czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Wolna szkoła, religia do kościoła"

to może i ja wtrącę swoje...

jeśli idiota dorwie się do pisania czegoś to nie dziwne, że takie goopoty powstają. Ja też ucze sie w maturalnej w IILO i nigdy nie uwazalam jej za zla szkole, wrecz najlepsza jaka istnieje. Jej klimat, ludzie, pracownicy i nauczyciele nie maja sobie rownych. A jesli ktos chce zrobic wielki skandal ze studniowki to mu sie udalo. Jest mi tylko szkoda Dyrektora, ktory cale serce oddal tej szkole i nauczycieli, ktorzy sa rownie swietni i nieprzecietni. Poza tym normalnym stanem rzeczy jest, ze my zapraszamy nauczycieli i za nich placimy, a teraz wychodzi, ze w mojej szkole sa sami SKAPCY. Zaluja kazdego grosza, az smiech bierze... A o piciu tez jest pieknie przerysowane. Lipiniak byl jednym z najmilej wspominanych nauczycieli... szkoda, ze przeszedl na emeryturke... A nie wierze w jego picie, gdyz to czlowiek przewrazliwiony na punkcie kultury. Ktos chce zaszkodzic tej szkole, bo wie, ze ma najwiekszy prestiz w naszym miescie i jest najczesciej oblegana przez uczniow.. Wstydz sie czlowieku, osiagnales swoj cel, za to popsules nam atmosferke w szkole.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Wolna szkoła, religia do kościoła"

Ze tak powiem, jest to pierwsza profesjonalna reklama - z naszego powiatu. GRATULACJE - tylko czekac jak bedzie emitowana w ogolnopolskiej TV.

Pod kątem artystycznym nie oceniam. Ale pod technicznym jest do dupy. Jeżeli ma służyć promocji to często powinno być eksponowane. Jest w nim pełno tzw. "przejść tonalnych". Nie bedzie mozliwośći wykonania egzemplarzy wielkoformatowych metodą najtańszą, tj. wycięcie ploterem tnącym z folii. Jasne, ze mozna zrobic to metodą plotera drukujacego. Nie robiąc kryptoreklamy wiem, że może zrobić to tylko jedna firma w Łomży. A więc znowu: albo monopol, albo pieniążki powędrują gdzieś do Wa-wy.

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

troszku luza na dzień dobry
http://www.funpic.hu/swf/numanuma.html

Jestem absolwentem II LO a swoją studniówkę miałem parę lat temu, jeszcze gdy LO było 4letnie. Czytałem ten wątek od początku i zdziwił mne taki olbrzymi odzew, a najbardziej to że kadra II LO tak sobie to wzięła do serca i chce "zastrajkować"-zupełnie niepotrzebnie.
Ja nie pamiętam żeby było tankowanie wśród nauczycieli na studniówce ale nie zdziwiłbym się gdyby tak było. I co z tego? To nie podstawówka. W godzinach pracy to robią? Młodzież demoralizują? Maykel, o czym ty mówisz. Wyglądasz na żywcem wyjętego z XVII wieku. Młodzieży nauczyciele nie muszą demoralizować-sama sobie świetnie radzi!
Właściwie zarzut Maykela odnosi się do picia na terenie szkoły (demoralizacji nie biorę poważnie). Czyli zgodnie z literą prawa wystarczy się do lokalu przenieść i sprawa załatwiona?
A Lipiniak faktycznie super gość, też się dowiedziałem że w czerwcu na emeryturę się udał. Nie wierzę żeby się z Dyrektorem aż tak, za przeproszeniem, nachlali. Jest on (L.) wdzięcznym bohaterem wielu anegdot, także zmyślonych, i niech tak zostanie.
Co do bycia w stanie "wskazującym" w godzinach pracy to w II LO ja osobiście w ciągu 4 lat zaobserwowałem JEDEN taki przypadek ale nie był to nauczyciel (ani Dyrektor, który notabene nauczycielem jest). Ale że latka lecą sprawa ulega przedawnieniu więc na tym zakończę :) I nie róbmy z II LO jakiejś wylęgarni alkoholików bo akurat to się mija z prawdą.

o tym zapraszaniu i kulturze to gdzieś słyszałam ;-))

Ładna produkcja to fakt, tylko że prawdopodobnie reklama nie pojawi sie w TV publicznej lub TVN Polsat itp bo to by był za duży wydatek w porównaniu z zyskiem który by napewno nie wzrósł po takiej emisji.
niestety ale piwa Łomzyńskiego nie sprzedaje się tak w sklepach w polsce jak marki typu LECH lub TYSKIE . Łomzy zazwyczaj nie ma "gdzieś" tam w monopolowych , tak jak piwa nastawione na produkcję ogólnopolską .
Jeśli browar Łomża rozszerzy działalność na polskę to wtedy taka reklama będzie miała sens.
To pewnie też nie nastapi bo został by wchłonięty przez koncerny większe Tyskie/Lech, dlatego emisja regionalna jest tu jak najbardziej wskazana jeśli ma przynieśc efekt wzrostu sprzedaży

Gilbert K. Chesterton

Ok, moza ja sie w koncu odezwe bo nie moge juz sluchac tych glupot!!! tak sie skalda ze bylam uczennica II LO przez 2 lata (obecnie jestem za granica - mozliwe ze niektorzy wiedza kim jestem). Powiem Ci cos, maykiel czy jak Ci tam, nie masz pojecia o czym mowisz!!!! Akurat bylam na ostatnie studniowce i wiem ze nikt sie nie "zataczal" a tym bardziej nie chodzi na czworakach. Studniowki w II LO sa chyba najlepsze!!! Bylam na wielu w wielu szkolach i wlasnie te w II LO SA THE BEST!! Nie wiem dlaczego rozgrzebales to wszystko, co zreszta jest nieprawda ale jestem pewna ze nie zastanowiles sie przed opublikowaniem tego!! Widac ze nie wiesz co to jest II LO i jakie sa jego priorytety i jakie wartosci probuje wpajac i pwaja uczniom. Obrazajac dyrekcje i nauczycieli tez nie masz pojecia co mowisz. ja wlasnie ucze sie za granica i mam porownanie w sposobie nauczania i w tym co nauczyciele probuja przekazac uczniowm i powiem Ci ze Ci nauczyciele w II LO sa najlepszymi jakich mialam przyjemnosc spotkac na drodze swojej dotychczasowej edukacji!!! Nie wiem dlaczego to opublikowales, z wypowiedzi innych forumowiczow wierm ze jestes bylym uczniem naszego LO i zapewne, tak jak to jedna osoba zasugerowala, zostales wyrzucony z naszej szkoly. Chyba kazdy kto czytal te glupoty jakie wypisujesz (jestes kozak bo jestes anonimowy) juz wie dlaczego wyleciales: po prostu nie rozumiesz idei nauczania w II LO a napewno nie chodzi o to zeby demoralizowac uczniow!!!! jestem bardzo ciekawa ile masz lat bo tylko ktos bardzo niedoswiadczony i zyciowo i "wiekowo" moze pisac takie glupoty. Odpowiedz mi na jedno pytanie: skoro (Twoim zdaniem- nie powinnam pisac zwrotow grzecznosciowych z duzych liter bo na to nie zaslugujesz ale wlasnie miedzy innymi tego, zeby miec szacunek do wszystkich, naucvzylo mnie II LO) nauczyciele i dyrekcja II LO demoralizuje uczniow, wpaja im chore zasady i daje zly przyklad, to dlaczego sa ogromne rzesze absolwetow, ktorzy dostaja sie na najlepsze uczelnie nie tylko w kraju, dlaczego co roku do naszej szkoly sklada podania najwiecej uczniow ( w porownaniu do inncyh szkol), dlaczego nasza szkola jest znana w niemalze calej Polsce. Gdybys byl choc troche bystry to bys zauwazyl ze W II LO NIE MA ABSOLUTNIE MOWY O JAKIMS ZLYM PRZYKLADZIE I ZLYM I NIEMORLANYM ZACHOWANIU!!!! Zal mi tylko Dyrekcji i nauczycieli bo oni naprawde wkladaja cale serce w to zeby przekazac nam, mlodziezy jak nawiecej i jak najlepiej umieja a takie patalachy jak ty psuja wszystko, wypisujac glupoty na forum publicznym. Wiesz ze z klamstw sie trzeba spowiadac??!!! nawiazujesz w jednej z wypowiedzi do jednego z bylych nauczycieli naszego LO. powiem Ci ze tez mialam przyjemnosc miec z nim lekcje i powiem Ci ze to jest wspanialy czlowiek (napewno nie mozna powiedziec tego o Tobie!!!). Chyba trzeba Ci pogratulowac bo popsules studniowke, m.in. moim kolezankom i kolegom z bylej klasy!!! Wiesz co ja bym sie nawet wstydzila odpowiadac juz na komenatrze i chyba bym wogole sie zamknela na Twoim miejscu po takim steku klamstw jakie wypisales!!!
MAM TYLKO PROSBE DO SZANOWNYCH NAUCZYCIELI I DYREKCJI II LO: NIE PRZEJMUJCIE SIE TYMI WYSSANYMI Z PALCA WYPOWIEDZIAMI KOGOS KTO KOMPLETNIE NIE ZNA NASZEJ SZKOLY, POJDZCIE NA STUNIOWKE I BAWCIE SIE DOBRZE BO NIE MA SENSU PSUC COROCZNEGO SWIETA MATURZYSTOM, KTORZY CZEKALI NA TEN DZIEN 3 LATA, UCZAC SIE ZRESZTA PILNIE!!!
POZDRAWIAM!!!

Toć Proste że Fajne :D

To mi wczoraj 14 letnia koleżanka opowiadała jak robiła swój pierwszy sex . no to cos w tym jest :/

Druha Mariana pożegnamy 12 stycznia 2005 r., ale w trochę innym porządku niż podawałem wcześniej:

1. godz. 8.30 - wystawienie ciała w kaplicy DP "Epitafium" przy ul. św. Mikołaja (obecna ul. M. Kopernika);

2. godz. 11.30 - wyprowadzenie do grobu rodzinnego na starym cmentarzu (mniej więcej w połowie brukowanej alei między aleją główną a kaplicą);

3. godz. 13.00 - Msza św. z nabożeństwem żałobnym w Katedrze Łomżyńskiej.

Za zmiany w przekazywaniu tej ważnej dla Łomży i Ziemi Łomżyńskiej informacji przepraszam; wynikają z woli Rodziny Nieodżałowanego Druha Społecznika, uhonorowanego w październiku 2003 Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski.

Czuwaj (-my; -cie)!
MRD WJP

Jeżeli ktos cos wie to niech napisze !!

Gilbert K. Chesterton

kupiłam c65 z aparatem i bateria trzyma mi 3 dni czy to normalne???

Zbych

z kim :D ?

nar

*** *** *** *** ********** *** w dupe ****** kasujcie tego temata bo ***** to reklama mojego numeru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jebac policje jebańce

Właśnie jak w temacie postu (posta ?), klikając pod forum na "formatowanie tekstu" otwiera nam się literówka. W zasadzie to do Admina jest post :). Jest Poniedziałek 1:55. Czas START.

Zbych

buhahaha popieram Ciebie ryskago
Ja też kiedyś czytałam dużo eh..
kto chętny do dyskusji :D
Wróbelek umarł i odżył? :) Hibernacja :D
Pozdrwiam- Mloda

fajnie, fajnie :)
To gdzie płyniemy :D
Pozdrawiam

jeśli już chodzi o prędkość to miałem 88.5 km/h. ale to było w te wakacje w austrii. 42 to na prostej z zawad do szosy zambrowskiej można mieć (i o wiele więcej, jak się postara). a bona to super full wypas. można jeszcze obadać zjazdy nad rzekę w nowogrodzie albo w skansenie. tam też jest ekstra :) ale proponuję wyjazd w góry. można trochę popompować bo podjazdy są jednak najfajniejsze :)

Czego chcecie od Śledczego? Ja tam nawet jednego błędu nie zauważyłam a może dla tego że mam dysleksję :P
Ferie będą nudne ale przynajmniej będzie Farben Lehre i coś się może wykombinuje na resztę dni :))

Co by tu nie napisać, to potwierdza się jedno: nasze "władzunie" kultury nie rozumieją, nie mają wyższych potrzeb, tolerują tylko - bo muszą- jej niektóre przejawy, ale na promowanie jej nie ma co liczyć. Kino sprzedali "śledziowi", który ma taką samą mentalność straganiarza więc się dogadali. Tyle się mówi o łomżyńskich "biznesmenach", to może który zainwestuje w nowe kino z kawiarnią itd? Ale to złuda, bo to też straganiarze, którzy wrzeszcą tylko przeciw marketom. Generalnie: to dziadostwo o buraczanej mentalności (nie ubliżając ludziom ze wsi) i tak będzie jeszcze b. długo.

No i co? Nasze sejmowe zbiegowisko ineterpelacją wytarli pewnie stół po razlanej kawusi....

niemają juz co robic to strasza ludzi zawsze jakjeś zajecie jest

Rozliczenie WOŚP: http://www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/bilans2003.php

Wynika z niego, że w 2003 roku przychód fundacji wyniósł 35 265 658,59 zł, koszty własne to 2 202 275,31 zł, co stanowi 6,24% przychodu. Dodatkowo WOŚP zapłaciła podatek dochodowy w kwocie 418 500,00 zł.

Rozliczenie jest tak szczegółowe, że aż głowa boli. Osoba kompetentna ma wszystko podane na talerzu łącznie z tym ile jakiego dokładnie sprzętu i za jaką kwotę zostało zakupione, ile jest w fundacji i jakich etatów etc. Po prostu wszystko.

Rozliczenie CARITAS POLSKA: http://caritas.pl/download/raporty/cp2003.pdf

Wynika z niego, że w 2003 roku przychód Caritas wyniósł 12.533.163,27 zł, koszty nie są podane ale podane są rozchody w kwocie 11.149.454,15 zł. Z braku podanych kosztów należy przyjąć, że stanowi je różnica między przychodem a rozchodem czyli kwota 1.383.709,12 zł, co stanowi 11,04% przychodu. O podatku nie ma ani słowa, bo jak wiadomo organizacje kościelne w Polsce podatków nie płacą.

Co do formy rozliczenia, to wszystko ładnie, kolorowo i pięknie wygląda ale konkretów to tam jest malutko.

Wystarczy porównać obydwa rozliczenia i dla każdej myślącej osoby wszystko jest jasne komu lepiej zaufać.

PS. Ja od początku wrzucam do puszek z serduszkiem i po lekturze rozliczeń będę to robił nadal.

(........)

Witam,

myślę, że kwestia nie jest wybitnie skomplikowana - mamy brzydkie kino więc nikt do niego nie chodzi; nikt nie chodzi do kina więc kino jest brzydkie. Proste.

Ale w moim odczuciu chodzi o coś więcej. Bo błędnym będzie stwierdzenie, że ludzie pozostają bierni na dobre filmy w kinie - osobiście znam wielu takich, którzy chętnie na seans by poszli ale z powodów oczywistych w najbliższym czasie nie zamierzają, bo zimno na dworzu - a kino "Millenium" przyjmuje zasadę zwierząt zmiennocieplnych - dopasować sie do temperatury otoczenia.

Pozostają jeszcze oczywiście inne kwestie: brud na sali (czyli "upiór" w operze), arogancja pracowników (może chodzi o wspomnienia - jeszcze te z czasów PRL-u?) czy jakość obrazu (no, nazwijmy to obrazem...) pozostawiają faktycznie wiele do życzenia.

Ale pomijając to wszystko, rodzi się jeszcze jedno (może wyjściowe?) pytanie - ja sam zadaję je sobie w każdy, wolny wieczór:

IŚĆ DO KINA CZY NA FILM?

Pozdrawiam,

Zafir - nocny wiatr....

P.S. "Filmy to zaklinacze dusz - nie wyobraźni ale rzeczywistości. Chcę wierzyć, że kino to zaledwie bramka do jej wielkiej krainy." Morgan F. Cooper

Witam,

powiem krótko: brak taktu i drobnomieszczaństwo powodują coś w rodzaju wysypki internetowej czyli po prostu rozwój tematu na forum.

Interesująca jest inna sprawa: twórca pierwszego postu czyli MaYkel wysuwa dość śmiałe, a przy tym poważne oskarżenia w stosunku do konkretnej instytucji publicznej i do konkretnych osób. Sprawę można więc skierować na policję i do prokuratury, która zbada zjawisko i opisany mechanizm działania, a w przypadku braku podstawności oskarżeń, osoby bądź dyrekcja instytucji, w stosunku do której zostały one wystosowane może złożyć do prokuratury wniosek - oskarżenie autora o zniesławienie.

Sprawa ma podłoże prawne, także wszystkim zainteresowanym polecam spojrzeć na nią właśnie z tej strony.

A póki co, żeby nie wiało powagą, pozwólcie na cytat za jedną z forumowiczek: "wódka lepsza od chleba, wódki gryźć nie trzeba":-)

Pozdrawiam (zazdrośników równiez),

Zafir - nocny wiatr...

P.S. Z dedykacją dla MaYkel'a: "Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co wpośród burz, w zwątpieniu dnie, ..." - http://2lolomza.propl.com

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org