wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gruba kreska.

psia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gruba kreska.

GTK--> masz racje :) tez mysle ze przydalaby sie przysatan jachtowa w Łomży i wieksza plaza... @->--

Marek

Witam serdecznie,

Tradycją stało się już chyba, że ten temat za każdym razem kiedy tylko schodzi z czołówki łomzyńskiego imperium wolnego słowa czyli demokracji szeroko pojętej, a w skrócie po prostu Forum 4lomza, to za sprawa kolejnych zdegustowanych (mniej lub bardziej) albo zachwyconych osób ukrywających się za kurtyną nick'ów wraca na szczyt "tematycznej listy przebojów".

Ale jak tu nie robić reklamy rozglośni, kiedy ustawiając radioodbiornik na falę 97,5 FM sympatyczna pani J. rozanielonym głosem dziękuje nam za utrzymywanie Jej chlebodawcy na pozycji lidera wśród lokalnych rozgłośni radiowych. To aż człowiekowi się ciepło robi na sercu, że niby nic a jednak coś dla dobra ogółu robi. To znaczy dobra... Zależy z której strony na sprawe patrzeć:
1) Muzycznie
- faktem jest, że miejsca narodzin (oprócz najprawdopodobniej zdesperowanych wówczas rodziców) nikt nam nie wybierał, a że przyszło nam mieszkać w zagłębiu rdzennej muzyki disco polo... Nikt oprócz wyjeżdzających na to nic nie poradzi! No a skoro disco polo rządzi to jak to "lider wśród regionalnych rozgłośni" może nie zagrać muzyki No_1??!! A więc kwestię dopływających do naszych uszu z głośników odtwarzających radio BAB piosenek utrzymanych w "klimatach disco polo'wych" mamy chyba jasna....
2) Słownie
- no tutaj jest niestety gorzej... bo w tym przypadku radio BAB jest na dnie a mimo to z każdym dniem tonie! I jeśli nie kursy polskiego (zapominam zupełnie o dykcji itd.) dla prezenterów to może chociaż Słownik Poprawnej Polszczyzny? A jeśli takiego nie ma to chyba pora się złożyć i kupić np. na Gwiazdkę?
3) Technicznie
- bardzo lubię słuchać przeszywającej i upajającej ciszy radia BAB, która o zgrozo dopada mnie ilekroć tylko na moim radioodbiorniku wyświetlają się cyferki 97 i 5 FM. Ale jeśli o technikę chodzi to nie ma co narzekać... No bo jeśli nie muzyka i prezenterzy to czego oprócz ciszy w tym radiu mam słuchać?

Kończąc i tak zapewne za długi wywód podzielę się jescze swoimi ostatnimi wrażeniami - www.radiobab.pl - oto coś czego brakowało do zjawiska kompletnej denacji i odejścia do krainy tandety i zapomnienia...

Pozdrawiam miłośników radia dobrego i wolnego

Zafir

P.S. Jak to dobrze, że przecinków i innych znaków interpunkcyjnych nie słychać...

oj fajcie mi chusteczkę bo się rozpłącze jaki to istotny temat dla bytu tego miasta. Waść piana ci z pyska leci i ciągnie jeszcze odorem.

Brawo chłopcy radarowcy ze Staraży Miejskiej tępić te demony. Brawo Panie Naczelniku popieramy Pana działania.

bigi2004

oj dajcie mi chusteczkę bo się rozpłacze jaki to istotny temat dla bytu tego miasta. Waść piana ci z pyska leci i ciągnie jeszcze odorem.

Brawo chłopcy radarowcy ze Staraży Miejskiej tępić te demony. Brawo Panie Naczelniku popieramy Pana działania.

Marek

niech facet publicznie powie to co mysłi a nie zgrywa tu anoimimowego reformatowa . naprawiacza.

Pasja przestac smucic, jak taki odwazny jestes to przedstaw sie. Jak mowisz komus ze ukrywa sie za anonimowym nickiem, to sam okaz dobra wole i przedstaw sie skoro ty nie jestes anonimowy.

DZIAłALNOŚĆ SPORTOWA ŁOMŻYŃSKIEGO TOWARZYSTWA WIOŚLARSKIEGO DO
1939 Roku

Płynąca blisko centrum miasta Narew zawsze sprzyjała spędzaniu nad nią wolnego czasu. Latem korzystali z niej mieszkańcy Łomży. W XIX wieku nie było wyznaczonych bezpiecznych miejsc do kąpieli. Powodowało to dużą ilość wypadków utonięć, szczególnie wśród młodzieży szkolnej. Uczniowie pomimo zakazu władz szkolnych potajemnie korzystali z kąpieli, pływania i
wiosłowania. Istniejące łazienki kąpielowe oferowały niską jakość usług. Ówczesny prezydent Łomży, Szczęsnowicz polecił Stanisławowi Jankowskiemu z Warszawy zorganizowanie tejże działalności na wyższym poziomie. Około 1890 r. StanisŁaw Jankowski uruchomił nad Narwią łazienki kąpielowe wraz z wypożyczalnią łodzi spacerowych. Zmusiło to Żyda, właściciela istniejących wcześniej łazienek do poprawy warunków kąpieli i pływania. Z powodu działań konkurencji Jankowski zmuszony był do sprzedaży łazienek. Żydowi, który kupił łazienki również nie powiodła się ta inwestycja i Jankowski odkupił łazienki. Od założenia wypożyczalni łodzi przez Jankowskiego w Łomży nastąpiło zwiększone zainteresowanie wioślarstwem w Łomży. Oprócz Jankowskiego również właściciel drugich, konkurencyjnych łazienek Żyd Szejfer stał się posiadaczem kilku łodzi i także zaczął je wypożyczać. Działalność sportową mieszkańców Łomży poprzedziła ich aktywność turystyczna i rekreacyjna.

Studia Łomżyńskie nr VII cdn. ........................................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

franciszek

Horror. Dantejskie sceny. Odparzone tyłki pacjentów i kawka na zapleczu. Niektóre łomżyńskie pielęgniarki lekceważą chorych i zaniedbują swe obowiązki. A jak waszym zdaniem wygląda sytuacja w Wojewózkim Szpitalu ?

reakcja natychmiastowa

brawo

Tiger

z tym to na prawde kiszka wlepiaja mandaty za nie zkoszone trawniki i nie odsniezone podjazdy a toleruja lumpy na skwerze pod gownianymi drzewkamii obok ratusza paranoja

Niedawno miałam okazje znaleźć się na łomżyńskim pogotowiu... i co? 2 godziny czekałam aż zjawi się chirurg :-/ Naszczęście moja rana nie była straszna... ale był tam także mężczyzna który spadł z wysokości, miał obrażenia wewnętrzne i odbierało mu oddech - biedakowi kazano czekać w kolecje ;-/ Za to nasłuchałam się przez ten czas że syn jednej z pielegniarek przyjechał ze studiów i zjadł cały pasztet - intrygujące.

Pozdrawiam

Oj bieda bieda nawet na takie żeczy nie majo piniedzy !!!POZDRAWIAM RYBAKI !!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org