Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak wygra Kołakowski... |
Dla mnie to żadna odległość jeśli chce się mieć dobre chrzciny.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak wygra Kołakowski... |
a może póki nie trzeba już stolarzy bo Łomżyńska Fabryka Mebli rozpiżdża się ,zmienić nazwę szkoły np.Ekologiczna(modne) (tak na razie) to się odpierdolą.
|
|
NIKT SIE NIEPRZYZNA TO JA SIE ZAOPIEKUJE TYM PORTFELEM MOZE TO JEDNAK MOJ
|
|
Jestem rad z odpowiedzi Księdza, jednak widzę / mam nadzieję, że nie zamierzone/ sprowadzenie dyskusji do nieistotnych spraw. To, że papież ma prawo do zmian nikt nie kwestionuje. Natomiast pewien ciąg zdarzeń, związanych z Benedyktem 16, począwszy od nie przyjęcia imienia Jana czy Pawła, poprzez przywrócenie do łask lefebrystów,"buntowników anty-soborowych" ukaranych schizmą "naszego" papieża, do przywrócenia do łask mszału trydenckiego, jest dowodem na "wsteczny" konserwatyzm obecnego "ojca kościoła". Chyba nikt nie zaprzeczy, że refomy posoborowe, wprowadzające m.in. zmiany liturgiczne, dzięki którym podniosła się ranga wiernych słuchających dziś mszy w języku narodowym, przy zwróconym do ludzi twarzą kapłana /tyłem do tabernakulum, sakramentów/ był ogromnym postępem, krokiem w stronę "uczłowieczenia" kościoła. Benedykt 16 daje systematyczne powody do stwierdzeń, że jest przeciwnikiem zmian kościoła, jego adaptacji do coraz szybciej uciekającego świata. Popada z tego powodu w liczne konflikty, jak np. konieczność usunięcia z mszału trydenckiego antysemickich fragmentów modlitwy. Czyż nie jest to dowód na wstecznictwo i niechęć do postępu? Pozdrawiam Udzielam korepetycji z religii, za darmo Stanowczo odrzucasz istnienie tysięcy bogów czczonych przez inne religie, ale czujesz się oburzony, gdy ktoś odrzuca istnienie twojego boga.
|
|
Witam. Mam pytanie wie ktoś może do kiedy(miesiąc) ma być czynne lodowisko w Łomży? :|
|
|
Witam, szukam TANIEJ salki do wynajecia, moze jakos polecicie i podacie cene wynajmu ? Z gory dzieki
|
|
Polecam 3 wariant, ja jak studiowałem w Poznaniu jeździłem właśnie ta trasą.
|
|
stal zwykła 1 zł/ kg
|
|
ludzie po fretkach oczekują czego innego niż okazuje się w rzeczywistości, a to nie są wcale takie miłe zwierzątka, domowe są tylko dla tego bo ludzie by tak chcieli... dogerka, ale chyba nie w tym sklepie przy skrzyżowaniu z piłsudzkiego? tam strasznie nie chwalą...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |