środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Naród Polski chce dabaty o stanie polskiej DEMOKRACJI i WOLNOŚCI SŁOWA

łomzyniak27 w jakiej agencji pracujesz???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Naród Polski chce dabaty o stanie polskiej DEMOKRACJI i WOLNOŚCI SŁOWA

kur.wa skad te czeczenskie scierwa maja dostep do internetu ?? ja pierdziu naprawde majom dobrze w tej lomzy :D

Tak jak w temacie...
Chciałbym porozmawiać z Tą osobą na temat Łomży.
Zadać parę pytań, jaka była przed wojną, w czasie wojny i tuż po.
Jeżeli znacie taką osobę lub sami macie coś ciekawego do opowiedzenia to proszę o kontakt e-mail. (sz4k4l-85@tlen.pl)
Zadacie pytanie po co?
Jestem studentem socjologii i chciałbym przeprowadzić wywiad z taką osobą. A nawet stworzyć krótki film o Łomży. Każdego chętnego proszę raz jeszcze o kontakt.
Jak macie pytania piszcie. Odpowiem dopiero jutro wieczorem.

antyjaga, nie pomylilas przypadkiem tematu ? O czyja uprzejmosc Ci chodzi ?

opinia, to opinia. Nie podoba mu się - może pisać. Net provider powinien dostarczać stały dostęp do internetu tak jak jest w umowie, a nie łatwy dostęp do obsługi klienta. Jestem w stanie zrozumieć frustracje. DaroPl, jesteś pracownikiem tej firmy?

wcześniej zapuść brodę i załóż turban :P

Dobrze kombinujesz Jasiu. Teraz kupcie sobie wszyscy:

jak nie macie pieniędzy, to myślę, że ludzie z forum chętnie by się złożyli.

ja jestem ciekaw po co ci takie cudo i co ty chcesz na nim dzielic....? bo jesli cyfre+ i N to zapomnij a jesli marzysz o POLSMICIE to powiedz sobie czy jest sens ladowac kase w sprzet ktory za pare tyg bedzie nieuzyteczny.... Odp zostawiam tobie... Pozdro

a czego konkretnie ma dotyczyć wywiad?
Czy przewidujesz honorarium dla rozmówcy?
jeśli tak, to w jakiej wysokości?

uwazajcie,
ostatnio w anglii pojawilo sie duzo polakow ktorzy chca zarobioc latwe pieniadze.

jak wiecie jest recesja w anglii i pracy za duzo nie ma i napewno w niedalekim czasie bedzie jej coraz mniej a ludzi sa juz zwalniani z pracy, do konca roku prace ma stracic ponad 300 000 ludzi, tak bynajmniej mowia w radiu.

a wiec uwaga.
jak daja ci prace to napewno nie chca za nia prowizji bo agencja rozlicza sie z pracodawca a nie z toba :)

pozdrawiam

Tylko tyle?no to bardzo dużo heh w Łomży nie będzie nigdy żadnego porządnego sklepu no ale szczerze poco ? nie ma zakładów nie ma zarobków nie ma sklepów ...

GrubyŁKS, mi się wydaje, że w Twoim przypadku problemem są nawyki żywieniowe. Po pierwsze, unikaj jedzenia trzech dużych posiłków dziennie, zamiast tego skup się na kilku mniejszych np. 5 razy dziennie. To po pierwsze. Po drugie, śnadanie jest bardzo ważne. Zjedz je obficie i dopilnuj, aby było bogate w węglowodany i białko (bardziej węglowodany). Jeśli problemem jest dla Ciebie wstać rano, to przygotuj sobie wieczorem, a rano tylko odgrzej w mikrofalówce. W szkole zjedz dwa następne posiłki, najlepiej obfite w białko (twaróg, ryba, kurczak, jajka itp.) Są teraz specjalne pojemniki, tanio możesz je kupiś np. w Pepco. Są szczelne i świetnie się nadają do przechowywania żywności. Obiad po szkole zjedz, ale nie tak do objedzenia. Staraj się zjeść tak dwie godziny przed treningiem. Po treningu też jest miejsce na jedzenie! To, że będziesz na diecie nie oznacza, że musisz głodować - oznacza to, że musisz zmienić nawyki żywieniowe. Tak więc po treningu zjedz posiłek obfity w białko i węglowodany. Na samą noc też możesz zjeść, ale ma być to same BIAŁKO np. łosoś, pierś z kurczaka. Nie utyjesz, a mięśnie będą się rozrastały.
W przypadku niejasności czy pytań - pisz.
A tutaj parę ogólnych rad:
- rzuć palenie,
- unikaj syfu pt. chipsy, słodycze, lody i inna chemia
- unikaj przetworzonych produktów (np. parówki, które tak lubisz). Skup się na produktach naturalnych, są najzdrowsze.
I powodzenia! Dasz radę! Najważniejsze, to się nie łamać. Nie mów: nie uda mi się, nie dam rady. Cierpliwości, nie od razu Kraków zbudowano.

HokusPokus a przypadkiem nie masz usuniętego profilu z karty radiowej. bo jeżeli nie masz profilu to karta ci się przepina do innych nadajników i dlatego mogą być przerwy. Jeżeli tak jest to jest twoja wina.

Jaki waszym zdaniem jest dobry internet bezprzewodowy dzialajacy w lomzy ale i w mniejszej miejscowosci? A jakiej firmy sie wystrzegac?

O matko...

Polecam z Orange :D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Polecam internet w Erze, gdybys chciala to mogę załatwić Ci krótszą umowę (o 3 miesiące) i brak opłaty aktywacyjnej, co do prędkości to zależy od zasięgu w jakim się znajdujesz, na stronie http://www.blogplay.eu/mapa-pozwolen-umts/ sprawdzisz gdzie w Łomży są nadajniki w Erze masz już 7 u nas, Orange -1, więc net w większości miasta śmiga dość szybko na Erze. Jak byś się zdecydowała to masz moje gadu (będę jutro dostępny, ale mozesz zostawić info, odezwę się :)) 9199002 pzdr

a ja myślałem, że to juz jest powszechne
zadna nowośc M.L.

zależy,w którym domu,gostek

nie masz o czym pisac M.I. to nie pisz wcale i nie zasmiecaj tego farum takimi gównami co to byc za temat z dupy

Witam!
Czy ktoś wie,gdzie wykonują USG piersi?
Z góry dziekuję za informację.
Pozdrawiam rybka22

nie wzielam tego internetu bo powiedziano mi ze blokuje telefon a zreszta tp zabiera mi numer nadany przez siebie i wtedy jak interenet sie bierze z tele 2 to przychodza 2 rachunki z tele2 i z tp tak wiec nie warto laczyc sie z tele 2 pozdrawiam

Też widziałem stali nim na środku placu starego rynku fajne cacko :p

Tak wogóle to masz drogą radiową czy po LAN-ie???

ja tez polecam gabinet na Piłsudskiego USG robi tez tam p. Wenderlich

szamac powiem ci jedno polaków nie zwolnią bo polak zrobi lepiej to samo co brytyjczyk za połowę stawki;-]

Oj M.L. zdaje się, że córeczka Ci dorosła :-)
Ciężko to znieść jak dotychczas była córeczką tatusia?
Jest na to sposób :-)
Zaprzyjaźnij się z jej chłopakiem hihi...

Ale aaaale...w innym wątku czepiasz się jakiegoś burdelu w Łomży :-)
Czyżby było coś na rzeczy?

Życzę braku problemów wychowawczych :-)

Ps. Do PAPLI...
Masz pecha...
Ale może ich zrozumiesz jak sam ( sama ) będziesz (miał) miała dzieci.

kwestia wychowania przez rodziców,jak dbasz tak masz niestety a współczesna młodzież potrzebuje dużo zainteresowania ze strony dorosłych

i tak lepsze są drogówki

Odp: .........../ Gdy sie odpierdala jak labadziara i jak taka gimnazjalistka robi np. w burdelu i rodzice sie do niej prują ,zeby tak nie robił ale ona Sex SeX seX...takie łajzy rosno

hahHhhahahah

Takos

i tu sie zgadzam przyklad kierowcow autobusow w wiekszych miastach - brytyjczyk, hindus ma 2000-2500 miesiecznie polak 1100-1500 ale jednak szamac ma troche racji ze jest duzo polakow co chca zarobic latwo pieniazki i dym..a innych polakow bo tak najlatwiej(ja nie naleze do tych np.ofsiak w/w wie cos o tym), z praca hehe np. w szkocji do fizycznej roboty zawsze beda wolec polaka ktory zna tylko podstawy ang. a nie szkota bo sa zaj......e leniwi! takze szkocja dla polakow hehe!!! pozdro dla wszystkich pracujacych za granicami !!!

bascet skąd masz takie informacje? JKestem ciekawy bo peird....hujnie jak narazie

Ahmed jogurty które kupuje to tylko jogurty naturalne bo wiem ze te zawieraja duzo cukru chodz kupuje sobie Activie.

Panie Mariuszu czy mógłby pan podać swój numer gadu-gadu bądź e-mail?

no bo ten typ z kazanskiej co nim jezdzi..

Mariusz, co do przewagi węglowodanów w śniadaniu to pozostanę przy swoim - sprawdza się i tyle.

anatar,czemu tak bronisz Czeczenów?Może pracujesz w ośrodku dla uchodźców w Łomży?Niestety,z większością opini na temat Czeczenów muszę się zgodzić.Znam ten temat z dość bliska.Mam kolegę,który mieszka w jednym bloku z Czeczenami na Wesołej w Łomży.To,co opowiada o nich przechodzi ludzkie pojęcie!Jest ich tu ok.250 osób i wcale źle tu nie mają.Nikt normalny nie chciałby mieć ich za sąsiadów.Nie dziwię się ludziom,że nie chcą im wynajmować mieszkań.Teksty typu"inna kultura","odpowiadają przed naszym prawem"itp-bujda!Robią co chcą!Oni tu rządzą i policja jest bezsilna.Sprubójcie im cokolwiek udowodnić.Nawet złapany za rękę powie,że to nie jego ręka.Dostają kasę,zamiast na utrzymanie rodzin wydają na fury.BMW jest pod blokiem kilka.Jeżdżą całymi dniami po mieście.Skąd mają na to wszystko?Stać na beemkę i paliwo,to i stać na mieszkanie.A widzieliście jak wygląda ten blok z zewnątrz?Jak kiedyś mieszkali tu sami Polacy,to szmaty ani w oknach ani z okien nie wisiały.Śmieci wywalają przez okno,nawet garnki z jedzeniem,sztućce(noże) i inne rzeczy.Kolega opowiadał,że ostatnio jakaś Czeczenka wywaliła garnek z zupą przez okno i wybił szybę w stojącym na dole samochodzie.A ich dzieci,biegające bez nadzoru po okolicy i niszczące wszystko w okół.Jeszcze jedno-z tytułu pomocy integracyjnej otrzymują od 446 zł do 1175zł na osobę miesięcznie,mają opłacone składki na ubezpieczenie zdrowotne,pracę socjalną,poradnictwo specjalistyczne.Wystarczy poszukać w internecie na temat ośrodków dla uchodźców:gdzie są,jak to wygląda.Wszędzie są ulokowane zdala od ludzi i są zamknięte,nie tak jak w Łomży.Tu nawet po północy jeżdżą jak debile z piskiem opon po Wesołej i z głośną muzyką.Przecież oni nie powinni mieć prawa posiadania samochodu,chyba,że przyjechali nim z tamtąd a nie kupili w mieście.Ustawa o cudzoziemcach wyrażnie mówi,że pomoc przyznawana jest tym cudzoziemcom,którzy wykażą,że nie posiadają środków finansowych wystarczających na pokrycie kosztów pobytu na terytorium RP i nie posiadają innych możliwości zapewnienia sobie mieszkania i utrzymania.Tyle ustawa.Jeśli nie mają środków na życie,to jakim cudem stać ich na samochody?Jeśli chodzi o pomoc finansową o której pisałem wcześniej,to dostają ją ci ,którzy stracili prawo pobytu w ośrodku i muszą się usamodzielnić.Jeżeli rodzina jest 6-8 osobowa to łatwo policzyć ile to kasy.Kto z was ma taki dochód miesięczny?No?Moim zdaniem,jeśli są w obcym kraju powinni respektować prawa i obyczaje w nim panujące.I wszystko byłoby ok!Wiadomo -wojna nie jest przyjemnym przeżyciem i ja ich rozumiem,ale to ONI są tu GOŚĆMI i powinni się dostosować a nie odwrotnie.Może państwo Polskie zamiast organizować ośrodki dla uchodźców,zacznie im po prostu budować mieszkania?

wez zaloz se lepiej z tp lub neti juz lepiej, jesli nie masz molisowsci podpiecia sie pod sieci osiedlowe, a jak potrzebujesz cegos szybszego dogadaj sie z netia, oni maja license na winmax-a a na kominie MPEC maja swoj nadajnik :D wiec jak dobrze wynegocjujesz to i 20megabajtowe lace dostaniesz, ale to tez zalezy jaki modem winmax-a dostaniesz, jak dobrze zaplacisz to i zaoferuja ci 100 half duplex :D lub full duplex bo technologia winmax-a na to pozwala, wsystko zalezy od tego ile chcesz placic za neta, a jesli cie nie satysfakcjonuje taki net jak 20mb zadzwon do telefoni kolejowej, oni generalnie w calej polsce maja swiatlowody i dobre ceny :D tylko pytanie gdzie maja najblizszy punkt styku heheh zeby to se do domu potem jakosc podprowadzic :D

Możesz się obawiać, ja nadchodze jak walec więc nie stawaj na mojej drodze hehe. Nie ruszają mnie Twoje żarty:P

jest taki ktoś w łomży??? kto by poskładał starą książkę?
niegdyś był chyba na ul.krótkiej?

ale smieszny jestes, sa tylko 3 sklepy lacoste w polsce, i nawet jakby w tych twoich snach powstal ten sklep w lomzy, co jest nie mozliwe, to niestac by cie bylo nawet na skarpety.

Jeziorak przegrywa 1-0. Strzelał Piotr Orliński, do odbitej przez Tomasza Staniszewskiego piłki dobiegł Mariusz Siara i zdobył prowadzenie dla gospodarzy.

Nie chodzi o to, chodzi o sam rozgłoś, że ktoś się tym interesuje. Bo teraz to wygląda na to jak by każdy miał to w dupie. Na meczach po 200 osób, zarząd nie wiadomo gdzie jest i co robi, pieniędzy nie ma nic nie ma.

Takos

Ahmed,nie będę kwestionował twojego zdania.Dla wyczynowców może i to jest dobre rozwiązanie bo oni tego potrzebują dużo i dużo wykorzystają.Ja mam poparcie wybitnych naukowców z dziedziny dietetyki i walki z otyłością tak więc idę za swoim.
Artur na dzień dzisiejszy ma spowolniony metabolizm i duża ilość węglowodanów od razu nie jest dobrym rozwiązaniem;ale mój szacunek do podejścia do tematu.Pozdrawiam

Hej!
Miałabym prośbę może ktoś pomógł by mi rozwiązać taką zagadkę.
Mamy 13 monet jedna z nich jest innej wagi niż pozostałe (jednak nie wiemy czy jest lżejsza czy cięższa od pozostałych) w tylko 3 ważeniach mamy ją odnaleźć.

Takos

To chyba jakieś jaja ktoś sobie zrobił !Przecież to jest grane na klawiszach z podkładem,a ten facet to mi wygląda na właściciela kantoru na kótkiej i właścicela tego budynku w którym się mieszczą banki na Dwornej, zresztą ten ogród to jest jego i znajduje się na Piaskach. Koniec świata co to się wyrabia ( chory? na udar???)

Treść jest ukryta

Od 4 lat jeźdzę łomżyńskimi autobusami do Warszawy i nigdy nie widziałam i sama też nie płaciłam za bagaż chociaż czasem miałam 2 torby.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org