wtorek, 17 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Arcybiskup przeciwko

i biedronke:)))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Arcybiskup przeciwko

obrzydliwe, kto ma tak nie powiem co w głowie aby taki projekt zaproponować. Jaki to autor totalne beztalęcie. I kto dokładnie kto z ratusza stoi za marnowaniem naszych pieniędzy. Ja jako obywatelka mieszkanka tego miasta mówie dość takim działaniom.

co to jest dla polaka :D szpachla szpachla szpachla!

Czy ty Janek jesteś z Łomży a jak tak to od kiedy , dlaczego tak Tobie zależy na degradacji tego miasta.

Jeśli mamy mówić o najlepszej szkole, to statystyki mówią same za siebie
( http://www.wliceum.pl/rankingi/2007-podlaskie.phtml )
Jak masz ochotę to popatrz rankingi z poprzednich lat oraz poziom zdawalności matury. Z tego co pamiętam, to I LO w połowie przedmiotów miało najlepsze wyniki w podlaskim.
Ale nie o tym mowa, która szkoła najlepsza, tylko która najlepsza dla ciebie !

Mówisz, że jesteś dobry z gegry, histy, ale nie lubisz przy tym chemi, fizy...
Miałem dokładnie tak samo :)
Poszedłem do klasy społeczno-ekonomicznej w I LO i jestem zadowolony w 100%. Potwierdzam to co pisali wcześniej wirkoz i piecia (ucze się z nimi).
Społ-ek. co roku jest troche inna. Ja obecnie mam fak. z gegry, histy, WOSu i matmy, ale tak naprawdę chodzisz na co chcesz. Ludzie najczęsciel brali matma+gegra, gegra+hista, hista+wos, nieliczni matma+fiza, biol+chem+fiz.
Wszystko zalezy jeszcze od nauczyciela, który cię uczy. Tutaj dostaniesz naprawdę dobrych: z histy Lipska, z gegry Radgowska. Obie mają swoje wady i zalety, ale do matury przygotują cię dobrze. Poza tym jak lubisz geografię, to z Radzią będziesz miał wszystko czego pragniesz. W tym roku do II etapu olimpiady geograficznej awansowało 14 osób, w tym 3, które były rok temu finalistami. W drugim takich warunków mieć nie będziesz, tym bardziej w 3 itd. Rok temu był chłopak z trzeciego na wojewódzkim i zajął 55 miejsce na 56 obecnych ;) I wcale nie dla tego, że był taki głupi, tylko z braku odpowiedniego przygotowania.

Próg dostania się do I i II LO wynosi około 130 punktów. 70 z egzaminu, 10 za pasek, 4 piątki z przedmiotów i...
... jesteś gdzie tylko chcesz. Ja osobiście radzę odpowiedni profil w I LO (ze względu na twoje zainteresowania). Wybierzesz sam :)

Zgadzam się...chociaż sentyment został...

LqS89: Kogo my wybraliśmy !?
chłopie bądź kobieto, przecież ten cały Wielki Edukator na literę CH, to nawet 300 głosów nie dostał w wyborach :) Został tym vice chyba tylko w imię obrony poprzedniego tzw. "układu ratuszowego".. :(

z tą traumą to coś musi być na rzeczy, no a teraz kompleksy z młodości wychodzą.. ciekawe jak odegra się na mechaniaku, że mu prezydenta kraju do Łomży zaprosili, a on bidulek nic w tym temacie nie miał do powiedzenia?

jak dziś przeczytałem o "szklanych domach" na Starym Rynku, to słabo mi się zrobiło... żenada, pier..łkami się zajmować jest komu, a
- bulwary nadnarwiańskie gdzie?!?
- dziecięce sekcje sportowe w klubach gdzie?!?
- ogólnodostępne boiska gdzie?!? (trochę się zagalopowałem, no przecież w centrum miasta, przy SP5)
- historyczne wycieczki edukacyjne gdzie?!?

eee, szkoda nerwów, to miasto ginie, tradycja w nim upada, ani edukacji, ani sportu.. tylko markety, aquaparki, baseny pełnowymiarowe :)) (po co pełnowymiarowe akurat??) w planach...

z tych wpisów wniosek jeden się nasuwa, gość od edukacji świadomie i z premedytacją gnoił drzewną, przedstawia nie do końca prawdziwe fakty Radzie Miasta (z tą aulą to kpina jakaś), a główny PREZYDENT mu na to pozwala, ciekawe dlaczego? nieświadomy, czy wręcz przeciwnie jedna ręka?

