wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Drugi Polak w kosmosie.

Dran dobrze pisze - Piekara i Sapek są warci polecenia.
Pilipiuk zrobił się płytki, w sumie nigdy to nie była lektura wysokich lotów, ale pierwsze "Wędrowycze" miały swój klimat. Teraz to tylko powtarzanie pomysłow.
Z polskiej "fantastyki" polecam jeszcze Ziemiańskiego - "Zapach Szkła", zbiór opowiadań które dają mocnego kopa. Jarka Grzędowicza "Popiół i Kurz" czyli opowieści ze świata "Pomiędzy". Jest tego sporo, można by wymieniać wiele.
Ahm, i Ken Follet - "Filary Ziemi" czy też "Świat bez końca". Kobyły, ale dobre :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Drugi Polak w kosmosie.

lubie ,"Zawoda,cy krzyk"
emocje same emocje
brrrrvrrr
autor znany -Rycerz M.

a moze wiecie jak sie ustrzec przed taka sytuacja?? gdzie mozna sprawdzic tego typu rzeczy przed zakupem auta bo jak widac sprzedajacym nie mozna ufac

Dran, może i ubarwia, ale te ksiązki dobrze sie czyta....:)
Poza tym, lepsza taka wiedza, jak żadna. No i w ksiązkach są fajne zdjęcia;)

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

co zgubiłeś , może mógłbym pomoc ?

A u mnie jak wyklinował to 50% rzeczy brakowało i musiałam formatować i wszystko wprowadzać i konfigurować od początku.

małpa@ masz wirusa najprawdopodobniej, teraz sa takie wynalazki, co wylaczaja antywirusy, blokuja dostep do menadzera zadan itd.

Pewnie ci już coś siada w środku tak jak mi karta graficzna padła ,też mam stary komputer ale net działa mi szybko a mam windows 7 wogole aż dziwie się że na 1.80 procesorze i 1 gb ramu ta 7 działa normalnie przy włączonych Aqq Operach itd. A co do wirusów ? ja nie używam żadnego antywirusa i nie mam problemów teraz tylko mam wbudowanego tego Microsoft Defender a i tak nic nie łapie :) Masz poprostu problem z kompem w środku .

Mysle ze Wiomar jest super firma,tylko my roozparzece nie nadajemy sie do pracy,ja pracuje juz w tej firmie 6 lat i jest spoko,ale co mozna zrobic jesli przyjdzie taki pracownik po studiach i nie umie dlugopisu w reku trzymac, to skandal.Nie raz mowilem do szefa ze ludzi trzeba szukac z innych miast nie z Lomzy,bo w Lomzy jest ciezko o pracownika to migusy.Pozatym zeby pracowac trzeba chciec pracowac.Sam wiem ze jest wszedziej ciezko ale jesli przyjdzie taka dama i mysli tylko,szkoda slow i pisania,brakuje twardej reki na tych pracownikow.

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Teoretycznie moderator jeśli na tym forum jest takowy ;)

Wiem ze jest ciezko,tez sam pracuje,ale postaw sie na miejscu szefa i wtedy zobaczysz jak to jest.Poprostu przepisy w tym kraju sa zle.Na swiecie jest inaczej jesli kobieta zajdzie w ciaze to niewazne,ale musi pracowac,jesli nie umowa zostaje rozwiazana,a u nas to siwte krowy,i nie dziwie sie pracodawcom wcale.Powinno byc tak jak jest na swiecie,jesli umowa jest na 1 rok to na rok a nie ona przyniesie zaswiadczenie ze jest w ciazy i trzeba ja trzymac do konca,do porodu.Rok jest rok,i nikogo to nieobchodzi ze jest w ciazy.Jesli wejda takie przepisy kazda kobieta bedzie miala prace.

kolego - vkp.pl - strona klubu Vectry, tam na forum wszystko Ci o niej powiedzą, polecam

MODERATOR TO CWEL MI TEZ SKASOWAL A CHCIALEM TRZEM OSOBOM POMOC W ZNALEZIENIU PRACY

pies - duży, bez znaczenia na rasę ( labrador, buldog, rotweiler, mastiff itp.)
w kagańcu czy bez

TV Ruspublika - głos Putina w PiSdowskich lepiankach.

Musi być w kagańcu i na smyczy.. jak nie to wlepia mandat i tak sie skonczy ;/ niestety ...

Po zakupie samochodu i spisania umowy ubezpieczenie jest ważna 2 tygodnie w tym czasie ty możesz zmienić ubezpieczyciela, chodzi o to że nie możesz jeżdzić póżniej bez ubezpieczenia, klijent co Ci sprzedał powinien to im zgłosić i na podstawie umowy sprzedaży rozwiązać z nimi umowę bo w przeciwnym razie będzie musiał dalej opłacać składki. Ty o tym niewiedziałaś i nie musisz, bo to cię nie dotyczy, poza tym masz już umowę i samochód masz ubezpieczony i niech cię cmokną w d....ę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org