poniedziałek, 21 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wejście do UE pozbawi Polskę suwerenności!!!

Dlaczego "Atom" w Łomży kosztuje ok. 2PLN a w Warszawie 1,30PLN????

Marian

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wejście do UE pozbawi Polskę suwerenności!!!

Przyszla juz wiosna widzialem BOCIANKA juz, a tak pozatym dzisaj (niedziela) jest EXTRA pogoda :)
PODRAWIAM wszystkich

Drogi Pawle
Na tym forum o sprawie supermarketu w mieści wypowiadałem się przed rokiem i już nie bardzo mi się chce o tym dyskutować.Powiem tak.W Łomży nie może powstać supermarket,bo jest to niekorzystne dla takiego miasta,gdzie jest tak duże bezrobocie.W wyniku utworzenia Supermarketu to bezrobocie wzrośnie,bo mimo,że supermarket zatrudni ludzi,to jednak małe sklepy zbankrutują i zwolnią więcej ludzi ,niż supermarket zatrudni.
Supermarket z obcym kapitałem będzie sprzedawał towary z innych państw,a to godzi w rodzimych,Polskich wytwórców i rolników,którzy mniej będą produkować.Znów bezrobocie rośnie.
Można pisać jeszcze o innych grupach,które w wyniku powstania supermarketu stracą tu pracę.
Taki supermarket wyrządzi więcej szkód niż pożytku.więc dla społeczeństwa miasta jak i wsi sąsiednich, jak i Polski wyjdzie to na niekorzyść.Takie są fakty.Potwierdzają to eksperci,naukowcy.
Rozmawiałem o powstaniu supermarketu w Łomży ,mieście 65 tyś. z moimi kolegami z Warszawy (nie są oni związani z LPR,niektórzy z nich mają poglądy lewicowe),którzy tu mieszkają w Wawie od urodzenia, wszyscy moi rozmówcy potwierdzili,że w tak niewielkim mieście supermarket to samobójstwo dla rodzimego handlu i wzrost bezrobocia,które i tak jest wysokie.Moi rozmówcy mówili,że w Warszawie dużym mieści supermarkety powinny być,powinno być ich kilka,ale też nie za dużo.Jednak w Łomży to samobujstwo.Tak uważają moi koledzy z Warszawy.
Ja uważam,że supermarket tu i w Warszawie to samobójstwo dla handlu w Łomży,Warszawie,Polsce.
Pomyślcie ta żywność w supermarkecie z zachodu,pełna chemii ,nie zdrowa.Ludzie po tym chorują.Mięso z BSE.To fakt.
W Łomży musimy powiedzieć NIE supermarketowi.Muszą to powiedzieć władze miejskie,czyli Rada Miejska i Prezydent.A jeśli będzie referendum ,czy ma być w mieście Łomży supermarket to również NIE supermarketowi powinni powiedzieć mieszkańcy.
Mam nadzieję,że supermarket w Łomży nie powstanie.
Pozdrawiam.

aleks

DOKLADNIE EMPIK i tak trzymaj _krzysiek_
pozdrawiam

michal

...jednak wg mnie........ zalew to przesada....! <to już by nie była Łomża>

Łomżanin

wogle to mogli by wkońcu postawić zakaz postoju tam przy rynku i na całej tej ulicy,, wkuża mnie jak ulica jest dwupasowa a kożysta się tylko z 1 pasa bo tam parkują szmochody i mogli by zrobić coś z tym przejściem dla pieszych , postawić światła zsynchronizowane z tymi od krzyżówek.

Wogle to policja jest zabawna np: jak w łomży siadły światła to zamiast kierować ruchem to siedzieli w samochodzie zaparkowanym na chodniku i patrzyli sobie. Niewiem na co oni czekali ???.

Łomżanin

evaa

Możesz poprosić o billing, z tym, że pewnie będziesz musiała za to zapłacić. Skoro masz wątpliwości warto to sprawdzić. Wiem, że Szeptel ma teraz jakieś problemy finansowe. Nawet w biurze obsługi klienta na Piłsudskiego zrobiono cięcia personalne i z dwóch osób zrobiła się jedna... Widać, że kryzys dopadł i tą firmę.

Pozdrawiam

Krzysztof

Kto ma komórkę to chyba z automatów telefonicznych nie korzysta? ja w każdym razie zapomniałem już jak wygląda karta telefoniczna.

Wspaniała impreza. Muzyka, śpiew - w tym roku także opera.

Wczoraj byłem na koncercie z piosenkami Edith Piaf, przyszło dużo ludzi i niestety nie wszyscy zmieścili się w patio Centrum Katolickiego przy Zawadzkiej. Można było zauważyć jak wielka jest w Łomży potrzeba "sztuki" na wyższym poziomie.
I ci którzy siedzieli na krzesłach, i ci siedzący 1,5 godz. na ławkach bez oparć, a także Ci stojący z tyłu - częstą zasłnieni i nie widzący sceny, ale słyszący te piękne aranżacje zostali do samego końca.

Widziałem też kilka łez wzruszenia.

Dziękuję wszystkim którzy co roku przyczyniają się do organizacji tego festiwalu!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org