sięc w piz-du bo wówczas tylko można epatować wielkim poświęceniem w celu uporzadkowania totalnego bałaganu co słuzby ruchu drogowe z wielkim upodobaniem czynią ale odpowiednio wczesniej tak aby do takich zarzewi korków niedopuścić . To naprawdę nic trudnego tylko trzeba trochę wyobrazni zarządzania , odpowiedniej organizacji i dyscypliny wykonania. W tym konkretnym wypadkunie było tego wcale . To co było niby na drogach wylotowych to po cześci bajki a po drugie to własnie to o czym pisze . Przyjechanie na miejsce po fakcie i rżnięcie głupa w celu epatowania jakie to niby poświęcenie ta policja wykonuje.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

hej mam pytanie, bo ktos mi sie wwalil na gg i mam tylko numer IP spisany tej osoby, cy mozna sprawdzic dokladniej kto to? albo chociaz miejscowosc itp ? prosze o pomoc:)

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

ZUS ma obowiązek uregulowania zaległych składek przy zmianie OFE. Takie są przepisy. Polecam dwie formy sprawdzenia tego:

- zmiana funduszu na któryś z góry listy;

- lub wysłanie listu/maila z prośbą o uregulowanie.

Z tego co wiem i sprawdzałem - pierwsze rozwiązanie działa. Co do drugiego rozwiązania - zastanawia mnie czy doczekałbym się odpowiedzi. W tej instytucji są różne priorytety. Odpowiedzi na listy są mniej ważne niż wymogi KNF-u.

Co do rankingów to nie sugerowałbym się nimi. Wyniki funduszów są bardzo zbliżone, a każdy fundusz ma inne opłaty administracyjne i prowizje dla sprzedawców/pośredników.

W listach z OFE dowiadujemy się o ilości jednostek na naszym rachunku. Ceny tych jednostek są zmienne, więc ciężko jest wyliczyć ile ich powinno być, bądź ile brakuje. W celach edukacyjnych polecam zapoznanie się z takimi stronkami jak:

http://www.money.pl/emerytury/

http://www.multiofe.pl/poradnik.OFE.zmiana.shtml

I zachęcam do częstej zmiany OFE. Jeżeli macie znajomego pracującego w którymś z polecanych w drugim linku - dajcie mu zarobić i przenieście się jeżeli minęły już 2. lata od ostatniej zmiany. Jeżeli nie - powierzcie to innemu profesjonaliście.

ODRADZAM ZMIANĘ OFE PRZEZ INTERNET! Powodów jest kilka. Doradca przypilnuje by Wasz rachunek został przeniesiony gdy obecne OFE tego odmówi. Drugi równie ważny powód: Wysyłając wniosek on-line możecie się spodziewać licznych telefonów od nowego i starego Towarzystwa Emerytalnego (z propozycją konta, ubezpieczenia itp)

:)))))))))) pamietacie wojny na sniezki:D:P lepienie bałwana, albo takie kombinezony jak sie szlo na sanki hehe:P a wczoraj ide na skejcie i na gorce dziewczynka moze z 6 lat : w kozakach sukience i rajstopkach cienkich i na gorke hah ***** ci rodzice zamienili sie chyba z dupo na rozum..:P
byscie zarzucili jaki temacik:D:P

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org