Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zastępcami Kołakowskiego są Mieczkowski i Grabani!!!! |
Czy właścicielowi mieszkania należą się pieniądze, które zaoszczędziłam na ogrzewaniu? Proszę o rady ponieważ nie orientuję się w tych sprawach.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zastępcami Kołakowskiego są Mieczkowski i Grabani!!!! |
ale nowy niuzywany , a ze juz był to wiem Signature will be available soon. Please wait ;)
|
|
Być może to co napisałes zawiera ziarno prawdy:) Mam kompa pd...6 lat i od tamtej pory jest w stanie oryginalnym tylko płyta główna, procek i ....to chyba tyle. W tygodniu przemyslę sprawę:) ... widzę że chcesz mi pomóc więc dzięki Harpon
|
|
zaraz na wspulnej jedyny godny serial do obejrzenia. bo te wasze m jak milosc i plebanie to mi w tylek niewlazą dobrego ogladania
|
|
Gans, z języka polskiego nigdy nie byłem dobry i "jechałem" na trójeczkach. Mało tego, nawet teraz nie uważam się za orła z ortografii i zdarza się, że pomagam sobie wbudowanym słownikiem w przeglądarce. Uważam, że to o czym pisze, to najzwyklejsze podstawy. Jeśli chodzi o inne przedmioty, hmmm pokazać papierki? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
jak ktoś jest ciekawy co leci w tv to sięga po program !!! po co taki temat ???
|
|
Witam. Zgłoś się do komisu na ul. Krótkiej (taki po schodkach w dół, po drugiej stronie Krótkiej w stosunku do "Sympatii"). Tam Cię pokierują... Alberto
|
|
Kurcze, a ja zachodziłem w głowę o co mu chodzi :P Cóż począć makmarc, popularność mnie sporo kosztuje. Kiedyś może wyjdziesz z mojego cienia :)
|
|
Pomóżmy Akademii podjać własciwą decyzję: http://www.rp.pl/artykul/88929.html głosujcie: http://movies.nytimes.com/awardsseason/oscars2008.html
|
|
Janek w tropikach to szukaja innego obiektu zainteresowania hehe niedlugo kazdy bedzie miał tu swoj własny temat tylko o sobie indywidualny... żałosne.
|
|
Bzdura jw. , co chce się piratować?
|
|
dodam jeszcze że są to tynki głównie włoskie i francuskie.
|
|
tak wyglądają skrzynki oddawcze spełniające wymogi unijne: http://www.motgos.pl/pl_galeria.php a tu ogłoszenie ŁSM: http://www.lsm.lomza.pl/nowe_skrzynki.htm
|
|
Czytam.....czytam...czytam.....i dziwię się Waszym rodzicom, że macie dostęp do internetu.Czy rozmowa o tym co się stało coś da??Czy pier** na siebie nawzajem jest skuteczne?? Tak, pozabijajcie sie wszyscy!!Niedługo będziemy bali się wychodzić z domu, bo będziecie biegać ze spluwami po mieście...Jeśli nie wiecie nic o tej sprawie to dajcie sobie spokój z rozpamiętywaniem tego. Umiesz pomóc- pomóż.Nie umiesz- zamknij się.
|
|
Czy wiecie moze jaki ma tytul piosenka w reklamie ery? Z gory dziekuje.
|
|
Buhahahah, ogladalem pare dni temu. Skad sie takie ciule biora?
|
|
"Nowe skrzynki będą stanowiły własność użytkowników lokali." Czyli na przykład kupił bym tą skrzynkę... i przy zmianie mieszkanie mógł bym sobie wyciąć, wyjąć i zabrać ze sobą tą skrzynkę?:D:D uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
Ustawa rozporządzenie ministra rozporządzenie ministra - zmieniające co tam jest.... Ustawa mówi: Art. 37. 1. Właściciel lub współwłaściciele: 1) nieruchomości, której częścią składową jest budynek; (..) - są obowiązani umieścić oddawczą skrzynkę pocztową. 2. Obowiązek, o którym mowa w ust. 1, jest realizowany: (..) 2) w budynkach wielorodzinnych, w których wyodrębnione są co najmniej 3 lokale - przez umieszczenie w ogólnie dostępnej części nieruchomości zestawu oddawczych skrzynek pocztowych w liczbie odpowiadającej liczbie samodzielnych lokali mieszkalnych oraz lokali o innym przeznaczeniu, jeżeli posiadają osobny adres. (..) Art. 90. 1. W okresie 5 lat od dnia wejścia w życie ustawy właściciel lub współwłaściciele nieruchomości, o których mowa w art. 37 ust. 1, są obowiązani wymienić oddawcze skrzynki pocztowe zainstalowane przed dniem jej wejścia w życie, jeżeli nie spełniają one wymagań wynikających z ustawy.(..) ustęp 5-ty mówi że Minister właściwy do spraw łączności, w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw budownictwa, gospodarki przestrzennej i mieszkaniowej, określi, w drodze rozporządzenia, wymagania, jakim powinny odpowiadać oddawcze skrzynki pocztowe oraz ich usytuowanie, jak również warunki dostępu dla operatorów(..) i powyższe rozporządzenia w jakiś sposób to robią. Natomiast dokumenty te nie mówią w żadnym punkcie, że spółdzielnie robią to za mieszkańców i przedstawiają im faktury do zapłacenia!!! Może coś jest w statucie spółdzielni? § 4. 1. Celem Spółdzielni jest zaspokajanie potrzeb mieszkaniowych członków i ich rodzin oraz potrzeb gospodarczych, kulturalnych wynikających z zamieszkiwania w spółdzielczym osiedlu lub budynku. (..) 3. Spółdzielnia prowadzi swoją działalność samodzielnie. W ramach tej działalności Spółdzielnia: (..)2) buduje lub nabywa domy mieszkalne, urządzenia pomocnicze i gospodarcze oraz lokale użytkowe, § 9. Członek jest obowiązany: (..)3. Wnieść wpisowe i zadeklarowane udziały. (..)5. Uiszczać terminowo opłaty za użytkowanie lokalu lub garażu. § 33. 1. Członkowie spółdzielni, którym przysługują spółdzielcze lokatorskie i spółdzielcze własnościowe prawa do lokali mieszkalnych, są zobowiązani uczestniczyć w wydatkach związanych z eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości w częściach przypadających na ich lokale, eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości stanowiących mienie spółdzielni oraz w zobowiązaniach spółdzielni z innych tytułów, a także wydatkach związanych z działalnością społeczną oświatową i kulturalną, prowadzoną przez spółdzielnię. (..) (..)3. Członkowie spółdzielni będący właścicielami lokali są zobowiązani uczestniczyć w wydatkach związanych z utrzymaniem ich lokali, eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości wspólnych, eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości stanowiących mienie spółdzielni oraz w zobowiązaniach spółdzielni z innych tytułów, a także w wydatkach związanych z działalnością społeczną, oświatową i kulturalną prowadzoną przez spółdzielnię. 4. Właściciele lokali nie będący członkami są obowiązani uczestniczyć w wydatkach związanych z eksploatacją i utrzymaniem ich lokali, eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości wspólnych oraz w innych kosztach zarządu tymi nieruchomościami na takich samych zasadach jak członkowie spółdzielni, z tym, że jeżeli chodzi o działalność społeczną , oświatową i kulturalną prowadzoną przez spółdzielnię – mogą odpłatnie korzystać z takiej działalności na podstawie umów zawieranych ze spółdzielnią. Są oni również obowiązani uczestniczyć w wydatkach związanych z eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości stanowiących mienie spółdzielni, które są przeznaczone do wspólnego korzystania przez osoby zamieszkujące w określonych budynkach lub osiedlu. 5. Wydatki związane z eksploatacją i utrzymaniem nieruchomości wspólnych ustala się proporcjonalnie do udziału właściciela lokalu wyodrębnionego w danej nieruchomości wspólnej. 6. Członkowie Spółdzielni, właściciele lokali niebędący członkami Spółdzielni oraz osoby niebędące członkami Spółdzielni, którym przysługują spółdzielcze własnościowe prawa do lokali są zobowiązani do ponoszenia wpłat na fundusz remontowy. (..) 10. Należności i koszty gospodarki zasobami mieszkaniowymi poniesione w danym roku są rozliczane odrębnie dla zasobów: a) mieszkalnych b) użytkowych c) garaży 11. Koszty gospodarki lokalami wynajmowanymi rozliczane są odrębnie, a nadwyżkę z gospodarki tymi lokalami przeznacza się na fundusz remontowy zasobów mieszkalnych. 12. Odniesienie kosztów i należności na jednostkę fizyczną ( osoba, powierzchnia, lokal, wskazanie urządzenia pomiarowego w lokalu, podzielnika kosztów, charakteru lokalu, jego atrakcyjności i lokalizacji ) i wynikające z tego opłaty określa regulamin uchwalony przez Radę Nadzorczą. (..)14. 1) Wysokość opłat za korzystanie z lokalu jest ustalana na podstawie rozliczenia kosztów gospodarki zasobami mieszkaniowymi Spółdzielni poniesionymi w poprzednich okresach. 2) Szczegółowe zasady rozliczania kosztów gospodarki zasobami mieszkaniowymi użytkowymi i garażami oraz wysokość opłat ustala Rada Nadzorcza. 3) Członek Spółdzielni nie może potrącać swoich wierzytelności do Spółdzielni z opłat za korzystanie z lokali. (..) § 35. 1. Opłaty, o których mowa w § 33 powinny być uiszczane co miesiąc z góry do dnia 15 każdego miesiąca. (..) § 36. Członkostwo w Spółdzielni ustaje na skutek: 1. wystąpienia członka, (..) § 37. 1. Członek może wystąpić ze Spółdzielni w każdym czasie za wypowiedzeniem złożonym Zarządowi, które pod rygorem nieważności powinno być dokonane na piśmie. 2. Okres wypowiedzenia wynosi 30 dni i rozpoczyna się od pierwszego dnia miesiąca kalendarzowego następującego po dniu zgłoszenia wystąpienia. 3. Za datę wystąpienia członka ze Spółdzielni uważa się następny dzień po upływie okresu wypowiedzenia.(..) ...ja tam nie znalazłem opcji, by spółdzielnia kupowała coś, a potem przedstawiała faktury mieszkańcom i mówiła: "To jest Twoja własność więc zapłać!". Następnym razem kupi doniczki i kwietniki, albo kosze na śmieci na każde piętro i też każe płacić? Czy nie można tego pokryć z funduszu remontowego? 5 lat temu było wiadomo, że będzie taka konieczność - nie mozna było się wczesniej przygotować? A tak przy okazji - ciekawe w jakim zakresie stare skrzynki nie spełniały wymogów ministerstwa? W jakim też zakresie rozporzadzenie ministerstwa jest spójne z normami unijnymi? - może jest bardziej "restrykcyjne"?
|
|
o ile ktos nie wyjmie ulotek z twoimi listami...
|
|
A jest coś takiego wogóle?
|
|
Dodam jeszcze że UPS ma biuro w Ostrołęce ale codziennie są Łomży z samego rana
|
|
Las palmas nam wycinają ? to już nie będzie bzykania po krzakach ,szkoda
|
|
Bogu dzięki kulig, że już zakończyłeś swoje wywody. Jesteś tak żałosny, że nawet Twoja żona uciekła od Ciebie do NY i Florydę - o ile to w ogolę prawda.
|
|
powiem pani tak droga MISKO jestem osoba prosta nie zadna wymagajaca ale jak sie oglada i wypozycza sukienke a przy odbiorze ona wyglada wogule inaczej niz ma i jaka jest w rzeczywistosci to ciekawe co by pani zrobila i czy pani synowa byla by zadowolona zanim przyszlam ostatniego dnia panie wczesniej byly bardzo mile tyle tylko ze zrobity te cos sukience co kompletnie nie pasowalo ale na szczescie po rozmowie z szefowa wszystko naprawily.nie napisalam ze nikomu nie polece tego salonu tylko niech kazdy ma to co mu sie spodobalo i to co ma byc bo placi za to i to spore pieniazki
|
|
Moim zdaniem bardzo dobrym laryngologiem jest pan Piotr Pierczyński. Z tego co wiem, oprócz Poradni Laryngologicznej w szpitalu, przyjmuje w Eskulapie.
|
|
"Autor: axell1 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 08-02-08 22:43 drzewa powodują alergie popieram wycinkie" Hahahahahahaha, no kat no... :P ;)
|
|
wątek widzę się rozwinął...
|
|
Siema, widzę że gul niektórym skacze:))) peter schyl sie do miecza:) ale z ciebie prowokator, strasznie mnie zdenerwowałeś:)))
|
|
ile to można pitolić o tej TELEPIZZY !!! nie wiem Was to jara czy co?
|
|
Najlepsza w wyrywaniu jest stomatolog-chirurg która pracuje też w naszym szpitalu, niestety zapomniałem jak się nazywa, też zapomniałem jak nazywa się ulica gdzie przyjmuje prywatnie. Babka ma doświadczenie, nawet nie wiedziałem kiedy mi wyrwała. Mam nadzieje że pomogłem:)
|
|
-Tłumaczenie - 100zl -Przegląd - 150zl -Opłata ekologiczna - 500zl -Rejestracja - 248zl -Opłata w urzedzie skarbowym - 160zl -Oplata w urzedzie celnym - (zalezy jakie auto) -Ubezpieczenie
|
|
A moze byc kolo 14:30?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |