Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Młodzi w Łomży - spotkanie 15.11. godz. 17.30 |
doctorr ,w domu Cię nauczyli w ten sposób dyskusję prowadzić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Młodzi w Łomży - spotkanie 15.11. godz. 17.30 |
buahaha, nawet nicka przeczytac i poprawnie napisac nie umiesz, to az tak trudne? i ty chcesz komus ublizac?? buahaha
|
|
Nasza: założę się, że głównie ty nie zrozumiałaś tego, co napisał Hek... jego wypowiedź była pośrednio wymierzona w takie osoby jak ty, które mieszkańców Łomży określają min. słowami "potomkowie roztrząsaczy gnoju" (vide drugi i piąty akapit wypowiedzi Heka)...
|
|
no tak. i właśnie dlatego nie jestem redaktorem :D
|
|
Zobacz w okleinie :)
|
|
uhuhu jaka zażarta dyskusja:P co do wypowiedzi Vlada...hmm jak ktoś juz zauważył to nic nienorlanego mieć jeden napisany post to po pierwsze,wybacz ze nie udzielam się w innych wątkach ale niektóre są aż żałosne...skoro wszelakie wypowiedzi są tak podejrzliwie analizowane nie rozumiem w takim razie w jakim celu powstał ten wątek...co by nie napisać: dobrze się gdzieś bawiło jest brane za pracownika bądź też rodzinę właścicieli lokalu;źle się o czymś wypowiada to od razu że konkurencja,bez sensu;/ lubię książki Wiśniewskiego,znaczy że jestem jego żoną,córką,kochanką,wydawcą?:P co do Konony zgadzam sie - też się tam kiedyś dobrze bawiłam:D Pozdrawiam
|
|
Ja powiem tak, tytuł tego wątku jest głupi, bo jakie to niby jest miasto nie specyficzne? Ktoś odpowie że normalne, ale normalne uważane przez kogo? itd itp...
|
|
Miasto: http://pl.youtube.com/watch?v=0B291Vb4TSU&feature=related
|
|
Ktoś wie, o której ten sklep otwierają? 8 czy 9?
|
|
wszyscy robia dokladnie tak samo
|
|
200 lat temu ludzie masowo strajkowali przeciwko maszynom niszcząc je we wszystkich w fabrykach. Historia lubi się powtarzać
|
|
Śmieszni jesteście czasami w swojej zajadłości. Pociesza mnie tylko myśl, że w końcu wypłynął na wierzch wniosek, który powinien być mottem przewodnim tej dyskusji - ten o pochodzeniu i prowincji. Na szczęście nie ma już z Nami Ś.P. Ptysia i jego afiliantów, którzy ochoczo i z zapałem godnym konkwistadorów krzewili podział na "rdzennych" i " przyjezdnych", wesoło pomachując słomą ( intelektualną) z butów. Miasto jest specyficzne tak jak każde inne na swój sposób. Ludzi pełen przekrój, jak wszędzie - charakterów też. Tyle sądzę na ten temat:)
|
|
ok lokalizacje juz znam, dzieki
|
|
ja wiem ze 2 lutego jest bal katrnawalowy wtej nowej sali weselnej w morgownikach kolo nowogrodu ,bylem tam na sylwku i bylo super jedzenia do bolu a placilem tylko 190 teraz ma byc taniej i zespol ma byc inny jakis "kartel" z lomzy ,mam nr do tej sali moge podac 516380377,pozdrawaim
|
|
|
Trzymam cię za słowo - mam nadzieje, ze mnie nie zawiedziesz kaleczniaku.
|
|
Czy się opłaca? hmm jeśli masz gotówkę to oczywiście nie, ale jeśli jej nie masz to dlaczego nie? w końcu kredyty są dla ludzi. Jeśli chodzi o najlepsze warunki to nie uzyskasz tu wiarygodnych informacji. Każdy pracownik banku, bądź innej instytucji udzielającej pożyczek, zarejestrowany na tym forum będzie reklamował swoja firmę. (no prawie każdy, ja się powstrzymam) Mogę Ci tylko poradzić byś uważnie czytał umowy i nie dał się omamić hasłami w stylu "Oprocentowanie od 5,9 %" itp Pod żadnym pozorem nie bierz kredytu w pierwszym banku do którego wejdziesz, sprawdź ofertę przynajmniej 3-4 Porównuj wielkość rat, nie oprocentowanie. Banki lubią dodawać różne opłaty po za odsetkami, np. za prowadzenie rachunku, wizytę w domu (pewna znana firma na literkę P), uśmiech obsługującej Pani itp, Zwróć uwagę na możliwość wcześniejszej spłaty pożyczki i koszty z tym związane. Nie odradzam Ci zadnej konkretnej firmy ani zadnej nie polecam. Przemyśl sprawe spokojnie w domu z kalkulatorkiem w ręku a napewno wybierzesz dobrze.
|
|
Również polecam Adama Kamińskiego ze Starej Łomży. Profesjonalna robota za przyzwoite pieniądze :)
|
|
http://4lomza.pl/index.php?wiad=13965 "Propozycja zarządu klubu nie znalazła uznania w oczach ratusza".... ...czy ratusz ma jakąś alternatywną propozycję? Bo atrakcja w postaci lodowiska (sic!) nie jest alternatywą!!!
|
|
Zerknijcie w swój statut Miłe Panie i Panowie. Wy mówicie o demokracji, Wy ??????????? No nie, wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Mówicie o pomocy, promocji. Cytujecie piękne hasła. Zerknijmy więc jeszcze raz w statut. § 9. Członkiem zwyczajnym Stowarzyszenia może zostać każdy bez względu na miejsce zamieszkania kto ukończył 18 rok życia. Pytanie brzmi: może zostać, czy ma prawo? Odpowiedź jest określona już w następnym paragrafie. § 10. 2. Uchwałę w sprawie przyjęcia na członka Stowarzyszenia podejmuje Zarząd na swym posiedzeniu. 3. Decyzja odmowy przyjęcia na członka Stowarzyszenia nie wymaga uzasadnienia. Zsikałem się: śmiech i żenada na całej linii. Wybrana nawzajem grupka kilku znajomków decyduje, kto może należeć do stowarzyszenia, a kto nie. I won mi z oczu, jeżeli nie podobam się ze swoimi poglądami. Nawet nie otrzymam wyjaśnienia, dlaczego nie jestem godny! To jest ta Wasza demokracja? Nie wspomnę już o wartosci tego dokumentu pod względem prawnym. Zerknijmy jeszcze raz w jego treść. § 13. Członkiem wspierającym Stowarzyszenia może być: 1. Osoba fizyczna - bez względu na miejsce zamieszkania. 2. Osoba prawna - bez względu na miejsce zamieszkania. A od kiedy to osoba prawna ma swoje miejsce zamieszkania? Hihihihihi.
|
|
moze lepiej kup sobie kalkulator (nowy), jakis zeszyt na notatki (nowy), olowek z gumka (tez nowy) i jeszcze kupa pieniedzy Ci zostanie rudy błazen z druhem
|
|
nie bierz w providencie...duzy %...no chyba, ze taki chcesz...to wtedy polecam
|
|
Nie kombinuj Lenon, bo źle kombinujesz. A ty nie jesteś czasem ze stolika przy oknie? Był tam taki, co taki ironizm by do niego pasował.
|
|
W kredyt Banku mają dobre kredyty na samochody tzw. Autoprofit, naprawdę super, ja wziełam tam kredyt przez moją ubezpieczycielkę i jestem zadowolona, wszystko czarno na białym i nie musisz się przejmować bo raty są dostosowane do twoich potrzeb, lepiej wziąc w banku niż w komisie samochodowym
|
|
Mniej więcej tak: Oznacza to, że w rozliczeniu podatkowym za ten rok kwota odliczenia wynosi 1145,08 zł na każde dziecko. Deklaracje podatkowe na 2007 rok zawierają już odpowiednie rubryki pozwalające odpisać od podatku nową wysoką ulgę na dzieci. Żeby skorzystać z odliczenia w formularzu PIT/O stanowiącym załącznik m.in. do deklaracji podatkowej PIT-37, wystarczy wpisać liczbę wychowywanych dzieci i wysokość przysługującego odliczenia. Kwotę tę trzeba będzie następnie przenieść do podstawowego zeznania podatkowego, czyli PIT-36 albo PIT-37. http://ksiegowosc.infor.pl/wiadomosci/60192,Wy%C5%BCsza%20ulga%20na%20dziecko%20ju%C5%BC%20od%20rozliczenia%20za%202007%20r..html%7D No i jeszcze: W efekcie w rozliczeniach z fiskusem za 2007 r. rodzice będą mogli odliczyć od podatku 1145,08 zł na każde dziecko. Przy dwójce dzieci będzie to 2290,16 zł, przy trójce - 3435,24 zł, przy czwórce - 4580,32 zł... Dla kogo? Zgodnie z ustawą ulga przysługuje podatnikom, którzy "w roku podatkowym wychowywali własne lub przysposobione dzieci". Mogą więc z niej korzystać, nie tylko rodzice, ale też opiekunowie prawni dzieci. Ulga przysługuje przy tym na: ** dzieci małoletnie, ** dzieci, bez względu na ich wiek, które zgodnie z odrębnymi przepisami otrzymywały zasiłek pielęgnacyjny, ** dzieci do ukończenia 25 lat uczące się lub studiujące. Rodzicom przysługuje jeden wspólny limit ulgi na każde dziecko, choć oczywiście mogą się nim podzielić np. po połowie. Rozwodnicy, separacja, konkubinat W przypadku rodziców, w stosunku do których orzeczony został rozwód albo separacja, odliczenie przysługuje jednemu z nich. Temu, u którego dzieci faktycznie zamieszkują. Jeżeli jednak przez część roku dzieci zamieszkują u jednego z rodziców, a przez następną część roku u drugiego z nich, to każdy z rodziców może odliczyć kwotę, która stanowi "iloczyn liczby miesięcy pobytu dzieci u rodzica i 1/12 limitu ulgi". Jeśli więc np. przez osiem miesięcy dwójka dzieci mieszka z matką, a przez cztery miesiące z ojcem, to matka będzie miała do odliczenia 1526 zł z groszami (8/12 z 2290,16 zł), mąż nieco ponad 763 zł (4/12 z 2290,16 zł). Z odpisu mogą też korzystać podatnicy żyjący w konkubinacie. Ulgę odpisze w takim przypadku opiekun prawny dziecka. Rzemieślnikom i rolnikom nie Ulga na dzieci przysługuje ich rodzicom i opiekunom prawnym, jeśli podatek od swoich dochodów płacą wedle skali podatkowej ze stawkami 19, 30 i 40 proc. Z ulgi nie skorzystają więc rolnicy - nawet jeśli wychowują gromadkę dzieci - bo nie płacą podatku dochodowego. Odpisu na dzieci nie będą też mieli mali przedsiębiorcy, którzy rozliczają się z fiskusem ryczałtem. I ci, którzy od dochodów ze swojej działalności gospodarczej płacą liniowy 19-proc. podatek Gdy się dziecko rodzi... Wiele osób zachodzi pewnie w głowę, jaka ulga będzie im przysługiwać, gdy dziecko urodzi się np. w połowie roku. Cała? Tylko pół? Zdaniem Andrzeja Marczaka, doradcy podatkowego z firmy KPMG - cała ulga. - W ustawie jest mowa o tym, że ulga przysługuje podatnikom, którzy wychowywali dzieci "w roku podatkowym". Nie ma wymogu wychowywania dzieci przez cały rok. Wydaje się więc, że nawet jeśli dziecko urodzi się 31 grudnia 2007 r. rodzicom będzie przysługiwała pełna ulga - mówi "Gazecie" Andrzej Marczak. - Tak samo to wygląda dziś w przypadku wspólnego rozliczenia się z podatku rodzica i dziecka, które ów rodzic samotnie wychowuje. więcej: http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,4561971.html
|
|
Ja osobiście oglądając wypowiedzi na ten temat w TVPInfo to do PIT-u należy dołączyć jakieś oświadczenie , ale być może to jest właśnie to co Ty napisałeś. Najśmieszniejsze jest to, że czas złożenia jest do 10 stycznia czy do jutra...
|
|
Brzeczyszczykiewicz i barbra dzięki za odpowiedzi Wasze... Już myslalam, ze bede musiala "grzac" do US :-) Pozdrawiam rudy błazen z druhem
|
|
barbra ma rację, więc spokojnie:)
|
|
u Mariana najlepiej...
|
|
Kiedyś kupiłem tam aparat cyfrowy.Po 2 dniach odniosłem i poprosiłem o wymianę bo coś było nie tak z nim.Dostałem bez najmniejszego problemu inny.Niestety po miesiącu się zepsuł.Za pośrednictwem sklepu został odesłany do serwisu,naprawa trochę się przeciągała z winy serwisu.I tu zostałem mile zaskoczony-Kierownik sklepu osobiście przyniósł mi do domu nowy aparat o lepszych parametrach i droższy,dopłacać nie musiałem(100zł różnicy). Nie wiem czy ten pan nadal tam pracuje,miało to miejsce 2 lata temu. rudy błazen z druhem
|
|
"MOZE TYLKO NAS CHCIELI OTRUC" Szkoda, że im się nie udało... Jeden głupi post mniej :)
|
|
Asus chyba nie jesteś na bierząco z cenami. Za 1500 zł to ty możesz kupić na allegro tylko używkę z prockiem Pentium M . Za Core Duo to trzeba co najmniej dołożyć drugie tyle i to będzie sprzęt niezbyt ciekawy bo ze zintegrowaną grafiką a jak zechcesz sobie zagrać w nowsze gry to trzeba 3x1500 zł. Pozdrawiam
|
|
niom dolakdnie...podobno od 14 stycznia ruszaja....wiec wpadnij tam gdzie jest siedziba tanca i sie dowiedz co ijak....
|
|
to jak widzieliscie...to czemu nie powiedziales, ze nie bedziesz tego jadl...chciales to masz:) choc z drugiej strony nie wypadalo tego ciasta brac pod uwage drugi raz...ale ja w sobote zamowilem pizze...to sie najadlem...nie moglem nic tknac do nastepnego dnia:)
|
|
Wielkie słowa uznania dla Komitetu Założycielskiego Stowarzyszenia Solidarna Gmina. W naszej gminie są ludzie którzy wolą głowy chować w piasek. Boją się , że nic nie wyjdzie, czekają na efekty innych ale pierś po ordery wysuwają pierwsi. Jesteśmy całym sercem za wami, dołączymy do was jako też wolontariusze i wtedy pokażemy co potrafimy. Ludzie szemrają że jesteście antywójtowi. Mnie się wydaje, że wójt powinien poprzeć waszą inicjatywę i wziąć się do roboty.
|
|
nasz pan prezydent ma to gdzieś tak jak mówią inni, mu to leży czy będzie ŁKS czy nie :/
|
|
mozesz sprobowac z Pióro tam na krzyzowkach szozy Zambrowskiej z Pilsudskiego nie wiem czy jest dobra ale ma podejscie do dzieci i sie jej nie boja. tylko z facetka jej maz sie z dziecmi nie bawi. ________________________________-
|
|
~30 minut...reasumujac...gdybyscie nie zamowili, to ktos by czekal ~15 minut ...gdzie sens, gdzie logika ? :)
|
|
najpierw prędkość V=gt, V=10*2=20m/sek energia E=mV2/2 (tzn. "m razy V do kwadratu przez dwa) = 0,2*400/2=40J PG1... pierwsza klasa? w gimnazjum praktycznie fizyki nie ma :) utworzenie gimnazjum to był zły pomysł...
|
|
to się uśmiałem ...... szkoda tylko że kilka lat wcześniej nie powstało to stowarzyszenie i nie oświeciło swoją konstruktywną mądrością poprzednika ............... proponuję przeczytać statut zrozumieć treść a potem wypisywać pochwalne posty..... .
|
|
Piecia1990 dzięki za pomoc.Druga klasa;)
|
|
na temat tej pizzerii slyszalam wiele pozytywnych jak i negatywnych opinii,dlatego wybralam sie osobiscie w celu sprawdzenia :) spodobal mi sie wystroj lokalu,jednak pozniej bylo juz tylko gorzej. zamowilismy pizze(nie mieli bekonu,to wzielismy z szynka)+ sos czosnkowy. sos owszem bardzo dobry. na pizze przyszlo nam czekac ok pol godziny.gdy nam ja przyniesiono buchala para :) ale co z tego? dol owszem,przypalony gora pizzy calkiem surowa.pomine juz fakt,ze ociekala tluszczem :P zjedlismy tylko po jednym kawalku i glodni wrocilismy do domu :) N I E P O L E C A M !
|
|
Dokąd to zmierza? Hahaha...prosta droga do "Sexmisji" :-))
|
|
Chciałbym zareklamować serwer nosteam administratorem jestem ja powstał wczoraj jest łomżyńskim serwerem dlatego reklamuje go tutaj nie jest jeszcze w pełni gotów ale grac można w pełni zrobiony będzie w weekend IP 82.177.192.235:27022 Hasło hk Slotów 14+1 Anty cheat : Tak HLguard Serwer narazie ffa TP będzie w weekend kiedy wgram antyrash Serwer nie jest jak radius nie ma Adminów cziterów ;)
|
|
P.Tatiana z II LO ... o lepszej nie słyszałem... Nauczy każdego! :D
|
|
nie ma jak wszamac pizze ktora na przy zjadajacym, kilka minut wczesniej ladowala na glebie, gdzie kucharz spluwa i wywala babole buahahah
|
|
Nie no bez urazy koleś ale to kurde naprawde takim slimakiem byc ja nie moge kurde na lapa zostawić OMG
|
|
OO kurde to faktyko lipa tyle czasu zbierać mmmm można się załamać musisz zaczynać od nowa ale od czego ma się rodziców ja chciałem kompa i mam od rodziców nie musiałem sam zbierać toć poto ma się rodziców.
|
|
oddaj do wydzialu komunikacji w lomzy, oni znajda wlasciciela
|
|
zeby nie te sosy w Da grass'o to by smau nie miala, w 4 porach guma straszna, pozostaje Chili Pizza-znośna, tylko pani przez telefon jakas średnio uprzejma, ale jak sie 58995345 telefonów dziennie odbiera to ile razy mozna milo witać " ćili picca slucham"
|
|
Informuję, że serwer jest nowy, toteż przez jakiś czas będa wprowadzane na nim zmiany co niestety ale wymaga restartowania serwera. Ja razem z naszą ekipą będziemy się starać, aby serwer był dobry i odpowiadał wszystkim graczom :) póki co zapraszamy na nasz serwer i życzymy miłej gry. Pozdrawiam.
|
|
Gdy dołowaliśmy w III lidze kilkanaście lat temu na mecze przychodziło max. 100 osób...
|
|
No ja sie z tym jednak chyba nie zgodze. Bo przy takim podejsciu, to jak odroznic znalazce od zlodzieja? Wychodziloby na to, ze istnieja tylko ci drudzy. Cos lezalo sobie na ulicy, nie bylo nikogo w poblizu, kto by sie do tego przyznal, wiec ktos wzial. Pomyslcie, skad mial wiedziec ile czasu to lezy? Ze zostalo zostawione 10min temu i ktos wroci, a nie dzien wczesniej? Tez uwazam, ze nazywanie kogos w tym momencie zlodziejem jest na wyrost i doprowadzi jedynie do tego, ze taka osoba straci checi do zwrotu, bo zanim zdazy cos zrobic juz ma etykietke zlodzieja. Zlodziejem to sie taki znalazca stanie w momencie, kiedy np. majac mozliwosc stwierdzenia do kogo ten laptop nalezy, nadal go nie zwroci. Kiedy nie zglosi tego na policje itd. Odrozniajcie znalezienie czegos na ulicy od podwedzenia komus z domu itd, bo to nie jest to samo. Skad wiecie, czy ktos kto go znalazl nie szuka wlasciciela? To forum nie ma az takiej popularnosci... Ja bym autorowi radzil zglosic sie na policje, a nie tylko czekac na forum na cud. A cala ta historia przykra, ale moze nauczy autora pilnowac swoich rzeczy, jednak najskuteczniej uczy sie na bledach. rudy błazen z druhem
|
|
pedał jestes i tyle
|
|
jak ciągnęłaś to o pedale nic nie mówiłaś:)
|
|
jan serce nie wywalali tylko matula go zabierala bo nikt z dziecmi z adhd nie umie sie obchodzic. a na sikorskiego jest duzo lepiej :)
|
|
nie, wyjazd tam mozna planowac (np zbierac hajs), mozna tez na spontanie ;P
|
|
Może ktoś wie , gdzie odbędzie się bal karnawałowy za tydzień , tj. 19.01.2008. Chciałbym się wybrać. Z góry dziękuję.
|
|
Może by przyłączyć Piątnice do Łomży i zrobić ją jako dzielnice naszego miasta?
|
|
mieszkancy placa o wiele mniejsze podatki lub mozna z dobrymi znajomosciami umorzyc! takze Prezes zapomnij o przylaczeniu Piatnicy do Lomzy.
|
|
Panasonic G 500, albo Sony 2100(trochę duża, ale jakość *********). Janie licz kasę. Z Soniakiem , to i wesele obskoczysz. Chociaz widziałem też z tym Panasoniciem kręcacych zawodowo wesele.:)))))
|
|
dzięki
|
|
Polecam zespół RONIX, mają własną stronę w necie- pełen profesjonalizm. Pozdro dla Waldka.
|
|
Po pierwsze nonsteam jest nielegalny.. a po drugie,trzecie,czwarte.. lepiej zaintestowac w te 20-30 złotych i mieć konto steam ;) . Na nonsteamie jest masa cheatów,błędów,mało serwów etc.. pozdro
|
|
LEEEEEEEEEEEEEEEJTA SIE ! :)
|
|
gostek...- mylisz pojecia, dla mnie to nie zaszczyt,ale pan nemo pisze, ze o Łomzy sie nie mowi w polsce i ja dalem mu przyklad,ze sie jednak mowi i to wlasnie przez ŁKS! Nie znajdziesz w mojej wypowiedzi slowa,ze to dla mnie zaszczyt, takze nie rozmywaj. A po 2, czy Ty naprawde uwarzasz,ze ŁKS dostaje tyle kasy od miasta,ze jak to napisales, Zamiast ŁKS w II lidze chciałbym zaobserwować inwestycje typu park, fantanna, rozszerzenie granic Łomży? To dla Twojej wiadomosci- NIE DOSTAJE tyle,zeby starczylo choc na jedna z ww inwestycji. I nie pisz "jakis ŁKS", bo Twoj dziadek przed wojna ten "jakis ŁKS" zakladal! Troche szacunku dla starszych! To ze w tej rundzie gral kto gral,jest wina organizacyjna i klubu i miasta a takze sponsorow,a tacy goscie jak Ty,to niedzielni kibice,co chodza na mecze,jak dobrze gramy a jak slabo,to na Nich sr.amy! ps. prezydent po podwyzce zarabia o 740zl wiecej od prezydenta Bialegostoku i o 3zl mniej od marszalka wojewodztwa podlaskiego! A my Łomzyniacy nie mamy ani Twojej upragnionej fontanny,ani parku ani dobrej pilkarskiej druzyny!!! Dziekuje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |