Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Via Baltica |
No tak i odwrotnie: dlaczego Pan Deptuła nie miałby prawa do decydowania o losach swej własności? Dlaczego? Tylko w imię czyich tam interesów? NAtomiast motywy działania są jego własnością i tak naprawdę "prawo wiekszości" nie ma tu żadnego znaczenie- bo to juz nie komuna - jak się Wam to poplątało! Demokracja - to w sprawach własności- nie prawo wiekszości! Prywatna własność jest tu NIENARUSZALNA! Poplątaliście wszystko wybierając argumenty z różnych worków. PS. Nie mam zadnego interesu w obronie P. Deptuły, ale razi mnie manipulowanie prawem w sposób dosłownie kumuchowski!Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Via Baltica |
Ja nie mam problemu z takimi wołkami i innymi robaczkami (owoce jem po ciemku, a mąki nie jem surowej i tyle więc robaczków nie ma)....Nie cierpię tylko red Wołka (z "Życia") bo wydaje mi się jakis zaślimaczony...:-)
|
|
Jak widzę Twój temacik wzbudził duże zainteresowanie pomimo że sam wołek jest maleńki ok.3 mm. To jest więc chyba prawda, mała rzecz a cieszy.
|
|
AI czyli Artifical Intelligence czyli Sztuczna Inteligencja.
|
|
markac ale Ty to masz oczy :D:D
|
|
To forum to nie jest głupota!!! Głupotą jest taki post jaki umieściłeś ACHTUNG-21. Przyłanczam się do KASI: NIE POZDRAWIAM
|
|
Te forum nie jest głupotą jak nie chcesz to nie wchodz na ta stronke i tyle !!
|
|
Hehehe z tym IQ to ja bym stawiał na 2,1 ;]
|
|
Kto zna jakies strony z programami grami i innymi rzeczami fajnymi ?
|
|
Myślę, że powodem nie jest trudność naszego języka i napewno wiele osób się ze mną zgodzi. PS. Aż nie chiało mi się tego czytać :).
|
|
ptysiu91 ma racje jak głópota to nie wchodz na to strone i tyle !! !! eh teraz mało się udzielam to nie to samo co kiedyś co dzień po 5 postach teraz to może co 2 dzień bende pisac bo kabel starzy wzieli i niby nie moge siedzic na necie ale mam kabelek usb i se czatuje z wami :D
|
|
Szczerze mówiąc, dziwię się, że temat Stokrotki budzi aż tyle emocji. Takie same sklepidło jak każde inne. Znam ją od dawna, bo bywałem w niej, zanim dotarła do Łomży (od paru lat funkcjonuje m.in.w Białymstoku). I wierzcie mi, nikt się w niej nie obłowi. Nawet te promocyjne ptactwo (pewnie zleżałe od wieków w magazynach wojskowych) dla ciut dalej od Stokroty zamieszkałych nie warte jest zachodu. Ja np, zanim do tego przybytku dotrę, muszę stracić ponad litr paliwa. I gdzie jest zysk?
|
|
no cóż ,gdzieś w madrej ksiązce wyczytalam , ze wszystko zalezy od wiązadel w naszym tym prawdziwym języku(nie jestem pewna czy pisze dobrze).Ja słysząc język arabski , nawet nie wiem jaki NIC NIE MOGE ZROZUMIEĆ!!!(dla mnie wszystko brzmi halahala)ale najważniejsze jest osłuchanie obcego języka ,na początku ani w w ząb ale potem odróżniasz, krok po kroczku zrozumiesz - bylam takim "królikiem doświadczalnym" ale teraz przynajmniej wiem kto co do mnie mowi(mam tylko trudności z odpowiedzią - wiem co chce odpowiedziec i szukam slow aby ktoś zrozumial)CWICZENIE CZYNI MISTRZA! więc do roboty! ![]()
|
|
Ehehehe, właśnie wczoraj obchodziliśmy kolejne święto. Ruchome Święto zaskoczonego drogowca. :D:D:D
|
|
No wiesz w połowie grudnia to mogliby przynajmniej udawać że nie są zaskoczeni, do tej pory leżeli więc mogliby od czsu do czasu się poderwać do roboty
|
|
Nie ma śniegu-nie ma soli,proste...tak to już jest
|
|
Ale nie zabrali :))) Główka pracuje mały...
|
|
Siemka All!!! Hej ludziska co sie z wami wszystkimi stało, wywiało was z tej Łomży czy co? Może byśmy coś znowu zorganizowali bo zrobiło sie jakoś nudno w tym naszym mieście. Jak macie jakieś pomysły na wyścigi, palenie gumy lub coś w tym rodzaju to piszcie na forum a napewno coś wykombinujemy. Pozdro!!!
|
|
Brawo Admin że nie zapomniałeś o świętach a np na wp.pl zapomnieli hehe (........)
|
|
palenie gumy na śronie ? no to ciekawe :} ![]()
|
|
w ogrodniczym na rogu Nowogrodzkiej i Łąkowej (........)
|
|
np. wisienki
|
|
A może wyścigi na sankach zrobimy na Bonie ;) Śniegu nie ma będzie lekki hardkor
|
|
Nie chcę was denerwować bo też znam to uczucie, ale najbezpieczniej jest mieć prawidłowo opłacony przejazd. Jazda na gapę to przecież oszustwo i za to kara jest sprawiedliwa, czyż nie tak? Inna sprawa - to kultura zachowania się kontrolujących w stosunku do pasażerów- za to też powinni być (kontrolerzy) rozliczani bo to też jest naruszenie prawa i i obyczaju społecznego... ale w długim życiu (a takigo Wam życzę) zapłacicie jeszcze niejeden mandat - a tego Wam akurat nie życzę). :-)
|
|
No cóż, ja też WSZYSTKIM WAM składam prawdziwie szczere Życzenia cudownych i niezapomnianych Świąt Bożego Narodzenia oraz życzę, aby w Nowym Roku otaczali Was tylko ludzie życzliwi i dobrzy oraz żeby spełniły się Wam głównie te marzenia, o których nie mówicie nikomu gdyż uważacie je za nierealne...
|
|
Szczęścia, co radość daje, miłości, co niesie pokój, zdrowia, co rodzi wytrwałosć, wiary, co nadzieję prowadzi, dni wypełnionych do końca i nowych wschodów słońca. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
|
|
Jakie prezenty kupiliście swoim bliskim ?? i czy te prezenty nie są z bazarów lub rynku ??
|
|
marIUSZkacKI, Śledczy mozecie pisac na temat?
|
|
A ja życzę wszystkim, żeby się im spełniły ich najskrytsze marzenia. Takie, których nie śmiemy wypowiedzieć głośno, ale gdzieś tam... Niech się spełnią. P.S. A przynajmniej połowa z tych, które wymienił zibi 1 :) ![]()
|
|
Z artykułu z grudnia: "W grudniu ubiegłego roku została jednak ostatecznie oddalona [przez NSA], a w marcu tego roku Rada Miasta Łomży uchwaliła nowy plan zagospodarowania przestrzennego w opinii władz uwzględniające protesty mieszkańców – w opinii Bolesława Deptuły pozostający na nie głuchy." "W październiku dokonano wpisu do księgi wieczystej informującego o wszczęciu postępowania scalającego i... Bolesław Deptuła znowu wniósł skargę. Tym razem Deptuła protestował przeciwko wszczęciu postępowania scaleniowego i wnosił o wstrzymanie wszelkich czynności z tym związanych do czasu rozpoznania skargi, która została złożona przez mieszkańców ulicy Mickiewicza i Sikorskiego do Strasburga. Sąd rozpatrując protest uznał jednak, że uchwała Rady Miasta Łomży z 1997 roku, będąca podstawa wpisu, została podjęta w oparciu o treść nieobowiązującego już przepisu art 14 ustawy o gospodarce gruntami i wywłaszczeniu nieruchomości z 1985 r. Ustęp 2 tego artykułu stanowił, że zabudowane części nieruchomości nie mogą być bez zgody ich właścicieli bądź użytkowników wieczystych objęte tą uchwałą. Sąd uznał, że skoro ustawa uzależnia byt uchwały w stosunku do zabudowanych części nieruchomości od zgody ich właścicieli, to w jej treści powinno być uwidocznione, że właściciele wyrażają zgodę na objęcie uchwałą ich nieruchomości. Innymi słowy na scalenie takich gruntów muszą zgodzić się wszyscy ich właściciele, a takowego sformułowania w uchwale Rady Miasta zabrakło. A zatem ta uchwała z 1997 roku nie mogła być podstawa do wpisania w 2004 roku do ksiąg wieczystych informacji o wszczęciu postępowania scaleniowego i uchylił ów wpis."
|
|
Ja mam 129,9 kbps/ a płace 59 zł za miecha
|
|
A ja mam w INTROLANIE i nie narzekam. Płacę 49 zeta za m-c, i mam : Communications: 476.7 kilobits per second Storage : 58.2 kilobytes per second 1MB file download: 17.6 seconds i do tego duuuże otoczenie sieciowe(kilka osiedli) :D:D:D
|
|
http://www.dsl.cz/ -ZOBACZCIE SWOJĄ PRĘDKOŚĆ ŁONCZA
|
|
autochton: owszem, to jest to, z tym, że tam trzeba zapłacić, a tutaj można to zrobić za darmo. Poza tym, tam są tylko Nokie :-) Piszcie, kto skorzystał z programu, który udostępniłem, i jakie są efekty :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |