Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pamiętacie jak cała Europa śmiała się z nas? |
<nowylomza> a Ci panowie Tyszko to pochodzą z Łomży???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pamiętacie jak cała Europa śmiała się z nas? |
Witam. Chciałbym poruszyć temat wpływów innych kultur na Polskę a szczególnie Polską młodzież i poznać wasze zdanie na ten temat. Szczególnie chodzi mi o Amerykie(celowo tak napisane) bo mnie wkórza tacy w spodniach jak worek bluza w nie wiem co i prosta czapa i myśli że włada chodnikiem. Wiem wiem każdy ma swój styl ale takich stylów to co drugi chodzi. Albo te arafatki poprostu nie moge na to patrzeć nie dość że Amerka to jeszcze i Izrael. Niedługo w turbanach będą chodzić. A już w ogóle nie moge jak słysze słowa typu "lol", "dżołk, dźołkowałem" czy jeszcze co innego dużo się tego słyszy. I nie wymagam żeby młodzież w strojach ludowych chodziła ale moim zdaniem powinna się troche ogarnąć i zaniechać z internetem. Inna sprawa w Polsce widzi się chodzą w koszulkach, bluzach z flagami np. Niemiec, USA, Włoch a ciekawe czy w tych krajach spotkamy ludzi w naszych barwach (nie licząc Polaków:)). Byłem we Włoszech i nigdy nie widziałem a u nas to powszechne i to też mi się bardzo nie podoba. Czekam na wasze zdanie i pozdrawiam. Jarek
|
|
To zależy, czy to firma, czy osoba prywatna. Jeśli firma (daj Boże nadal istniejąca) to będzie dużo łatwiej. Jeśli osoba prywatna - będzie ciężko. Kilka lat temu miałem własną działalność gospodarczą (handel hurtowy). Jeden z odbiorców nie zapłacił mi faktur na kwotę 28.000 PLN. Jego firma upadła. Teoretycznie dług spadł na właściciela, ale on też nie kwapi się z oddaniem pieniędzy. Też mam nakaz sądowy, ale co z tego? Był już u niego komornik i kilka firm windykacyjnych. Nikomu nie udało się ściągnąć nawet 1 grosza. Gość rozwiódł się ze swoją żoną, nie mają wspólności majątkowej. Mimo, iż nadal mieszkają, wszystko należy do niej. Co ja mam zrobić w takiej sytuacji? Polskie prawo jest bezradne. abelkaim dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]
|
|
Hmmm ja tam do stylów nic nie mam. Każdy robi to co chce, dla mnie ważne jest tylko zachowanie. Jak to jest w porządku to nie ma kłopotu. Nie szukasz aby problemów bez sensu?
|
|
SZUKAJ W BIBLIOTECE :> Jarek
|
|
przedostatni skin jest, a arafatki krojcie i napierdalajcie po łbach tych co to ścierwo noszą.. pozdro :)
|
|
Witam, szukam kogoś kto jeździ do irlandi i za opłatą zabierał by moje pakunki.
|
|
118913 numer ogólnodostępnej informacji abonentów.dzwonisz pytasz o numer telefonu i miła osoba po drugiej stronie aparatu podaje ci numer telefonu
|
|
haha koniec świata <lol2> dobree pętliczek :D
|
|
hehe to sie pooglaszali wsyzscy dudowlancy z okoliy:P ze niby im ktos cos zmajstrowal, ze niby najlepszy specjalista w dizediznie, 2 lazienki plytkami wylozyl, a sami niezle majstruja, bez urazy Panowie. cena ulozenia plytek, jeden metr plytki to jeden metr ulozenia, przy mozaice cena jest nieznacznie wyzsza- tak licza w "warszawie" a generalnie to okolo 5 dyszek, chyba ze dochodzi kucie starych plytek to juz zakrwa o stowe
|
|
![]() źrodło: wirtualnemedia.pl Dziad
|
|
W Zambrowie , przy wylocie na Białystok , po lewej stronie jest firma , która ma duży wybór Mercedesów w extra stanie. Sami ściągają i są uczciwi. Sam tam kupiłem 3 Mercedesy w różnych latach i śmiało mogę ich polecić.
|
|
hmmm Adam u Ciebie ciagle pada to okreslenie Nieodpowiedni Facet a jaki to jest bo ja sie nie znam chyba na tym w ogole... przeciez dla jednej dziewczyny facet moze byc totalnym zerem a dla innej centralnym punkcie w swiecie...chyba nie dotrze do mnie to ze mozna byc odpowiednim albo nieodpowiednim bo jestem jaki jestem i zawsze taki bede... co do kłamania to mysle ze bez wzgledu na to czy kłamie sie dziewczynie czy facetowi czy szefowi czy koledze z pracy to swiadczy tylko o jednym z dwoch - albo chce sie byc fajnym na siłe albo jest sie totalnym tchorzem. No ciesze sie bardzo ze Julka podzielasz moje poglady co do przyzwyczajenia... w koncu z przyzwyczajenia ludzie robia bardzo duzo rzeczy no ale to tez chyba swiadczy o tym ze osiagnelismy w danej dziedzinie szczyt tego czego osiagnac chcielismy a jesli ktos w wieku nawet 40 lat wpada i tkwi w przyzwyczajeniu to znaczy tylko o tym ze jego ambicje sa bardzo bardzo malutkie... chociaz traktujac zwiazek jako spełnione albo niespełnione ambicje tez nie jest to do konca w porzadku bo przeciez jesli sie z kims jest to raczej dlatego ze chce sie tego...ze dwie strony tego chca... chociaz patrzac z drugiej strony dla mnie wielkim wyzwaniem bedzie to zeby kobieta z ktora bede kiedys tam mogła powiedziec ze w kazdej chwili zwiazku ze mna mogła na mnie polegac i ze zawsze było jej ze mna dobrze.w skrocie biorac to wazne jest to zeby realizowac sie nie tylko intelektualnie zawodowo itp ale tez to zeby realizowac sie w partnerstwie...
|
|
Treść jest ukryta
|
|
oczywiście sony alfa200 a nie alfva sorki z błąd
|
|
trackone, Moim zdaniem dobry program ma znaczenie przy ściąganiu torrentów... Wystarczy poczytać opinię na forach i zobaczyć rankingi. neostrada to badziew...
|
|
czy zajęcia będzie prowadził Tomasz Dębiński
|
|
mietek ale ci jadą po gaciach heheh Jarek
|
|
widze że nikt konkretny tu nie ma pojecia czytając wasze inne tesz posty na inne tematy tylko potraficie sie kłućić i digryzac same głupki tu pisza i tyle dzieci pojebane nikt kto by sie na czym kolwiek znał .
|
|
ja jeszcze się nie wybrałem bo jak zwykle odstraszył mnie brak miejsc parkingowych ;) poczekam aż sytuacja się uspokoi hehe VERGISS MICH
|
|
A wiecie czemu do oddania? Bo to wielkie, kudlate na arktyczne mrozy bydle ktore je duzo a sra jeszcze wiecej. Kudly ktore frowaja po calym domu, okna zdarte pazurami bo piesek nie chce zostac w domu. Wiem, bo mam znajomych- ONA zyc nie mogla bez Husky bo one sa takie sliczne... Do tego jeszcze glupie bo to pies roboczy a nie mysliwski. Pomysl kilka razy zanim uszczesliwisz siebie i bliskich takim prezentem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |