piątek, 08 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Poska się zwija...

Można oddać np tu ( adresy poniżej), zadzwoń, przejdź się, zapytaj. Moim zdaniem lepiej tu niż do koszy PCK bo różne opinie na temat tych pojemników można usłyszeć. A jak nie tu to popytaj dzielnicowego. Myślę, że bez problemu wskaże Ci rodziny w swoim rejonie które NAPRAWDĘ potrzebują takich ubrań!!! A i lżej na duszy się zrobi, że można komuś pomóc, chociażby w ten sposób.

Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie

Łomża, ul. Szosa Zambrowska 1 /27Mapatel. 086 2156942

Ośrodek Pomocy Społecznej Gminy Łomża

Łomża, ul. Skłodowskiej-Curie 1 a

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Poska się zwija...

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

Najważniejsze że coś drgnęło. Było na 4lomza ogłoszenie, że policja poszukuje świadków!. Na pewno znajda się świadkowie tego zdarzenia i opowiedzą jak naprawdę było.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

się jeszcze okaże że użyli środka do usypiania ale na wieczność... szkoda zwierzaka ktoś powinien za to beknąć... znaczy ten pseudo weterynarz.... ale jak zwykle wszystko ucichnie.. bo kogo obchodzi że zabito jakiegoś tam łoś....... stwierdzą ze to był stres bla bla bla ....

Warto pamiętać ,że przed 'sukcesami' Wisły Kasperczaka klub trenował Smuda i on poukładał tą drużynę.Kasperczak dokończył dzieło.
Jako trener reprezentacji Senegalu się nie popisał. Ale o tym ,że zajął 2,3,4 miejsce w Pucharze Narodów Afryki nikt nie pamięta.
Smuda grał w LM z Widzewem tylko ,że dostali się do grupy fartem.W grupie już było nieciekawie.
Janas z Legią doszedł do ćwierćfinału LM w '95 i 3 lata temu został zjechany przez Polaków.
Wójcik zdobył srebro w Barcelonie ,potem kadrę troszkę(troszkę bo przegrana 3-0 z Gruzją boli tak jak ta porażka ze środy) pchnął do przodu ale dziś jest uważany za żula i chama.
Także wyśmiewany dziś Engel w/g mnie najbardziej rozwinął naszą reprę. To on wynalazł Krzynówków,Żewłakowów i resztę.Po za tym jako pierwszy powrócił z reprą na wielkie turnieje.Gdyby pozwolono mu kontynuować pracę na pewno by był jakiś sukces na nasze możliwości.

Smuda/Engel/Kasperczak moim zdaniem ktoś z tej 3.

ile sie płaci za jedno zdj ?

Myślisz, że Ci ku.wa ktoś teraz prawde powie ? pff.

Chlopie,pare lat temu,jak nie mialem jeszcze tych 17 lat jechalem 2 razy na skuterze z pasazerem i zostalem zatrzymany do kontroli.Pasazerowi kazano wracac z lacza.Nie wiem,byc moze przepisy sie zmienily,ale tak bylo.Jezeli nastapila zmiana przepisow to zwracam honor.

ceny ufo jak za metr kw. ja tyle na pewno nie dam za dachowkie , sam uloze .

Połotra tygodnia, no może dwa tygodnie i nie ma już śladu po tym opalaniu natryskowym (w moim przypadku). Plamy - fakt robią się, ale od wody, kąpieli. I wiadomo, że po pierwszym myciu nie zejdzie Ci to, chyba że zrobisz peeling.
A to jest na Polowej - tylko szkoda, że trochę kosztuje i na tak krótko...

wielka akcja a du pa wyszla i tyle:( szkoda zwierzaka

Kolego ile masz lat? Pamiętasz może jak z dworca przy obecnym rynku odjeżdżały pociągi?
Bo ja pamiętam i to bardzo dobrze. "Rejs" z Łomży do Kurpi dawne woj. ostrołęckie - odległość 33km - czas przejazdu około 1:30minut plus przesiadka w śniadowie.
Oczywiście nasi przy-wódcy chcą kolei. Oczywiście czuć tu smród z daleka.
Za symboliczną złotówkę przejąć od skarbu państwa torowiska udając chęć podtrzymania ruchu kolejowego. Potem "tzw. próby reanimacji" kolei osobowej - które z góry zdane są na porażkę, by za jakiś czas po cichu przekazać najbardziej lukratuwne tereny inwestycyjne w Łomży jakiemuś "swojemu" inwestorowi.
Czy przypadkiem nie w taki sposób "sprywatyzowano" większość Polski???
Proszę o dyskusję na ten temat

A może można zrobić tą kolej, przecież w zaangazowanych jest kilka powiatów i samorząd województwa,więc może coś z tego będzie. Wiem, że w Polsce dużo sie mowi bo zawsze jest jakoś przed wyborami tyle fajnych pomysłow, ale ja w to wierze choćby w szynobusy.ja też pamiętam lata kiedy pociągi osobowe jeździły sobie z Łomży. Przede wszytkim powinnozależeć tym co mają coś do przewiezienia, - towar przedsiębiorców,jest to na pewno tansze niz ciężarówkami. Ale wracając do tematu Chu je na górze nie jdno juz sprzedali mydląc ludziom oczy. Niestety my maluczcy nic nie możemy zrobić, bo co jeden to lepszy i zasze im mało!!!

Jeździłem koleją z Łomży do Warszawy kilkanaście razy w latach 60-70. XX w. Odległośc - przez Ostrołękę, Tłuszcz 155 km. Czas jazdy coś ponad 5 do 6 godzin. PKS-em do Warszawy - 137 km (dw. Stadion) czas 2.40. Teraz pewnie krócej. To były inne czasy i rzeczywiście po większe zakupy jeździło się do stolicy. Obecnie mamy więcej samochodów prywatnych a i zakupy można robic na miejscu.
Pomysł reaktywacji uważam za wzięty z kosmosu. Chyba że zmodernizuje się całą linię. Torowiska, tory itd. Ale to są koszty. Kto da na to kasę?

na ul. Prusa. 4 zł format A3, A4 pewnie taniej, Druk laserowy - kolor.

łuńja ełropejska

jasne

idź do ciucholandu i sprzedaj, trochę grosza zawsze się przyda.

Autor: felix (---.lomza.mm.pl)
Data: 11-09-09 17:32

Jeździłem koleją z Łomży do Warszawy kilkanaście razy w latach 60-70. XX w. Odległośc - przez Ostrołękę, Tłuszcz 155 km. Czas jazdy coś ponad 5 do 6 godzin. PKS-em do Warszawy - 137 km (dw. Stadion) czas 2.40. Teraz pewnie krócej

pod koniec lat 80-tych nie bylo tak zle - 3.5 do 4 godzin z przesiadka, i piwko mozna sobie bylo wypic zamiast stac w zatloczonym autobusie z W-wy do Lomzy. Powrot do kolei to moze mialby sens gdybysmy zaczeli byc bardziej "normalni" i zamiast na pokaz - "ja to moge samochodem, bo mnie stac"- wybierali energo-oszczedne srodki transportu. Do tego oczywiscie dochodzi sposob funkcjonownia, gdyz jezeli przecietny smiertelnik potrzebuje 3-4 przesiadek zanim dostanie sie do centrum W-wy, to oczywiste, ze wybierze prywatny samochod.

rolnik69 mylisz się. razar - Może przewozić nawet osobę dorosłą, tylko żeby ich masa nie przekraczała dopuszczalnej masy na ten skuter, to właśnie polskie, wspaniałe prawo. razer radzę wybić dziecku przewożenia drugiej osoby i to chyba oczywiste, skuterek się wtedy inaczej zachowuje i ciekawe, czy utrzyma drugą osobę na światłach, 13 lat to bardzo niedoświadczony kierowca. Po za tym spójrz na polskie drogi, dużo chamstwa, wjeżdżania pod nos, zamiast pytać się o przewożenie drugiej osoby powinienieś zapytać, czy bezpiecznie jest puszczać dzieciaka w ruch uliczny w godziny szczytu. Zapytaj się synka, czy na krzyżówkach na światłach kierunkowych można zawracać, ciekawe, co powie ?

*X*X* hehe, uśmiałem się

oj już nie śmierdzi

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

jak drogo to do bloku , albo papą przykryć , qrwa stać na dom a na wykończenie juz nie ,no chyba ze sąsiad kryje dachówką i głupio sie zapytać ile zapłacił , wielkie mi tu halo dachówkę ułożyć hmmmm

no u nas za bardzo sklepów z militariami niema ale najtaniej dostaniesz na allegro fajne są z USA... tylko jeżeli kupisz jakaś używaną i chcesz ją powiesić w pomieszczeniu to musisz ją czymś umyć mam taką siatę i ze 2 lata smierdzi ;/ takim dziwnym zapachem hehe pewnie kilkanascie lat leżała w magazynie wojskowym

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Popieram Ekonomik jest lepszy

jakie sa dobre radia cb za rasadne pieniadze ? co byscie propoowali jaka firme.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org