Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
No to co? Wczesniejsze wybory?? |
Hej Biegam sobie już sporo czasu, ale zaczyna mi się nudzić bieganie samemu. Ze znajomych nikogo nie udaje mi się namówić. Może ktoś z Was byłby chętny się przebiec. Raczej kilkudziesięcio minutowe biegi po mało uczęszczanych chodnikach lub w ogóle po za miasto. Zawsze można odezwać się na gg:6778862 i dopytać się co nie co. Jakby co mam 18 lat, rocznikowo 19 i jestem płci męskiej :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: No to co? Wczesniejsze wybory?? |
biegaj, biegaj :) ________________ Chryzantemy złociste w półlitrówce po czystej ;d
|
|
Prawda.. a ona istnieje ;) ? Bo we wszystkim można sie doszukać szczypty kłamstwa ;)
|
|
jest wiosna 2012... |
Nemo, nie masz zielonego pojęcia o wykonawstwie, a tym bardziej o podatkach. Spróbowałbyś nie zapłacić podatku, to Urząd Skarbowy już by się Tobą odpowiednio zajął. Myślisz że tak łatwo odpisać cokolwiek w/g własnego widzimisię, zamortyzować sprzęt lub limuzynę. Adamus coś się uczepił "finansowania preferencji", to jest Twój wymysł nie mój. Jesteś chyba zatwardziałym betonem jak kolega wyżej i nie rozumiesz co się Tobie tłumaczy. Chyba łatwo zrozumieć,że jak łomżyniak zarobi pieniądze w Łomży nawet jakby zapłacono by mu trochę więcej, to i tak zarobione pieniądze i podatki zostawi w Łomży. Fiskusa nie tak łatwo oszukać jak Wam to się wydaje, chyba że Wy takie sztuczki stosujecie. Myślę że do czytania to trzeba trochę myślenia, żeby zrozumieć to co się przeczytało. Powodzenia. .
|
|
Z chęcią bym pobiegał. Niestety obawiam sie że nawet za miasto bym nie dobiegł ;) więc zostane przy innych sportach
|
|
Koniec to będzie jak złapany i ukarany będzie |
:):)...... .
|
|
Pielgrzymkoe olśnienie premiera |
A moze macie w empetrzy??? :D
|
|
"Nemo, nie masz zielonego pojęcia o wykonawstwie, a tym bardziej o podatkach. Spróbowałbyś nie zapłacić podatku, to Urząd Skarbowy już by się Tobą odpowiednio zajął. Myślisz że tak łatwo odpisać cokolwiek w/g własnego widzimisię, zamortyzować sprzęt lub limuzynę." Hehe, no dziękuję za uświadomienie, bo bym do końca życia żył w nieświadomości. A teraz trochę faktów. W zeszłym roku łomżyńskie firmy ( spółki z.o.o. przedsiębiorstwa państwowe, spółki akcyjne, grupy kapitałowe) zapłaciły w sumie 750.000zł podatku. Dla porównania podatek od nieruchomości zasilił budżet miasta kwotą 14.417.405zł, a podatek od posiadania psa 93.000zł. Jak widzisz łomżyńskie spółki skutecznie unikają płacenia podatków. Po drugie myślisz, że jak firma z Łomży remontuję np. drogę w Białymstoku, to gdzie te podatki płyną? Po trzecie tak płaczesz nad tymi łomżyńskimi firmami, wymień mi firmy spoza Łomży, które realizowały w Łomży jakoś większą inwestycję... "Myślisz że tak łatwo odpisać cokolwiek w/g własnego widzimisię, zamortyzować sprzęt lub limuzynę." Tak.
|
|
Widziałem ostatnio że ktoś w konażycach miał dużo ale nie wiem czy na sprzedaż
|
|
Budimex-Cestar: budowa systemu wodnokanalizacyjnego w ubiegłym roku i to spartaczony. Jeżeli masz dostęp do "kONTAKTÓW", TO przeczytaj artykuł "Za murzyna". Tam jest napisane "System zamówień wykonawstwa hamuje rozwój łomżyńskich firm budowlanych". ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
maciek, albo będziesz wyrażał się fair, albo gadaj sam ze sobą. Pisałeś tak: "Można by było zastosować preferencyjne warunki dla miejscowych wykonawców znanych z solidności wykonania robót." Rozumiem, że firmy spoza Łomży oferowałyby cenę niższą, a i tak by przegrały. Czyli różnicę w cenie pokryłoby n/miasto z podatków, tak czy nie? Firma X oferuje cenę 100, firma z Łomży cenę 120 i wygrywa przetarg, bo jest z Łomży. I moje pytanie: skąd wziąść te brakujące 20? Z mennicy? maciek, reprezentujesz tu poglądy lewicowe i ok - masz prawo. Z tego co pamiętam, jesteś zwolennikiem partii lewicowej (LPR) - także masz prawo. Ale dyskutować możemy jak równy z równym, czyż nie? Możesz się nie zgadzać z nemo, czy ze mną, ale się nie irytuj, tylko argumentuj. Nikt z nas nie ma monopolu na prawdę.
|
|
Gdzie Oni są?! |
Może nie tyle co twierdze co na to wychodzi ze słów przytoczonych!!!
|
|
Ja polecil bym siebie bo każdy mowi ze ptys wszystko wie to czyli wiem w czym jest problem :P
|
|
dajcie lepiej nowe limp bizkit albo system of a down :P masz to ptysiek ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |