sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
niedługo wybory samorzadowe

ZAPRASZAM WSZYSTKICH, TO JUŻ DZISIAJ!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: niedługo wybory samorzadowe

Druga wojna światowa znacznie przerzedziła szeregi członków Towarzystwa. Siedziba zimowa klubu wioślarskiego została całkowicie zniszczona. Nieliczni, którzy przeżyli, podjęli próbę wskrzeszenia działalności wioślarskiej. W latach 1944 – 1945 pierwsze prace przy budowie nowego budynku przystani podjęli Tadeusz Kalisz, inż. Czesław Żywicki i Jan Pilniakowski. Kopano doły pod fundamenty, porządkowano teren. Poczynania te zostały przerwane po interwencji nowych władz. Jednak Tadeuszowi Kaliszowi i Karolowi Mścichowskiemu udało się uzyskać od ówczesnego starosty Łomży Tadeusza Żeglickiego przydział starego baraku przy ulicy Zjazd po przeciwnej do przystani stronie ulicy na potrzeby Towarzystwa. Pobudowano nowy, drewniany budynek przystani. Przystąpiono do urządzania terenu przystani, zasypywano leje po bombach, wytyczano alejki, posadzono żywopłot i drzewka, wykarczowano zarośla. Dużo pracy wykonały wioślarki: Kuczewska, Piotrowska, z domu Antosiewicz, Czesława Oniszek, Stefania Mioduszewska i Wiktorowska. Działania te zostały finansowo wsparte przez dr. Witolda Prusińskiego (pełniącego funkcję prezesa), inż. Czesława Żywickiego, Stanisława Cieplińskiego i Jana Pilniakowskiego. Obowiązki prezesa po reaktywowaniu Towarzystwa pełnił Witold Prusiński. Była to spontaniczna aktywność starszych, doświadczonych w okresie międzywojennym członków.

Zastanawiałem się, czy dać ten text tutaj, czy może do kontrowersji, ale uznałem, że jednak jego miejsce jest tutaj, bo będzie o kulturze, a moja opinia nie będzie kontrowersyjna, lecz płynąca z faktów...
Otóż jak pewnie zauważyliście [chyba, że od kilku lat nie wychodziliście z domu], kilka lat temu hh stał się w Polsce bardzo popularny. Z czasem jego popularność jeszcze rosła i powstała subkultura, zwana skate'ami. Jak ubiera się skate - wie każdy... Mamy w Polsce wiele subkultur, ale najbardziej tępioną i nielubianą przez społeczeństwo jest chyba właśnie skatekultura. Szerokie spodnie, wyśmiewane na każdym kroku, pogarda dla tekstów hh piosenek, stereotyp o jarającym skacie... To wszystko jest dla mnie śmieszne, ale przestaje być śmieszne, gdy okazuje się, że grupa metali pobiła skate'a... Nic więcej nie napiszę, domyślcie się sami o co mi chodzi... Pozdrawiam wszystkich, bez względu na to jakiej muzyki słuchają i zapuszczam sobie kolejny hh kawałek...

M@ster: chodzi mi o to, że jeśli coś się wydarzyło, a nie wiedzą kto to zrobił, to zgarniają tych, co są w pobliżu, pierwszych lepszych. Albo na jednym z meczów piłkarskich widziałem jak policjant szarpnął człowiekiem wracającym z meczu, rozerwał mu koszulę, a gdy ten człowiek spytał o co chodzi, policjanci zabrali go do radiowozu.

Ja słucham hh i zakładam szerokie spodnie, nie rozumiem, jak może taki styl ubierania być tępiony i wyśmiewany. Fakt, że ja sam nie rozumiem ubierania się metali, gdyż uważam, że czarna koszulka, czarne spodnie i przeważnie glany to nie jest dobry pomysł, gdy temperatura wynosi 30 stopni celsjusza. SzEjK: co do pobicia.. to chyba jednak częściej jest na odwrót :)

....czyli co.... ksj ...sugerujesz, że to był odwet metali na hh?

Raczej pewniakow brak bo dawno nie gralem ale EURO tuz tuz:).Raz wygralem 680,- obstawiając za 2,-:D To moj najwiekszy sukces:P

Zapraszam do mojego bloga. Możecie na tej stronce dodać komentarze na temat EURO 2004 i o ...... . Pozdro4ALL !!!!! Zapraszam >> www.kameleon7.blog.onet.pl

P.S. Ma któśc moze grę Euro 2004??

"A good woman is known by what she does, a good man by what he doesn`t do "

Adios amigos & senioritas!!

vel Kameleon:-)

Blakes a kaze Ci sie ktos z tym zgadzac ?? :D smieszy mnie Twoja opinia :D a gownem bym kogos tu nazwal :D

Temid

ehhh pojawiaja sie te odcinki tekstu porodzmy nad narew iii jakos nikt tego nie kometuje ii nie wiem po co to wogole jest i jaki ma ses moze ktos mi wyjasnic ? :D

STRZELNICA - HARCERSKA STANICA 2004
...obozie harcerskim organizowanym na terenie Strzelnicy przy ul. Konstytucji 3 Maja w dniach 05-18 lipca 2004 r....

czyli sie jeszcze nic nie zaczna robic :D a mialem nadzieje ze wkoncu cos tam zbuduja :D

franciszek

150 wpisów może czas na lekkie podsumowanie.

Po 1. Przeważają głosy krytyki i to zasłużone firma Inet niewywiązuje się ze swoich usług wogóle. Internet chodzi na granicy " nędzy " albo już dawno ją przekroczył.

Po 2

Teksty typu :

PRZYSPIESZENIE, W związku z zakończeniem rozbudowy szkieletu, od dnia jutrzejszego będzie następować przełączenie na nowy system poszczególnych obiektów, które potrwa około 2 tygodni. Prosimy o wyrozumiałość gdyż nie jesteśmy w stanie przełączyć w jednej chwili wszystkich naszych obiektów. W pierwszej kolejności przełączymy obiekty na ul. KsAnny, następnym etapem będzie Rycerska, Ks.Janusza, Kazańska, Kasztelańska. O zakończeniu kolejnych etapów będziemy informować Państwa na bieżąco. W trakcie przełączeń mogą wystąpić krótkotrwałe przerwy w dostępie do sieci...

Informacja znajdująca się powyżej jest z 26 Maja a dzisiaj mamy już 22 Czerwca i co nadal " cztery litery " Mydlenie ludziom oczu. Totalna Ściema aż szkoda słów.

Po 3.

Coraz więcej krązy plotek o słabej kondycji finansowej formy Inet i zaleganiu z opłatami u operatora u ktrego Network dzierżawi łącza.

Może ktoś to zdementuje ??

Po 4

Po czwarte szkoda słów.

THE END

blakes ja wiem jakie ty skody preferujesz, tu chodzi o zabytkowe, a nie takie jak ta twoja octavia z przed paru lat.

Szwecja do boju
szwecje wygra, bo w eliminacjach z nami wygrali tylko oni i łotwa, a skoro łotwa nie przeszla dalej, to przejdzie szwecja

szwecja do boju!!!!!

widac ze nie masz zielonego pojecia o pilce chyba dzisiaj obejrzales 1 mecz w swoim zyciu i od razu piszesz glupoty.mecz drukowany od poczatku

oby CZECHY

właśnie " I ..taaak warto żyć". Na początku może nie wszyscy szaleli, może nie znali nowej płyty. Reakcje powoli się rozkrtęcały. Ale od połowy to ręce bolały od oklasków, a gardło od śpiewu. Taki kameralny koncert robi wrażenie, dźwięki, bliskość artystów, atmosfera.
Znam ludzi, którzy przed koncertem szli bo tak wyszło, a teraz płyty zbierają i słuchają RAZ DWA TRZY.

Jakiej ?

Zbych

Heheh wątpie żeby kiedyś w Polsce nastąpił deficyt trzody chlewnej :) Polska to przedewszystkim kraj rolniczy i malo który rolnik nie ma świń w gospodarstwie. A one podobno sie bardzo szybko rozmanażają , zanim Niemiec wywiezie taką za granicę to juz rolnik bedzie miał następne 6.

...właśnie o to chodzi skinhead, że produkcja trzody chlewnej stała się nieopłacalna w ciągu ostatnich kilku lat i rolnicy ograniczyli się do świnek na własne potrzeby, albo wogóle zlikwidowali hodowle.... czas odtworzenia hodowli świń to ok. pół roku....
dobrze że akurat zaczyna się lato i będą tanie warzywa i owoce....

jak ja powiem że linuks jest do bani, ktoś może powiedziec, że nie mówię o linuksie tylko o bańkach....

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org