Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wielka mobilizacja, czyli kto wyskoczy z Twojej lodówki |
Czesław. Witam! Czy te tematy bierzesz z archiwum ze starych gazet, czy może jest na ten temat jakaś książka, jeżeli jest, to gdzie można kupić. Pisz te tematy częściej, i obszerniejsze. Jeżeli ktoś przeczyta chociaż raz, to zawsze w głowie zostanie mu trochę historii z dziejów Łomży. Poazdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wielka mobilizacja, czyli kto wyskoczy z Twojej lodówki |
W dyskusji z Polonią chicagowską można co najwyżej starać się zagłuszyć przeciwnika ciskając weń krótkimi słowami kęsami. Taka jest mentalność tych ludzi, którzy żyją w uwikłanym świecie zielonych. Oni na nic nie mają czasu, a dyskusja wymaga skupienia i mozołu. To cena izolacji i fatalnej estetyki życia codziennego. Polonia w większości mieszka w fatalnej jakości domach ustawionych na podmiejskich ugorach, mając miniaturowej wielkości jardę na której ledwo się mieści tutejszy gazowy grill, lub nawet nie mając tego. Nie ma tu soboty, niedzieli jest tylko ułuda lepszego bytu. Dojeżdzają do pracy po sto kilometrów, pracując u wykorzystujących ich "patriotów", wieczorem wracając na swe kiczowowate osiedla, które już dawno nie są jakimikolwiek wspólnotami. Ich wizja Polski, skutecznie wzmagana tu programami Polsatu i TVN-u, to zapyziała komunistyczna rzeczywistość, puste półki, piszcząca bieda i wszechobecna głupota. Robię teraz reklamę Polameru reklamującą paczki do polski (gotowe) i czytam: 169 dolarów - 5 kilogramów cytrusów. Niezła oferta, tak jakby u nas tego nie było... Duża większość tutejszej Polonii cieszy się tylko jak o Polsce mówi się żle - bo gdy słyszą ode mnie że Polska młodzież więcej wie o komputerach, garnie się do muzyki, fotografuje, stara się żyć na miarę możliwości - słyszę tylko jedną odpowiedź - nie *******, tam jest bieda smród i ubóstwo. W ogóle mam jedno zdanie o Polonii - JEST SIĘ CZEGO WSTYDZIĆ!!! Wiem że proamerykańscy forumowicze zjedzą mnie od razu zaślepieni tym amerykańskim mitem, ale ja powiem tylko jedno: Taka jest prawda. Zawsze będziemy bufonami z którymi się nikt nie liczy: W ostatnim roku udział latynosów w tutejszych lokalnych władzach wzrósł o 17 procent - na kluczowych stanowiskach jest ich około 600-set . Potężna siła!!! My jesteśmy lepsi - nasz udział wzrósł o 100% - przybył nam jeden przedstawiciel - teraz mamy dwóch. I już żrą się miedzy sobą. ps. Tym razem bez "płenty". dasto@hi.pl
|
|
o istmax zaskoczyło mnie lekko ty chyba z kosmosu sie wzialeś chlopie
|
|
Ja już przeliczyłam. Wyszło na to, że muszę wyjechać, ale wrócę. Często powtarzasz to zdanie Marku, z korzyścią i dla mnie :)
|
|
rozklad jazdy powinien być w autobusie w formie malego wydania obok kierowcy-darmowy i nie byłoby potrzeby biegania na Spokojna .Korona z głowy nie spadlaby dyrekcji gdyby chcial troche udogodnic zycie mieszkańcom. CHOCIAŻ DRUGA SPRAWA - TO PUNKTUALNOŚĆ!!!!(tłumaczenie w stylu "że stał na światlach" - Ośmiesza MPK ,ale to jest temat na inna dyskusje oraz kultura "panow" kierowcow a tak między nami , czy oni nie zdają sobie sprawy ,że reprezentuja firmę? Ma zowsze Łomża
|
|
Racja Evoo...
|
|
Może i nie wiemy Panie... Maćku :), ale obserwujemy i widzimy duuuuużo... Tyle że "mój" Dziadek nie obraża się gdy na powitanie usłyszy: - Ooooooooo, dziadostwo przyjechało! Pozdrawiam
|
|
to przykre , ja tez chyba wjade. Ale nie zamierzam wracać. Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Ojej!
|
|
A mieli inne wyjście. Albo montuj kasę fiskalną,, jak nie to likwiduj działalność. Ministerstwo Finansów było nie ustępliwe. Za ostatnie pieniądze pozakładali kasy, żeby mieć czym zarobić na utrzymanie rodziny. Teraz muszą cokolwiek podnieść ceny, żeby wyjść na swoje. Zobaczcie jake ceny są w Waqrszawie czy Białymstoku, ludzie też jeżdżą,, kto nie musi, jedzie swoim samochodem, albo czerwoniakiem. ściemka wszystkim
|
|
TERAZ OD PODATKU BEDA ODLICZAC ?
|
|
ADALLku, Ktoś kto ma w przyszłości używać "pały" jak to nazwałeś, dobrze byłoby żeby używał też głowy i nie bił co i gdzie popadnie, więc myślę, że stąd te "wygórowane" wymagania... :) W końcu żyjemy w cywilizowanym świecie, jak sądzę... Chociaż... wciąż za mało, oj, za mało... Ryskago
|
|
|
ADALLku, Rozumiem, że wiązanie snopków z pomocą powrósła masz w jednym palcu...? Ryskago
|
|
Bylem w wawie w wakacje i tam po 2.22zł zaczynaja !!
|
|
No tak ale jak bedzie zimny to nikt nawet z domku nie wyjdzie!!Ale bedzie ciepło:)!!
|
|
ptysiu91 az zaluje czasem, ze teraz nie montuja klawiatur pod takimi fajnymi klapami jak w fortepianach czy pianinach. (fixme, nie wiem jaka to ma ladna nazwe). Tobie trzeba by bylo jeszcze na zamek jakis zamknac. Dzieciaku idz do najblizszego sklepu komputerowego, oddaj swoja klawiature i wymien na joystick, i ty i my tutaj na forum bedziemy zadowoleni. <zgon> <lol2>
|
|
Tak jest Maciek - święta prawda ! Ma zowsze Łomża
|
|
A w banku.. Ryskago
|
|
...o w pizdeczke ...dubel ;)
|
|
Witam ;-) Podobno w gazecie bezcennej kilka tyg. temu została wydrukowana "Oda do Turośli" mojego autorstwa;-)!!! Chciałbym mieć ten egzęplarz. Więc zgłaszam się z uprzejmą proźbą do redaktorów tej gazety , żeby mi przechowali jeden egzęplarz. Pozdrawiam i dziękuję:)
|
|
huje muje ... hehehe ja tam wole własno pizze zrobiono w domciu i jeszcze mały browarek lub coola i a puzniej spać i leżec tak do 14.00 w dzień :D PoZdro Dla TycH Co Nie Spią :D
|
|
Wydrukować wszystkie 11 punktów tylko w jedenastym napisać żeby wyrzucić komputer przez okno. Potem zanieść sąsiadowi dobre rady i czekać pod oknem, kiedy go wy........li najlepiej z drugim sąsiadem żeby mieć okazje do wypicia, bo przeciesz, każdy nowo zdobyty komputer trza opić żeby się nie zepsuł. A my już wiemy jak go naprawić to proste 1.
|
|
Ej ludzie ja też się na to pisze moim zdaniem pomysł tyka jest dobry!!
|
|
Przetłumacz mi to na nasz język, bo jestem z krótkim stażem na forum i nie rozumiem tego języka.
|
|
Keicam przesadzasz z tym stanem drog. Przynajmniej tu w rejonie Łomzy zobacz ile wypadkow sie ostatnio zdarzylo i wszystkim przypiszesz jako przyczyne stan nawierzchni drogi? Ja wyczytalem w necie cos innego: jazda po pijaku predkosc - niedosotosowanie predkosci do warunkow wymuszanie pierwszenstwa - to oczywiscie idzie w poczet przyczyny zwanej glupota, bo jesli ktos mysli ze ma az tak dobre auto ze wszystko mu wolno, to czasami sie grubo myli. No i w sumie to wszystko. A po drodze dziurawej tez trzeba umiec jezdzic. Po to Pan Bog dal nam rozumek.
|
|
Dokladam sie do tych zyczeń.
|
|
:DDDDDDDDD Na wieczór powiadasz... Oj, to będzie wyjątkowy wieczór, godz. 17 zwłaszcza... Ryskago
|
|
Żadna praca nie hńbi mozna zobaczyc jak suie jedzie obwodnicą do Warszawy.
|
|
.....boze prosze cie ...poslij choc jeden piorun na ziemie...w kierunku bawelny ......bittte!!!!!!1 Jaro
|
|
a ja kupiłam 3 pary po 35 i są lepsze gatunkowo i mają ładniejszy fason od tych ze skletu :) nawet koleżanki mnie się pytały czy nie kupiłam ich przypadkiem w Warszawie :)
|
|
To jak do kazdego fryziera sie przejdzie to lepjej chodzic obcietym na łyso.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |