Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"To nie był szaleniec. Może nasłany cyngiel?" |
Rafał dasz rade!!!!!!!!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "To nie był szaleniec. Może nasłany cyngiel?" |
NO pięknie i znowu inwektywy...
|
|
Co do separatki - jest to wymóg, do którego szpital musi się dostosować (a powinien już dawno). Sprawdź, zanim wyśmiejesz to co napisałam.
|
|
|
hmmn no i jak widac większosc osob która się wypowidzieła to załosne chłopki ;] heh zabawni ;)
|
|
Żadnego słowa ci nie dawałem tylko ripostowałem na głupią zaczepkę, więc się nie sil tak na złośliwość i nie pierdź o prawdomówności, skoro logujesz się na kilka nicków i nie potrafisz się nawet do tego przyznać. Liczby mówią same za siebie, a takie mydlenie oczu że zaczyna się od zakaźnego to można między bajki włożyć, bo to demagogia ala Lepper... Widać że dyrektor umie liczyć i to znaczy że jednak ma pojęcie o zarządzaniu a chce dzięki pieniądzom zaoszczędzonym na nieudolno-niewydolnym szpitalu zakaźnym, poprawić jakość i utrzymać pracę na istniejących oddziałach szpitala wojewódzkiego. Smieszy mnie jak bardzo unikasz odniesienia się do faktów...
|
|
Zajdź do sklepu vabbi na ul. Polowej 6- oryginalny towar ( adidas, puma, reebok, nike ). Reklamują, że stosują ceny niższe 30%- 70% od cen wyjściowych.
|
|
Jan Serce nic dodać nic ująć co do twojej osoby wystarczy poczytac co o tobie pisza inni,w przeciwieństwie do ciebie ja bardzo szanuje ludzi normalnych.Przykro mi ale ty sie do nich nie zaliczasz!Nigdy nie pozwoliłam i nie pozwolę na krzywdzenie zwierząt a zwyrodnialcy co to czynią zpewnością predzej czy póżniej dosięgnie ręka sprawiedliwości.
|
|
Dran, stopke zmień bo nie na czasie:)
|
|
morąg jak na gwałt to Ty lepiej biegaj boso, to tylko sobie krzywdę zrobisz.
|
|
"Na spacer z psem tylko powyżej 15 roku życia W estońskim mieście Narwa będzie wprowadzony cenzus wieku dla osób wyprowadzających psy; prawo do tego będą mieć tylko osoby powyżej 15 roku życia". Dla niektórych ras także jego posiadanie winno być ograniczone wiekiem.
|
|
Wybaczcie Jaśkowi, Jaśko jest chory. Janek spoko spoko weż lekarstewko.
|
|
Pies zerwał się ze smyczy(sic!), a gdzie kaganiec?
|
|
Nie denerwujcie Jasia , Jasio jest chory. No Jasiu weż lekarstewko.
|
|
ADALL ale pies jest zwykle formalnie wlasnoscia rodzicow, wiec nic by to nie dalo... Wiec te wyprowadzanie to bardzo dobry pomysl. Ile razy widywalem dziecko "prowadzace" psa wiekszego od niego, ciekawy widok, zwlaszcza jak sie przechodzi obok. Kiedys sie zreszta takie bydle na mnie rzucilo na klatce schodowej, nie bylo sie nawet gdzie odsunac... pies na oko z 50-60 kg, bez kaganca, a smycz trzymala dziewczynka moze z 6-7 letnia. Dobrze, ze sobie piesek odpuscil jednak... Odpowiedzialnosc niektorych doroslych jest powalajaca. rudy błazen z druhem
|
|
No cholerka wszyscy na Jaśka , a on biedny już opadł z sił. Idz się Jaśek wody napij.
|
|
ja mam nowe buty do biegania reebok
|
|
loosac. miales mi cos wyslac ;) Juzia Ty wybawicielko :)
|
|
Gizmo myśli ,a ty jasiu gowniarzu ,dalej będziesz likwidować? rudy błazen z druhem
|
|
AnTy_ChAmOwO_TEAM: Wiesz? Ciebie nie stać na to, żeby wybudować sobie dom np: w Piątnicy...kupić np: Audi A8 i jeżdzić do Łomży na rejestracjach BLM. W większych miastach ludzie, którzy mają pieniądze uciekają z miasta na jego obrzeża. Mieszkanie na obrzeżach miasta np: w Krakowie świadczy raczej o majątku i o tym, że ktoś był na tyle mądry, żeby zdobyć ten majątek, a nie o chamstwie. Ty do tego nie dorosłeś jeszcze. A powiedz mi co zrobisz jak Piątnicę przyłączą do Łomży ???? Powiesisz się ?
|
|
jak cię to tak strasznie interesuje to zadzwoń na oddział.
|
|
a zresztą nic...
|
|
gizmo, jaki fotoradar, co ty pier... pieniądze dla szpitala są z kontraktu NFZ, czy was popier...:) co za bajki opowiadacie. Piszesz tak że to się kupy nie trzyma, trochę realizmu a nie fantazji. jsb, co się stanie z budynkiem mnie nie obchodzi, najważniejszy jest dla mnie szpital wojewódzki, a wzmocniony dodatkowymi pieniędzmi szpital to większe bezpieczeństwo ludzi w regionie, i jeszcze raz radzę zerknąc w statystyki co do zakazniaka... a żeby już być konkretnym, to łazienka była wspólna na dwie sale, nie wiesz to nie pisz.
|
|
FAKTY A NIE MITY DOTYCZACE ZAKAZNIAKA: oddział dziecięcy, obłożenie w ciągu roku nieco ponad 60%, na 508 dzieci tylko 10 to przypadki zakaźne, czyli zaledwie 2%, reszta to między innymi biegunki a to z powodzeniem może być leczone na oddziale dziecięcym w szp. wojewódzkim. oddział dla dorosłych, obłożenie roczne to 531, przypadki zakaźne to 78 czyli 15%. Część z tych zakaźnych jak zaznaczył dyrektor może być leczona na oddziałach w głównym szpitalu, nie mówiąc o pozostałych. Szpital obecnie posiada w kadrze medycznej tylko 3 specjalistów chorób zakaźnych! W następnym roku odchodzi na emeryturę jedna z nich (ordynatorka), a i z tego co zrozumiałem to odchodzi też inna lekarka z tą specjalizacją i zostanie tylko jeden specjalista chorób zakaźnych... A to oznacza że NFZ nie podpisze umowy z tym szpitalem... na rynku brakuje takich specjalistów. Cała kadra przejdzie do szpitala wojewódzkiego, który zostanie przygotowany na przejęcie pacjentów "zakaźniaka" Szpital zakaźny przynosi straty, jak dobrze zapamiętałem ponad 700 tyś rocznie. Aby spełnić wszystkie wymogi do 2010 roku, trzeba by zainwestować 2 mln złotych. Biorąc pod uwagę, jak twierdzi dyrektor fakt że od lat jest tendencja spadkowa liczby pacjentów szpitali zakaźnych(w całej Polsce), te pieniądze można i powinno się lepiej zainwestować w szpital wojewódzki co zapobiegło by likwidacji nawet kilku oddziałów w szpitalu wojewódzkim, co teraz jest w perspektywie kilku lat całkiem realne...
|
|
ADALL Gratulacje
|
|
a co to jest migomat i niewiem o co ci chodzi cioto z tym golfem ja nawet prawka niemam a tel mam na abonament fiutku ps: ssiij
|
|
nr łatwy do zdobycia hhehehe
|
|
pomyśle jeśli potrafisz to nie boli.... Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
To jest trudna sprawa dla niektórych rodziców. Wcale Im się nie dziwie... Sam jestem przyszłym ojcem:)
|
|
pozerstwo. pokaze kolegom jaki jestem kul ! ide rozwale cos ! to co sie teraz dzieje to jedna wielka patologia spoleczna.
|
|
ptysiek91 ma 5 razy tyle postow co Ty, a sie nie chwali ;]
|
|
ILOŚĆ vs JAKOŚĆ P.S. Zdrówko każdego Andrzeja!
|
|
heh akurat znam Romka :) polecam :)
|
|
Jaś Górno zgiń z forum na wieki wieków AMEN, bo pierdzisz bzdury
|
|
No pewnie prawda, ja znam z opowiesci znajomych. A i sami wojskowi odradzaja co ambitniejszym zglaszanie na ochotnika, bo tak sie to wlasnie moze skonczyc... Obieranie ziemniakow albo pilnowanie wypelnionego nimi magazynu... Powiedz Malachit, jakich to super cech i umiejetnosci nabrales w wojsku, bo w kolko o tym piszesz... Moze jeszcze ile amunicji wystrzelales w tym czasie ;) Wiekszosc zgodnie twierdzi, ze wojsko w takim wydaniu jak obecnie to strata czasu. Ja moglbym sie tu pokusic o stwierdzenie, ze wychwalaja je tylko ci, ktorych zgarneli i stalo sie to szczytowym osiagnieciem ich zycia ;) Prawda Malachit? ;) Dzieci sa dumne ze tata byl zolnierzem... co najmniej jakbys w 3 wojnach swiatowych bral udzial w tym czasie normalnie ;) Co do zoldu, 450 zl... moze to i duzo, ale ja za tyle nie zrobie polowy miesiecznych oplat. Wiec nie kazdemu wojsko na reke i nie kazdy moze te 3 miesiace "na gwozdziu przewisiec". Jakbym nie mial nic lepszego do roboty, to i bym sie wcale nie przejmowal wojskiem.
|
|
Umorzan, usługi szpitalne nie są urynkowione, jak chcieli by lekarze, bo staruszki nie miały by opieki medycznej... Cena w Łomży za usługę jest taka sama jak w Białymstoku, tam jest podlaski NFZ i podawanie za przykład Ostrołęki nie ma sensu. Po za tym winienie wladz szpitala nie ma sensu, bo warunki kontraktacji dyktuje NFZ, to tak samo jak pretensje lekarzy do dyrektora że mało zarabiają, jakaś paranoja... A kiedy to była ostatnio jakaś epidemia, oprócz sraczki wywołanej zatruciem pokarmowym? i czy ty naprawdę myślisz że tak placówka jest przystosowana do "obsługi" chorych przy jakiejś poważnej epidemii...? ten zakaźniak to kompletne dno, tylko szpital zakaźny na ul. Żurawia w Białymstoku spełnia wszelkie tego typu wymagania.
|
|
jasiu gówno ty mnie rozśmieszasz swoją głupotą, ty nie masz rzadnych argumentów poza tym co umiesz przepisać! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |