Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dworzec miejski. Już zapomnieliśmy, że go nie ma? |
hmmm heniek_ ma racje. Ja też chyba już powiem sobie dość z tym forum, Narazie wszystkim , jeśli kogoś uraziłem to specjalnie , jeśli nie to trudno Pa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dworzec miejski. Już zapomnieliśmy, że go nie ma? |
...to tak samo jak ze zwyczajem,którego już chyba na szczęście się nie praktykuje,a który z dzisiejszego punktu widzenia zdawał się być zjawiskiem raczej żenującym.Chodzi mianowicie o traktowanie duchownych jeszcze 30-40 lat temu,zwłaszcza na wsiach...pospólstwo padało na kolana przed zwykłym klechą-śliniąc przy tym wypasiony sygnet-jak przed samym "padre" z Watykanu... uuugh!...no ale my,Polacy,mamy chyba jakoś w genach zapisane cechy typu: służalczość etc...nie mówiąc już o sporym przekoloryzowywaniu wielkości coniektórych stanowisk...bo taki prezydent to co?...czy on ma błękitną krew i jest z marsa?...myślę,że chyba należałoby się wreszcie opamiętać i skończyć z bezsensownym wypieprzaniem kasy na darmozjadów,co i tak nas codzień okradają i bez tego...a tak swoją drogą,jakby przywieżli autobus głodnych dzieci z sierocińca,to kazano by im spier***ać,a na "prezydenta" to i nowa lada się znalazła,full wypas kuchnia,super kucharze etc...zaprowadzili by tą spasioną za skradzione nam pieniądze świnię do jakiejś jadłodajni czy caritasu i masz...żryj!...żryj i wypier****j...a z resztą,kto go tu zapraszał? ...i tak po kolei wszystkich co piastują jakikolwiek stołek...niech zobaczą jak żyję połowa rządzonego przez nich społeczeństwa... ...obłuda wciąż taka sama jak za Gierka,Gomułki i innych frajerów,tyle że pod innym szyldem... ...takie akcje działają na mnie jak płachta na byka... Pozdro! Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
co myślicie o Radiu Maryja ?? Może trzeba ich wspierać ?? Trzeba im Kupić Nowe Smochody ??? Albo Dla Nich Dyske Zrobić Dla Ksiedzów ? Czy Ksiadz Może Chodzić Na dyskoteki i podrywać małolaty ?? Czy Ktoś Idzie Na Ksiedza ?? Koniec Pytań :D
|
|
...a tak na poważnie,to jeśli idzie o RM i Rydzyka,to odsyłam do obejrzenia dokumentu: "Imperium Ojca Rydzyka".Tam jest bardzo dobrze pokazany cały ten intratny biznes pt. "Radio Maryja".Obłuda jak cholera,i nic więcej... Pozdro!
|
|
Ja sądze,że to raczej nie na sprzedaż znikło,ale na własny użytek.Słyszałem,że kolesie spoza Łomży na występy gościnne przyjeżdżają,bo we własnej miejscowości to zbyt duże ryzyko rozpoznania :-) Wiesz...chciałoby się chodzić ubranym ładnie i modnie,ale nie zawsze i nie każdego na to stać w dzisiejszych czasach,przez co niektórzy uciekają się do takich posunięć,nie? ...no...są też głomby co robią takie numery "dla jaj"
|
|
Tylko ze studenckich biletow nie kupisz w naszej cudownej kasie naszego cudownego PKSu z ich cudownymi autobusami. Dlaczego w Lomzy nie mozna kupic biletu ulgowego w kasie? W Warszawie nie robia takich problemow.
|
|
(...) jest problem z dojazdem na cmentarze.W normalnych miastach w Święto Zmarłych "czerwoniaki" jeżdżą tak, by ludzie mogli dojechać do cmentarzy (...) gdzie ty bys chcial podjechac tym czerwoniakiem - pod brame glowna???
|
|
To już "przeprany" temat więc tylko powiem, że Rydzyk kwitnie tylko dzięki nam samym! Jesli ktoś chce się dawać nabijać w butelkę w biały dzień - to niech płaci ten podatek od głupoty (bo jak inaczej rozumieć wiarę tych starych trucheł, że Rydzyk zna drogę do Boga i ich tam zaprowadzi?).
|
|
Opera !, bo cóż innego ?
|
|
MylE2 tego ja używam i ma to wszystko co koleś wymienił :) i wiecej ma funkcji :) ... & vice versa!
|
|
Hi wszystkim. Wspanialy temat! Szacunek tu dla zalozyciela ( Marcell). Osobiscie zaluje ze sam go nie zaczolem, choc nie ma dnia w ktorym nie pomyslalbym o Lomzy. Myslec - niestety tylko tyle moge, myslec i wspominac, bo wyjechalem z Lomzy kilka latek temu - jak wszyscy - podbijac swiat. Okreslic sie moge typowym lomzyniakiem. Moi rodzice wywodzili sie ze wsi podlomzynskich, mieszkalismy w typowych blokach ( poludnie), uczylem sie w typowej szkole Mechaniak na Senatorskiej. A co za tym idzie zylem w niej jak wy teraz. Jak wy w cieple dni codzilem sobie po Dlugiej, na lody do Hali. Tak jak wy jezdzilem 10 i 8 ze szkoly do domu. Jak wy, jezdzilem do Okruszka, czy na wyszyniaka po jagodzianki :). Jak wy, w weekendy jzdzilem do Starej Lomzy, czy Siemienia na rybki, a ognisk na plazy w Siemieniu nie zapomne nigdy. I tak jak wy, nawet nie zdawalem sobie sprawy z tego jak bardzo jestem do tego przywiazany, jak bardzo jest to czescia mnie samego. To ze teraz w tym zakreconym swiecie potrafie "zauwazyc" ludzi, docenic piekno wielu rzeczy, ktore innym umykaja wynioslem z Lomzy. Spokoj i rytm tego miasta plynie dalej w moich zylach, tak jak i plynie w waszych. Tylko zeby to docenic, trzeba to stracic ( teraz dopiero rozumiem sens slow Adama Mickiewicza). Taka jest prawda widziana oczyma emigranta. Zaden lomzyniak Lomzy nie zapomni i zaden lomzyniak nie powie o tym miescie zlego slowa, bo dla niego jest i bedzie najpiekniejszym miastem. Moze i ma jakies niedociagniecia, ciemne uliczki, ale w tym wlasnie jest jego piekno, takie je znamy i takim je kochamy. A jako ciekawostke powiem wam ze jak szef z pracy (typowy amerykaniec, obiezdzony po swiecie i stanach) zobaczyl fotki z Lomzy: katedre, kamienice i Stary Rynek z lotu ptaka, Narew, ktore wisza u mnie na scianach: wprost mnie zapytal czemu ja z tamtad wyjechalem :( - zrobilo mi sie smutno wtedy. Z pozdrowieniami dla wszystkich lomzyniakow
|
|
Czy nie sadzicie,ze lomzyniakom brakuje optymimizmu? Wokol tylko narzekania, pretensje, klotnie, polemiki, mieszanie z blotem...Moze czas cos zmienic? Zacznijmy od siebie. Usmiechajmy sie czesciej, to nic nie kosztuje, a bardzo pomaga. Rano do rodziny, do pani w sklepie, do kierowcy w autobusie, do wspolpasazerow itd... Nie badzmy naburmuszonymi koltunami. Zyczliwosc rodzi zyczliwosc. Przestanmy ciagle narzekac, ( wiem, narzekac, krytykowac jest najlatwiej ). To normalne, ze czasem szlag cie trafia, bo...(tu wpisac ),ale czasem warto przymknac oko, czasem zacisnac zeby, a czasem wykazac sie asertywnoscia. Pozdrawiam
|
|
: ) Zbych
|
|
Podobno za rok ma być drugi pas na Szosie Zambrowskiej A co do tych krawężników to chyba trzeba sobie kupić terenówke :P bo wszędzie można połamać zderzak. Niewspominając już o dobrze wyprofilowanych progach spowalniających hehe Pzdr!!! (........)
|
|
graboś ma racje mrs za wysoko głowę nosi czuje się chyba adminem tego przybytku.
|
|
MrS-ie: mnie też niektóre rzeczy denerwują, ale jest takie mądre, stare powiedzenie:"Posłuchaj nawet głupiego bo i on też ma swoją opowieść". Zawsze uważałem, że nie ma głupich pytań- są tylko głupie odpowiedzi. Szanuję i cenię Twoje wypowiedzi, ale sympatyczniej byłoby gdybyś podejmował dyskusję - jeśli tego chcesz- bez oceniania ludzi, których nie znasz. Sam piszesz do Grabosia: "Za kogo Ty się uważasz, żeby zwracać mi uwagę?!" No właśnie: za kogo Ty się masz....? Tu jednak Graboś ma rację. Pozdrawiam. Dyrb
|
|
Zgadzam, się że była wygoda z rokładami jazdy, ale przypuszczam, że to nie wina administratora a raczej MPK, które nie chce, nie może, czy co tam jeszcze dostarczyć materiałów na ten temat.
|
|
Ściągnął mi kolega uyworek w formacie mp3. Zacząłem go słuchać i ... utworek działa jak zdarta płyta gramofonowa. Początkowy fragment utworu jest powtarzany "wkoło". Kilka innych utworów tego samego wykonawcy zachowuje się tak samo. Pomocy. Bardzo chcę tego posłuchać "normalnie". Utwór ściągany Kazaa Lite K++ stanisław
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |