czwartek, 07 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Wy, którzy pospolitą rzeczą władacie..."

Jak ktoś potrzebuje się dowiedzieć więcej proponuję encyklopedię.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Wy, którzy pospolitą rzeczą władacie..."

moi drodzy do końca nie wiadomo czy ten atak na dwie osoby narodowości czeczenskiej nie jest zwykłą prowokacją i to akurat w tej chwili gdy wiele osób sygnalizuje swe negatywne stanowisko do obecności tak licznej grupy tej narodowości w mieście. Dziwne , że raptem on tak sie pojawia jak na zamówienie polityczne aby bezpośrednio przed wyborami wskoczyć na plecy posła Kołakowskiego bo odważył się powiedzieć to co wszyscy mówią. Dziwne ,że napastnik tak szczelnie się okrył aby nie można go było zidentyfikować a jego działanie było wprost odwrotnie proporcjonalne bo nacechowane jakimiś emocjonalnymi pobudkami.

Jeżeli faktycznie zrobila to jakaś osoba z naszego miasta z pobudek rasistowskich to powinna byc bezwzględnie ujawniona , zatrzymana i ukarana. Nie ma miejsca w naszym mieście mimo negatywnegj oceny pobytu osób narodowości czeczeńskiej w tym mieście na tego typu zachowania. Przy okazji chciałabym skierować słowa do Pana Kamińskiego z fundacji ,że publikowanie w obecnej chwili tak krytycznych ocen posła Kołakowskiego w kontekscie tej sprawy i wyciąganie tak daleko idących wniosków jest bardzo nie na miejscu. I świadczy o Waszej braku dobrej woli w celu rozwiazania tej sprawy. Najłatwiej jest po tym co się stało wykrzyczeć jakie to miasta jest rasistwoskie. Przez lata zajmujecie sie tymi uchodźcami i dziwię sie ,że wcześniej tego problemu nie widzieliście . Znaczy się jak płytkie było Wasze zainteresowanie tym osobami i problemami, albo jak jednostrony obraz mieliście i macie na tą sprawę .

Dziwi mnie też ,że wcześniej nie widzieliście aktów agresji osób narodowości czeczeńskiej na polaków, na funkcjonariuszy policji , tego nie było ? Teraz gdy pojawił się przypadek ataku - do końca nie wiadomo czy to nie była prowokacja ,złapaliście wiatr w żagle i wodę na młyn aby dowalić wszystkim tym z którymi nie jest Wam po drodze i nazwać ich i miasto rasistami?.

moi drodzy do końca nie wiadomo czy ten atak na dwie osoby narodowości czeczenskiej nie jest zwykłą prowokacją i to akurat w tej chwili gdy wiele osób sygnalizuje swe negatywne stanowisko do obecności tak licznej grupy tej narodowości w mieście. Dziwne , że raptem on tak sie pojawia jak na zamówienie polityczne aby bezpośrednio przed wyborami wskoczyć na plecy posła Kołakowskiego bo odważył się powiedzieć to co wszyscy mówią. Dziwne ,że napastnik tak szczelnie się okrył aby nie można go było zidentyfikować a jego działanie było wprost odwrotnie proporcjonalne bo nacechowane jakimiś emocjonalnymi pobudkami.

Jeżeli faktycznie zrobila to jakaś osoba z naszego miasta z pobudek rasistowskich to powinna byc bezwzględnie ujawniona , zatrzymana i ukarana. Nie ma miejsca w naszym mieście mimo negatywnegj oceny pobytu osób narodowości czeczeńskiej w tym mieście na tego typu zachowania. Przy okazji chciałabym skierować słowa do Pana Kamińskiego z fundacji ,że publikowanie w obecnej chwili tak krytycznych ocen posła Kołakowskiego w kontekscie tej sprawy i wyciąganie tak daleko idących wniosków jest bardzo nie na miejscu. I świadczy o Waszej braku dobrej woli w celu rozwiazania tej sprawy. Najłatwiej jest po tym co się stało wykrzyczeć jakie to miasta jest rasistwoskie. Przez lata zajmujecie sie tymi uchodźcami i dziwię sie ,że wcześniej tego problemu nie widzieliście . Znaczy się jak płytkie było Wasze zainteresowanie tym osobami i problemami, albo jak jednostrony obraz mieliście i macie na tą sprawę .

Dziwi mnie też ,że wcześniej nie widzieliście aktów agresji osób narodowości czeczeńskiej na polaków, na funkcjonariuszy policji , tego nie było ? Teraz gdy pojawił się przypadek ataku - do końca nie wiadomo czy to nie była prowokacja ,złapaliście wiatr w żagle i wodę na młyn aby dowalić wszystkim tym z którymi nie jest Wam po drodze i nazwać ich i miasto rasistami?.

Robotnica

Takos

Robotnica

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Hej ! jest ktoś kto podlega pod KWP Białystok? m ktos moze WZ w środe 7.09 o godz 11.00??POZDRAWIAM

nie ma stoiska tylko w niedziele stoja ze zwierzakami przy torach i byl na samym koncu tej aleji nie za duzy moze do kolana troche mniejszy

http://www.youtube.com/watch?v=kxRCXn-zNHQ&NR=1

.........ich tolerancja wobec naszej?

Problem to dopiero bedzie.

Takos

Trzeba zrobić referendum w którym mieszkańcy powinni zadecydować czy chcą czeczeńców czy nie...

Jasiu a mam takie pytanko...
po wiele dzisiaj śmietana ?

Szukam osób które studiują zaocznie w Olsztynie i dojeżdżają do szkoły lub, które mogą zaoferować pokój do wynajęcia na weekendy.

Coś mi sie zdaje że nie było żadnego pobicia czeczeńskich kobiet
a te wiadomości to czysta prowokacja.
To apel obrońców czeczeńskiej społeczności i odzew na negatywną opinię łomżan.
Mi osobiście oni nie przeszkadzają ale gdyby ich nie było też byłbym zadowolony.

Treść jest ukryta

Coś mi sie zdaje że nie było żadnego pobicia czeczeńskich kobiet
a te wiadomości to czysta prowokacja.
To apel obrońców czeczeńskiej społeczności i odzew na negatywną opinię łomżan.
Mi osobiście oni nie przeszkadzają ale gdyby ich nie było też byłbym zadowolony.

Takos

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

jak sa tacy twradzi i chodza szukaja zaczepki to czemu uciekli od wojny twardziele tamm by sie wyzyli.

Najlepiej poszukaj na forach olsztynskich albo na olsztyn.com.pl

Treść jest ukryta

haha akasha może mi wywróżysz ile mam lat ?? chyba jakies jaja " wódz adamos z małym krótkim wąsem" haha

wiedźmy do gazu i babejagi

Zgodnie z tekstem Koranu, przemoc wobec niewernych jest pozwolona przy okreslonych warunkach. Przy niektorych warunkach jest obowiazkowa. Ale w cale stosunek do niewiernych jest pokojowy. Chyba przy demokracji mamy podobne podejscie do krajow, ktore nie sa demokratyczne.

Chociaz w spoleczenstwie musulmanskim nie moze byc mowy o rownych prawach dla musulman i niewernych. Ale nie mieszkamy w spoleczenstwie musulmanskim, wiec nie ma o co sie martwic.

Jednoczesnio, to co robia fanatyki z Sudanu, Indonezji i t.p, to jest przestepstwem tez wobec Islamu.

Islam czeczenski wcale nie jest fanatyczny. Chociaz w ciagu ostatnich 2 wojn te rodzaje niebiezpiecznego dla nas Islamu troche sie popularyzowly. Sa wsrod nich czarne fanatyczne owcy, ale nie jest ich duzo.

oczywiscie czeczeni przedstawieni jako biedne ofiary a polacy jako oprawcy rasisci. co najlepsze byl tez pokazany jeden wpis z tego naszego forum. reasumujac jak mamy takich "obiektywnych dziennikarzy" to nie dziwne ze zdarzaja sie jeszcze jednostki ktore bronia przybyszow, jednak to wszystko do czasu bezposredniego kontaktu tych osob z czeczenami, wtedy zdanie zmienia w podskokach.
wiec niema sie tu co denerwowac kto sie nie przekonal to sie w najblizszym czasie przekona kim sa czeczeni no chyba ze 24 na dobe nie wychodzi z domu to nadal bedzie trwal jako ich obronca.

wyglada to na prowokacje i sprobe skompromitowania kolakowskiego, policjant mowil ze jest tam monitoring i podobno bylo 2 chlopakow ktorzy ratowali te czeczenki a sprawcy jakos nikt nie ująl dziwne...

Realista....dla Ciebie mordowanie i okupowanie suwerennych państw dla ropy jest usprawiedliwione???Co za bzdury wypisujesz???Idą Twoim tokiem myślowym morderstwo jest usprawiedliwione,jeśli możesz mieć korzyść materialną,ale naganne jeśli jest popełniane dla jakiejś idei??? Dla mnie morderstwo to morderstwo,nie zależnie kto i dlaczego je popełnia.Uważasz,że tylko muzułmanie są mordercami bo gdzieś na "youtube" to sobie znalazłeś??? Ludzie wszędzie są dobrzy i źli,bez względu na wyznanie czy kolor skóry i tak samo wszędzie znajdziesz dobrych...Ani chrześcijanie,ani też muzułmanie,żydzi,mormoni czy inni,nie są wolni od fanatyków i wykolejeńców.Człowiek sam odpowiada za to kim jest,a żadna religia nie naucza mordowania...Bóg nie cieszy się z nikogo,kto w jego imię czyni zło.

O Ku****a nie da się tego obejrzeć bez emocji.
Przykro ................ : (((

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

no prosze jak to media robią w naszym kraju , jak lekko fałszują prawdę dla swoich potrzeb. Jak lekko i bez odpowiedzialności formułują błedne wnioski. Najbardziej niepokoi mnie to stwierdzenie Pana Kamińskiego , że fundacja powstrzymuje młodych czeczenów przed wyjsciem na ulice. Jeżeli jest to prawda to Pan powinien w pierwszej kolejności podać się do dymisji bo jest to ewidentnym dowodem na fisko Pan działan w tym zakresie. Ale jak widać Pan tego nie zrobi tylko ze zdwojoną siła będzie Pan dalej atakował posła , policję , lokalną społeczność tylko po to aby właśnie ukryć swoją nieudolność.

Takos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org