Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
prawda o strajku lekarzy |
Spójrzmy na to z innej strony. Co dwie głowy, to nie jeda :P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: prawda o strajku lekarzy |
Podobno mają go przyłączyć do Kościoła Św. Krzyża...
|
|
Półgłówku !!! A kuku !!! |
z tego co usłyszałem w radiu w środe, to jest dokładnie tak jak napisałem. Poza tym jeśli piesek ma mniej niż 1rok tez może śmigać bez kagńca. Była właśnie ostatnio ciekawa audycja na ten temat.
|
|
Mogą sobie pieski biegać bez kagańców, ale jeśli który dziabnie moje dziecię, to ja zagryzę - psa i właściciela! :P
|
|
Policzmy |
Chłoliera! a nie za zimno trochu na takie...hmm.. protesty?? .
|
|
Ale to chyba było o psach "z listy" (nie Szindlera i nie Wildsteina) :)
|
|
Rysiu: spoxik :) 2. aha, no tak, rozumiem. Mieliśmy chyba na myśli to samo? Czyli zło, to zło i tyle. 3. oki, może i tak, ale tak właśnie myślę... (no wiesz, gdyby wszyscy myśleli tak samo, to pewnie PZPR wygrałaby najbliższe wybory) Pozdrawiam. PS. Przepraszamy wszystkich za offtopic w tym zacnym temacie.
|
|
Przepraszam !!! |
adamus ty nie znasz przedwojennych stosunków polsko - żydowskich na tych terenach i co byś zrobił gdyby twoją całą rodzinę na Sybir wywieźli i gdybyś wiedział że to zrobili sąsiedzi??? Czy potrafił byś wybaczyć???
|
|
No właśnie, przepraszam. To moja wina. Dygresje to moja specjalność :(.
|
|
Czarnej psiej listy?? :)
|
|
Nie o to chodzi |
"Najpierw będą robione ulice na zadupiu (ul. Kraska i okolice)," nemo jak byś chciał wiedzieć to o tą drogę mieszkańcy os. Kraska walczyli już kilka lat, także ten pomysł nie jest wymysłem oficjeli którzy mają tam swoje domy czy działki. Poza tym na Krasce jeżeli nie wiesz (to uświadomię Cię) jest wiele firm i zakładów(chociażby PTH Kurpiewski, piekarnia, drukarnia JDA, hurtownia Stanex) dlatego sam oceń czy nie jest tam potrzeban droga asfaltowa, a nie jakaś żwirówka.
|
|
marta50 ciekawym Twojej minki jak zobaczysz blankiecik z wypisaną nań kwotą 200 zł i Twoim nazwiskiem obok ..... pewnie będzie równie zawzięta jak podczas pisania powyższego postu :P
|
|
|
Dziewczyny bierzcie przykład z mądrego :)
|
|
Bardzo sympatycznie się ułożyły tematy na głównej: 1.UWAGA GOLAS 2.I co z nim bedzie? HA. Tegp nie wie nikt...
|
|
nom właśnie uwas to nie trzeba bedzie cenzury brać :)
|
|
Podobno mają tam zrobic baze wojskowo dla Rosjan ...
|
|
Miejmy taką nadzieje.
|
|
a moze wszystko połączymy w jedną calosć??
|
|
Ja golasa widzialem na 4lomza.pl ale z cenzurą :P
|
|
2 ligi chyba narazie nie bedzie.
|
|
Wiesz co... |
"nemo jak byś chciał wiedzieć to o tą drogę mieszkańcy os. Kraska walczyli już kilka lat, także ten pomysł nie jest wymysłem oficjeli którzy mają tam swoje domy czy działki. Poza tym na Krasce jeżeli nie wiesz (to uświadomię Cię) jest wiele firm i zakładów(chociażby PTH Kurpiewski, piekarnia, drukarnia JDA, hurtownia Stanex) dlatego sam oceń czy nie jest tam potrzeban droga asfaltowa, a nie jakaś żwirówka." Dobra a teraz ja Ciebie uświadomie. W każdym NORMALNYM mieście priorytetem jest remont głównych dróg i skrzyżowań. Weźmy np. ulicę Poznańską. Jest tam również wiele hurtowni i zakładów ( i tu możesz być w szoku, bo nawet więcej niż na Krasce). A wyjazd na Wojska Polskiego woła o pomstę do nieba. Korki potrafią się ciągnąc do ul Spokojnej, a o samych wypadkach na skrzyżowaniu Woj. Pol/Poznańska nie wpomnę. Podobna sytuacje jest prawie w centrum miasta przy teatrze lalki i aktora. W miarę szybkie włączenie do ruchu jest tam przez większość część dnia niemożliwe. A zdarzało mi się tam nie raz i po 10 min stać, bo autobus przede mną nie mógł wyjechać. Nigdzie nie napisałem, że remont ulicy Kraska nie jest potrzebny. Mój poprzedni post miał tylko uświadomić, że chore jest to, że przetarg na remont ul. Kraski można rozpisać dużo wcześniej, a na rozpisanie przetargu na remont innych ulic trzeba jeszcze długo czekać. Jak to wytłumaczysz? ( a przypomnę, że na wszystkie te remonty podobno są pieniądze w budżecie miasta). Bo ja merytorycznych powodów odłożenia tych przetargów nie widzę.
