niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto wice Prezydentem????

Jerry ale ty pieprzysz ze sie sluchac nie chce , a jak nazwiesz ludzi sluchajacycych radia lomza? kapsle? hehehehhe

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto wice Prezydentem????

Czyli - Piotrze - jest was 25 osób i każdy głosuje na kandydata ze swojego ugrupowania.
Jako jedyny odpowiedziałe¶ na pytania. Wasz główny kandydat na przezydenta - olewa odpowiedzi.
Nie chciałbym uogólniać - ale Ľle to wróży wyborcom ....... / czyli mnie też /

andrzej jarota

Niestety ten wybór najlepszych ze wzgledu na uwarunkowania ordynacyjne będzie utrudniony.

Qufer
Czy mógłby¶ w wolnej chwili zaj±ć się innymi kandydatami ?

Przy okazji sprawdĽ i porównaj programy opublikowane w internecie. Zwróć uwagę na daty. Czy zauważyłe¶, kto zerżn±ł prawie cały nasz program ?

To nas cieszy, ale bez przesady. My pracujemy, a kto¶ biega z gotowcem i popisuje się.

W tej sytuacji szczegóły wolimy zostawić na oficjalne wypowiedzi. Oczywi¶cie, nic nie stoi na przeszkodzie, by dyskusję kontynuować imiennie - za po¶rednictwem e-mail. Jeżeli Cię to interesuje, zapraszam do bezpo¶redniej korespondencji.

"Nadmiar demokracji to anarchia"

Czółkiem

a może statystyczkę na najstarszych uczestników forum, niektórzy pewnie nie pamiętaj± jak± formę miało pocz±tkowo.

pozdrowionka

Qufer - nie zrozumiałe¶ mnie..... i mam wrażenie, że się trochę czepiasz. Mówiłem o wspieraniu swoimi głosami (a nie głosem), czyli głosami które oddadz± na nas wyborcy - przecież przekłada się to w sposób oczywisty na przyznawane póĽniej li¶cie mandaty (ewentualnie). Ten mechanizm działa oczywi¶cie na wszystkich listach, ale u nas wszyscy s± tego ¶wiadomi :) - nie wiem jak to wygl±da gdzie indziej.

Co do przedstawienia swojego głosu - dotarło do mnie pytanie więc czułem się w obowi±zku odpowiedzieć. Piszesz, że Tadeusz Cię olał? Odpowiedział na jedno z pytań, może to mało, ale gdzie masz głosy innych? - to inni Cię olali. Poza tym Tadeusz przedstawił nasz Kontrakt Wyborczy - dotyczy on i jego i wszystkich kandydatów na radnych. Czego chcesz więcej? Piszesz o konkretach - co chcesz konkretniej usłyszeć? Że zrobimy promenadę nad Zalewem Łomzyńskim? Nie usłyszysz tego - ale usłyszysz, że będziemy wspierać rozwój turystyki na Ziemi Łomżyńskiej i stwarzać warunki do aktywno¶ci ludzi. Podobnie w innych tematach - konkretów nie usłyszysz bo konkrety s± uzależnione od aktualnych (wtedy kiedy będzie to się działo) uwarunkowań i wg mnie kto rzuca konkretami, robi sobie z gęby maszynkę do pierdzenia (przepraszam).

Gdyby kto¶ zapytał czemu nie ma promenady? Czemu nie ma zalewu? Zrobionych zostało kilka innych rzeczy, ale wła¶nie do tych się ludzie czepiaj± - przecież obiecali¶cie!!!
Ale je¶li zapytasz za kilka lat co zrobili¶cie w zakresie promocji naszego regionu i jak pomogli¶cie ludziom chc±cym organizować aktywny wypoczynek, to usłyszysz, że przygotowali¶my projekt taki to a taki, upro¶cili¶my warunki przyznawania tego to a tego, zlikwidowali¶my ograniczenia takie to a taki, itp. I to będ± konkrety!

Zapraszam jeszcze raz na http://republika.pl/razem_dla_lomzy -jest tam już trochę więcej informacji o kandydatach, ¶wieże zdjęcia, a po południu będ± udostępnione spoty przygotowane do emisji w radio.

My¶lisz, że zerżn±ł, a może po prostu tak samo my¶li. Skoro wolicie oficjalne wypowiedzi to wypowiadajcie się oficjalnie . My też chętnie przeczytamy.

Pozostałym kandydatom zabrakło cierpliwo¶ci i nie maj± żadnego programu.

Będziecie wspierać, umacniać, przygotowywać, upraszczać, likwidow±ć. ograniczać ... czyli to samo co reszta i nic Was od tej reszty nie wyróżnia !

A może to robię z sympatii ?

Tego na Forum nie widać ale pozostali kandydaci maj± dużo trudniej niż Wy.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

;)

Qufer

Nie ma sensu napełniać dziurawej beczki. Szkoda gadać o konkretach programowych, jezeli nie będzie komu tego organizować, ciagn±ć za uszy, nadstawiać głowę, ryzykować zarzuty NIK itd. itp.. To między innymi psi obowi±zek prezydenta i urzędu. I nie można się zasłaniać ustawami, kompetencjami itd. To jest stan klęski. Niech Cię nie zwiod± uliczki, chodniczki i podobne bajery, gdyż jest to peruka na łysej głowie. To wszystko prawie na kredyt i większo¶ć wykonawstwa obcego. Miasto trawi groĽna choroba zapa¶ci gospodarczej, której widomym objawem jest poziom bezrobocia i tendencje jego ruchu ( raczej w górę). Z tej zapa¶ci moża nas wyrwać tylko mozolne, niewdzięczne, ale dobrze zorganizowane łatanie , reanimacja, rozkręcania, poci±ganie itp. Chodzi tylko o to, by do tej roboty mogli się doł±czać coraz nowi ludzie i każdy czuł się potrzebny. Tak naprawdę, najważniejsze jest przywrócenie ludziom wiary, że jest sprawne kierownictwo, że pomoże pokonać przeszkodzy. skontaktuje z innymi podobnie my¶l±cymi i że wysiłek znowu ma sens. Gdybym miał tak± wiarę w możlwo¶ci i co najważniejsze - takie chęci ubecnego układu rzadz±cego - nie zawracał bym sobie głowy kandydowaniem. Niestety, przez 4 lata walenia głow± w mur zapyziałych układów nie widzę szans na ożywienie bez zmiany sternika. Obojętnie, kto nim będzie.

upss... troche za duzo wypilem i sie rozpisalem :( no nic prosze o wyrozumialosc koncze bo ptaszki cwierkaja juz mi nad uszami

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

KApsle kap¶laki kapsułki kapitany kapoki kapary kap kap kapie deszcz kapitalnie jest

...Ja pamiętam:)

Aha, bardzo zdziwiłam się czwart± pozycj± w statystyce;)) Aż tyle nabazgrałam?:))
Piotrze, gratuluję pierwszego miejsca:))
Może jakie¶ spotkanie "podsumowuj±ce" np. hmm w Koterii?:)

Idzie niz demograficzny. Niedług± będ± likwidować...

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Evva narcyzm !!!???? Nic podobnego. Zdecydowanie na ...jest takie zagraniczne słowo, ale nie napiszę jeszcze admina po s±dach bedzie ci±gać.

...Hmmm to ja nie znam w takim razie;)) Powiesz mi na GG? hehehe

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Do Andrzej Jaroty,

Chciałbym skomentować następuj±ce Pańskie zdanie ChPP to komitet zgranych ludzi z PO,PiS i byłego AWS.
O¶wiadczam, że jestem kandydatem z listy Chrze¶cijańskiego Porozumienia Prawicy i nie jestem w żadnej z wymienionych partii/organizacji.
Nadto, nie czuję się zgranym (przynajmniej w znaczeniu tego słowa, którym się Pan posłużył).

Bogdan H. Bacławski
http://.baclawski.republika.pl

Drogi panie Bogusiu
Przypomnę panu,że był pan moim nauczycielem w III LO.Uczył mnie pan matematyki.Nie wszyscy w CHPP s± w jakiej¶ partii i nie wszyscy się się skompromitowali,ale jest czę¶ć działaczy którzy już byli zwi±zani z AWS ibyli np.wojewodami.Pan jest w tym komitecie wyj±tkiem.Bo,Brzeziński był wojewod± w latach 1990,a teraz jest w PO.Kołakowski jest w PiS ,a wcze¶niej był radnym AWS.Dworakowski jest z ZCHN.ITD.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Jak to mówi±; od nadmiaru tego "ci¶nienia' może dekiel odstrzelić!
Chociaż bywa, że ja "w stanie wskazuj±cym" też się sobie podobam, a te kobiety...piękne wszystkie... :-)

Bardzo lubię ludzi, którzy to co my¶l± potrafi± powiedzieć. W polityce jest bardzo trudno mówić i my¶leć to samo, dlategoteż popieram i bedę głosować na Pana Tadeusza Z.
Nikt nie lubi ludzi dwulicowych, a tacy maja drogę ułatwoin± w obecnych wyborach, bo mówić to jedno a robić to drugie.

"Nadmiar demokracji to anarchia"

No i stało się. Forum www.4lomza.pl przekroczyło 2 tysi±ce postów.

P.S.
Warto przy tej okazji przypomnieć, że ta wersja forum działa od marca 2002 roku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org