Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przed nami 4 lata normalności i spokoju! Brawo PO! Niech żyje Polska! |
wielki szacun chłopaki.ja też przyznam że zwątpiłem.ale cud się zdarzył i teraz wszyscy wiemy że nie za 4 lata ale w tym roku Polska będzie Mistrzem Świata !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przed nami 4 lata normalności i spokoju! Brawo PO! Niech żyje Polska! |
Do Dran. Spółdzielniom czyli komu? Spółdzielnie z tytułu przekształceń własnościowych pobierały od swych członków opłaty, ustalane jako różnica wartosci pomiędzy prawem do lokalu a wartoscia nieruchomości. Budowa tych lokali przebiegała ze znacznym udziałem środków Państwa, udzielanych w różnej formie w różnych latach. Państwo "dokładało" do realizacji budynków mieszkalnych w części nie dotyczącej samej powierzchni mieszkalnej. Przy przekształcaniu praw lokatorski we własnościowe, spółdzielnie skwapliwie wyceniały ten udział w aktualnej wartości rynkowej i kasowały za to swoich członków. W zwiazku z tym, że na wytworzenie tej części uzyskały pieniądze od Państwa, powinny się z tej kasy z Państwem rozliczyć. Oczywiście nie rozl;iczyły się, a skonsumowały na różny sposób w różnych spółdzielniach, najpowszechnioejszą formą było utrzymywanie na niskim poziomie odpisów na fundusz remontowy. Tak więc, myślę , że jeśli jakaś konkretna Spółdzielnia wystapi z pozwem przeciwko Skarbowi Państwa, Skarb Państwa, w celu ustalenia wysokości zobowiazania winien ustalic, ile Spółdzielnia zebrała kasy z tytułu przekształceń i jak się z nich rozliczyła ze Skarbem Państwa. I może wyjść, że trzeba będzie w ramach odszkodowania dopłacić Skarbowi jakąś kasę. I kto to pokryje? Tak tylko mówię, bo coraz piekniejszymi hasłami sypie się w sprawie "uwłaszczeń". I każdy następny pomysł jest "lepszy" od poprzedniego. Pan Prezes huknie : "to my teraz odzkodowanie od Skarbu Państwa" Członkowie: "Jaki światły prezes. Dać mu powyzkę , (lub: "Jaka wspaniała Rada Nadzorcza, wybrać ja na następną kadencję") Skarb Państwa: "wała" itd. Nadmieniam iż osoby sprawujące funkcje: Prezes , Członkowie, Rada Nadzorcza w przedstawionych sytuacjach są całkowicie fikcyjne, zaś ich ewentualna zbieżność do faktycznie sprawujących jest całkowicie przypadkowa. Decyzje dotyczące własności, zewzględu na ich wagę i konsekwencje winno sie podejmować w sposób przemyslany, krytycznie podchodzac do treści prezentowanych na forach ogólnych. Pozdrawiam
|
|
Brawo Ręczni, Łomża zawsze wierna! Tylko czemu nikt nie wywiesza barw narodowych i nie widac tego zgiełku na mieście. Tylko głupi co dwa lata sie raduja że mierni kopacze grywaja nieudolnie w kolejnych mistrzostwach i dostaja baty. Trochę zdrowego rozsądku ludzie! Nie dajcie się omamic mediom!!! Nawiasem mówiąc, dajmy spokój w mieście z "kopaczami". Lepiej zbudowac solidny klub w piłke ręczna, kosza lub w siatkę. To dużo mniej kosztuje i prespektywy zbudowania dobrej drużyny sa lepsze i bardziej realne!
|
|
jesli ktos jest zainteresowany MERIDIA 15 napisz < kolezanka posiada 2 opakowania >
|
|
Koncówka fenomenalna ,ale prawde mówiąc jeden z najgorszych meczy na tych mistrzostwach.Wiele błędów.Co jak co GOOD WORK.
|
|
ja jeżdżę na rezerwie ale tankuje tylko na jednej stacji nie mam problemów i nie skuszą mnie żadne promocje po 3,44
|
|
"co do tych kolo 2000 to sie zgadzam ze jest to prawda" Chlopie ale zrozum, ze tu nie chodzi o to, czy Ty sie zgadzasz ze to prawda, bo to nie jest subiektywny poglad... Moze jeszcze sonde zrobimy i na podstawie ilosci glosow zdecydujemy? To albo jest prawda albo nie... Jesli jest, to dajcie jakies zrodlo, bo ja szukalem danych na ten temat i z tego co znalazlem, to te 2000 sa wyssane z palca. Wszyscy sie nakrecili, bo ktos plote puscil, ze dostaja tyle kasy i nikt nawet sie nie zastanawia czy tak jest, bo po prostu pasuje im to do pogladow, wiec musi byc prawda... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
super pomysł z takim turniejem wreszcie coś się dzieje w ŁOMŻY
|
|
Dokladnie, to samo sobie pomyslalem, jak czytalem o tym zalatwianiu... A z tymi maszynami, obys mial racje better... Najgorsze co sobie mozesz zafundowac, to grupki roznych typow oblegajacych stale okolice wejscia do lokalu i rzucajacych miesem, a tego sie raczej nie ustrzezesz... Biorac pod uwage, ze sprzedajac kebaby nastawiasz sie na roznych przypadkowych klientow z ulicy raczej, to gwarantuje Ci, ze wielu z nich zrezygnuje na taki widok... Z zachowaniem w srodku, to sam sie przekonasz, ciszy i spokoju nie zapewnisz. Bo co zrobisz jak prosby nie pomoga? Z paleniem bedzie to samo, zaczna biegac z fajkami w ta i z powrotem, wyjdzie prawie tak jakby palili w srodku. Na poczatku zawsze jest prosto. Gorzej z czasem, stali bywalcy poczuja sie pewniej, a i Ty do nich przywykniesz i nie wiadomo kiedy cisza i spokoj pojda w pizdu. Pol biedy jak zapewnia Ci wystarczajacy dochod... Tym bardziej, ze lokal wielki nie jest... Wstawisz 3 stoliki i okaze sie, ze 1 przyjdzie grac, a 4 zajmie stoliki bo czekaja na kolege... A przyjdzie powiedzmy chlopak z dziewczyna i nie ma gdzie usiasc... Mysle, ze z Twojego punktu widzenia byloby chyba lepiej, jakby zjedli i poszli, zamiast robic tlok i straszyc ludzi. No chyba, ze tak jak pisalem automaty maja byc glownym zrodlem dochodu, a zarcie dodatkiem. Mysle, ze w tej chwili naprawde trudno jest przewidziec, ktory scenariusz sie sprawdzi... Moze bedzie tak jak myslisz, ze skonczy sie na tym, ze ktos czekajac z nudow wrzuci 2zl i pozniej pojdzie, ale reki bym sobie za to nie dal uciac ;) rudy błazen z druhem
|
|
Donald może i w lotosie się zaopatrują ale jakoś nikt na paliwo z BP się nie skarżył.ponadto na stacji Lotos jest tylko jeden rodzaj ON a na BP dwa.jak to wytlumaczysz?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Master, z tymi pytaniami do do Lotosu, albo do właściciela stacji hehehe pytanie godne archiwum X.
|
|
Moim zdaniem raczej niewiele osób od tak sobie wrzuca 2 zł żeby tylko zagrać dla zabicia czasu. Maszyny bardzo wciągają i uzależniają. Szczególnie, że potem najbliższe maszyny są chyba w LOTTO przy rondzie...
|
|
I co jest do wygrania ? :D Gienia_Smoliwąsowa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |