Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Równe szanse |
nie byłem na kyokushin, ale już nawet o co innego chodzi... napisałem, że się pomyliłem w nazewnictwie... czytaj ze zrozumieniem... zresztą tak czy siak uważam, że pojętny chłopaczyna trenujący boks np. 3 lata rozjebie koleżkę, który 3 lata ćwiczy karate... co do stylów grapplingowych, to masz 100% racji... a siniaków narobić mi jest w stanie na pewno więcej niż parę osób w tym mieście, ale potrafię się do tego otwarcie przyznać i nie udaję kozaka... w ogóle staram się unikać agresji, bo miałem przez to same kłopoty w przeszłości, typu trwałe uszkodzenie kolana, pęknięty łuk brwiowy, wykruszone zęby itp. itd., nie mówiąc o dwóch sprawach, na moje szczęście wycofanych... i radzę wszystkim unikać rozwiązań siłowych, bo z tego nigdy nic nie wychodzi dobrego...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Równe szanse |
Osoby,które odrabiały wojsko w Policji?To jest najlepsze wyjście dla kandydata i najlepszy start w karierze policyjnej.Tacy ludzie przechodza podstawowe przeszkolenie,poznają piersze szlify policyjnej roboty,mają wielkokrotnie okazje stanąć oko w oko z tysięczną armią kiboli wisły czy legii,a co najważniejsze pełnią 12-miesięczną służbę na ulicach wielkiej i niebezpiecznej Warszawy!Trzeba mieć jaja,żeby przejść Zomozę ;) Tacy ludzie mają później o wiele łatwiej na kursie podstawowym oraz w swoich macierzystych jednostkach... Co do odsłużenia wojska to w wojsku nauczyłbyś się i zdobył obycie z dyscypliną,wykonywaniem rozkazów,meldunkami,wysiłkiem fizycznym oraz ogólnie z życiem skoszarowanym.Kurs podstawowy w Policji mało różni się od wojskowego życia w tym,że na kursie musisz wkuwać jak dziki osioł... Obecnie są plany takie,żeby ludzie po kursie podstawowym byli kierowani do OPP na kilka miesięcy a dopiero po OPP będą mogli pracować w swoich macierzystych jednostkach...Zaręczam Wam już z góry,że będzie przesiew jak cholera i lamusy oderwani od cycka mamusi będa tylko mogli pomarzyć o pracy w Policji. Popatrzcie tu macie zarys szkolenia w OPP(szkolenia robionego specjalnie dla TV czyli bez przeklenstw,krzyków itp ) http://pl.youtube.com/watch?v=fQHfocXvV6M Miło się dyskutuje,ale sorry Panowie ojczyzna wzywa :) Pozdrawiam i powodzenia
|
|
Re: Równe szanse |
Ty to moze zjedz z pod siebie jak taka oszczędna jesteś..ja stawiam na jakość i szkoda mi paliwa tak jezdzić bez sensu po wszystkich sklepach,a kupić sprzęt 5 zł taniej ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |