Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Twój kandydat z Łomży. Komitet Wyborczy Dom Ojczysty lista nr 17 poz. 19 |
dopiero za miesiac :P
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Twój kandydat z Łomży. Komitet Wyborczy Dom Ojczysty lista nr 17 poz. 19 |
Wiadomość dla Frotki. Jestem magistrem filologii, mieszkam w Łomży, jeżeli chcesz się uczyć francuskiego to zadzwoń pod numer 0694 066 925 Nauczycielka
|
|
szkoła do **** pana trzeba jo zniszczyć i bedzie po problemi :szkoła jak media markt powini tego zabronić !! a teraz bazuki w gure i pierdolnoć w szkołe tabu dibu daj .
|
|
Ale ja jestem bardziej młodszy niż starszy;) I czego uczą teraz w szkołach? Czy wielkim problemem dla dyrektorów/nauczycieli byłoby zasugerować uczniom (w czasie uroczystego rozpoczęcia roku) by na dźwięk syren przystanęli na chwilę?
|
|
No proszę - jednak Siskq się nie mylił. W naszym kinie zamontowano nowe nagłośnienie Dolby Pro Logic II w postaci 20 kolumn. Może nie jest to szczyt osiągnięć technicznych, ale na nasze kino to już coś. Mają też zostać wymienione siedzenia... Czyżbyśmy się w końcu czegoś doczekali?
|
|
Prawda. Widzialem jak 2 samochody sie zatrzymaly, i na nich trabiono, a wycie syren komentowaly co niekore, zwlaszcza mlodsze osoby, po co wyja i ze nic nie slychac. Brak szacunku, oraz obojetnosc sprawia ze ludzie "olewaja" to co niby ich nie dotyczy. Dobrze ze sa jeszcze tacy jak my i zauwazamy to oraz mowimy glosno o tym, wiec moze w nastepnych latach cos sie poprawi, przynajmniej 0,001% to juz bedzie dobrze. Poreg
|
|
Powinno powstać drugie kino. Będzie konkurencja wtedy i Białystok znajdzie pieniądze na remont tego obiektu. Proste.
|
|
A ja nie jestem wcale na nich zly. W tamtym roku udalo mi sie nawet zarejestrowac auto. Pozdrowionka dla wszystkich po obu stronach barykady
|
|
A mi raz wideo sie zapaliło jak piorun walnoł w blok i przez antene spiecie sie zrobiło,ale żadnej sprawy nie zrobiliśmy kupiliśmy dvd i koniec bajeczki. _______________________ TYLKO BURZA JEST ZA TO ODPOWIEDZIALNA. __________________________________________ Ma zowsze Łomża
|
|
A co sie dziwicie ? pseudo nauczyciele zmęczeni prawie 3 miesięcznym wypoczynkiem nie maja siły na wspomnienie września 39. O 12-tej tylko 3 prezyedentów i 2 wojskowych przybyło pod kamień na Placu Jana Pawła II z kwiatami. Szkoda że nie usłyszeli wołania tych kamieni ,, a gdzie jest wasza młodzierz". Panie Choiński rzekomo z Ligi Polskich Rodzin Czy takie ma Być Młodzierzy chowanie?
|
|
To nie sprawa zganiania "młodzierzy" na wiece , to sprawa świadomości narodowej i wychowania! Czym jest teraz patriotyzm? Frazesem! Pewna wina w tym i szkoły, ale gdzie są rodzice? Czy w domach się mówi patriotycznie o Ojczyźnie? Wątpię! Niestety, obrzydzają Ją nam skutecznie nasi politycy, codzienna pogoń za środkami do życia.... i tak dookoła...:-(
|
|
ale mi chodzi o taki "gdzie dyskutują mieszkańcy Łomży" a nie o taki który tylko istnieje i nikogo nie można spotkać. Aktulana ilośc osób na czacie Łomża onet.pl=0 (zero) Zapraszam > http://czat.onet.pl/logowanie.html?CH=%A3om%BFa&sco=1
|
|
Jak sie zapisac do OFE ? http://www.google.com/search?hl=pl&ie=UTF-8&q=ofe&btnG=Szukaj&lr=lang_pl i masz niezłą ofertę do wyboru i czy trzeba byc na umowie o prace ? Osoby, które przystępują po raz pierwszy do funduszu, zobowiązane są do zawarcia umowy w terminie 7 dni od daty powstania obowiązku ubezpieczenia, czyli np. podjęcia pracy. Wyjątkiem są osoby w wieku 30-50 lat, które nie podlegały ubezpieczeniom społecznym w roku 1999 (np. nie pracowały). Te osoby mają 6 miesięcy od momentu podjęcia pracy na podjęcie decyzji, co do wyboru funduszu. Zbych
|
|
Walczmy z tym komu naprawdę choć trochę zależy i kto chce dobr5ej przyszłości dla naszej OJCZYZNY !!!
|
|
Byłem wczoraj na filmie "Osada". Głośniki nie ryczą, nosa nie trzeba zatykać. O co Wam chodzi? Panie Zibi - włodaże miasta nic nie mają do kina. Kino jest własnością instytucji ze stolicy województwa. Do nich należy kierować prośby, opinie i sugestie.
|
|
to samo dlaczego własnie w tym miejscu zrobiono przebicie ulicy Chopina do ulicy Piłsudskiego mimo faktu ,że stwarza to zagrożenie bezpieczeństwa ruchu drogowego. Tak ziarnko po ziarnku a uzbiera sie tego calkiem sporo. Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
Zgadzam sie w 100% ze na 4lomzy przydalby sie czat tylko od kogo zalezy czy on bedzie czy nie ??? Milo by bylo... =)
|
|
idac waszym tropem to niedlugo sie przebija chopina na spoldzielcza a co tam niech jest:)
|
|
Już nie raz sobie obiecałem, że więcej nie obejrzę żadnego meczu reprezentacji Polski - bo nie chciałem tracić zdrowia przez oglądanie ich marnych wyczynów - ale jednak to jest reprezentacja mojego kraju w piłce nożnej i muszę ich dopingować, choć czasami jest mi wstyd za nich i za ich poczynania. Co do składu? Hmmm Mam dziwne wrażenie że w składzie naszej reprezenstacji grają nazwiska a nie zawodnicy. Nie mówię że Ci, którzy są powoływani są źli, ale chyba najlepsze okresy swojej kariery mają już za sobą, a przecież jest wielu młodych i ambitbych zawodników którzy grali by sercem, a nie portfelem.......
|
|
W tym tyg kupując w kasie PKS bilet do miasta w którym sie uczę pani w okienku zapytała mnie czy to napewno miejsce mojej nauki.Zdziwiło mnie to pytanie i wtedy uslyszałam ze od jakiegos czasu obowiazują przepisy mówiące ze znizki studenckie obowiązują tylko na trasie miejsce zamieszkania - miejsce nauki.Podobno w innych miastach nic sie nie zmieniło i zniżki dla studentów obowiazują na większości lini. Ja jestem zasmucona i bardzo dziękuję że chociaż do szkoły mogę dojechać pół ceny. =(
|
|
Potwierdzam, jechalem do Warszawy autobusem chyba z Suwałk i normalnie kupilem bilet ze zniżka 50%. Natomiast powrót okazał sie trochę trudniejszy, Pan z PKS Łomża oświadczył mi, że nie należy mi sie zniżka jeśli studiuje w Łomży i mieszkam w Łomży. Dlaczego inne PKSy nie robią problemów tylko Łomżynski kombinuje jak może, żeby utrudnić życie studentom. Wogóle stosunek kierowców Łomżyńskiego PKSu pozostawia troche do życzenia, prawie jak by robili łaskę, że wpusci do autobusu.
|
|
Mam znajomego,który "kiedyś" był piłkarzem(całkiem podobno niezłym) łomżyńskiej drużyny(lepiej będzie jeśli nie wymienie jego imienia,nie wspominając już nawet o nazwisku).Dziś to już jest koleś którego wiek oscyluje conajmniej około czterdziestki,ale....Kiedyś, przy jednym głębszym,opowiadał mi jak to było gdy był piłkarzem, gdy grał w ŁKS-ie.Opowiadał o tym jak łomżyński klub w latach swojej "świetności" gościł na swoim stadionie nawet pierwszoligowców(niewiem czy ówczesnych czy dzisiejszych,on tak stwierdził),bodajże w ramach rozgrywek o Puchar Polski.Opowiadał mi jak to było kiedyś jak on grał.Wspominał piękne(według niego)chwile.Dużo mówił na temat meczów, na temat gry przeciwników,zajmowanych na koniec poszczególnych sezonów pozycjii w tabeli,układów, itd.Tylko zawsze jak opowiadał o jakimś meczu, jakimś wyjezdzie,o tym co sie działo po meczu lub o tym co się działo między jakimikolwiek spotkaniami ligowymi(mniej lub bardziej ważnymi) to wszędzie w jego opowieściach piłkarzom towarzyszył alkohol.Każdą historię kończył tekstem w stylu "...ale potem były balety i chlanie człowieku!...ja pier****le!".Albo "...a naje****liśmy sie jak świnie, a jutro mecz!".Wierzcie mi ,widziałem jego wyraz twarzy i emocje z jakimi to wszystko opowiadał i sądze, że raczej mówił prawdę.(co do tego,że był naprawdę piłkarze ŁKS-u nie ma wątpliwości.Widziałem fotki :)).Tak sobie teraz myślę(myślałem nad tym i wtedy):dlaczego inne drużyny wychodzą z niższych lig i pną się coraz wyżej, a inne nie(i prawdopodobnie nigdy tego nie zrobią).Dlaczego mamy w Ekstraklasie drużyny które jeszcze niedawno kopały futbolówkę w ligach niższych pokonując,jako szczeble do kariery drużyny takie jak nasz kochany ŁKS.Takie jak nasz ŁKS, który wciąż tkwi gdzieś tam w tych podrzędnych rozgrywkach piłki nożnej,pomimo że niektórym już dawno udało się stąd "uciec" do góry.A udało im się uciec nie tylko dlatego, że "podłapali" dobrego sponsora,który wyłożył pieniądze na całe to przedsęwzięcie.Tak mi się wydaje.Udało im się awansować dlatego ,że tego chcieli.Ogrywali swoich rywali dlatego,że tego chcieli.I dokonywali tych rzeczy nie dlatego,iż deklarowali na łamach prasy że chcą wygrać jednocześnie mając wszystko,jak to się mówi "w d**ie,lecz dlatego ,że kochali grać w piłkę nożną i naprawdę im na tym zależało.Mieli motywację do gry w piłkę nożną.Do każdego spotkania podchodzili poważnie jak piłkarze, nie jak gówniarze.(mam na myśli wszystkie te libacje zarówno po jak i przed meczami)We wszystko co robili na boisku wkładali serce.Może nie doprowadziło ich to do mistrzostwa świata, ale przynajmniej pozwoliło zostawić za plecami tych , którzy na piłce nożnej dorabiają pare groszy jak hydraulik po godzinach.Pozwoliło im to zaowocować prestiżem(nawet na lokalnej scenie to już jest coś!), lepszymi zarobkami i własną satysfakcją, bo byli ludzmi którzy chcieli naprawdę coś osiągnąć, zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym. Przechodząc powoli do końcowej konkluzji sam się zastanawiem czy to w ogóle ma sens pisać takie rzeczy.Jeśli pośród piłkarzy jest taki ,który naprawde chce się wybić i coś zrobić to on to i tak zrobi z nimi czy bez nich.Osiągnie to z klubem czy bez niego.Jeśli będzie dążył do tego żeby być jak najlepszym piłkarzem(to w końcu teraz jego zawód, nie?),to kiedyś osiągnie to co zamierza,bez względu na to czy byli sponsorzy czy nie,bez względu na to czy przeciwnik był silniejszy czy słabszy.Bez względu na to,czy przeciwnik pozwalał grać czy też może miał miażdżącą przewagę. Teraz łomżyński KS , jako że awansował jakiś czas temu do rozgrywek trzeciej ligi piłki nożnej stanął przed wielką szansą.Przed szansą na to by pójść dalej.Przed szansą na to by w końcu zaistnieć pośród tych wszystkich szarych "teamów" ligi niższej niż druga.Przed szansą na to by wypromować drużynę,...nasze miasto,...i w końcu siebie samych. Jesteśmy w 3 lidze.Gramy w 3 lidze.Stąd już tylko niewielki krok do przedsionka Ekstraklasy,lecz i równie niewielki krok w innym kierunku.Tam skąd żeśmy przyszli.Gdzieś tam do podrzędnych sfer rozgrywek polskiej ligi. A wszystko zależy od trenera,...piłkarzy,...i ch podejścia.Wszystko zależy od tego czy w drużynie ŁKS-u mamy piłkarzy, ...czy "piłkarzy", jak mój kolega R... Nie,nie.Imienia nie zdradzę! :) P.S. Pisząc to miałem na myśli raczej całokształt istnienia ŁKS-u , niż ludzi obecnie w nim grających, czy chociażby wyniki ostatnich spotkań. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
siemano koleś(...to do "ontheair" :) ).Ja z kolei mam niemiłe wspomnienia związane z tą placówką, a bywam tam od czasu do czasu.No ale cóż.Jak ma być dobrze w sytuacji ,w której pewne stanowiska piastują pewne osoby ,które 20 lat temu i więcej,posiadając "czerwoną legitymację", gnębiły psychicznie wszystkich petentów nie posiadających znajomości pośród dygnitarzy Komitetu Centralnego,lub przychodzących załatwić cokolwiek bez czegokolwiek w kopercie.Dzisiaj wciąż te same "gęby" spoglądają złowieszczo zza kontuaru na "wyraszonych" zjadaczy chleba.Tak!To jest znakomity sposób budowania demokracji w tym popieprzonym kraju.Po co zmieniać ludzi?Przecież o wiele prościej jest przemalować ich polityczne barwy i "palić głupa", że wszystko jest ok.Tylko że ci " nadwyraz uprzejmi" biurokraci z łomżyńskiego Wydziału Komunikacji, raczyli jak sądze nie zauważyć ,że czas leci.Raczyli nie zauważyć ,że lata przeminęły, a wraz z nimi ustrój polityczny ,o którym chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć,a w którym urzędnik państwowy był przez ciemny i uciśnięty naród wyniesiony niemalże do rangi Boga!No i jeszcze jedna ważna rzecz.Szanowni państwo urzędnicy!Chciałbym aby dotarło w końcu do waszej dziwnie funkcjonującej świadomości to, że w relacjii urzędnik-petent, to wy pieprzone,przeżerające nasze podatki darmozjady jesteście do naszej,czyli petentów dyspozycji, a nie na odwrót! Najwyższy czas to sobie wziąć do serca!
|
|
A ja mam Alana 18, antena magnum wszystko slysze, ale mnie nie slychac. :P (mikrofon dziala, sprawdzony na funkcji 'tuby').
|
|
co prawda t oprawda, na wp to chała jak się patrzy, na dziady zeszło, a propo na 4lomza prędzej czy później też się znajda tacy co będa tylko zaśmiecać i reklamować swoje seksistowskie strony ale spróbujmy ja też bym wolał mieć czat na łomzy, a ten czat to administrator mogłby fkońcu uruchomić, czy nie widzi iliu tu jest ludzi chociażby na forum, to już chyba o czymś świadczy..... a moze się nikomu nie chce tego uruchmiać i ma nas w (*\/*)!!!!
|
|
...to ja się nie dziwię - jak tam siedział... :D
|
|
Panowie: Robson,graboś - żółte światło nie dotyczy tylko twojej hulajnogi,ale również rowerka, PF 126 p , niedzielnego Porshe i wszystkich jedno i wielośladów.Z powyższym Twoje ukąśliwe uwagi są nie na miejscu,a jak widzicie to nie tylko moje zdanie ale jeszcze kilku trzeźwo myślących osób[malgosia,SN4P,grover].Szanujmy się na forum,szanujmy się na ulicy.Pozdrawiam.
|
|
No i ŁKS górą. Brawo.
|
|
W 1920 r. kupiono za pośrednictwem Polskiego Związku Towarzystw Wioślarskich w Berlinie nowoczesną łódź, którą wodą sprowadzono z Bydgoszczy do Łomży. 1 VI 1924 r. podczas uroczystości "Otwarcia Sezonu Wodnego" nastąpił chrzest nowonabytej czwórki wyścigowej. Otrzymała ona nazwę "Narew". Była pierwszą łodzią klasy wyścigowej na rzece Narwi. Chrzestnymi byli: Jan Wejmer i Janina Szranżanka. Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie zamawiało i kupywało sprzęt pływający u uznanych konstruktorów i producentów w Berlinie, Warszawie i Bydgoszczy. Łodzie kupywano także w warsztatach szkutniczych Warszawskiego Towarzystwa Wioślarskiego i Koła Wioślarzy Warszawskich oraz w łomżyńskich warsztatach stolarskich. Zakupy realizowane w warsztatach szkutniczych tych zaprzyjaźnionych towarzystw często z powodu braku gotówki spłacano na raty.1 Studia Łomżyńskie nr VII cdn. ................................................................. Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego --- PGG
|
|
eheheh Całem forum 4lomza jutro do ksiegarni.
|
|
Proponowałbym najpierw sięgnąć po słownik poprawnej polszczyzny. Tak ja sądzę.
|
|
aszzzz kolo sie naprodukowal polowy z jego wypowiedzi nie moglem od razu skumac :D pojde w slady Abcd tez sie pozniej wysile a teraz spadam jesc obiad :D
|
|
MrS nie ma sprawy :D to jak idziemy ?
|
|
Miało przecież powstać lotnisko w Czerwonym Borze, ale ostatnio jakby się zrobiło o nim ciszej, a może ja nie zauważyłem informacji w prasie. I życzę osobom zajmującym się tym tematem, aby im się udało.
|
|
Lotnisko w czerwonym Borze nie zrobio jak cos to tylko dla wojska hehe.Ale żeby zrobili blisko Łomzy a nie gdzieś w Lesie.I mi nie zalezy czy to bedzie w gazecie !!!tylko Chciałem sie dowiedziec co otym sadzicie???Bo ja mysle ze mogli zrobic to.
|
|
FELIX MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ!!OCZYWISCIE ZE W ŁOMŻY MOŻNA BY BYŁO ZBUDOWAĆ LOTNISKO!ALE GDZIE?!?!JAK NARAZIE ZAPEWNE MIASTO NIEMA KASY NA TAKIE RZECZY ZRESZTO TE LOTNISKO BY BYLO MAŁE BO NIE MAMY TAKICH WOLNYCH PRZESTRZENI NA TAKIE RZECZY JAK LOTNISKO!ZEBY ŁOMŻA MIAŁA TAKĄ POWIERZCHNIE JAK WAWA TO LOTNISKO BY STALO JUZ TU OD LAT!!
|
|
jak bede mial czas to sie pojawie bo koles tez mi za skore zalazl. bylem raz u niego z dziewczyna, jak tylko weszlismy zaczelismy przegladac ksiazki a on (praktycznie od razu) zaczal krzyczec: CZY W CZYMS POMOC! mowie mu kulturalnie: Ogladamy ksiazki, on na to : WCALE NIE! WIDZE ZE TYLKO PRZEWRACACIE I NISZCZYCIE! mowie ze chyba najpierw zeby cos wybrac trzeba obejrzec, on: ALE NIE TAK! CO WY SOBIE MYSLICIE! powiedzialem: aha, skoro tak to dziekuje i zegnam. Moja noga od tamtej pory tamtej pory tam nie ustala. Moge jeszcze dodac ze ten facet jest mezem bibliotekarki z mojej szkoly (bardzo sympatycznej zreszta) z ktora na prawde swietnie sie gada. Czasem siedzi razem z nim w "jego jaskini" i wtedy 'pan nadpobudliwiec' jest bardzo spokojny i pomocny, nawet wtedy da sie z nim wytrzymac. natomiast gdy jego zony nie ma w poblizu zachowuje sie tak jak opisalem to ja oraz wy.
|
|
"Fordzie Mondeo wziął ominął z lewej trzy stojące samochody na czerwonym świetle i stanął przed nimi. I co wy na to?" Jak mogł stanąc przed nimi skoro, jak mysle, przed pierwszym, ktory zatrzymal sie na czewonym powinno byc przejscie dla pieszych. Wiec z tego co mowisz, ominal trzy i zatrzymal sie na przejsciu dla pieszych?? Jakos nie moge wyobrazic sobie logicznie tej sytuacji Marcinie. Ma zowsze Łomża
|
|
bumboks jak można słuchać kogoś kto nie potrafi się nawet wysłowić. Czasami boję się, co mogą pomysleć o nas lomżyniakach osoby czytające to forum. Z drugiej strony 4lomza tez nie jest bez winy publikując taki bełkot. "fkońcó siem" ? - skończyłeś chociaż podstawówkę wieśniaku? PS. Wpisy w stylu http://www.muza.net.pl/forum/viewtopic.php?p=1593#1593 będą się powtarzać coraz częściej. A to, że 4lomza nie uruchamia chata to raczej się nie dziwię, już wyobrażam sobie te rozmowy na poziomie...
|
|
McPeter jestes smieszny nawet linka dobrze nie umiesz podać bo niby co tam jest pod tym linkem forum na 4lomza i to cie tak bulwersuje
|
|
Świat nie jest różowy, czasem pełen kontrastów. Pozdrowienia
|
|
Zgadzam się z tym że jeśli ktoś chce się uczyć to może to robić zarówno w Łomży jak i w Krakowie.Sama stiudiuję w Białymstoku bo w Łomży nie ma takiego kierunku,zastanawia mnie tylko to ,że jakoś tych studentów tutaj nie widać ,kiedy wchodzę do siebie na wydział pełno jest ogłoszeń o spotkaniach, kołach naukowych ,grupach wolontariuszy( bo są to studia humanistyczne) już nie wspomnę o JUWENALIACH które odbywają się na każdej normalnej uczelni .Jeszcze nia słyszałam żeby Jański czy Agrobiznes organizował jakieś imprezy myślę że znalazłyby się jakieś osoby które wzięłyby w nich udział przecież dobre studia to nie tylko nauka.
|
|
Brazylijskie Jiu-Jitsu Myślę, że warto, aby ta sztuka walki pojawiła się w naszym mieście :-) Kiedyś proponowałem wspólne nawiedzanie Białostoczan, teraz jest możliwość rozkręcenia czegoś u nas. Jeśli są jacyś zainteresowani, to proszę uprzejmie o kontakt. bart_jaslowski@o2.pl Powodzenie pomysłu zależy od tego, czy będzie z kim ćwiczyć. Jesli tak, to skontakuję się z panem Mirkiem Oknińskim(szefem Vale Tudo Polska), który jest pozytywnie nastawiony do nowych grup i udziela takim pomocy, np. zrobił to w Białymstoku. Jestem dobrej myśli i jeśli znajdzie się więcej fascynatów/-tek, to powinno ruszyć. Pozdrawiam, BJ
|
|
Nawet małolatów z pod bloku udało sie Wam powiązać z polityką bravo :). Jestem skłonny uznac za najbardziej przekonywujące argumenty adamusa ale niestety nic z nich nie wynika to tylko smutny obraz rzeczywistości. Widze że na piwo pójde sam tylko musze wczesniej wrócić by nie dostać w łeb od chłopaków spod bloku ;)
|
|
Jakie są Wasze oczekiwania,reakcje,przeczucia dotycące Nowej Matury 2005??wiem że to dopiero w kwietniu,ale to ciągle wielki znak zapytania...Ciągle ustawy się zmieniają ,właściwie terminu pisemnych nie ma ,o ustnych nie wspomnę..Jak zostanie pogodzona Nowa Matura z rocznikiem zdającym starą?I jeszcze pytanie dotyczące tematów na maturę ustną z języka polskiego...Dlaczego do 30 września należy złożyć deklarację na jaki temat będzie się przygotowywać pracę skoro połwy zagadnień nie było jeszcze na lekcji??Ja obecnie mam "Nad Niemnem" ale większość tematów jest z okresu wojen światowych...ZAkręcone to wszystko :|
|
|
Jezeli nie odpowiada wam ten prog to zapraszam do przetestowania progow na ul Kazanskiej!! mozna na sankach z niego zjezdzac!!! ;) pozdro Tiger ;D
|
|
HURAAAAA mam internet w domu. Szeptela DSL. Narazie OKI. Co później zobaczymy. Pozdrawiam.
|
|
Noe jestem tego zdania, że jeśli coś już robić, to robić to dobrze. Nie jestem w stanie zorganizować takiego festynu na odpowiednim poziomie, więc nawet się do tego nie zabieram! Podobnie powinni pomyśleć ludzie ze spółdzielni. Co do strony internetowej osiedla to nie widzę żadnego problemu, akurat w tej dziedzinie mogę się nazwać fachowcem. Co zrobisz Ty drogi Noe? Jeśli jesteś taki odważny w necie to prosze pozbierać np. psie kupy ze strzelnicy - fachowcu !!! bartez idź lepiej czytać swojego pięknego bloga, dziecko. Pomyśl kilka razy zanim zasugerujesz, że ktoś jest głupi. Teraz rozglądaj się uważnie na ulicy... Kosmos pokaż mi chociaż jedną sytuację, w której zrobiłeś ze mnie idiotę... Tak się akurat składa, że to Ty nigdy nie masz nic mądrego do powiedzenia. Jeżdzę sobie po ludziach głupich, czyli takich jak Ty. Jeśli chcecie, to możemy się spotkać i podyskutować o tym, o ile macie na tyle odwagi i argumentów, kiddies.
|
|
Pytanie do tych ciągle piszących głupoty: kim wy jesteście i czy tak naprawde jesteście zdolni do napisania tutaj czegoś mądrego? Proszę bardzo połączcie siły i działajcie np. panowie noe, bartez, Kosmos. Jeśli jesteście odważni w necie to prosze stworzyć np. jedną, mądrą wypowiedź, poprawną pod każdym względem. Usiądźcie na spokojnie we trzech, może razem się Wam powiedzie (ewentualnie poproście Panią z języka polskiego, żeby sprawdziła). Życząc powodzenia (hih!) ... & vice versa!
|
|
JA myśle że nie ma żadnych Tuneli bo juz dawno były by ujawnione albo by jakies robili wykopaliska albo szukali tychy tunelów jak np. na Rybakach znalezli jakies szczątki ludzi i sie okazało że był tam cmetarz.Ale coś słyszałem o tym że było przejscie od Fortu nr.1 w Piątnicy do Kapucynów,ale jest zalaze albo już dawno sie rozwaliło pod wodo. ALe bądzmy dobrej nadzieji że coś bedzie to chociarz już bedzie kilka atrakcji.Np.w Osowcu jest duza twierdza to tam przyjedzajo z całej polski a nieraz z zagranicy tyryści żeby coś takiego unas było. POzdrawiam!!!!!!
|
|
W LOMZY WYSTEPUJE W PEWNYM STOPNIU BEZROBOCIE!A TY BARTEZ GADASZ O LOTNISKU BUAHAHA!!CHCESZ ROZRYWKI A CO NA LOTNISKU BEDZIESZ MIAL JAKOS ROZRYWKE!?!?!LOTNISKO ZBUDUJO TO TYLKO DLA JAKISCH MODELARZY,PARALOTNI,MOTOLOTNI NO I MOZE JESCZE JAKISCH SAMOLOTOW MNIEJSZYCH TAKICH JAK:CESNA LUB JAKIES AWIONETKI I NIC WIECEJ ZRESZTO LOZMZA NIE MA KASY NA TAKIE RZECZY A SPONSORA NIE BEDZIE BO...NIKT NIE BEDZIE INWESTOWAL W LOTNISKO W TAKI MALYM MIESCIE JAK LOMZA!!!!!!!
|
|
BOZE A KOGO INETERESUJE ZE JAKIES PROSZKI DAJO?!?!? CZY COS TAM!JAK COS TO ONI I TAK SOBIE WLICZO TO W CENE GAZU ALBO NAPELNIO BUTLE MNIEJSZO ILOSCIO TEGO GAZU!ZRESZTO WYDAJE MI SIE ZE 99% ŁOMŻYNIAKO STAC NA TEN GAZ!!
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Z pewnościa jest tunel między liceum II , a kapucynkami pod ulicą Zjazd - zejscie jest pod jedną z szatni :) Są plany tych tuneli i kiedyś widziałem to nawet w internecie, ale teraz nie pamiętam strony i jakoś nie mogę znaleźć. Jeśli chodzi o tunele od fortów do jakiegokolwiek punktu w Łomży to śmiem wątpić, Jeśli byłyby z czasów budowy fortów, to czemu forty są tylko po stronie Piątnicy, a po stronie Łomzy były tylko w postaci wałów ziemnych bez tuneli. Jeśli robiono by prace ziemne (a to jest wymagane przy robieniu tuneli :) ), to myślę że przynajmniej jeden z tych wałów ziemnych wypełniony by został korytarzem, choćby w celech posiadania tymczasowego magazynu, czy schronienia. A wcześniej budowany tunel? Przez kogo i w jakim celu? Ja nie widzę opcji.
|
|
Łomża... Miasto tysiącletniego osadnictwa... Niebawem 600-letniej miejskości... Szarpane w każdą stronę przez zaborców... Ojczyzna Hanki Bielickiej, Haliny Miroszowej, Lutosławskich, Dmowskich, Rembielińskich... Ojczyzna Stefana Wyszyńskiego... Jana Kulki, Jana Dobkowskiego, Jana Stypuły... Miasto malarzy, fotografików, aktorów, muzyków... Ludzi przedsiębiorczych, co za cenę wyrzeczeń i upokorzeń wyjeżdżali za chlebem, żeby nie poddać się zniechęceniu, biedzie, rozpaczy... Wylęgarnia talentów, uznanych w Białymstoku, Olsztynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Paryżu czy Nowym Jorku... 65-tysięczna, prowincjonalna dziura z własnym teatrem, orkiestrą, czterema galeriami sztuki, wydawnictwem ogólnopolskim, jedynym w Podlaskiem tygodnikiem, aktywnym portalem internetowym... Miasto dewotów z własną katedrą, proboszczem roku i papieżem raz na niebawem 600 lat, i Noblistą, i... No, wiecie z tym (po Stomporze, rzecz jasna).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |