wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Orzeł Biały, Maybach Czarny, Polak Durny!

:-)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Orzeł Biały, Maybach Czarny, Polak Durny!

Bardzo lubię czytać ,może nie tyle komiksy co książki. Komiksy są zbyt dziecinne mimo (czasem) ciekawej fabuły. Tak się składa że jestem fanem Gwiezdnych Wojen i delikatnie mówiąc wkurzyłem sie na maksa jak przeczytałem o niepolecaniu wydawnictwa Amber ,które właśnie wydało w Polsce Gwiezdne Wojny na taką skalę. Zastanawiam się , czy kiedykolwiek przeczytałeś jakąś książkę z tej serii, bo wydaje mi się że chyba nie - więc się nie wypowiadaj!!!!
Dla mnie Spiderman i te inne komercyjne wypociny, to **** dla ludzi których można zadowolić prostą do przewidzenia akcją. Bo co jest w komiksach? Zawsze jakiś mściciel, który jakimś cudem jest superbohaterem, czy jakimś chędożonym mutantem - nic więcej!!!
Więc na przyszłość uważaj co piszesz, bo możesz kogoś urazić ,a nawet pożądnie zdenerwować!!!!!!!!!!!!!!!

Kierowcy też ludzie i jak ludzie są różni. Czasem są ok, a czasem to skończone fjuty i to nie tylko w łomżyńskim MPK, ale także i PKS-ie. W innych miastach też tak jest,a im większe tym wredniejsi kierowcy i nie ma co ich bronić.W każdej pracy trzeba się trochę wysilić, bo pasażer płaci za przejazd i nie interesuje go nastrój kierowcy. Więc z chamstwem trzeba walczyć. Zdarzyło mi się bowiem w te wakacje ,że jakis zafajdaniec i PKS-ie, jak wracałem z wawy do Łomży, kwestionował moją zniżkę studęcką zasłaniając się jakimś nowym rozporządzeniem, KTÓREGO TREŚCI NAWET NIE ZNAŁ!!! Był chamski i musiałem zapłacić cały bilet, ale na drugi dzień poszedłem do dyrekcji złożyć skargę i dyrekcja zwróciła mi kasę a kierowca dostał po tyłku :) I tak powinno być. Wszyscy powinni być dla siebie uprzejmi to nie byłoby tylu przykrości. Ale wychodzę z założenia - doceniaj przyjaciuł, niszcz wrogów!!!!!
Więc jak ktoś jest dla ciebie chujem ,to ty bądź jeszcze większym chujem dla niego :)))
Pozdro

U mnie w pracy radio "łapie" tylko: Białystok, BAB, Nadzieje i Łomża, pracuje do 18.00 i nie mam żadnego wyboru, bo na 3 lokalnych rozgłośniach muzyka z ubiegłej epoki, jakbym się w czasie przeniósł , może zapuszczę PKSy i zacznę w dzwonach chodzić lub fioletowym garniturze:) Poprzednia ramówka Radia BAB była o wiele korzystniejsza i wtedy ta rozgłośnia miała przewagę nad reszta lokalnych.

Chłopcze o pseudonimie "Abcd" Twoje wypowiedzi są nudne i żałosne. Jeżeli największy łomżyński krytyk medialny ( o Tobie mowa ) nie lubi aktualnie lansowanej przez raio BAB muzyki to załóż swoje radio, które w dzień i w nocy będzie grało to co sobie wymarzysz. Tylko nie wiem jak długo utrzymasz się na rynku. A na początek poszukaj sobie do słuchania innej stacji radiowej.

A ja lubię komiksy Noe'go ;)

Czy nowe, czy stare to i tak fatalne... Sieczkobrzęki i konfekcja. Dziwi mnie to, że młodzi ludzie prowadzący owe radio są tak mało ambitni i zajmują się spaczaniem (lub co najmniej spłycaniem) gustów słuchaczy.
"A przydało by się trochę finezji i polotu w tym smutnym jak ..... mieście"

Dlatego nie lubię, nie uznaję i już nie włączam...

Od kilku dni ogarnęła wszystkich informacja o tak wspaniałym interesie życia jak akcje PKO BP. Niby wszystko byłoby ok ale? Stworzyły się komitety kolejkowe grupy cwaniaków zakładających listy oczywiście z własnymi nazwiskami na czele. I jak ty normalny indywidualny kliencie banku możesz spokojnie w coś zainwestować? Poprostu się nie da! Wina banku również jest duża bowiem powinno to odbywać się na zasadzie : wszyscy się zapisują, deklarują od razu za ile chcieliby kupić akcje i potem losowanie co myślę, że byłoby uczciwe. A tak to jest lista a na niej całe rodziny jeden po drugim. Dlatego też każdy co czuje się oszukany niech likwiduje lokaty bankowe w PKO a przenosi się do innych banków, gdzie są dużo lepsze oprocentowania lokat. I tym miłym odwetem pokaże, że albo hasło : "kup akcje swojego banku" będzie rzeczywistością, albo niech nie łudzą normalnych zjadaczy chleba. Bo każda grupa zorganizowana przyjdzie i powie, że ma listę i grupę i to oni są najważniejsi - czego obawiają się stacze z początków list.

" kto szuka,ten znajdzie"

...powodzenia ;-)

Zbych

markac co ty tak negatywnie nastawiony. kasa kombinuj życze Ci powodzenia :)

W ekonomiku na Kopernika pani profesor od języka niemieckiego wpadła na rewelacyjny pomysł jak oduczyć uczniów żucia gumy, rozmawiania na lekcji itp . Za żucie gumy uczeń płaci 1 zł, za przeklinanie 5 zł, jeżeli zadzwoni telefon komórkowy 2 zł i tyle samo za rozmowę na lekcji. Jak ktoś jest zbuntowany lub biedny to idzie do odpowiedzi i odpowiada na jedynkę, oczywiście przecież pytać można każdego ucznia i powód nie jest ważny. Gratuluję fantastycznego pomysłu na zdobycie funduszy, a jakie to jednocześnie wychowawcze!

pieniadze (przynajmniej u mnie w klasie) zbieral skarbnik w tamtym roku i poszly na operacje jakiegos kolesia z 3lo.

Poza tym... Oficjalnie wszem i wobec ogłaszam:

Pieniądze _N_I_E_ trafiają do nauczycielki!
W tamtym roku, tak jak napisał FAIN _wszystko_ trafiło na operację dla kolegi z innej szkoły.

Ciekawe kto zaraz założy wątek o tym, że odpowiadanie przy tablicy jest molestowaniem seksualnym poprzez zbyt bliskie podejście do nauczyciela?

Ha, ha , ha , a jak się okaże , że wy oba same? Pachnie mi tu prowokacją.

Z tego co ja zauwazylem to dowody w innych klubach zaczeli sprawdzac dopiero po tym gdy zaczal to robic 54.
Ale widzialem ze sprawdzaja tez w Europie,
A w ogole 18 lat to za malo zeby chodzic po lokalach, powinno byc jak w USA od 21 lat !
I z tymi 18-latkami to same problemy.

Z tego co przeczytałam to tę sprawę rozumiem tak, że uczniowie zgodzili sie na coś takiego (albo przynajmniej nie oponowali co równało się aprobacie) i jest osoba (skarbnik), która tę kaskę zbiera, wszystkie wpłaty odnotowuje, a po upłynięciu jakiegoś tam czasu klasa wspólnie myśli jak rozdysponować uzbierane pieniądze. Dla mnie bardzo dobry pomysł. I jeszcze by mogły powrócić czyny społeczne - to byłoby jeszcze lepsze. Bo wiadomo, nie wszyscy mają pieniądze, a sprawne ręcę każdy ma. I tak na przykład dany delikwent za używaniie wulgaryzmów na lekcji pozagrabia wszystkie trawniki wkół szkoły, a jak przyjdzie zima to odśnieży chodniki. Dobre, nie? Czuję, że kultura bycia od razu uległaby pooprawie.

A! I weźcie nie insynuujcie, że tę kasę bierze nauczycielka. Nie znam tej sprawy z bliska, ale myślę, że nie ryzykowałaby i nie łaszczyła się na kilka groszy. Ale wiem, że uczniowie to mają czasem niesamowite pomysły np. że za pieniądze z komitetu nauczyciele samochody kupują.Skąd w ogóle takie rzeczy przychodzą im do glowy? Nie pomyślą czasem chwilę, że te fundusze z komitetu są na przykład przeznaczone na naprawianie uszkodzonego przez uczniów mienia szkolnego albo na zakup rzeczy z których korzystają wszyscy w szkole. I szkoła się z tego rozlicza. Myślę, że czasem trzeba troszkę głębiej zainteresować się sprawą i dopiero wydawać osądy.

Zbych

Blokersi - czyli typki stojący całymi dniami pod klatkami. Piją, palą robią zadymy. Cóż nie mam nic przeciwko temu że oni se tam, stoją i gadają, popijają piwko, ale teraz nadchodzi zima - chłodna pora - i cała gromada wali sie do klatek i swoim zwyczajem jarają i palą właśnie w klatakach. I tu właśnie jest problem bo potem wali piwskiem i fajkami na całą klatkę, jest w niej brudno - dużo niedopałków i puszek,butelek. Nie zabraniam wam, bo nie mam tu nic do gadki, ale jak jush macie sie tak bawić to idźcie do mieszkania któregos z kolesi albo zaszyjcei sie w piwniczce... CO wy na TO ????

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org