poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego pan Jacek Piorunek nie będzie...

Widać, że ktoś się zna na rzeczy :)

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego pan Jacek Piorunek nie będzie...

Zgłoś się z takim listem na naczelnika wydziału kultury oświaty i sportu, podobno od dzisiaj jest tam vacat. Tam nie ma młodego i dynamicznego zespołu, z tym, że Twoje warunki finansowe raczej nie zostaną spełnione, a i wydział taki, ze na łapówkach się nie dorobisz.
A tak na serio, to można się pośmiać z takiego listu motywacyjnego, ale jest to najbardziej prawdziwy list jaki ktoś napisał. Bez ubarwiania, napisał co lubi i ile chce zarabiać. Tylko, że na to pracodawcy nie patrzą, szczególnie w dużych, prężnie działających firmach.

Jestem samotną matką i nie dostaję żadnych dodatkowych pieniedzy. mam szczęście, bo ojciec dziecka płaci alimenty i ja mam pracę. Pieniądze dla samotnych matek zależą tylko i wyłącznie od tego jaki jest dochód na osobę. A tak na marginesie - nie zamierzam już wiecej rodzić dzieci, bo faceci są nieodpowiedzialni. Gdybym wiedziała, że zostanę samotną matką, nigdy bym się na dziecko nie zdecydowała. Oczywiście mówię tu o świadomym macierzyństwie, a nie wpadce.

Mozna porownywac do siebie golfa i astre - podobna wielkosc i mozliwosci. A Calibra to troche inna liga. Zostala zbudowana na podwoziu Vectry czyli numer wiekszego wozu. Swoja droga gdy sie pojawila to baardzo mi sie podobala, a dzisiaj ani troche. Takie auto na pokaz, lepiej wyglada niz jezdzi.

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

NIe musisz mieć karty. Tylko jak chcesz sprzedawać.

Brzydko więc żartowałeś, chyba że te ...ah... to miało być ...Ahonen... :)

Lecz nie zamienim firanek na żaluzje, będziem z uporem maniaka gotować ręcznie krupniki, pomidorówki, barszcze z uszkami, piec ciasta drożdżowe,
będziem wpajać w naszych synów szarmanckość, wyciskać czas jak cytrynę dla rzeczy ważnych... Pomimo tymczasowego na tym świecie pobytu...

Cześć DaSto. Trochę to wszystko wyrównałeś jedną kreską do sytuacji najbardziej groteskowej, aczkolwiek zapewne w znacznej mierze w większości prawdziwej. Byłem przez jakiś czas w ubiegłym roku w tej kiczowatej (jak piszesz) Ameryce. Mieszkałem ponadto właśnie w Chicago. Być może większość jej mieszkańców (już naturalizowanych amerykanów) tak właśnie żyje. Są jednak jeszcze narodowości, które kultywują swoją odmienność, religię, styl życia. Pamiętam z tego okresu czasu wspaniałe, polskie obiadki - jakie sobie z siostrą gotowaliśmy. Nie dałem się skusić na wizytę w jakimkolwiek mac donald. Odnośnie kasy to pobyt w ameryce jest akceptacją życia sprowadzonego do jej zarabiania i wydawania. Tu akurat masz 100% rację - niestety.

WIedzą, ale metoda Białegostoku jest dość skuteczna, poprostu zkładają, że musi iść przez Biebrzę, a nie myślą, że można to ominąć. Chociaż nadzieja w WWF, które samo przyznaje, że tu w Polsce wariant jest jeden, reszta to przedstawienie, ale w UE , tam można powalczyć.

Do Grzsiek_Mazurek:
To nie był żart z Adasia, tylko z naszych wspaniałych komentatorów! Strasznie się podniecają a potem usprawiedliwiają swój bezsensownie ekscytujący komentarz. Wolę oglądać skok Małysza bez żadnego komentarza.

Ponawiam pytanie kto będzie na skokach i czy będzie widać ŁOMŻĘ

Też się bałem, że to tylko salonowe roztkliwianie się. Cieszę się, że tak nie jest.

A dlaczego kierowcy wogule sprzedają bilety oni powinni pilnować kierownicy i dzwi a bilety powinna sprzedawać jakaś młoda, ładna pani. :D

Pozdrawiam

nie,
prawda byc moze ukryta w stwierdzeniu, ze wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma

Zwróc uwagę co stałoby sie, gdyby wszyscy narzekający dostali to czego pragną... czy staliby sie szczęsliwsi?
Ludzie ze swej natury są egoistyczni, pazerni... jeden zdobyty cel, kaze szukac nastepnego... to rodzi dyskomfort.
Niby zgoda nie siebie, dążenie do poszukiwania wlasnej sciezki to tak niewiele.... Ilu znasz takich, którzy znaleźli drogę?

Byc moze tworzymy sobie ułudę, ze za scianą jest lepiej?
Odwolując sie do Twojego stwierdzenia, ze narzekanie jest formą odreagowania stresu... to chyba nie jest dobra droga

Dobro i zło jest w każdym z nas, myślę więc iż damy radę rozpoznać.

co sądzicie o tym zeby zalegalizowac w polsce marihuane???? w koncu 100tys podpisow to az nie tak duzo, skoro beger sie udalo....moze warto byloby sie nad tym zastanowic

SxxxK napisał(a):

> Nie jedna akcja z podpisami w tym celu już była......
ZTAKIM NASTAWIENIEM TO NIGDY LEGALIZACJI NIE BEDZIE

A MNIE DZIWI JEDNA RZECZ. KOLO KIEROWCY JEST TAKA PLAKIETKA "ROZZMOWA Z KIEROWCĄ W CZASIE JAZDY SUROWO WZBRONIONA" CZY JAKOS TAK. TO CZEMU JEST TAK ZEJAK JAKIS ZNAJOMEK KIEROWCY WCHODZI DO AUTOBUSU TO ODRAZU PAKUJE SIE TAM DO NIEGO NA "DIDZEJKE" ???? I GADA Z NIM CALY CZASI JAKOS NIE WIDZIALEM ZEBY TAKI DELIKWENT KASOWAL BILET, CZY TO ZNACZY ZE JECHAL NA GAPE ????A NA PLAKIETCE OBOK PISZE ZE KIEROWCA JEST UPOWAZNIONY DO KONTROLI BILETU...

temat skonczony, studniowka tegoroczna najlepsza jaka mozna bylo sobie wyobrazic i nawet taki nierozumny ciec nam jej nie popsul. Dziekowa wszystkim za swietna zabawe :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org