Mi osobiście smakuje Martini + Sprite + plasterek cytryny , świetna kombinacja, a i w zasadzie nie drogo.

A Martini do tego drinka nazywa się ... hmm no właśnie mam na końcu języka nazwę heh =P Takie w zielonej butelce

Jarek

Znacie może jakieś ciekawe kombinacje z użyciem alkoholu i powszechnie dostępnych w naszych sklepach produktów na różnego rodzaju (jak już wspomniałem CIEKAWE) drinki, którymi możnaby było uświetnić mała imprezkę ?

P.s. DO TYCH CO NAPISZĄ: POSZUKAJ W NECIE, JEST TEGO PEŁNO:

f*ck off :)

Nie chcesz podać żadnego przepisu, nie udzielaj się, prosta sprawa.

dlugo sie starales taka glupote wymyslec?

"Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl)
Data: 20-11-07 15:34

nie ma ruchu pkp bo nie jest potrzebny, czy to tak ciężko zrozumieć? zapłać to będą specjalnie dla ciebie ciuchcie jeździć:)"

Tobie nie jest potrzebny moze, jednak ja nie jestem jedynym, ktory chcialby tutaj miec kolej. Uwazasz, ze reprezentujesz poglady, wobec ktorych zadne inne nie sa na tyle istotne by mogly istniec?

Kazde normalne miasto sredniej wielkosci ma taki wynalazek. Obciach, bo mniejsze miasta od Lomzy ja maja. A, rozumiem, koleiny na lomzynskich drogach jeszcze nie maja glebokosci okopow, dlatego kolej na razie niepotrzebna? Racja, niech dalej pakuja miliony co roku w darmy remont drog lokalnych, rozjezdzanych systematycznie przez przelotowe tiry (np bialoruskie).

Jarek

Nie napisze poszukaj na necie, ale przeszukaj posty z ostatnich 2 miesiecy na 4lomza. A potem 1500 identycznych tematow.

Właśnie dlatego założyłem ten wątek żeby nie przeczesywać niepotzrebnie masakrycznej ilości wątków żeby znaleźć upragniony przeze mnie temat tracąć przy tym sporo z mojego życia :) Jeśli się znajdąludzie dobrej woli to odpowiedzą konkretnie na moje pytanie, a jeśli nie to trudno się mówi.

rudy błazen z druhem

fx podsylaj mi

z których kamienic? z KFC?

50 gram tequilii i7up albo spirite wlej to do takiej szklanki jak driny pijesz nie wiem w jakiej poijesz to ci nie powiem co nie i zakryj czubek szklanki jakas pokrywka albopodstawka od piwa lub cos w tym stylu uderz 3 razy o o stol i masz " bum bum" jak jest piana i sie dobrze zmieszalo to pij duszkiem 3 lub 4 takie driny i masz faze chlopaku ze az pala mieknie hehehe

...sklep modelarski może ?

Dlaczego tak myślisz? Przecież kawa to produkt na topie. A w Łomży nic takiego nie ma...

A może jako dodatek wyłącznie drogie alkohole, drogie wina?

mogą być drogie alkochole aby było kulturalnie i spokojnie

tak masz rację s. g.

Ja niestety też jestem jeszcze stratyn, co prawda nie zbyt dużo, ale zawsze coś. Piszę jeszcze, bo ze strony www.okienkokasowe.pl można pobrać druki reklamacyjne i zgłoszenia szkody, zwracają pieniądze, tylko trzeba niestety to wypełnić i wysłać.

Osobiście większość opłat robię przez Inteligo, gdzie prowizja to śmieszne 0.50zł, a na konta pko bez prowizji, i to jest to.

Jarek

1.kulturalnej kawiarni
2.sklep outlet (dobry)
3.salon fryz
4.pijalni czekolady
.
.
.
Czego w Łomży Ci brakuje proszę o opinie

Zbych

Jan_Serce otworzy kolejny kosciol:)

a może ktoś coś zaproponuje

dzięki za opinie izusizus

dobrą kawę i jakieś dobre ciastka i mogą być dobre wina

Jarek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org