Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Startuj, dziadu!”, czyli Imperium się nie poddaje! |
Stalowa Łapa po zebyś sie ku*** pytał
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: „Startuj, dziadu!”, czyli Imperium się nie poddaje! |
Wiecie co, tak czytam to wszystko sobie i każdy z Was ma troche racji, ale w medycynie niemożna kierować sie uczuciami, te zaslepiają pewne fakty. Oczywiście współczuje każdemy choremu na raka czy tez inne choroby, ale niemożemy zapomnieć że czasmai sami doprowadzamy do takiego stanu że powstanie nowotwór. I też sami musimy ponieść tego konsekwecje. Tyle sie mówi wszędzie o szkodliwości palenia, i co i to ze słysze od gościa ze on palić bedzie bo jest uzależniony, bo lubi i itddd, a potem po paru latach jest płacz i prentensja do całego świata że jest zły. Słóżba zdrowia chce pomagać tylko czasem pacjent niechce pomocy przyjąć, postępuje swoim rozumem i skutki sa jakie sa, tyle sie mówi o profilaktyce, o zapobieganiu, np robione sa darmowe badania mamograficzne i co ile kobiet, osób z tego skorzysta??? Można by wiele przykładów dać. Jesli chodzi o refundacje, to prawda ze diabeł tkwi w szczegółach, w tym przypadku w nazwach. Aparat do tlenoterapii to troche co innego niż aparat wspomagający oddychanie, pierwszy to luksus drugi niezbędny do życia i refundowany. Zapewne zbulwersuje tym co napisałem pare osób, ale taka jest prawda. Oczywiscie ze słóżba zdrowia tez nie jest świeta i sa czarne owce, ale dużo jest i tych białych tylko nauczmy sie z nich kożystać, a przedewszystkim nie liczmy na NFZ czy lekarza tylko na siebie i jak sie mówi nie pić, nie palić, ruszać sie, badać itd to to robić, a nie wyjść z gabinetu i psioczyć ze ten czy tamten zły bo mi nie pomógł. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wporządku,serdeczne dziekuję za porady.Myslę że będę mógł sie za to wziąć. Jeszcze raz dziekuje wszystkim i pozdrawiam:)
|
|
Fiku masz w zupełności rację,że w wielu przypadkach jesteśmy sobie sami winni ,nie słuchamy profilaktyki ,nie robimy badań okresowych a potem jak coś to lamenty i płacz zgoda.Ale co mają zrobić ci co dbają o zdrowy styl życia stosują się do zasad i regularnie przeprowadzają badania i zachorują . Przepracowali uczciwie wiele lat niejednokrotnie bardzo bardzo ciężko i co ? Tych ludzi wykończać bo są niewydolni finansowo, bo w wielu przypadkach nawet nie wiedzą jak załatwić proste sprawy a wielcy urzędnicy jak jeszcze wyczują takie słabości to dokładnie olewają go ciepłym moczem.Czym jest aparat wspomagający oddychanie i aparat dla chorego na raka płuc doskonale wiem /sama z jednego z nich korzystam/i nie zabierajmy głosu czy jest luksus dla chorego czy niezbędny do życia. Napewno nie są to aparaty na poprawę cery!Nikt raczej tu nie wini służby zdrowia ,ale cholernie głupie przepisyNFZ rozpieprza pieniądze na swoje wysokie pensje ,budynki, gabinety i aroganckich urzędników i robi wielką łaskę czy zapłaci szpitalowi za wykonaną usługę . Ludzie kiedy ta paranoja się skończy. Szpitale lekarze pielęgniarki w tej chwili tylko mają samych wrogów i jak oni mają normalnie pracować jak mają normalnie leczyć udzielać pomocy jak takie cyrki się dzieją ,bo za to zapłacą a za inny zabieg nie o co tu chodzi co to uszycie sukienki naprawa buta u szewca
|
|
A co myślicie o łomżyńskich kwiaciarniach? bo moim zdaniem najgorsza pod względem obsługi jest kwiaciarnia marzenia.
|
|
do Miasta kr(ó)uliczy100 a nie do ŁSM i jaro ma rację
|
|
Witam DJ Splash - Flying High DCX - Flying High Boom Boxx - Flying High DCX - Flying High (Decco Remix) Nie wiem, czy któraś z piosenek, które wyżej Ci podałem jest identyczna, ale przynajmniej może bardzo podobna. Generalnie to się nazywa: Flying High Pozdrawiam ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Przeglądając internet znalazłem link do takiej ciekawej strony z gadżetami z herbem miasta Łomży. Chciałbym zakupić takie stringi z herbem miasta dla żony (jestem lokalnym patriotom) oraz gustowny T-Shirt dla mojego psa, oczywiście tez z herbem miasta. A co, mój pies tez jest lokalnym patriotą. Czy ktoś wie gdzie to można kupić w Łomży? Ciekawe ile kasy z tego ma miasto?
|
|
Bezpośrednio to możesz dojechać autobusem co najwyżej na dworzec zachodni
|
|
Monika pisze: "Zobaczycie że wszystko wam zniszczy" i sugeruje referendum. Tak to rozumiem. I według mnie ma rację. Wójt i Przewodniczący Rady Gminy stracili wiarygodność. Sąd udowodnił im, dwóm radnym i sekretarce składanie pod przysięgą fałszywych zeznań. Tacy ludzie nie powinni dalej rządzić. Pogwałcili wszelkie wartości. Nikt już nie będzie wierzył w to co mówią. Zgadzam się z Moniką, w stowarzyszeniu nie ma cymbałów i fakty świadczą, że nie widzą we wszystkich wrogów. Informacje przez nich przekazywane świadczą, że troszczą się o dalszy los gminy. I na pewno nie traktują tego w kategorii wrogów. Wrogów nie ma, są tylko ludzie kompetentni i niekompetentni. Ci drudzy rujnują finanse gminy i finał tej kadencji może być przykry. Żal, że w coś takiego wpisuje się kompetentna osoba jaką jest p. Skarbnik, która przykłada ręki do swawoli finansowej wójta. O radnych lepiej nie pisać, bo to w większości bezwolne instrumenty w rękach wójta i skarbnika. Monika przewiduje klapę. Ja też.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |