Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W imieniu wszystkich mieszkańców Łomży ...? |
juz jest ale nie moge powiedziec gdzie bo znow mi posta wykasuja, macie pomysl jak wam go dac ? pozdrowka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W imieniu wszystkich mieszkańców Łomży ...? |
A moj wglad na ta cala sprawe to ... no coz, taki troche niesprecyzowany; z jednej strony to mnie tez szlag trafia jak mlodzi ludzie tak malo szanuja swoj ojczysty jezyk i w ogole nie przejmuja sie swoim poziomem gramatyki czy ortografii. Jednak z innej strony to (tak po cichu i tylko chwilowo) nieraz cieszy mnie taki stan rzeczy, bo ... przynajmniej daje mi to udwage na udzial w dyskusjach na tym forum, gdyz ... nie czuje sie juz takim 'ostanim', no i jest mniejsza szansa na to, ze ktos tez mnie 'zbeszta' za ten archaiczny juz styl i byki ..:))) Ale tak powaznie, nie irtuje mnie ta sprawa (no bo przeciez to jednak internet, 'after all') do tego stopnia co ten ogolny poziom 'slownictwa' reprezentowany przede wszystkim przez tych nowoprzybylych do Stanow w ostatnich kilku latach. Choc nie jestem osoba bardzo pruderyjna, jednak krew mnie zalewa (i jakby ktos swidrowal mi w uchu) kiedy slysze w rozmowach co drugie slowo zaczynajace sie na 'k'. Nie wiem, moze to ja jestem tym 'out of touch' i moze innych to juz tak nie razi, albo po prostu juz zrezygnowali z walki z tym 'zjawiskiem'. Ja nie. Pozdrawiam, wychu PS. Jesli kogos irytuja te moje 'wstawki' w jez. angielskim, to nie ma sprawy - szybko moge z tym skonczyc. Chcialbym po prostu w taki swoisty sposob udzielic pomocy tym, ktorzy jeszcze borykaja sie z tym jezykiem.
|
|
jest juz miejsce w necie do zamieszczania ogloszen bez zadnych moderatorow no ale chamstwo nie bedzie tolerowane i kasowane a adresu nie mge podac bo mi posta wykasuja. :] szamac@o2.pl
|
|
A ja powiem tak: 1. denerwują mnie te wszechobecne zapisy fonetyczne, co do składni zdań niektórych forumowiczów - brakuje słów (a czasami siły, żeby czytać to drugi raz, żeby może w końcu zrozumieć) 2. z drugiej strony to niesamowicie dowartościowujące, kiedy patrzy się na te kwiatki, widzę, że to nie tylko moje odczucie :> 3. ernest37 rozszyfrował mnie bezbłędnie (kieyd przeczytałam jego wypowiedź, nawet się wzruszyłam). Otóż jestem bardzo wrażliwa, od czasu czytania forum prawie codziennie i napotykania tylu błędów ortograficznych i porażającej składni, zamknęłam się w sobie, jąkam się (c3po - p-p-pozdrów-w-weczkk-kaaa) a tak w ogóle to nie wiem czy jeszcze będę czytywać posty, bo mój psychoanalityk uważa, że lektura ta wywołuje we mnie stany lękowe mające druzgocący wpływ na mą psychikę.... 4. pozdrawiam wszystkich forumowiczów którzy szanują swój język, okazują szacunek przez formy Ty, Ci itp. po tym wyczerpującym wywodzie wracam do zamykania się w sobie pozdrawiam Kasia
|
|
najlepsze jest metro
|
|
A co? Ty masz jakiś lepszy? ...heh! _____________________________ Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere...
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Kaschia zgadzam sie, najgorsze jest jak z pol po wykopkach wypalane sa te pozostalosci po ziemniakach, nie wiem jak to sie nazywa i palone jest przy drogach. Dym z pol stwarza zagrozenie. Abcd Ci co wypalaja cos pod blokami to wogle porazka!!! Gdzie Ty mieszkasz ze sasiad nma takie przyzwyczajenia wypalania z miejsca gdzie sie wychowal:) Nie ublizajac nikomu troche wyobrazni sasiadowi by sie przydalo. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |