środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Druzgocący raport NIK o finansowych kulisach cyfryzacji. O. Rydzyk miał rację?

witam mam pytanko czy może ktoś wie gdzie w łomży można kupić barwniki do tkanin

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Druzgocący raport NIK o finansowych kulisach cyfryzacji. O. Rydzyk miał rację?

a to h.. na ropę jeden, jestem zbulwersowana zachowaniem tego kierowcy z BL18130, bo też mam psa i chyba ubiłabym takiego gdyby zrobił krzywdę mojemu zwierzakowi, pisać o takich i jeszcze raz pisać, społeczny ostracyzm w stosunku do takich

Re: Druzgocący raport NIK o finansowych kulisach cyfryzacji. O. Rydzyk miał rację?

Gdzieś na Ks. Janusza, ale dokładnie to nie wiem.

Zaara przystrojenie samochodu, dwa kosze z kwiatami dla rodziców i wiązanka dla panny młodej i świadkowej 700 zł. Ale wszystko zależy od kwiatów, wielkości wiązanek i wielkości koszów. Pozatym po wybór kwiatów, itp. każą Ci przyjsc tydzień przed ślubem, a żeby dekoracje zamówic na samochód miesiąc przed spokojnie wystarczy :) A i kosze dla rodziców przywożą na terenie Łomży i do 10 czy 15 km po za Łomżę za darmo w wyznaczone miejsce...

UWAGA!

Komendant Główny Policji uwzględniając wyniki analizy kadrowo-etatowej jednostek organizacyjnych Policji, wyznaczył na dzień 1 września 2009 r. nowy termin przyjęcia do służby w Policji w ramach procedury konkursowej, w następujących jednostkach organizacyjnych Policji:
KWP w Krakowie - 1 (personel lotniczy);
KWP w Łodzi - 52;
KWP w Szczecinie - 20;
KWP we Wrocławiu - 37;
KSP - 220.

TESTY DO POLICJI Z ODPOWIEDZIAMI + MULTISELECT + WYWIAD + PORADNIKI + WZORY ITD

www.policja2009.fora.pl
testydopolicji@op.pl
gg 6775028
tel 666 194 944

NAJWYŻSZA ZDAWALNOŚĆ !!!

11.Renowacja starego rynku(dodoanie jakiś atrakci)
12.Budowa miasteczka akademickiego
13.Budowa obwodnicy(Wojska Polskiego)
14.KFC
15.Veneda,Narew,itd.
16.ŁKS
17.Więcej miejsc pracy
18.Prawdziwe lodowisko
19.Włączenie okolicznych wśi do Łomży
20.Zmiana prezydenta
...

Takos

Dziewczynom zawsze będzie brakowało sklepów z ciuchami (szczęście dla nas-ich facetów,że nie ma u nas żadnego wielkiego centrum z ciuchami :p )

Re: Druzgocący raport NIK o finansowych kulisach cyfryzacji. O. Rydzyk miał racj

no naprawiać już muszą nowe Kia policyjne. widzialem ostatnio jedną na lawecie powiezli.

Czy nie uważacie, że w Łomży jest coraz więcej galerianek??Co myślicie o tego rodzaju zarobkowaniu?Jakie są wasze spostrzeżenia?

zna ktos oferte dla porownania?

"Zatrudnijcie nastolatka, poki jeszcze wszystko wie".

to jakis koszmar, brzęczyszczykiewicz napraw zegarek bo sie pózni o 6 minut.

Re: Druzgocący raport NIK o finansowych kulisach cyfryzacji. O. Rydzyk miał racj

a teraz o minute, jakis chinski szmelc :)

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

marlerna daj nr gg to ci mogę dać namiary do fajnej korepetytorki do której sama chodzę na zajęcia prywatne z angielskiego.

AdminAdmina to może zamiast krytykować innych powiedz czego ty byś chciał

100mph:
Cytat:

Także właścicielka jest sama sobie winna. Wypadek z udziałem psa wynikał de facto z nie przestrzegania prawa przez właścicielkę. Kierowca jest niewinny, pies jest niski i oficjalnie mógł go nie zauważyć.

A skąd wiesz, że akurat ten pies był niski? Ja np mam psa, któremu nie jeden samochód maską pewnie by tylko łapy podciął. Pozatym pies był na smyczy. Ciekawe, czy "rzucając się z mordą" na właścicielkę, jej nie znieważył.

A ten szmaciarz podpada pod KODEKS KARNY, a nie jakieś tam wykroczenie. Proszę sobie poczytać Ustawę o ochronie zwierząt i jaka kara jest przewidziana za taki czyn(jest napisane w ustawie).

A co do tego, że autorka postu może być oskarżona o pomówienie. I owszem może być oskarżona. Jednak ściganie za ten czyn jest na wyraźny wniosek poszkodowanego, czyli sam musi się zgłosić na policję lub złożyć wniosek do prokuratury. Jeżeli to nie właściciel jechał samochodem to na jego barkach spocznie obowiązek wskazania osoby, która jechała wtedy autem.

Takos

no to niezłą mają ofertę :)
widziałam ich stronkę, naprawdę ładne dekoracje mają

a w janeczce? może w pasmanterii bedą coś takiego mieli
kiedyś na krótkiej byl sklep z farbami i tam kupiłam, sklepu już nie ma ale rzeczywiście zapytaj się w takich sklepach

Bo u nas nie ma prawdziwej galerii lol ;d

a kogo ona pomówiła? samochód?:) "BL18130 MORDERCA!!!" tak brzmi tytuł, nikogo nie pomawiała więcej:)
Natomiast dalej w poście opisała sytuację jaką zauważyła, bez podawania, które są jej zapewne znane. Ja tam nie widzę żadnego pomówienia:)

Takos

BZ WBK 84 1090 1043 0000 0001 0264 1926 w tym

Hehe:) po tym jak zmienilem swoj podpis na samotna zaara zaraz pozniej zalozyla temat ze sie zeni,pewnie z poduszką tak jak pan z onet.pl :)

jakby był popyt to podaż też będzie. Ale może to i lepiej, że w Łomży nie ma tego zjawiska. Albo tak jak Dalaran napisał :) nie ma galerii.

a to pytanie to chyba nie na temat, nie sądzisz?
Jeśli masz coś do powiedzenia w kwestii kwiaciarni to z chęcią poczytam.

W przyszłym roku wychodzę za mąż w związku z tym chciałabym poznać wasze opinie na temat ceremonii w łomżyńskich kościołach (jaki ksiądz, jaka cena, czy mają własne ozdoby do wystroju kościoła itp...
Jak narazie biorę pod uwagę kościół o. Kapucynów oraz kościół pw. Miłosierdzia Bożego. Mój brat brał tam ślub i podobało mi się ale chciałabym poznać opinie innych osób :)

a to pytanie chyba nie na temat , niesądzisz?
Jesli masz cos do powiedzenie\a w kwestii ceremonii to z chęcią poczytam:)

ćpuny jakieś

bylo - nie bylo ,to juz przeszlość . Nigdy nie bylem karany i nie wiem jak to wyglada

ojej jaki Ty jesteś troskliwy :)
jeśli masz coś do mnie to wystarczy to napisać, uważasz że napisałam gdzieś jakąś głupotę? wytknij mi ją, bo to że napiszesz coś o mnie czego nie możesz stwierdzić jakoś mnie nie rusza. dopóki nie zwróciłam Ci na coś uwagi nawet nie wiedziałeś o moim istnieniu, a kiedy już to zrobiłam w odwecie postanowiłeś napisać sobie sygnaturkę :) mało to ambitne ale skoro jest Ci z tym lepiej to bardzo się ciesze :)

DiDi

Jestem debilem ktory klika w kazdy link!

Witam. Poszukuję tapicera, który obszyje skórą lub skajem tapicerkę drzwi w Audi A3. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Jak widze poparcie dla takiego debilizmu to dostrzegam ze nasze spoleczenstow sie stacza.

Jak wam się podoba pomysł żeby bezlitośnie trąbić na eLki z poza Łomży?

Ja znam lepszy ! Ja znam lepszy !

Podjeżdżasz do eLki na odległość 0,5m/1m i robisz przygazówę...

A tak na serio to nie rozumiem waszej irytacji nauką jazdy. Każdy z was uczył się kiedyś jeździć. Nie deprymowało was jak ktoś zatrąbił na wasze auto, gdy gasło wam na skrzyżowaniach ?

Najgorsze jest to, że wielu z was czuje się panami łomżyńskich dróg ale nie daj Boże pojedzie jeden z drugim do W-wy lub B-stoku to jest płacz i zgrzytanie zębów he.

Tak wiem, tylko że wędkarze różnie piszą na ten temat. Jedni mówią ze karta jest potrzebna, a inni znowu ze łowiąc na wodach GRŁ wymagana jest sama licencja.

karta to jak prawo jazdy...

a licencja to tylko wykupienie mozliwosci lowienia na danych lowiskach w niej wymienionych

strażak stosuje jakże denną prowokację! Wyjdź człowieku sobie na powietrze, dotleń ten już niestety zmarnowany mózg i bądź jak najdalej od tego forum...

ale ona nie dostała zadnego madatu... bo nie wezwala policji.. (przynajmniej ja to tak zrozumialam)

I dobrze zrozumialas.

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

Odbędzie się dnia 24 sierpnia [ poniedziałek] o godz. 17 .00.Hala Olimpijczyków ul Księżnej Anny.Zapraszamy.

ja dzisiaj chodząc po Łomży patrzyłem na numery samochodów Jakby się trafił to wiadomo co mamy robić Nauczyć go

no i bardzo dobrze...szacun dla chłopaka

p-k fajna reklama , XxXlalkaXxX czesc Ewa :)

Ja proponuje ich żywcem do krematorium a nie jeszcze im jesc dawac w wiezieniu za nasze pieniądz

"a po co komu salon KIA, ehhh
i tak nikt nowych aut nie kupuje"

Mylisz się, akurat KIA w Łomży bardzo dobrze prosperuje bo samochody trochę lepsze niż to było kiedyś, i ceny też mają w dobre. I jak widać budując nowy salon na pewno nie narzekają na brak chętnych.

Bema 15. tam teraz doner kebab bedzie. w przyszlym tygodniu otwieraja. najpóźniej we czwartek

dla takich to tylko kara śmierci... oj żebyśmy mieli inne prawo a tak to wyjdą po 15 latach za dobre sprawowanie

Takos

wyciagnij baterie na kilka minut

Podobno w PKSie otworzyli nowy Ośrodek Szkolenia Kierowców.
Na Piłsudskiego (w bazie) widziałem duży szyld na budynku biurowca.

Powiedzcie gdzie stoi samochod tego bydlaka pozbawionego uczuc wrazliwosci litosci wspolczucia. Ja tam chetnie podejde i porozmawiam z nim w odpowiedni sposob. Ale i tak dla takich mlotow ktorych rodzice wychowali na zyjacych egoistow i trutni tego swiata odpowiedz moze byc tylko jedna. Cielesna kara w podobny sposob.Moze choc czesciowo odkupilo by to cierpenia tego zwirzecia i rodziny a w szczegolnosci dzieci ktore cierpia po okropnym widzimisie tego obrzydliwca.
Pozdrawiam wszystkich ktorzy rowniez identyfikuja sie z takim zlem tego swiata.

gratuluje zaplonu

i przez jasia fajny temat upadł :(

A zamiast imprez i podwyżek to by się wszyscy utopili od tego gderania i chciwości :)

Takos

Zrobilam tak jak napisales(as) i rzeczywiscie w tym dysku wymiennym pojawila sie nazwa LG Phone.Tylko,ze nie moge jej otworzyc.Wogle nie chce sie otworzyc.Pytanie,dlaczego?A przesylac chcialam przez LG PC Suite,bo mialam kiedys Nokie i tez przez PC Suite przesylalam pliki.I bylo super.

Czepiacie się, czepiacie...

Muzyczne Dni Drozdowo Łomża - były? Były;-)

Mówiąc poważnie - prawda jest taka, że w Łomży zawsze była grupa ludzi gotowych do organizacji takich imprez (w znaczącej mierze robili to pro publico bono) ale w znakomitej większości po takiej imprezie byli mieszani z błotem, suche nitki zostawiano tylko dla ozdoby. Manto dostawało się z każdej możliwej strony - także na tym forum. Cierpliwości starczyło na kilka lat, aż w końcu ktoś wpadł na banalny w swojej prostocie pomysł - a gdyby tak nie robić nic? Też będzie źle?

Odpowiedź znacie.
Pozdrawiam

Napisała że Twoja krew będzie wymieniona w banku krwi na tę która jest potrzebna.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Autor: FEnIX_!! (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 19-08-09 20:20

Byłem, widziałem, krew oddałem, czekoladę dostałem :)
Tak swoją drogą wydaję mi się że Łomżyński szpital również powinien reklamować swój punkt oddawania krwi. Dużo ludzi zapomina o tym jak potrzebna jest ludzka krew którą Fundusz pozyskuje w ten sposób. A z reklamą (jak mi się wydaję) przyszłoby 2x więcej ludzi.

Ile tej czekolady było? Jedna? To Cię orżnęli!!! Ja jak idę oddać krew, to dostaję 7szt. Do tego 7 wafelków i soczek w kartoniku. Kawy nie liczę.
Jeśli chodzi o reklamę, to szpital nie będzie reklamował, bo to nie jego interes. Punkt krwiodawstwa podlega bezpośrednio pod RCKIK w śledziowie, a to znaczy, że Łomża nie dostanie złamanego grosza na cokolwiek choćby się "wykrwawiła" do ostatniej kropli.

A co do frekwencji to nie ma specjalnie na co liczyć. W łomżyńskim ciemnogrodzie wciąż panują średniowieczne przesądy o tym, że już jak się zacznie to trzeba oddawać regularnie bo ... serce pęknie, albo że krew z uszu leci, bo ciśnienie za duże. Tyle już głupot słyszałem, że szkoda pisać. Do tego jeszcze dochodzą problemy z ustawowym dniem wolnym od pracy. W państwowych firmach to i owszem, ale spróbuj przynieść zwolnienie u prywaciarza. W najlepszym wypadku nie zapłaci za ten dzień, a przy najbliższej okazji i pod byle pretekstem wywali z roboty. Znam z doświadczenia. No chyba, że on sam lub ktoś z jego rodziny będzie potrzebował krwi to wtedy będzie klął i narzekał, że krwi nie ma.

Parę lat temu były dla ZK darmowe leki, ale kolejne rządy obcinały listę darmowych, aż w końcu prawie nic na niej nie ma. Dobrze, że w Łomży chociaż MPK-i są za darmochę. (W Warszawie zresztą też.) W śledziowie są darmowe, ale tylko dla śledzi. I chociaż krew z Łomży litrami płynie do śledziowa, to do śledziowskich MPK-ów łomżyniacy muszą mieć bilety.

Jednym słowem ... kicha!

To nie jest tak, ze TIRy mogą jeździć wszędzie. Samochody ciężarowe powinny poruszać se po drogach krajowych. No chyba,że mają dowieść towar na wyznaczoną ulicę.
Droga do Mężenina i nawet do Ostrowi Mazowieckiej to drogi wojewódzkie i TIRy nimi nie powinny jeździć. Ale nasza policja tego nie respektuje. Tak jak tego,że maksymalna prędkośc dla samochodu ciężarowego to 70 km/h.

Gumy Turbo! :)
Picie w folii :)
Lody sopelki :)
Niby nic, a jakoś milo się kojarzą...

Witam
Ja moge polecic ci nastepujace modele:
http://allegro.pl/item711801588_nikon_l20_2gb_lad_aku_etui_czytnik_dostawa_w_24h.html

http://allegro.pl/item718760479_rewelacyjny_canon_ixus_95_is_szary_2gb_f_vat_nowy.html

http://allegro.pl/item710472742_aparat_canon_a1100_is_12_1mpix_karta_4gb_fv.html

Sa to aparaty dwóch najlepszych firm. Ostatnia z moich propozycji jest jednak chyba najkorzystniejsza. Życzę udanych zakupów

Autor: ADALL (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 20-08-09 23:23

hmmm. A pamięta ktoś z Was bułkę popularnie nazywaną kruszonka ? Podpowiem, że można było swego czasu taką gorącą, prosto z pieca nabyć bezpośrednio w piekarni u Zakrzewskich.

ADALL

NORMALNIE ŚLINA MI POPŁYNĘŁA na wspomnienie tych bułeczek i parzaków od Zakrzewskich.

Już nie ma takich bulek i nie będzie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org