|
|
Hauzer przy takiej postwaie jak mamy teraz to perspektywy okręgówki są jak najbardziej trafne i to jest wina właśnie zarządzu, także niczym mnie nie zaskoczysz.
|
|
Skończ człowieku, bo nie wiesz co mówisz. A niby dzieki komu jestesmy w III lidze????? Kto kupił piłkarzy??? Kto poświecał swój czas na klub? Kto pozyskiwał sponsorów? sami sie znalezli, prawda?!?! Hehehehe albo rzeczywiście jestes tak krótkowzroczny albo udajesz... Brak mi słow. Czy ty wiesz jakie są realia? Wiesz co teraz rządzi w sporcie??? Chyba nie musze o tym 'głośno' pisac... Wiec jezeli ktos poswieca swoj czas i głęboko rozumiane 'środki', to zalezy mu na tym zeby nie poszło to w błoto. Kontynuując, jestem jak najbardziej ZA , jeżeli chodzi o identyfikację kibiców. Uszanuj zarząd, to zarząd bedzie szanował Ciebie. Pozdrowionka i buziaki :))))) Temid
|
|
Napewno przyjde :D
|
|
Żadna zabawa w programie! Ptysiu jest oryginalny to i czcionka na drogowskazie wyznaczającym miejsce ogniska musi być oryginalna. Damiano, dzięki, że czuwasz nad całą sprawą :)))
|
|
Popieram nazis. 1) Wyprzedzanie na przejściu !!!!! KOSZMAR ! 2) Znak STOP w polskich warunkach jest zawsze dla policji a nie dla uczestników ruchu (nie organizuje ruchu np. tak jak w USA). 3) Jazda lewym pasem - w warunkach miejskich to konieczność. Tym bardziej, że przecież można wyprzedzać prawym pasem (nie zawsze). Poza tym przed planowanym skrętem w lewo lepiej zmienić pas zawczasu i jechać dłużej lewym niż dać się zablokować na prawym pasie. 4) Przekroczenie o 3-5 km/h to po prostu złośliwość leniwych policjantów w sytuacji, gdy łepsztangi latają czasem nawet powyżej stówki po mieście. 5) Zapinanie pasów nie żadnego wpływu na bezpieczeństwo ruchu drogowego - jest przepisem dla policjantów nie dla nas. 6) przepis o żółtym jest wyjątkowo kretyński - równie dobrze można by żółte polikwidować 6) inne typowo łomżyńskie grzechy: - zjeżdzanie z ronda z lewego pasa - nieużywanie kierunkowskazów - skręt w lewo na zakładkę itp Podsumowanie. Policja ostro reaguje na poważne przewinienia ale niestety każe przestrzegać także przepisów głupich, nie reaguje poprawnie na głupie rozstawianie znaków drogowych, nie fatyguje się zbytnio i nie ściga skutecznie piratów, jest nietolerancyjna na wykroczenia typu: niezapięte pasy, jazda lewym pasem, znak stop w szczerym polu itp...
|
|
JA JADE NA SZYMANY I MAM ZAMIAR STARTOWAC WOGULE JEDZIE DUZO LUDU Z MAKA TAK ZE MOZNA SIE SPOTKAC I RAZEM JECHAC
|
|
NIEPRAWDA o strajku lekarzy |
Allinka prosty kompakt canona nic szczegolnego dla amatora:)) .
|
|
Czy wypłaci pracownikom zaległe pensje?
|
|
Wyczytałem w gazecie ze w nocy na 100 000 tyś. Policjantów tylko 5% z nich patroluje ulice miast a wiec Polska po godzinie 22 jest juz nie Policij tylko bandytów. To po co jest Policja ?
|
|
ale ja jestem grzeczną dziewczynką i do mnie nigdy się nikt nie przyczepił bez przyczyny;)
|
|
no to sruuuuuuuuuuuu !
|
|
Evciuu, Nie wiem jakeś to zrobiła, ale one... te... no... fotki są takie hm... nadnaturalne wręcz...:) Alli, A u nas to wiosnę czuć najbardziej na Łąkach Nowohuckich...
|
|
przepraszam za spoznienie :) pragne dokonac kilku sprostowan: 1) w 1939 kiedy wkroczyli Rosjanie, obywatele polscy narodowosci zydowskiej nie tylko witali najezdzcow, ale nawet wywolali powstanie zbrojne przeciw RP. Walki trwaly m.in. w Minsku, Grodnie i wielu innych miejscowosciach na wschodzie. Zaznaczam przy tym, ze tylko biedota zydowska cieszyla sie z nadejscia Rosjan. 2) Rosjanie wkroczywszy do polski mieli juz gotowe listy osob, ktore objete zostaly eksterminacja. Listy te sporzadzone byly przez Rosyjskich agentow na terenie RP, ktorzy (tak sie sklada, czesto byli pochodzenia zydowskiego) 3) Do roku 40 byly 3 fale wywozek, a czwarta w czerwcu 40 roku nie doszla do skutku. (W pierwszej kolejnosci wywieziono oficerow WP, KOP, policji, lesniczych, kolejarzy- slowem sluzby mundurowe, potem ich rodziny, nie wspomnialem jeszcze o nauczycielach, ksiezach itp...) teraz przejde do sedna 4) wywozki objely rowniez Jedwabne, w ktorym przed wojna mieszkalo chyba ponad 2500 do 3000 mieszkancow. Po akcjach pacyfikacyjnych w miejscowosci zostalo nieco ponad 1500 mieszkancow, w tym glownie kobiety i dzieci. 5) jesli polacy mieli by sie mscic na zydach za te wywozki, dlaczego nie zrobili tego od razu jak wkroczyli Niemcy tylko czekali z tym do 41 roku? 6) z tego co mi wiadomo inicjatorami i glownymi wykonawcami mordu byli Niemcy ze specjalnego SS-komando (w naszych stronach doszlo do kilku podobnych pacyfikacji ludnosci zydowskiej m.in w Rutkach czy tez Radzillowie), ktore jezdzilo w owym czasie po lomzynskiem 7) nie podlega watpliwosci, ze w mordzie uczestniczyli Polacy - jakies 3-4 osoby - mam tylko pytanie czy rzeczywiscie robili to dobrowolnie, czy rzeczywiscie byli mieszkancami Jedwabnego, czy tez wedrowali razem z SS-komando. Nawet jesli uczestniczylo w mordzie kilku Polakow, w tym mieszkancy Jedwabnego, czy to oznacza ze wszyscy mieszkancy odpowiadaja za mord? smiem watpic czy to akurat oni strzelali do zydow. Nie slyszalem o przypadku aby podczas okupacji Niemcy dawali Polakom bron i mowi by postrzelali sobie np. do Zydow. POlska byla jedynym krajem w Europie, w ktorym nie bylo rekrutacji do wojska niemieckiego. Narodowe jednostki SS istanily m.in. na Litwie i we Francji - i sami sie do nich zglaszali. To ze nie bylo takich jednostek, nie oznacza, ze niebylo ludzi podlych moralnie. Inaczej AK nie musialoby wykonywac wyrokow smierci na zdrajcach.
|
|
Ja na mecz przyjde :D
|
|
Słaby :[ Lepsze było jak ktoś domnie dzwoni ja odbieram a tu się ktos pyta {Jest Bartek ??!!!!!!!} a ja mówie ziaras ... patrze przez okno a tam policja a z nimi są te dwie co były wczoraj zemno w nocy w piwnicy i ... nie pamietam co robiłem no cóz ... musiałem uciekać ale gdzie ?? to na balkon i siedziałem z godzine i nic ... patrze przez okno i nikogo nie ma no cóż jestem szcześliwy bo nic mi nie zrobili ... oki ide na dół do piwnicy posprzątać patrze do skrzynki a tam .... :O kartka że wzywają mnie do sądu :[ ... i co mam zrobić ? iść do sądu czy dać łapówe tym dziewczynom żeby odwołali to ?? :]
|
|
hehehehehe i przez takich oszołomów jak Damian14 nie chodze na mecze.
|
|
Mam pytanie |
Za zniszczenia niech zapłaci OKS Olsztyn bo z jakiej racji my mamy zawsze za wszystko i za wszystkich płacić. Oni zdemolowali oni płacą i tak powinno być. Co do zamknięcia stadionu to nie jestem pewien czy to coś da. Widzieliście te wszystkie pojednania w polsce co po śmierci papieża J.P.II następowały i co nic to nie dało jak były burdy pseudokibiców to i są i pewnie będą. Morze wprowadzić takie przepisy jakie są w Angli tam za takie coś się słono buli kasę aż miło i nie ma się zmiłuj. A dla przyjezdnych pseudokibiców morze zrobić taką wielką klatkę i niech siedzą jak małpy :)) ale czy coś to da chyba niewiele a wręcz nic. BUNKIER
|
|
+polak+ jak one byly niepelnoletnie to lepiej smaruj dupsko chyba wiesz co robia tam z takimi co lubia male dziweczynki??
|
|
No właśnie, to ta logika: spalono wtedy również wielu "bogu ducha winnych ludzi"... i dlatego tę sprawę rozdmuchano...
|
|
Jeszcze cos głupszego: podobno jakiś klub w sejmie przedstawił propozycję, aby wprowadzić tachomentry w prywatnych samochodach i naliczać podatek od przejechanych kilometrów! Słyszeliście coś o tym?
|
|
Cóż przepraszam, skąd mogłem wiedzieć ? |
Tak juz chyba musi być ze Łomża zapłaci za szkody. .
|
|
OK, MASZ RACJĘ |
Ludzie zrozumcie że my zrobiliśmy to co zrobiliśmu, może nie potrzebnie ale sie stało. Pozatym Stomilowcy podnieśli nam ciśnienie rzucając w pikników i piłkarzy storoskopami.
|
|
Żeby fantazja byla karana to by niejeden mialkare smierci :D
|
|
Chodzę na mecze od ponad 25 lat i byłem na tym ostatnim. Nie było nigdy i nie jest teraz niebezpiecznie. Jeżeli ktoś szuka wrażeń to zawsze znajdzie. Nigdy nie czułem się zagrożony. Ponadto widzę rodziców z dziećmi i nie ma problemu ich demoralizacji , gdyż bluzgów praktycznie się nie słyszy. Nie cierpię serdecznie przemądrzalców którzy twierdzą nie byłem , nie widziałem , ale wam wytłumaczę. Cyba już od urodzenia wszystkie rozumy pozjadali. I na wszystko mają najlepsze recepty. Ponadto o jakim zdemolowaniu stadionu mówimy. Zostało wyrwanych kilkanaście plastikowych siedzeń , które były mocowane na klej , a 2 z nich spalone i to wszystko. Za porządek na stadionie odpowiada organizator imprezy i można się spodziewać finansowej kary. Klatka dla przyjezdnych szalików winna być ze wszystkich stron zamknięta , jak to jest na stadionach drużyn z wyższych lig. Najlepiej zrobił "Polak", poszedł nad rzekę na ryby i nie ma do siebie i do nikogo pretensji. Do spotkania w niedzielę o godz. 14-tej na meczu z Mazowszem Grójec.
|
|
Pięknie. Ogłoszenie 28-go, start 30-go i dlatego aż... 4 załogi. Wielkie gratulacje dla organizatorów. Tak trzymać!!! :(
|
|
Ukradziono mi rower ~!~ w dniu wczorajszym !znaki szczególne: -Kierownica z prawej -Rosyjskie tablice rej. -Kolor złoty(nie pozłacany!!) -Styłu rozbite jedne światło -Bite numery seryjne ! O nieuczciwego lub złodzieja prosze o zgłoszenie się do radia maryja w siedzibie radia Łomża Nagroda bedzie płyta Rap Eskadra 2 :-)
|
|
Znalazlem go pierw płyta a roweru niebędzie.
|
|
Czy przez Czat lub GG można poznać swojo miłość ,nowych przyjaciół ... ? ? Co Myślisz o tym ? a)Napewno Tak b)Chyba Tak c)Nie Wiem d)Kompletna bzdura e)Czat i GG to jedne h***
|
|
Ptysiu czyżby ciebie juz nie zobacze na GG ?
|
|
Niestety, ludzie, zwłaszcza starsi, są w stanie podać ci wszystko co tylko zechcesz z PINem włącznie, czy to przez telefon czy to przy bankomacie (sama byłam taką osobą, która wyraziwszy chęć pomocy pewnemu dziadkowi o mało nie usłyszała gołym uchem PINu :)), choć regulamin kart płatniczych jasno mówi, że PIN jest traktowany jak podpis klienta i tylko klientowi jest znany, i że bank nie ponosi odpowiedzialności za udostępnianie go osobom trzecim (nawet żonie czy mężowi:)). No ale komuż by się chciało wczytywać w regulaminy... :( PILNUJTA SWYCH KART I PINÓW JAK ÓCZ W ŁEPETYNIE!!! I nie zapisujcie swych PINów w portfelach albo, co gorsza, na kartach!! Trza ćwiczyć te pamięć i wyuczyć się go jak inwokacji " Pana Tadeusza" :)). Mówię Wam to jakem Ryska! :)
|
|
Cicho sza , Ryskago założyła sobie net w domu. Czy chcesz , czy nie , to tak , tylko skąd na to nabrać czasu.
|
|
Autochton dobrze gadasz i szacunek ci za to.
|
|
Slavo Skoro nadal nic nie kumasz, nie chce mi się już z tobą gadać. Żegnam
|
|
Tak ! Ale czy chciałbyś tego uczciwie i ze zrozumieniem posłuchać ? |
No jak się naoglądał TVN i "Najsłabszego ogniwa" to biedak nic dziwnego, że ma ochote niszczyć, rabować, palić. To źle wpłynęło na i tak już zniszczoną jego psychike (dla ogólnej wiadomości dodam, że kiedyś sir Bin Laden oglądał Telewizję Polską i "Wielką grę", czego skutkiem były jego niecne postępki z przeszłości). Ale to już historia. Zobaczymy do czego sprowokuje go słuchanie głosu Kazi Szczuki. Mam złe przeczucia. Ale chyba w największym zagrożeniu jest siedziba TVN. Łomża się ostanie. P.S. No właśnie? Co on tu by zniszczył? Stadionu już nie ma. .
|
|
hehe ptysiu widze że lubisz badziewski hip hop :-) no cóż POWIEM WAM że OGłoszenie jest juz nie ważne Znalazłem Rower na Balkonie Dla Ptysia za Oczciwość i fatyge płyta zespołu ( Papa Dance ):-)
|
|
WIADOMOŚCI Z OSTATNIEJ CHWILI. -Straty na stadionie 25-30 tysiecy złotych. -Zostaną wprowadzone identyfikatory dla łomzyńskich kibiców (szalikowców). -STADION ZAMKNIĘTY DLA KIBICÓW (SZALIKOWCÓW) SPOZA ŁOMŻY. -To w skrócie tyle więcej czytajcie na i w wiadomościach 4lomza. BUNKIER
|
|
Nie będę pisał nowego tematu, tylko spróbuję napisać podsumowanie długiego weekendu na polskich drogach w/g raportu policji, ku przestrodze nierozważnym kierowcom. Ma to dużo wspólnego z tym tematem. Rekordową liczbę nietrzeźwych kierowców 892 zatrzymali policjanci tylko w niedzielę na polskich drogach. Od piątku do niedzieli zatrzymali ich ponad 2 tysiące. Policja ostrzega że zostaną wzmożone kontrole ze względu na ilość pijanych kierowców. Gdy kierowca ma we krwi od 0,2 do 0,5 promila alkocholu, zostanie skierowany do sądu grodzkiego wniosek o ukaranie go (dostanie grzywnę i straci prawo jazdy na pół roku, gdy wskazania alkotestu są wyższe lub gdy kierowca spowoduje wypadek będąc pod wpływem alkoholu, grozi mu nawet kara więzienia). Od początku długiego weekendu do niedzieli doszło do 370 wypadków w których zginęło 45 osób a ponad 500 zostało rannych. Pozdrowienia.
|
|
Dzisiaj rano chcąc skrócić drogę do Aleji Piłsudskiego przejeżdżałem drogą obok kościoła na Poznańskiej przy stacji paliw w stronę gazowni, gdzieś w połowie drogi zobaczyłem na środku drogi wysypane ze dwie wywrotki różnorakiego gruzu, śmieci i złomu. Ktoś zrobił sobie wysypisko nie bacząc że nie tylko sam tędy jeździ, a że droga jest podrzędna to można bezkarnie na nią wysypywać śmieci. Kiedyś pisałem o zaśmiecaniu rowów przydrożnych , które zostały na wiosnę uprzątnięte przez służby porządkowe, za długo było czysto, widocznie kogoś czystość kłuje w oczy i musiał to trochę urozmaicić. Nie mówiąc już o kulturze tego człowieka. Pozdrowienia.
|
|
A) MrS zgadzam się z tobą.
|
|
marta, ja też mam pieska, i jestem w mniejszości, która moim zdaniem jest 'szykanowana' ;) Ale to jest przeca jasne i oczywiste, że nic Ci sie nie stanie jak posprzątasz po swoim pupilu. Jeżeli psiarze szanować będą tych, co zwierząt nie mają, to oni będą wtedy szanować psiarzy. I tyle. Robisz to tak: bierzesz ze spbą na spacer reklamówkę. Gdy piesek się załatwi, wkładasz rękę do niej, zbierasz 'skarby' i odwracasz reklamówkę na lewą stronę :) zawiązujesz i już masz zawiniątko, które wyrzucasz do kosza na śmieci (takiego zwykłego). Inna sprawa, że często trzeba to nieść do domu, bo na kosze na śmieci w każdym miejscu naszego miasta nie stać (bo trzeba płacić zasiłki dla tych, co pracować nie mogą, bo ich boli głowa) :) PS. to ostatnie to dla draki, znacie mnie przecież :)
|
|
czy weta ma swoja stone www???
|
|
Jest na to bardzo prosty sposób i to własnym porzykładzie. Mamy pojemnik na śmieci od firmy "Błysk" 1,1m3, taki duży bo jest budynek mieszkalny kawałek warsztatu. Wywożą śmieci zawsze w 1 wtorek miesiąca, ale jak napełnimy pojemnik wcześniej, wystarczy zatelefonować i na drugi dzień przyjeżdżają i zabierają bez żadnych problemów i nie trzeba kombinować co z tym fantem zrobić. Ty masz czyste sumienie i środowisko naturalne zadowolone. Pozdrowienia
|
|
Znaczy Bin Laden rozumie po polsku? Fajowo. Więc zapewne ma Polskie korzenie... A co on ma do Łomży? Może to któryś kandydat na prezydenta Łomży z pierwszych wyborów mści się za porażkę... albo Bin Laden to jego żona, która chce pomścić klęskę ukochanego... O ZGROZO! Boziu, takich ludzi trzeba zamykać...
|
|
a ja cię wzywam kulig do przełożenia tej analogii z 300-400 godzinami pracy |
Grunt do umiec korzystac z Dotacji Unijnych i z mysla o mieszkancach, a nie tylko o wlasnej kieszeni.
|
|
Południowiec napisał: "nie jeden z nas jest studentem dobrej uczelni" Otóż żaden z Was nie jest, i to jest problem. Ludzi po "dobrej uczelni" łatwo jest rozpoznać tak po wyglądzie, jak i po kulturze. Chociaż w wypadku meczu ze Stomilem to akurat oni zawinili. Ale te przemarsze przez miasto podpitych gówniarzy, sikanie po murkach, rzucanie butelkami, to chyba nie są 'jakieś incydenty'? DamianE03: nie ma takiej mozliwości, aby 'za niewinność' siedzieć. tak "nawijają" stare ...., ale to dla draki, nie wierz w to :) jeżeli siedzisz niesłusznie np. 3 miesiące (jak piszesz), to wypłacą Ci odszkodowanie za bezprawne pozbawienie wolności. I tyle. ja nie mam nic przeciwko identyfikatorom. Co w tym złego? Jak nie rozrabiam, to czego mam się obawiać? bardziej wkurza mnie kamera przy wejściu - to obciach na cały kraj.
|
|
Dla pewnego porządku rozumowania |
adamus: 'za niewinność' już wielu poszło na 3 miechy siedzieć do aś, znam dużo takich przykładów, ale nie będę wymieniał bo to nie miejsce do tego. No to sobie wyobraź masz prace lub szkole, pójdziesz siedzieć na te 3 miechy i jakie musiało by być wysokie odszkodowanie żeby to wynagrodzić (strata pracy, nieobecności w szkole, np. nie zdana matura itd.). Myślę że Twoje wątpliwości co do dobrego wykształcenia wielu z nas są niesłuszne. Po prostu chłopakom się nudzi monotonia życia w mieście i idą na stadion- bo to lubią, to jest ich hobby (tak jak np. dla innych szachy, wspinanie się po górach itd.). Nie wiąż tego z kulturą tych ludzi, bo oni są często kulturalniejsi od wielu tzw. "krawaciarzy". My mamy swoją kulturę, swoje zasady i się nimi kierujemy. .
|
|
Przecierz wysypisko mamy za Miastkowem. Ale niewiem dlaczego komuś niechce się wyżucić worka śmieci do pojemnika. Temid
|
|
Chciałem ci przez to tylko uzmysłowić |
Tam to mają dobrze a czemu na Podlasiu niemoże tak być ? .
|
|
Z tego co się orientuję to w banku mozna ustawić limit wypłat dziennych z karty. Odnośnie osób >50 lat to jest ich mało, ale słuszna uwaga. Natomiast My młodzi możemy to zmienić :P
|
|
Bronisz "władzy" jakbyś sam był jednym z nich... |
Banki jak banki, ale bankomatow to by sie wiecej przydalo. Najblizszy Euronetu jest w Bialymstoku chyba, a konto w mBanku ma sporo mlodych mieszkancow naszego miasta. Inne bankomaty to tez zadkosc, bo zeby w otoczeni PKSu nie bylo bankomatu to skandal, nwet w 4Plus by mogl jakis bank postawic bankomat. W Stokrotce tez nie ma, a niby centrum handlowe...
|
|
Moze jest tak ze obracamy sie w kregach osob znajacych sie na kompach i necie, ale sam znam tez takie i mlode osoby co pisza jedym palcem, i o kompie wiedza tyle gdzie wlaczyc i na pulpicie maja ikonki tego czego uzywaja, utworzne skroty, nie koniecznie przez nich samych. autochton : Tez znam wiele osob <50, ktore swietnie znaja sie na kompach, Panie w bankach i urzedach napewno mialy kursy komputerowe, ale przecietny czlowiek ktory w pracy nie ma kompa i nie jest mu potrzebny do zycia bo nie korzystal to napewno nie przekona sie do banku w sieci. Ja zaczynalem od spektruma w kole komputerowym na Ks. Janusza, jak jeszcze straszono ze jak zlame dzojstic, albo cos z klawiatura to bedzie strasznie... finansowo:] Te czarne male cacka to byl szcyt techniki, male a tyle potrafily..
|
|
No widzisz jak zobaczysz brzydkie słówko |
Najlepszy bank to przysłowiowa skarpeta i haraczu sie nie płaci :)
|
|
nemo mnie zrozumial. Nie chodzi mi o to by placic karta, ale pobrac pieniadze np. na bilet PKS i dlatego podalem miejsce w 4plus bo najblizej. zovo napisał: "Ja pieniedzmi zagluje tak ze prowizji w bankomatach nie zostawiam." To pozegluj do kasy PKS lub do kisku lub baru i zaplc za bilet, gazete lub hamburgera... Ja tez sobie radze w przelewach internetowych i nie place prowizji, bo w PKO Inteligo do odwolania przelewy darmowe sa. W mBanku place 0,50, ale przelewam wieksza kwote i jakos sobie radze. Nie wiem czy spotkales sie z sytuacja podczas swiat lub wakacji, ze bankomat nieczynny z Niemcewicza i naginac trzeba pieszo na Wojska Polskiego do drugiego bankomatu PKOBP, lub do PKO SA do centrum. Najwidocznie zle zrozumiales to co napisalem, ze chce koniecznie placic gotowka, czasami poprostu karta sie nie da. W Stokrotce sa tez informacje ze malej kwoty nie zaplacisz karta (ROSSMAN), a poszedles np. po paste do zebow i co wowczas??
|
|
Tia... Poczytałem sobie to wszystko i uważam, że jest to prawdziwa historia. Znam oba warsztaty, ten na Strzelców Kurp. od 15 lat! Właściciel wcześniej działał na ul. Pułaskiego. Zawsze wykonuje usługi uczciwie, tylko raz miał wpadkę, gdy jakiś niedouczony i leworęczny pracownik połamał mocowania kołpaka. Właściciel bardzo przepraszał mnie za to i zwrócił pieniądze za kołpak. Natomiast Pan Krzysztof, który zabierał tu głos w dyskusji jest osobą impulsywną i niemiłą - co odczyłem na własnej skórze jakiś czas temu gdy pod sklepem "mułów" złapałem "kapcia". O nie pomyślałem, więcej moja noga tam nie stanie (chyba, że w czasie służby). Sam fakt, że oskarża inny zakład o zmowę świadczy o jego kulturze i inteligencji. Nieodparcie kojarzy mi się ta sytuacja z politykiem oskarżonym o spowodowanie kolizji po pijaku, który tłumaczy się dziennikarzom, że jest to zaplanowany atak polityczny na jego osobę!!!!! Tak czy inaczej zbulwersował mnie wpis Pana Kotlewskiego, który uważa że są lepsi i gorsi klienci. Ci gorsi to (cytuję) wyrostki do końca nieodpowiedzialne za swoje czyny. Więcej pokory i kultury Panie właścicielu zakładu Krzysztofie.
|
|
A ja muszę się pochwalić, że ostatnio znowu mogę spać normalnie. A dzisiejszy sen był całkiem zwykły - kolega mnie sie się śnił, ale jakiś taki podwójny (pewnie dlatego, że spał za scianą). To nawet całkiem fajny sen, bo po raz pierwszy nie obudziła mnie ta męcząca myśl, która we mnie siedzi od miesięcy. Z nocnymi markami i nie tylko przywitam się ponownie za jakieś dwa tygodnie. Teraz pozdrawiam prawie porannie. ps. co zrobić żeby o świcie wróble nie "darły ryja" za oknem? A.
|
|
polak a moze do zwrotu a nie do wzrotu co ?
|
|
SEAT ibiza 1997r
|
|
Wśród lekarzy są też kolaboranci i szumowiny |
Rysiu - to troche okrutne nie móc "nie być" - po co o tym przypominasz? .
|
|
Ja wszystko na Bawełnie slyszalem :D ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Też tak sądzę i zgadzam się z Tobą !!!! |
W puszce jest i w butelce w szklanych a moze w butelkach plastikowych lub torebkach ? .
|
|
Ja do dziadka jade, ale nikogo ze soba niezabiore najlepjej to na Mazury nie w Góry ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Tak, smutne to ale przyznam ci rację |
Idź na zlomowisko :d .
|
|
Na stadionie przy ul. Zjazd. Własne materiały pirotechniczne mile widziane. Szczegóły u szalikowców z Olsztyna.
|
|
Skąd pacanie zebrałeś takie wiadomości, chyba ci się to po przepracowanym dniu 28.04.2005 przyśniło, a może ci szkoda? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Witam. Wczoraj jadąc Al.Leg. obok Mazowieckiej zobaczyłem czekającą na przejście po pasach starszą kobietę widząc że nie ma nikt dobrej woli aby się zatrzymać i przepuścić ją , zatrzymałem się przed przejściem i kiwnąłem ręką dając znak aby przeszła, kobieta rozglądając się weszła na przejście i w tym momencie jakiś POJEB !!!!!! chcąc chyba K.....a zdążyć na zielone śmignął mnie po lewej o mało nie uderzając kobiety. Takie przypadki można mnożyć , bezmyślnych BARANÓW coraz więcej na łomzyńskich ulicach.Jestem za tym żeby matołom jebać mandaty aż miło, to może jeden z drugim pomyśli zanim wciśnie gaz.Pacany na rowerki z czterema kołami a nie za kierownicę i szarża po ulicy żeby zaimponować jakiejś dupce małolacie!!!!
|
|
Wiesz co polak ucz się kultury, bo chamem się jeszcze nażyjesz.
|
|
polak nie ciesz sie tak, bo jestes jeszcze glupszy
|
|
"wywyszać się od kogoś co jest młodszy tym że jest starszy i mądrzejszy a może gówno mądrzejszy poprstu jest Jebanym Srelem który myśli że młodszy nie moze mu nafikać albo nic nie wie o życiu " ostry jestes :D nie mysl, ze to komplement przypadkiem...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |