środa, 18 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Marichuana z konopi!?

hehe :))

tomek jak zyjesz ?:>

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Marichuana z konopi!?

napisalem ze otwieram biznes ktore po roku zwracaja mi 100% mojego wkladu Nie sa to jakies duze firmy a raczej pomysly lokalne jak np komis gsm gdzie mam zatrudnionego jednego pracownika

Inwestycja 20 000zl
5000zl - sprzet do sim lockow
3000zl - meble i wizualizacja firmy
1500zl - reklama na 3 miesiace
10500zl - zatowarowanie.

Koszty 2300zl / mc:
1300zl - pracownik
800zl - lokal
100zl - telefon + neostrada
100zl - woda i prad

Przychod po opodatkowaniu od 4000zl do 8000zl W okresie od kwietnia do pazdziernika 5000zl/mc w grudniu kolo 8000zl pozostale miesiace raczej 4000zl.

Za tem po odjeciu kosztow:
styczen - marzec 1700zl
kwiecen - pazdziernik 2700zl
listopad 1700zl
grudzien 5700zl

Lacznie roczny zaysk to: 31400zl

Jak widzisz po roku mam swoja wlozona kase spowrotem

Forma remontowa w obecnym czasie z 3 pracownikami przynosi mi okolo 2300zl netto inwestycja rowniez 20 000zl w sumie teraz kupilem busa za 5000zl wiec firma remontowa kosztowala mnie 25000zl

Dalej wymenial nie bede bo to nie wasz interes ale obecnie wdrazam kolejny pomuysl ktrego uruchomienie bedzie mnie kosztowalo maksymalnie 1000zl (bo nie potrzebuje biura, lokalu, magazynu jedynie pracownika i znajomosci) przychod netto okreslam na poziomie 3000 - 8000zl/mc

A i nie jestem z lomzy trafilem tutaj poniewaz szukalem informacji na temat pewnej firmy ktorej zaporponowalem poprowadzenie oddzialuw moim miescie poniewaz takowego jeszcze nie ma.

Naprawde za 20 000zl mozna sporo zdaialac maja odpowiednie rozeznanie w terenie znajac swoich klientow i majac jakies pojecie o reklamie mozna zbudowac kilka nawet kilkanascie lokalnych biznesow i nie rzucac sie odrazu na wielka wode.

Biznesy polaczyc ze oba marketngowo np zaproponowac przy zakupie za iles zl w jednym sklepie rabat w 2 lub tak jak ja to sobie planowalem postawic bar szybkiej obslugi i przy zakupie powyzej 50zl dodawac kupon na darmowe jedzenie niestety brakuje mi rak do pracy.

Jak widzisz peter za 100 000zl mial bym 5-6 biznesow przynoszacych rocznie na czysto ponad 100%. Niestety za cos musze zyc utrzymac rodzine i zrobic remont domu dlatego ciezko jest cos mi odlozyc by realizowac kolejne pomysly ktorych w glowie mam znaznie wiecej niz zrealizowanych. Ale powoli zbuduje to co chce zbudowac.

A wlasnie mam kompletny sprzet do baru szybkiej obslugi 2x grill do kebaba + duzy piec do pizzy gdzie mozna spokojnie upiec pizze o srednicy 50cm i inne przydatne duperele do tego biznesu. Mam juz lokal sprzet gotowy pomysl i biznes plan niestety brakuje mi pracownikow i czasu Moge odsprzedac sprzet lub z kims wejsc w spolke ewentualnie wynajac.

Re: Marichuana z konopi!?

O.S.T.R

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org