Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
A moze zabrac emertury UB-SB-PZPR na podwyzki dla Sluzby Zdrowia?!! |
Hehe tak się składa ,że okno mojego pokoju wychodzi na ich parking:P:P:P Hehe mnie tam nic w nocy nie obudziło a nawet jeśli to jeszcze bym im pomógł w ucieczce,skoro psy nie potrafia upilnować takiego cacka to może i ja sie na ten parking którejs nocki przejde:D:D:D
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: A moze zabrac emertury UB-SB-PZPR na podwyzki dla Sluzby Zdrowia?!! |
Nemo, preferencje na polskie materiały do wykonawstwa były w latach dziewięcdziesiątych i jak wiem to nie były to czasy komuny. Adamus, kto tu pisze o finansowaniu preferencji. Mowa jest o tym, że gdyby roboty wykonywały firmy miejscowe to płacili by podatki dla naszego miasta, a ludzi zarobione pieniądze też zostawiliby w Łomży. Pytałem się Was czy ktoś prowadzi działalność gospodarczą, nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Myślę że o przetargach macie wiedzę tyle co wyczytacie z prawa o zamówieniach publicznych.
|
|
..."- prawda zawsze jest dobrem - choc często bolesnym, nie ma sie zadnych zludzen, wszystko jest jasne. - klamstwo zawsze bedzie zlem. sprawia, ze zyjemy w swiecie fikcji i zludzen. " Zastrzeżenia pojawiają sie w sztukach Ibsena ("Złota kaczka " i inne) gdzie pokazuje jak to prawda niszczy ludzi i wręcz zabija. Albo: Dlaczego lekrze nie zawsze mówią prawdę beznadziejnie chorym aby nie pozbawiać ich nadziei i wiary w wyzdrowienie? Gdy "usłużne" sąsiadki mówia małemu dziecku, ze jest adoptowane co wywołuje dramat. Przykład z sądu: dobrze sytuawane małżeństwo z dwojgiem dorastających dzieci zatrudniło służącą, która zaszła w ciążę i oskarżyła o ojcostwo chlebodawcę. Gdy doszło do sprawy sędzia otrzymał wynik badań, że ów pan od zawsze był bezpłodny. Ów sędzia przeprowadził rozmowę z jego żoną i -zatajając prawdę dla dobra rodziny-wydał wyrok zasądzający alimenty od jej męża. Czy sąd postąpił dobrze czy źle? Życie łamie jednak wszystkie wmyślone przez ludzi konwenanse i zmusza nas do ciągłej weryfikacji niewzruszonych zdawałoby się "prawd'.. i chwała mu za to! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
"Pytałem się Was czy ktoś prowadzi działalność gospodarczą, nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Myślę że o przetargach macie wiedzę tyle co wyczytacie z prawa o zamówieniach publicznych." A po co mamy wiedzieć. Przecież Ty wiesz wszystko najlepiej i i yak byś nas zakrzyczał. "Mowa jest o tym, że gdyby roboty wykonywały firmy miejscowe to płacili by podatki dla naszego miasta, a ludzi zarobione pieniądze też zostawiliby w Łomży." Wiesz co, pokaż mi prywatną firmę, zajmującą się budownictwem (bo innych inwestycji w Łomży nie ma) i które płaci w miarę normalne podatki. Jakbyś nie wiedział, większość form przynosi stratę na papierze, amortyzując sprzęt, bądź kupując luksusowe limuzyny dla prezesów (nie będę podawał nazwy, ale jest to firma z Łomży i wygrywa nawet teraz przetargi). Mi jest obojętnie, kto wykonuję daną pracę, ważne żeby ona była zrobiona w miarę solidnie i tanio. A dzięki konkurencji z innych części Polski, nasze łomżyńskie święte krowy w końcu nauczą się co to konkurencja. Bo w końcu kto im broni zaoferować niższą cenę, krótsze terminy realizacji, itp??
|
|
Niech już będę tym pesymistą: jak będą to rondo budować, to pierwsze co zrobią - to wytną drzewa! Zakład? Tak zawsze te nasze KMIOTY robią. Faktem jest, że ludzie łamią młode drzewka, ale w cywilizowanych nawet krajach sadzi się drzewa starsze, których złamać się nie da. W cywilizowanych też krajach drzewa w mieście się PROWADZI , a nie tnie bez opamiętania! Widziałem w wielkich miastach wielkie drzewa między wielkimi domami i jakoś nic się tam nie dzieje- bo oni myślą i szanują te istoty (bo drzewa żyją). My zachowujemy się jak wirusy, które niszczą swego żywiciela. Dla mnie KMIOT to ten z mentalnością wirusa właśnie, to miłośnik śmierdzącego asfaltu i brudnego betonu. ("Drzewa powinny być w lesie lub parku a domy w mieście - nie odwrotnie.") ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
W jednym z postów Nemo napisał, że w Łomży bywa bardzo rzadko, nic dziwnego, że niewiele przejmuje się losem Łomży i łomżyniaków. Pozdrowienia. Zbych
|
|
maciek napisał: "Adamus, kto tu pisze o finansowaniu preferencji. Mowa jest o tym, że gdyby roboty wykonywały firmy miejscowe to płacili by podatki dla naszego miasta, a ludzi zarobione pieniądze też zostawiliby w Łomży." maciek, "finansowanie preferencji" wg. Ciebie, nie mnie, polegać miałoby na płaceniu łomżyńskim wykonawcom ceny wyższej, niż oferuje konkurencja spoza Łomży. Moim zdaniem jest to bezsensowne marnotrawienie pieniędzy, których przeca brakuje. Co do podatków od łomżyńskich firm to zgadzam się z nemo. One podatków nie płacą, czemu się zresztą nie dziwię (taki system podatkowy).
|
|
Jak przestali grzać tak już niegrzeją...za co my płacimy ? Płacimy za ogrzewanie ale tego niewidać i nieczuć. Zbych
|
|
Gdzieć w okolicach Grąd Wonieckich tam na łąkach... ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dobrze jest jak dlamnie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |