Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Orzeł Biały, Maybach Czarny, Polak Durny! |
:-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Orzeł Biały, Maybach Czarny, Polak Durny! |
Bardzo lubię czytać ,może nie tyle komiksy co książki. Komiksy są zbyt dziecinne mimo (czasem) ciekawej fabuły. Tak się składa że jestem fanem Gwiezdnych Wojen i delikatnie mówiąc wkurzyłem sie na maksa jak przeczytałem o niepolecaniu wydawnictwa Amber ,które właśnie wydało w Polsce Gwiezdne Wojny na taką skalę. Zastanawiam się , czy kiedykolwiek przeczytałeś jakąś książkę z tej serii, bo wydaje mi się że chyba nie - więc się nie wypowiadaj!!!! Dla mnie Spiderman i te inne komercyjne wypociny, to **** dla ludzi których można zadowolić prostą do przewidzenia akcją. Bo co jest w komiksach? Zawsze jakiś mściciel, który jakimś cudem jest superbohaterem, czy jakimś chędożonym mutantem - nic więcej!!! Więc na przyszłość uważaj co piszesz, bo możesz kogoś urazić ,a nawet pożądnie zdenerwować!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Kierowcy też ludzie i jak ludzie są różni. Czasem są ok, a czasem to skończone fjuty i to nie tylko w łomżyńskim MPK, ale także i PKS-ie. W innych miastach też tak jest,a im większe tym wredniejsi kierowcy i nie ma co ich bronić.W każdej pracy trzeba się trochę wysilić, bo pasażer płaci za przejazd i nie interesuje go nastrój kierowcy. Więc z chamstwem trzeba walczyć. Zdarzyło mi się bowiem w te wakacje ,że jakis zafajdaniec i PKS-ie, jak wracałem z wawy do Łomży, kwestionował moją zniżkę studęcką zasłaniając się jakimś nowym rozporządzeniem, KTÓREGO TREŚCI NAWET NIE ZNAŁ!!! Był chamski i musiałem zapłacić cały bilet, ale na drugi dzień poszedłem do dyrekcji złożyć skargę i dyrekcja zwróciła mi kasę a kierowca dostał po tyłku :) I tak powinno być. Wszyscy powinni być dla siebie uprzejmi to nie byłoby tylu przykrości. Ale wychodzę z założenia - doceniaj przyjaciuł, niszcz wrogów!!!!! Więc jak ktoś jest dla ciebie chujem ,to ty bądź jeszcze większym chujem dla niego :))) Pozdro
|
|
U mnie w pracy radio "łapie" tylko: Białystok, BAB, Nadzieje i Łomża, pracuje do 18.00 i nie mam żadnego wyboru, bo na 3 lokalnych rozgłośniach muzyka z ubiegłej epoki, jakbym się w czasie przeniósł , może zapuszczę PKSy i zacznę w dzwonach chodzić lub fioletowym garniturze:) Poprzednia ramówka Radia BAB była o wiele korzystniejsza i wtedy ta rozgłośnia miała przewagę nad reszta lokalnych.
|
|
Chłopcze o pseudonimie "Abcd" Twoje wypowiedzi są nudne i żałosne. Jeżeli największy łomżyński krytyk medialny ( o Tobie mowa ) nie lubi aktualnie lansowanej przez raio BAB muzyki to załóż swoje radio, które w dzień i w nocy będzie grało to co sobie wymarzysz. Tylko nie wiem jak długo utrzymasz się na rynku. A na początek poszukaj sobie do słuchania innej stacji radiowej.
|
|
A ja lubię komiksy Noe'go ;)
|
|
Czy nowe, czy stare to i tak fatalne... Sieczkobrzęki i konfekcja. Dziwi mnie to, że młodzi ludzie prowadzący owe radio są tak mało ambitni i zajmują się spaczaniem (lub co najmniej spłycaniem) gustów słuchaczy. "A przydało by się trochę finezji i polotu w tym smutnym jak ..... mieście" Dlatego nie lubię, nie uznaję i już nie włączam...
|
|
Od kilku dni ogarnęła wszystkich informacja o tak wspaniałym interesie życia jak akcje PKO BP. Niby wszystko byłoby ok ale? Stworzyły się komitety kolejkowe grupy cwaniaków zakładających listy oczywiście z własnymi nazwiskami na czele. I jak ty normalny indywidualny kliencie banku możesz spokojnie w coś zainwestować? Poprostu się nie da! Wina banku również jest duża bowiem powinno to odbywać się na zasadzie : wszyscy się zapisują, deklarują od razu za ile chcieliby kupić akcje i potem losowanie co myślę, że byłoby uczciwe. A tak to jest lista a na niej całe rodziny jeden po drugim. Dlatego też każdy co czuje się oszukany niech likwiduje lokaty bankowe w PKO a przenosi się do innych banków, gdzie są dużo lepsze oprocentowania lokat. I tym miłym odwetem pokaże, że albo hasło : "kup akcje swojego banku" będzie rzeczywistością, albo niech nie łudzą normalnych zjadaczy chleba. Bo każda grupa zorganizowana przyjdzie i powie, że ma listę i grupę i to oni są najważniejsi - czego obawiają się stacze z początków list.
|
|
" kto szuka,ten znajdzie" ...powodzenia ;-) Zbych
|
|
markac co ty tak negatywnie nastawiony. kasa kombinuj życze Ci powodzenia :)
|
|
W ekonomiku na Kopernika pani profesor od języka niemieckiego wpadła na rewelacyjny pomysł jak oduczyć uczniów żucia gumy, rozmawiania na lekcji itp . Za żucie gumy uczeń płaci 1 zł, za przeklinanie 5 zł, jeżeli zadzwoni telefon komórkowy 2 zł i tyle samo za rozmowę na lekcji. Jak ktoś jest zbuntowany lub biedny to idzie do odpowiedzi i odpowiada na jedynkę, oczywiście przecież pytać można każdego ucznia i powód nie jest ważny. Gratuluję fantastycznego pomysłu na zdobycie funduszy, a jakie to jednocześnie wychowawcze!
|
|
pieniadze (przynajmniej u mnie w klasie) zbieral skarbnik w tamtym roku i poszly na operacje jakiegos kolesia z 3lo.
|
|
Poza tym... Oficjalnie wszem i wobec ogłaszam: Pieniądze _N_I_E_ trafiają do nauczycielki! W tamtym roku, tak jak napisał FAIN _wszystko_ trafiło na operację dla kolegi z innej szkoły. Ciekawe kto zaraz założy wątek o tym, że odpowiadanie przy tablicy jest molestowaniem seksualnym poprzez zbyt bliskie podejście do nauczyciela?
|
|
Ha, ha , ha , a jak się okaże , że wy oba same? Pachnie mi tu prowokacją.
|
|
Z tego co ja zauwazylem to dowody w innych klubach zaczeli sprawdzac dopiero po tym gdy zaczal to robic 54. Ale widzialem ze sprawdzaja tez w Europie, A w ogole 18 lat to za malo zeby chodzic po lokalach, powinno byc jak w USA od 21 lat ! I z tymi 18-latkami to same problemy.
|
|
Z tego co przeczytałam to tę sprawę rozumiem tak, że uczniowie zgodzili sie na coś takiego (albo przynajmniej nie oponowali co równało się aprobacie) i jest osoba (skarbnik), która tę kaskę zbiera, wszystkie wpłaty odnotowuje, a po upłynięciu jakiegoś tam czasu klasa wspólnie myśli jak rozdysponować uzbierane pieniądze. Dla mnie bardzo dobry pomysł. I jeszcze by mogły powrócić czyny społeczne - to byłoby jeszcze lepsze. Bo wiadomo, nie wszyscy mają pieniądze, a sprawne ręcę każdy ma. I tak na przykład dany delikwent za używaniie wulgaryzmów na lekcji pozagrabia wszystkie trawniki wkół szkoły, a jak przyjdzie zima to odśnieży chodniki. Dobre, nie? Czuję, że kultura bycia od razu uległaby pooprawie. A! I weźcie nie insynuujcie, że tę kasę bierze nauczycielka. Nie znam tej sprawy z bliska, ale myślę, że nie ryzykowałaby i nie łaszczyła się na kilka groszy. Ale wiem, że uczniowie to mają czasem niesamowite pomysły np. że za pieniądze z komitetu nauczyciele samochody kupują.Skąd w ogóle takie rzeczy przychodzą im do glowy? Nie pomyślą czasem chwilę, że te fundusze z komitetu są na przykład przeznaczone na naprawianie uszkodzonego przez uczniów mienia szkolnego albo na zakup rzeczy z których korzystają wszyscy w szkole. I szkoła się z tego rozlicza. Myślę, że czasem trzeba troszkę głębiej zainteresować się sprawą i dopiero wydawać osądy. Zbych
|
|
Blokersi - czyli typki stojący całymi dniami pod klatkami. Piją, palą robią zadymy. Cóż nie mam nic przeciwko temu że oni se tam, stoją i gadają, popijają piwko, ale teraz nadchodzi zima - chłodna pora - i cała gromada wali sie do klatek i swoim zwyczajem jarają i palą właśnie w klatakach. I tu właśnie jest problem bo potem wali piwskiem i fajkami na całą klatkę, jest w niej brudno - dużo niedopałków i puszek,butelek. Nie zabraniam wam, bo nie mam tu nic do gadki, ale jak jush macie sie tak bawić to idźcie do mieszkania któregos z kolesi albo zaszyjcei sie w piwniczce... CO wy na TO ????
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |