Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pan Z. powraca |
SN4P: potwierdzasz tylko moją opinię o tym forum. Udzielam się na wielu forach internetowych, ale tylko to budzi mój niesmak. Każda dyskusja kończy się odejściem od tematu, oskarżaniem siebie nawzajem, każdy chce udowodnić, że jest najmądrzejszy. Jest to drugi i ostatni temat, na jaki wypowiedziałem się na tym forum. Atmosfera jest tu bardzo "niezdrowa". Żegnam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pan Z. powraca |
Co to znaczy jest Żydem? Jest wyznania Żydowskigo, czy obywatelem państwa Izrael? ...a wsumie - co za różnica, jesli jest dobrym aktorem i uczciwym człowiekiem?! Pozdrawiam! ps. Zibi.... jutro rano będę już w naszej Łomży... a dla niewiedzących, Choroszcz oprócz szpitala ZA murem :) (gdzie oprócz psychiatrii, jest także odwyk i neurologia), ma też normalne miasto PRZED murem gdzie są domki jednorodzinne, bloki, kosciół, cerkiew, remiza strażacka itp... :) ...cóż, a teściów czasem trzeba odwiedzać... :D
|
|
To jest przepis ruchu drogowego, którego należy bezwzględnie przestrzegać tak jak zapinania pasów. Może tam nie przejeżdżać ani jeden pociąg przez cały dzień ale znak jest i trzeba się zatrzymać. Dla przypomnienia pewnie trzeba było bulnąć mandacik i ze 2 punkty do kompletu. Przez takie lekceważenie przepisów dochodzi do wielu tragedii na torach i nie tylko. Przykład w temacie poniżej. Nie trzeba tu winić policji, ale samemu przestrzegać przepisy na drodze. Pamiętaj na drodze nie jesteś sam. Pozdrowienia. Ps. Czy od pubu "Atom" widać jest przejazd kolejowy. Raczej chyba nie.
|
|
ja jestem za edy znajduja byle powody i czepiaja sie byle czego !! podam swoj przykład: jechałem po piłsudzkiego, wiedzialęm ze przede mną jedzie "nagła smierc" i jechałem spokojnie 50-60 km/h oni oczywiscie wolniej !! wiec wrzuciłem lewy kierunek zmienilem pas i przejechałem obok nich pozniej znow na prawy pas i co ?? niby nic nie zrobiłem prawda ?? a jednak !! zajechali ze mna na podworko !! poprosili do samochody i ... czemu pan wyprzedza na przejsciu dla pieszych ?? szczerze mowiac to zaskoczyło mnie to !! chodziło im o to ze w momencie jak obok nich przejezdzałem byłem na przejsciu dla pieszych !! moze tak było a moze i nie !! nie chciałęm sie z nimi kłucic !! ale dodałem pare słow od siebie i moze dlatego dostałem mandat 200 zl i 9 punktow karnych !!! czy takie wyprzedzanie jest wogle karalne ?? jesli tak to czy tak samo jak wyprzedzanie na jednopasmowce na przejsciu dla pieszych ??? i czy to nie jest czepianie jest byle czego ???
|
|
Hehe:)DoPrze proponuje zmienić samochód bo ten masz już ulubiony na Łomży:P No co jak co ale ,,nagły" mnie lubi:P hihi dwa razy mnie złapał za niewielkie wykroczenia ale w pierwszym przypadku zamiast 500 zapłaciłem 100:)a za drugim razem zamiast 500 zapłaciłem 50:)Tylko się zastanawiam czemu to zawsze muszą być formy pouczeń w postaci mandatów:(Nie można by tak było jak w cywilizowanym kraju????Pouczenie słowne chyba czasem powinno wystarczyć?A nie od razu karać mandatem !!no ale chyba się musimy do tego przyzwyczaić:P pozdrowionka uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Może odezwą się jakieś Jurki i Wojtki, bo nie wiem komu właściwie mam składać te życzenia...:)
|
|
haha.. jasne. Przetłumaczyłbyś? a swoją drogą ciąganie się po sądach o 50 zł - NIE DZIĘKUJĘ. Tak na marginesie ostatnio czytałem raport o tym, że większość radarów w Polsce nie posiada ważnej homologacji (gdyż nie stać na nie policji, a powinny być wykonywane co rok) co powoduje, że odczyty przez nie wskazywane nie mogą być traktowane jako dowód. Był już nawet jeden precedens w polskim sądzie, który zakończył się pomyślnie dla kierowcy, który nie chciał się zgodzić ze wskazaniami radaru. Mój samochód jest świeży i tylko ja nim jeżdzę, więc napewno policja jeszcze go nieupatrzyła (zwłaszcza, że mój dorobek w postaci mandatów i puntowów karnych jest bardzo mizerny). Bigi - słyszałem około roku temu, że " nagła" miała rok temu przejść na emeryturę..... więc jest nadzieja. Nazi - coś mi się wydaje, że najpierw powinieneś skończyć przynajmniej 18 lat, później zdobyć prawo jazdy, później nauczyć się jeździć - a dopiero potem wypowiadać. I nie obrażaj ludzi. Dzieciuchu...... Temid
|
|
"ja" ja sie wybieram i włąsnie sie zastanawiam gdzie jechac :)) w tamtym roku byłem w Szymanach było naprawde spoko, wstep chyba 7 zł samochodow tez było sporo. w tym roku impreza w Szymanach jest od 1-3 maja !! w tamtym roku było dwa dni. Pierwszy dzien motory, drugi samochody !! w tym roku jest to 3 dni wiec nie wiem kiedy motory kiedy samochody !! ale pewnie 3 maja beda autka :)) o Bemowie nic nie wiem wiec sie nie wypowiadam !! tam jest płatny wstep ?? jesli tak to ile ?? ja jestem jak najbardziej za tym zeby sie zebrac w kilka samochodow i pojechac razem !!!
|
|
Uwierzyć bolszewikom... |
Brawo nazis... Nie wiem ile masz lat ale podoba mi się sposób Twojego myslenia. Gnoje pozakładają sobie dwurury od których ogłuchnąć można i bujają się po mieście świecąc gałami za byle panienką, która się pokaże na ulicy... Urządzają popisówki. A jesli w tym czasie wyjdzie Wam na ulicę dziecko?? Co wtedy?? Zresztą co ja Was pytam...podejrzewam, że spłynęłoby to po Was jak po kaczce. Sama święta nie jestem...też zarobiłam mandat za przejechanie na pomarańczowym świetle...wracałam wtedy z Warszawy gdzie zatrzymanie się przed zmianą świateł grozi wpakowaniem Ci się w kufer 4 za tobą... Ale tu pomarańczowego pilnują...cóż...co kraj to obyczaj i trzeba się do tego dostosować, zwłaszcza, że niektóre światlka są zsynchronizowane okropnie (Legionów/Mickiewicza). Także...gdyby nie Policja, to świeżo upieczeni kierowcy wybiliby w pień pół popuacji Łomzy.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Oj Zbych, Zbych... no żebyś Ty manipulował tekstem jak Świadkowie.... :) A ja wkleję troche więcej :) : 978 Odpuszczenie grzechów w Kościele ma miejsce przede wszystkim, gdy po raz pierwszy wyznaje się wiarę. Z wodą chrzcielną zostaje bowiem udzielone pełne przebaczenie i nie pozostaje już żadna wina: ani pierworodna, ani inna popełniona później; nie pozostaje też żadna kara do odpokutowania, by zadośćuczynić za te grzechy... Łaska chrztu nie uwalnia jednak naszej natury od jej słabości; przeciwnie, nie ma takiego człowieka, który nie musiałby walczyć z pożądliwością, gdyż nie przestaje ona skłaniać do złego. 979 Kto w walce ze skłonnością do złego byłby tak mocny i czujny, by uniknąć wszelkiej rany grzechu? "Było więc konieczne, aby Kościół miał moc odpuszczania grzechów także w inny sposób niż przez sakrament chrztu. Z tej racji Chrystus dał Kościołowi <<klucze>> Królestwa niebieskiego, mocą których mógłby przebaczyć każdemu grzesznikowi żałującemu za grzechy popełnione po chrzcie świętym aż do ostatniego dnia życia". 980 Ochrzczony może być pojednany z Bogiem i Kościołem przez sakrament pokuty: Ojcowie Kościoła słusznie nazywali pokutę "mozolnym chrztem". Sakrament pokuty jest konieczny do zbawienia dla tych, którzy upadli po chrzcie, jak chrzest jest konieczny dla tych, którzy nie zostali jeszcze odrodzeni. http://www.katechizm.diecezja.elk.pl/rkkkI-2-3.htm uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
na, ale gdy będzie miał 'kryzys swej wiary', to parafianie winni pomóc JEMU, czyli zaspokoić jego rządze prowadzące do kryzysu (no bo przeca Go kochają)? Czy też powinni pozstać wytrwale w wierze i Go (którego przeca kochają tak mocno) obalić i przepędzić (jako tego, który kryzysu doświadczył)? Co ważniejsze: xsiądz, czy wiara? (Inaczej mówiąc: a propos opowieści Kolank0: co ważniejsze: decyzja Biskupa, czy garstki białoruskich chłopów?)
|
|
ADALLek, no, nie daj się prosić!!
|
|
Janek2 a co wesele ? czy majówka ??:D ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Do rozcieńczania niektórych farb używa się benzyny lakowej, a na tą z kolei jest akcyza, czyli podatek drogowy. Ciekawska, ale niestety tak jest.
|
|
Ciekawa jest ta firma Connex, ktora zamierza kupic PKS-y kupila juz m.in. PKS Tczew, Sanok, Lancut, Mielec, Prudnik, Kolobrzeg, Torun jest tez w Wawie http://www.connexpolska.pl/ Connex Polska jest spółką-córką Connex Transport AB - szwedzkiej firmy świadczącej usługi z zakresu morskiego i lądowego tranposru pasażerskiego i lądowego transportu pasażerskiego a zarazem Connex Polska jest częścią francuskiej firmy Veolia Environnment prowadzącej działalność w zakresie usług transportowych, utylizacji odpadów, zarządzania zasobami wodnymi i energią.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |