sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wielkie zmiany w Radzie Miasta

Kurdt

Jeżeli już wytykasz czyjeś błędy to najpierw zobacz swoje wczesniejsze teksty...........................znasz takie powiedzenie?uczył Marcin Marcina...

Moim zamiarem nie było obrazanie Ciebie , natomiast Twoje zacietrzewienie na tym fotum jest gorsze niz ławka z kolesiami pod budką z piwem.

Moj poglad na ceremoniał strazacki jest inny niż Pana .
Zgadzam sie z tym co pisał Adi.
Czy Pan zetknał sie wczesniej z jakims ceremoniałem np. wojskowym?
Strazacy kultywuja przerozne zwyczaje i obyczaje(zapraszam do odwiedzenia straży pozarnej w Łomży )Powiem Panu , ze nie wszystkie z dawnych zwyczajow znalazły odbicie w regulaminach,przepisach i instrukcjach.O wielu zapomniano,inne uległy modyfikacji, na niektore patrzy sie z przymrozeniem oka ,ale sa i takie , ktore znajduja swoje uzasadnienie we względach etycznych lub w savoir-viwrze.

Pozdrawiam

Fracik

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wielkie zmiany w Radzie Miasta

Tez wyslalem i zachecam wszystkich ziomkow zza oceanu zeby zrobili to samo. Kto wie, moze to cos da ...
pzdrawiam, rysiek

czy ktoś z Was może wybiera się na Festiwal W! 12 lipca br do Sopotu na którym wystąpi Bjork. może ktoś będzie dysponował pojazdem i można byłoby się z nim zabrać ,

pozdrowienia dla Bjork-fanów.

Albo kanalizacji

Pojazd weselny: Shambo - Jet

Ja jestem przekonany, że należy walczyć do końca.

Panie Henryku popieram w całej rozciągłości... postu.

Via Baltica to, ostatnio chyba, jednyna "realna" szansa na rozwuj regionu.

Fracik

Moja wiedza pochodzi z tematu zainicjowanego przez M. CH. M. podaje adres organizacji ekologicznej, która próbuje dokonać rozsądnych zmian w już istniejacym projekcie. Dopóki jest jakakolwiek szansa Łomżanie nie powinni zostać bierni. Adres do listu apelu jest też na 4lomza i na podlaskie.com. Niestety nie dostrzegłem go na stronie um. lomza, na stronie powiatu łomżyńskiego i na innych stronach lokalnych wzdłuż krótszej trasy. Adresy do stron lokalnych są na stronie podlaskie.com, a redaguje ją Agencja Rozwoju Ziemi Łomżyńskiej. Liczę, że TPZŁ tym razem moze stać się stowarzyszeniem ogniskującym tą inicjatywę wśród młodszego i strszego pokolenia Łomżan, a nie tylko ziomkostwem sentymentalnych staruszków. Moze M. z wysokości W - wy zna sprawę lepiej.

Łomżanin

pod Celerona 466(FSB66MHz), szyna pamięci 100MHz (moze 133?),
PCIx4+, AGP(x2?), USB, PS/2.

Może ktoś mi pomóc stosunkowo szybko?!

......niestety, czwartek mam już zajęty! :(

...ale są jeszcze inne dni....

na pewno nie Dobrylas

Tyż prawda.

Pękajnik - jak w co?
Bratniajnik - w kogo czym?
naszdziejnik - o kim o czym jak zawsze?

wydaje mi się, że jednak
1:0 dla Łomży

Białystok panikuje

Jestes fajny GOSC!!!

Ja tez popieram

Co tam budują

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030527/REGION05/305270014

hehehe

przed linkiem: [ url ]
po linku: [ /url ]

oczywiście.... tyle że bez spacji :D

wlasnie wrocilem ze Zlotu ..... www.skodarapid.prv.pl .......moj fortepian jest raptem na dwoch fotach ale jak bedziesz chcial to podesle takie na ktorych jest:) Kapitalnie sie jezdzi w upal po rozgrzanym torze na zimowych oponach.... nikt tak nie piszczal jak ja na przejazdach:)))) Ide spac bo 5 godz. jechalem:)))

To chyba wynajm stadionu tyle kosztuje.Może ktoś z zarządu się wypowie?

Kontakty z 1.06.br m.in. napisały:
[...] Może lepiej niech sejmik od razu przyjmie uchwałę o wykluczeniu Ziemi Łomżyńskiej z województwa Podlaskiego, będzie to z pożytkiem dla Podlasia, a zyska tym wdzięczność mieszkańców zachodniej rubieży województwa.[...]

Na forum spotyka się osoby, którym zależy na zrobieniu czegoś pożytecznego dla Łomży i ziemi łomżyńskiej. Może zainicjujemy akcję mająca na celu zmianę przynależności administracyjnej naszego powiatu. Co o tym sądzicie?

Tak, tylko że w tym przypadku widać, jak sprawdza się powiedzenie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Na stołku :-)

Ale jak pomyślę, że niedawno na premiera media typowały Czarzastego (chyba w formie żartu), to myślę, że bardziej wolałbym już Oleksego. Albo Borowskiego.

Pozdrawiam,
kurdt

Naprawdę nie zamierzam nikogo bronić, bo sam pokładałem nadzieje w lewicowych politykach, ale zrozumcie, że ludzie nie dzielą się na LEWICĘ i PRAWICĘ, ale na mądrych i głupich. Nie wmówicie mi, że wszyscy na prawicy są szlachetni, łapówek nie biorą, uśmiechają się, przeprowadzają staruszki przez jezdnię i inne takie pierdoły.

Generalizowanie, że "komuniści mają już zakodowane oszustwo, złodziejstwo i obłudę" to chyba trochę za mocne słowa. Poza tym Miller tak się ma do komunizmu jak Giertych do faszyzmu.

Pozdrawiam,
kurdt

Proponuję wam Pisę, wszystko jedno, całą na 3-4 dni czy też kawałek. Najładniejsza jest górna, ale od Dobregolasu w dół też ujdzie. Narew jest bardziej monotonna, a jak dmuchnie od zachodu, robi się ciężko.
Na Pisie kajaki można wypożyczyć w Nowogrodzie (PTTK), Ptakach koło Balik i Dobrymlesie (biały dom przed mostem po lewej).
Tanio i nie ma czego się bać - rowery są, moim zdaniem, bardziej niebezpieczne.
RFX

....no to możemy się umówić na sobotę....!

...ja jestem za..... a z noclegiem..... to może juz w wakacje ? :D

...tylko trzeba się już teraz deklarować!

Ja zapewniam obecność jednej załogi!

michal

ja moge jechac, najwyzej poopalam sie pilnujac samochodw ha ha ha;)

w sumie na kajaczki możemy wybierać się częściej..... i za tydzień i za dwa.....

...do Nowogrodu na rowerkach...... a dalej kajaczkami... :D ...i spowrotem..>!

michal

XtraVert napisał(a):

> więć 2-kajaki już są ... :) ....ktoś jeszcze...?
>

w ten weekend nie dam rady :( Ale będę czekał z niecierpliwością na następną okazję :) Jakoś się zżyłem z Wami na tym forum i chętnie bym się spotkał na takiej imprezie. Szkoda tylko że w Łomży jestem średnio raz na 2 tygodnie...

ktoś podkrada oktany z benzynki w Łomży!

Tomku.
Gratulacje i wyrazy szczerego uznania.

Czwartek 18:00 w Polonezie na tarasie ?
(W razie deszczu - kawiarnia z widokiem na rzekę)

Chcę Was ostrzec przed takim oto szantażem znanej firmy telefonicznej:
Doszło do mnie ostatnio, że telefonia komórkowa Plus GSM stosuje taką praktykę: kończysz z nimi umowę na telefon i regulujesz rachunki do końca. Myslisz , że wszystko w porządku- a tu nieprawda: po 1-3 miesięcy znajdziesz swoje nazwisko na wykazie internetowym niesolidnych płatników! I bez sądu cię nie wykreślą! Ale na tym nie koniec: nawet po dwóch latach po zakończemiu umowy możesz dostać żądanie zapłacenia "plusowi" jakiejś "nieuregulowanej płatności". Osobiście miałem taką wątpliwą przyjemność (lewa faktura) z tą firmą i sprawę wygrałem, ale długo to trwało. Podobny przypadek z Plus GSM mieli moi znajomi.
Ostrzegam więc Was przed z tą firmą!

Zdzicho

Napewno bedziesz zadowolony. Ja jakieś pół roku temu przedłużyłem już kolejną umowę w Idei i naprawdę nie mam zarzutów. W Erze również nie chciano mi dać nowego aparatu gdyż (jak powiedział przedstawiciel tego operatora) byłem nierentownym klientem (?!?). Dziwna sprawa i dziwne podejście do człowieka, który przez dwa lata w większym lub mniejszym stopniu zasila budżet firmy...

Krzysztof

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org